om sånt man gör när det tar slut.

måndag.  och det är inte så lätt att följa traditionerna i dag. alltså, att finna vilka dagar som varit mina favoriter genom instagram.
jag har nämnligen inte tagit så många vykort den här veckan, jag har inte heller åkt på så många äventyr och fikastunder. nej, min vecka har egentligen bara handlat om att tänka om, acceptera, peppa och förstå att det inte längre är vi två.så därför ska jag nu berätta om sådant hannah ellen josefin gjorde för att allt skulle kännas bra igen. 

som att gå ut och springa. en mil fastän hon inte tränat på en månad minst. hon sprang för att få gråta i fred, sprang för att få skrika på honom utan att han, eller någon skulle få höra, hon sprang för att se hur fint vårsolen sken mellan trädkronorna, hon sprang för att slippa vara hemma, i sovrummet där allt började och hon sprang för att känna att hon kunde lyckas med något. nu-jävlar-kraften, kan vi kalla den.

som att stanna uppe sent om nätterna fastän hon måste upp tidigt till jobb nästa morgon. hon har lyssnat på podcasts om självrespekt i kärlek, kikat på favoritserier som girls och big bang theory och spenderat otaliga timmar med kattgos, favoritmusik och pinterest-pepp i ett så sent midnattsmörker att hon hade stora blå påsar under ögonen när veckan var över.

som att sova hos vänner där man ska, får och vill prata ut om allt, allt, allt. där man för första gången förstår hur galet fel det egentligen var och att det inte är det minsta okej att hon gav så mycket utan att få någonting tillbaks. 
 


som att stunta i vettigheter och rutiner och äta frukost tre gånger om dagen och låta det vara okej att inte vara sugen, leva på choklad och glömma bort ett par måltider en dag. bara hon vet att det får inte gå för långt, för det är det inte värt. inte ett dugg, inte ett dugg. 
 
som att pyssla om alla sina spelistor och lägga till mer lyckorus och radera sånt som har alldeles för mycket med honom att göra. att ta tillbaka låtar som hon sedan länge förträngt och ta makten över melodierna som var deras och göra dem till hennes. hon har skapat en lista vid namn och solen strålade när jag lämnade dig som gjorde och gör henne säkrare och säkrare för varje dag att det som hände var något sagolikt bra.
 
som att åka till ett favoritcafé och äta favoritkombinationen rödbetor, chevre, honung och valnötter med pappa och syster som sälskap, där hon fick fokusera på annat ett tag och prata om sånt som framtidsdrömmar, påsklovsresan och hennes allra mest pirriga vårviljor.  
 


som att skriva, skriva, skriva. om minnen, om sånt hon älskat och sånt som gjort ont, om helheten och så ett brev till honom som började med meningen: jag att du ska veta, att det du gjorde mot mig, det var inte okej. och att, tillslut skicka det. och flyga fjäderlätt när hon ser att han har läst det. 
 
▼som att berätta för alla som frågar hur det går med kärleken och känna ångestklumpen växa för det är just det som är det värsta. sanningen. hon har gråtit när hon pratat om det som gjort ondast och kallat honom maddafucking idiot fastän det är två ord hon aldrig använder. men hon har också skrattat och lett brett när hon pratat om kärleksfyllda minnen och framtiden som nu lyser så klart, så klart, så underbart.

▼som att kika på skolor och unversitet inför hösten tvåtusenfjorton. hon känner pirret varje gång hon tänker på det, att det finns ingen som håller henne kvar, ingen som kan säga vad hon ska göra, vad som är bäst. hon kan göra precis vad hon vill och att tiden är hennes skänker ett lyckorus som aldrig ska få ta slut.

 
 
▼som att sitta på café och skriva listor på sånt hon vill vara med om i mars, i vår, i singellivet, i år. hon drömmer om den där egna lägenheten, om att aldrig låta sig släppa kameran och pennan och om att ge ut böcker. om att umgås med saknade vänner, om att åka och hälsa på morfar och mormor en solig vårdag och om att kanske, kanske bo i paris för ett tag.
 
▼som att åka till staden med allra käraste syster och införskaffa kläder till garderoben tvåpunktnoll. hon hade under många dagar funderat på hur hon vill se ut när hon sitter där på någon utav vårens många uteserveringar och pratar i kapp med saknade vänner. och när lördagen kom så gick hon igenom affär efter affär och kände hur skönt det är att kika på plagg, nu när det är bara hennes egna tankar och åsikter hon bryr sig om. i en och samma butik hittade hon tre drömmar som passar till allt, och den matriella lyckan var enorm.
 
