< coffeeworld. -

om rosa moln och mumma.

torsdag. en bra dag. en ledig dag. en som har gjort mig välbehövligt gott. hittills. jag vaknade i mamma och pappas säng. sover där när de är borta för det är så varmt hos mig. efter en lugn förmiddag for jag på en superhärlig utflykt med caroline. och sedan kom familjen hem. saknade älskade familjen. det kommer bli sorgligt att flytta. jag inser det nu.


nåväl. nu ska jag berätta om en morgon i sommarstugan då jag, efter ett havsdopp åt en kalasgod frukost på altanen.
 

keso, keso, keso!! jag älskar keso. kan äta det till allt, men helst och bäst blir det i hop med kanel, paranötter, renée voltaire-granola, nektarinbitar och blåbär. i blått porslin dessutom. favoritfärgen.


medan jag och mamma besökte stranden för morgonpromenad plus havsdopp hade syster och pappa införskaffat lite godheter
till frukostbordet. tidning, färska blåbär, citronté och frallor. jag har under flera månader inte varit ett dugg sugen på bröd men nu, åh! jag tror minsann att det var müslifrallan som gjorde det.
 
en toppenfrukost, alltså!! en annan sak jag skulle vilja dela med mig utav är min nya plånbok! den jag köpte i present till mig själv efter att ä-n-t-l-i-g-e-n ha fått det där förbannade körkortet. från ceanis, grön med bruna detaljer. himla smidig och smart med plats för alla kort och kvitton. matriell kärlek. tips, tips! nu ska jag cykla och bada. ha det fint! puss

om härligheter och ärligheter.

torsdag. och jag har gjort en lista. en sommarlista! en torsdagslista! en om sånt som jag tror att du inte vet om mig. om sånt

som är ärligt, farligt och härligt. om sommaren och hur jag, hannah ellen josefin lever i den.

 
▲ jag stannar alltid vid tidningshyllan. ett vackert magasin med pirrande innehåll är som smågodis för mig, fast att jag bara får välja en bit, i stället för att fylla en hel påse. jag vill oftast ha en med fint papper, och oftast ska innehållet vara fyllt av små men fylliga bitar att smaska på en solig eftermiddag på stranden. helst en arikel om psykologi, att förändra ett sätt att tänka eller en krönika som gnäller lite svagt på konsumtionssamhället, patriarkatet eller perfektionismen som ständigt trycker ner. gärna också lite mode. stil och kläder och inredning. sådant att sukta efter. smultronprydda kuddvar och pudderrosa sjömnasklänningar faller mig kalasbra i smaken. gärna lite relations-krisp också, och recept-tugg och någon intressant arikel om någon att se upp till. som mia skäringer, exempelvis.

 

▲ jag älskar mia skäringer. har lyssnat på hennes sommarprat, kikat på snart alla avsnitt utav solsidan (de flesta tre-fyra gånger) samt hennes egna program, mia på grötö och läst hennes bok, dyngkåt och hur jävla helig som helst som jag ä-l-s-k-a-r. hon är så klok, smart, fräck, härlig, vågad, fin och självklar. dessutom är hon född i vågens tecken, precis som jag och verkar ha lika mycket känslostormar i sitt hjärta som jag i mitt.

 

▲ jag har fastnat för tidningen mama. två nummer har jag köpt och läst i sommar. jag har tyckt om recepten, inredningen, att läsa om magdalena graf och nassim al fakir. att lägga mina tankar i något annat än en nitton-snart-tjugo-årings tankesnurr. att slippa så-blir-du-artiklarna och hälso-peppen som bara gör mig ännu mera kropps-och-kost-förvirrad. att finna fina barnnamn och skriva ner dem och drömma om mitt familjeboende, hur många barn jag och min kärlek ska ha och om jag ska gifta mig - vilket porslin ska jag servera tårtan i, och om jag ens ska ha en tårta. jag tror jag ska ha kanelbullar med ljus i. randiga ljus.

