om sista novembers alla drömmar.

frågelåda del 2.

 

341781059190600709_gtawpg2n_c_large

 

kan du inte tipsa om bra julfilmer? absolut! ensam hemma 1, the holiday, love actually, it's a wonderful life (1946), miraklet i new york, national lampoons chirstmas vacation och grinchen är fina måsten som passar alla!

 

hur ser den bästa jultoppingen på gröten ut? om det är risgrynsgröten du syftar på äter jag den alltid med mandlar, russin, kanel och lite mjölk. om det är havregynsgröten så har jag faktiskt inte ätit det på himlans länge men jag skulle nog säga att kanel, mjölk, rivet äpple och russin passar fint sähär års!

 

kan du inte lägga upp en bild på din söta och mystiske pojkvän? det kommer nog snart ska du se! 

 

har du och Benjamin pratat något om hur ni ska fira jul tillsammans? han åker till stockholm strax innan jul och jag åker till halmstad som vanligt så vi tänker nog ha någon glögg-och-julfilmskväll lite tidigare då vi byter julklappar och myser så mycket det bara går. fint!

 

og hvordan møter man en sånn fin som benjamin? min karta på det skulle nog vara att först stiga upp för självförtroende berget och bli nöjd sin egen bästa vän. sedan så kommer han dyka upp från ingenstans och vända din värld upp och ner. det kommer vara omtumlande och läskigt men samtidigt så himla underbart. men kom i håg att du måste älska dig själv först innan någon annan gör det.

 

har för mig att du går LBS. Stämmer det, om sådant är fallet : jag har funderat på skolan och ska gå på öppet hus snart, men vad tycker du om den? vad är det bästa/ sämsta med den? jag funderar att gå foto, vet du något om den ? precis! jag gå på LBS och jag trivs så galet bra här. det är en avslappnad och skön skola där alla ser helt olika ut men kommer så himla bra överrens tack vare media-intresset. här tar man av skorna i hallen och lämnar klassrummet för att ta en kaffepaus i sofforna. här finns lärare som hjälper och förtstår och är nördigt kära i sina ämnen. vilket är fantastiskt bra! jag går inriktning grafisk design som tyvärr inte finns i nya systemet. däremot har jag vänner som går foto och älskar det. rekiomenderas starkt. det enda jag kan komma på som kan ses som negativt för vissa är att det är ganska flumigt, mycket att göra på dagarna i stället för att ha mycket läxor.

 

Tumblr_m8fbgfzsab1r7kl2uo1_500_large

 

vad ska man göra om man haft bra betyg men som nu blir sämre och sämre för att man inte orkar plugga längre även fast man sätter av tid till det? som nämnt i frågelåda ett så är det här mitt bästa tips: gör en liten plugg-plan på hur mycket du ska plugga per dag/vecka och vad. försök att inte ta mer tid än vad som behövs. sedan gör du en liten ta-hand-om-mig-plan där du planerar när du ska hitta på må-bra saker! det kan till exempel vara en mysig fika, tv-tid, en promenad, en stund att titta bland bloggar eller ett tillfälle att klä dig i förkläde, slå på någon inspirerande podcast och baka något du tycker om. detta är vad jag kallar att ha balans i vardagen.

 

kaffe eller te? vilket är favorit smaken (te alltså)? båda är gott men jag blir väldigt påverkad av koffeinet så jag väljer te varje gång! min favoritsmak i är icas egna julte, svart som är den perfekta kombinationen såhär års.

 

tor du på gud? det där är en fråga jag ofta undviker att svara på eftersom jag vet att det är ett starkt ämne för många.dock, jag hoppade av min konfirmation och har aldrig känt behovet av att ha en tro.

 

vilken färg är det på din tandborste? rosa!

 

julklappstips till mamman? jag vet inte hur det är med din mamma men när jag ska köpa något till mamma hamnar jag nästan alltid på indiska. där finns allt från fina glas och tekoppar till kuddar, ljuslyktor och smycken. det är i alla fall sådant som min mamma blir glad av. ett svartvitt fotografi är också ett bra tips!

 

vad önskar du dig till jul? det lär bli lite favoritporslin, mysplagg, pennor och annat till mina illustrationer samt lite böcker att rädda mig ur vintermörkret. ett collage kommer snart!

 

jag har tänkt lite på en sak. vet du vad som gör dig med din blogg extra speciell? det är att du ser varenda en av dina läsare (om du förstår hur jag menar). åh vad fint. tusen tack! jag försöker låta bloggen vara den dagbok jag tittar tillbaka i när jag vill se hur livet såg. jag vill veta vad jag kände och vad som hände och jag hoppas att det fina speglar av sig. samt att mina problemlösningar hjälper andra som hamnar i samma situation. som ätstörningar till exempel. jag hade gärna haft någon erfaren som gett mig lite enkla varagstips i stället för en vuxen och påläst. jag ser dessutom alla ni fina magiska personer som tittar in här som mina nära vänner. vi har inga hemligheter för varandra och hjälper varandra genom vått och tort. ungefär så. puss!

 

Tumblr_mb3de3ovwt1qze8quo1_1280_large 

kan du inte lägga upp en bild på din söta och mystiske pojkvän? åh, det kommer snart ska du se!

 

vad önskar du dig till jul? det lär bli lite favoritporslin, mysplagg, pennor och annat till mina illustrationer samt lite böcker att rädda mig ur vintermörkret. ett collage kommer snart!

vilket är ditt favorit program/serie på tv just nu? just nu tittar jag inte särskillt mycket på tv. jag är i en åsdan där mellanperiod där jag väntar på att något spännande ska dyka upp i rutan. men snart börjar de klassiska mat- och inredningsprogramen med julspecial som jag brurkar se! och på lördag är det ju julkallendern som jag tänkte följa. precis som varje år.

 

jag har haft en ätstörning och den vill inte riktigt ge sig av.. grejen är den att jag inte vill bli smalare längre, jag har accepterat att jag ser ut som jag gör. men jag gillar inte att äta, mår illa av mat. vet du något bra sätt att få upp aptitet på? för jag vill inte gå ner mer i vikt.. först och främst: heja dig! åh, vad du är stark! mitt tips är att pröva dig fram tills du hittar något du tycker är gott. börja med något som käns bekvämt. allt från en morot till filmjölk. så småningom vågar du prova nya saker och kanske hittar du till och med en favoriträtt! något jag gjorde i början var att lukta mig fram till vad jag var sugen på. det låter underligt men det är väldans hjälpsamt. tänk på mat som ett bränsle. du behöver det för att orka med vardagen. med det i tanken blir allt lättare!

 

skriver din lilla syster också? inte för tillfället. men kolla in henne på instagram! där heter hon @jennyerikamatilda.

 

vad läser du för bok just nu? 
just nu läser jag ingen bok men tänkte börja på harry potter-serien som jag, otroligt nog inte har läst! passar allldeles utmärkt i decembertider dessutom. vintermagi.

 
ph: weheartit.com

Kommentarer
Postat av: Ebba

Jag måste bara få tipsa dig om en underbar film som jag tror skulle falla dig och många andra i smaken. 500 days of summer heter den, se den om du inte redan gjort!

2012-11-30 @ 17:07:34
Postat av: Henrietta

aw, så himla söt katt!

2012-11-30 @ 17:19:06
URL: http://molntussar.webblogg.se
Postat av: Melinda

Underbart inlägg! :)

2012-12-01 @ 19:19:57
URL: http://meellee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0