▼som att byta lakan och cykla i väg. genom en ny dag, en söndag, då man inte känner sig ledsen längre, inte känner sig arg längre, ingen ånger, ingen saknad. bara peppen att en ny tid är här och att det är i henne själv hon ska vara kär. hon kan till och med titta tillbaka på tiden de hade i hop och le. för hon kommer aldrig glömma hur det var, att vara förälskad i paris, att höra hans hjärtvärmande kvällsord på telefonen, att kyssas för första gången i hans bil efter flera äventyrliga mil och att hålla om varandra och vingla på trottoarerna. 

Kommentarer
Postat av: Michelle

Hjärta

2014-03-03 @ 21:14:02
Postat av: Sigrid

Hejja dig!

2014-03-03 @ 21:18:13
Postat av: Frida

Men alltså Hannah... Du och dina texter må ju vara något av det bästa som finns på denna jord. All pepp och kärlek till dig!
Du vet säkert det här men hjärtesorg går över!
Den behöver bara få vårdas och tas hand om lite först. Minnen behöver tänkas igenom hundra gånger om och tårar behöver rinna tills det inte längre finns några kvar i kroppen.
Fina Hannah, du är så smart och klok och bra. Någon där ute finns där och kommer att behandla dig precis så bra som du förtjänar! Tills dess får du fortsätta att hänga med dig själv och göra allt det som får dig att utvecklas till den starka kvinnan du är och den du är på väg att bli.
En stor bamsekram skickar jag härmed till dig! puss

2014-03-03 @ 21:23:26
URL: http://barafridas.blogg.se/
Postat av: frida

massa pussar <3<3<3<3<3<3<3<3<3

2014-03-03 @ 21:51:14
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: Bonnie

Du är så stark Hannah!

2014-03-03 @ 21:52:53
URL: http://bonnieelinandrea.blogg.se
Postat av: Maja

Massor med kramar till dig Hannah <3 det här var jättefint skrivet

2014-03-03 @ 21:54:29
URL: http://sammagator.blogspot.se
Postat av: Alicia

Orden "maddafacking idiot" är bara helt perfekta, hjälp vilken power det finns i dom! Heja heja dig Hanna, du är så klok som förstår att någon som inte förtjänar dig inte ska få äga dig, bryta ner dig och förtyna dit starka jag! Styrka och en massa massa kramar till dig!

2014-03-03 @ 22:19:14
URL: http://flugsvampar.blogg.se
Postat av: Moa

Alla dessa maddafakking idioter. Men det här inlägget var helt fantastiskt välskrivet! Kämpa på, du överlever!

2014-03-03 @ 22:53:15
URL: http://absurditeter.forme.se
Postat av: Fanny

du är bäst Hannah!

2014-03-03 @ 23:10:14
Postat av: Ebba

Fint skrivet! Du ska veta att pojken som kommer vilja göra allt för dig fortfarande väntar där ute men ta hand om dig själv först så att du mår bra!
Var ska du förresten resa på påsklovet?
Kram

2014-03-03 @ 23:14:57
Postat av: Clara

så bra tips!! tacktacktack

2014-03-04 @ 08:30:51
Postat av: klara

kram, starka du!

2014-03-04 @ 11:19:30
URL: http://klarabt.blogspot.se/
Postat av: rebeccajohnnysdotter

DU hannah, du är så stark och vacker! En riktigt fighter är vad du är! puss

Postat av: evelina börjesson

det är fint det där, att du alltid tar hand om dig själv

2014-03-04 @ 17:58:34
Postat av: Daniella Åberg

hur länge var ni tillsammans?

2014-03-04 @ 18:33:06
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
Postat av: Sofia

åh så fint!

2014-03-05 @ 14:35:27
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Emelie

Vill skicka tusen kramar och ett litet förlåt för mina ord om kärlek i brevet till dig. För åh jag trodde ju helt fel där.

Men det kommer att lösa sig och DU ÄR SÅ BRA. Ord som du antagligen hört tusen gånger men som du är värd att höra minst tusen till. Skickar så mycket styrka jag kan. Kram.

2014-03-05 @ 21:35:04
Postat av: Emma

Massor med pepp-och-energi-kramar till dig, älskar dina texter & ditt sätt att bearbeta detta. Att liksom försöka se det positiva & sysselsätta dig med saker du tycker om. Du är så fin och stark, Kram

2014-03-05 @ 21:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0