 

▲ jag gick in i väggen i början utav sommaren. det där med att ta körkort blev alldeles för mycket för mig. för hårt. för intensivt. för fokuserat. och jag lovar att, om jag inte hade tagit körkortet den där onsdagen i juni. då hade jag nog gett up. förhoppningsvis bara körkortet. men kanske lite annat också. så djupt faller jag när jag faller. och det gör ont att erkänna, men det är viktigt att förstå att vem som helst kan drabbas utav för mycket krav, press och stress. akta er, snälla, fina, underbara ni. mörkret är bara fint när man sett solen sakta gå ner. inte när du vaknar en morgon och allt bara är svart. pang boom. trots att det ska bli den varmaste, klaraste och soligaste dagen i juni.

 

▲ jag har intresseanmält mig till cirka femton studentlägenheter i skövde. snart flyttar jag dit. den första sepetmber börjar skolan och två veckor innan dess säger jag upp mig från matbutiken och packar i hop. det kommer nog bli jättejobbigt. det är redan ganska tufft. och jag vet inte riktigt varför, egentligen. för det ska bli så himla skönt att komma bort. från staden där jag hänger, från byn där jag bor, från alla små samhällen jag tvingas besöka i väntan på bussar och tåg som ska ta mig därifrån. från bekanta ansikten från mellanstadiet som fortfarande gör mig arg och sårad och fylld av frustation. (inte över hur de behandlade mig, utan över hur de behandlade andra. fy.) det ska bli skönt att få vara med om något alldeles nytt. att jag inte har någon som helst aning om vad som ska hända framöver pirrar. det känns bara kalasroligt, egentligen! samtidigt som jag märker så väldans tydligt hur snabbt jag blivit vuxen. körkort. egen lägenhet. eget liv. egen framtid. jag är inte längre flickan som bara äter chokladen på magnum-glassarna och ger resten till pappa som målar mig med vaniljpinnen som om det var en pensel. jag är inte längre flickan som ror ut i en mörkgrön gummibåt i mormor och morfars sjö, ligger där och dagdrömmer om att jag ska stå på stora scener och sjunga när jag blir stor. jag är inte längre flickan som håller sin bästa kompis hand när hon besöker närmaste köpcenter för att julklappshoppa. jag är snart tjugo. närmare att vara mamman som mular min dotter med glass än att själv vara en dotter. pirrigt, läskigt, fint.  

fotografi: jag


vi är som vilda blommor och barfotabarn.

tisdag. och så är jag i skåne igen. hemma från min sista semestervecka i mitt paradis. och åh, jag saknar det redan något o-ä-n-
d-l-i-g-t!! men, jag måste också säga att det är väldans skönt att vara tillbaka bland frysdiskarna i matbutiken igen. en dag till i trettio-graders-sol varvat med lågtryck delux hade nog gjort mig alldeles galen. sprängt huvudet i tusen bitar minst.
 

jag saknar morgondopp med mamma och frukost på altanen, i form av vattenmelon, knäcke och soyayoghurt plus nektarin och bananpengar och valnötter. allt serverat i ett blåvitt vintage-porslin. 


här ovan syns två vykort från en utflyktsdag. det första visar mig i väntan på familjen. jag är förövrigt iklädd en ny klännings-kärlek från beyond retro som jag måste få skryta mer om snart. vykort två är från ett café i falkenberg som vi besökte!
 

en annan dag cyklade jag, pappa och allra käraste syster en lång omväg till en hamn inte så långt från stugan där vi bor. vi har visseligen havet bara ett par hundra meter i från oss men vi tänkte att lite omväxling är alltid bra! 
 

och det var det, minsann! vi badade bland klippor och fikade chokladbollar, eller rättare sagt så fikade jag en styck chokladboll och de andra åt glassbåtar. hela dagen spenderade vi där bland klipporna och båtarna. det var så fint.
 

efter en dag på stranden hamnar jag alltid här. på altanen, solkysst och spanar på läskande drinkar i ett nytt magasin. 

efter att ha huggit mig själv i handen kunde inte jag bada under resterande dag. så jag och mamma fick kika på när syster och pappa tog kvällsdopp. men det var alldeles världsmysigt det med. särskilt i hop med sommarfin musik. 
 

en frukost och jag på väg hem från matbutiken. kom på ett himla roligt sätt att åka långboard på. klicka på bilden så får du se!!
 

hannah ellen josefin i favoritläppstift från isadora, favoritbrillor från lindex och en ompysslad hand. 
 

bland det bästa jag vet är de morgnar då vi tar varsin cykel till matbutiken, mamma och jag, för att handla frallor, frukost och morgontidning. typiskt sommar.
 

solskysst och sliten. jag är så väldans lättpåvärkad utav väder och vind. förmycket värme eller ett ovanligt lågt lågtryck gör mig irriterad, trött, ångestfylld och känslosam. en sval kväll vid havet är precis vad jag behöver efter en sådan dag.

 i hop med jenny, skåklart. allra käraste lillasyster. 
 

en annan solskensdag for vi till några klippor längst bort på tylösand där det är extra fint att snorkla.så det gjorde familjen min medan jag tog ett snabbt dopp för att sedan vila handen och läsa mia skäringer på en sval sten.
 

söndag och vi åkte till heagård och fikade!! eller snarare, jouice:ade. färskpressat med smak avannanas, lime och ingefära. 
 
mumma kardemumma gånger tusen!! sedan åkte vi vidar på äventyr till mormor och morfar där jag, på tal om jouice fick mig
en råsaftcentrifug! här ska det minsann göras joicer i evigheters tid. en utmärkt flyttpresent inför skövde!! och dagen därpå for
jag hem från mitt bästa ställe på jorden. här hemma väntade både värmeslag och en hejdundrande ångest men någonstans även viktiga insiker och en efterlängtad ro. ro i själen. allt kommer bli bra. andas. godnatt. ha det fint! puss

om vykort från ett sommarparadis.

lördag. och snart far jag hem till skåne igen. från sommarstugelivet. från semestern i det jag kallar paradiset. från kvällsdopp och bananpizza på altanen. från pocket efter pocket och fia med knuff efter fia med knuff. från åska och regn. värmebölja och stilla hav. secondhand och smultronställen. två dagar ungefär. snart.
 
men först lite mer utav: klippor och att läsa ut fantasiska, magiska, jag-kommer-sakna-att-läsa-ur-böcker.
 
att fika på en liten och sagolikt god chokladboll. när alla andra köper glassbåtar och piggelin lever jag på barnfika. kanelbullar och chokladbollar mest och helst. mumma kardemumma!!
 
att mysa med mina kusinvitaminer. allra käraste tim. ditt liv kommer bli fantasiskt. jag känner det i hela kroppen, till tusen!
 
solkyssar, solkyssar, solkyssar. allra helst på kvällspromenad. mörka axlar och håret som blir oranget när dagen mynnar ut.
 
små pauser i skuggan. mamma och syster delade på varsin chokladboll och pappa åt croissant på en uteservering i falkenberg.

och som vanligt blir allt ljuvligare på fint porslin. kantstött, blommigt och guldiga detaljer. i. mitt. hjärta.

mer kusinvitamingos. min andra favorit, tess i sjön hos älskade, bästaste morfar och mormor.
 
att spana på solnedgången och lyssna på favoritmelodier med mamma medan syster och pappa badar. varför jag inte badar? jo. för jag har stuckigt kniven mitt handen. inte med mening förståss, men avocadon förtjänade minsann ett himla regält hugg! nu ska jag alltså njuta lite till utav min lilla semester i mitt lilla paradis. ta hand om dig, och ha det fint! puss

en sommardag åtta år senare. en dagdröm.

en varm och solig dag. brännande het. huden glittrar liksom sandkornen och havet speglar precis allt som flyter där ovan. på varsin handduk på stranden ligger vi. glansiga. solen skapar svett på våra pannor. pärlor. rinnande ner längs våra ryggar och armar. det känns som om något kryper på en. det kliar lite. och jag skakar mitt ben för att ta bort det djur som inte finns. efter en sval vindpust kommer den överväldigande värmen igen. och snart bildas nya pärlor. pärlor som kryper. jag skakar benet igen, och igen.

 

jag ligger på mage. du ligger på rygg. våra armar längs sidorna. våra fötter gräver i sanden. mitt lillfinger mot din tumme. hakar fast i varandra. jag vill komma dig nära. men det får räcka såhär. för nu.

 

jag kikar upp och kisar upp mot sanddynorna. mellan solens glittrande strålar ser jag nyponbuskar och parasoll, blå-vit-randiga solstolar och halvnakna barn som skrattandes springer efter sina pappor. vad jag hör när jag blundar och lyssnar är skratt och glada skrik, vågskvalp och då och då hörs ett brus av den svala vinden som så härligt svalkande skyndar förbi.

 

jag kikar på dig. jag kikar på dina solkyssta axlar och dina fylliga läppar. rosa, med en liten vit fläck från solstiftet i vänstra mungipan. min mungipa. allt med dig tillhör mig. varenda fläck, varenda vrå. alla dina pärlor, från topp till tå.

(5) Tumblr

 

jag låter huvudet vila mot handduken igen. blundar och lyssnar ett slag. två ljusa röster promenerar förbi oss. de pratar högre än vad jag tror att de tror. den ena beklagar sig, den andra håller uppmuntrande med. om kärlek. hur fan man ska hitta någon vettig tills man är trettio och vill skapa familj? svar: tio år är lång tid, tio år är kort tid.

 

själv är jag tjugoåtta nu. men minns lika klart som dagens alldeles spegelblanka saltvattenshav hur jag tänkte då. åtta år sedan. en tjugo-åring med visset och slitet tonårshjärta som aldrig slutar sakna, längta, undra och tänka. jag försökte låta bli men hade alltid trettio som målpunkt. det var då jag skulle ha familj och barn med namn som viggo och eira, eller charlie och rose. de skulle ha varsin kånken på ryggen i olika färger och så skulle de gå hand i hand till dagis i deras prickiga gummistövlar. jag skulle bo med min kärlek i en vit villa vid hallands kust. upprustad. elsa billgren-inspirerad med vintage-porslin och färgglada filtar på en vitmålad köksbänk på terassen. i ekar och björkar skulle jag hänga hängmattor och hemmasnickrade gungor. en stor matplats skulle ligga på en kulle, med utsikt över ett spegelblankt hav. lika blankt som i dag.

 

jag hade drömmar om hur livet skulle te sig fram tills dess. vad jag skulle vara med om. resor och studier och hångel och oförglömligheter. mitt liv skulle vara kryddat utav framgångar och karriärer vid det här laget. jag skulle bli sångartist och äntligen våga sjunga lika högt som jag gjorde hemma i vardagsrummet. jag skulle sälja illustrationer och göra tryck på tekoppar som sedan skulle säljas på nätet. egen webbshop. hemmasnickrad. kan själv. en karriär vars pusselbitar skulle vara hittade nu. även om jag visste att jag säkerligen skulle ha vänt på några felaktiga så tänkte jag att när åren kröp mot tjugonio så skulle jag knappt ha några pusselbitar kvar att finna. och om jag mot förmodan skulle ha det, så skulle jag i alla fall veta var de finns.

 

jag väcks ur mina dagdrömmar när solen går i moln. det blir genast mycket svalare. himla skönt men samtidigt stressande. snälla sol kom tillbaks. jag drömmer här, jag är inte klar!

vissa saker förändras aldrig. ända sedan jag var tio-tolv år har jag dagdrömt mig genom livet. legat precis såhär med tårna i sanden och filosoferat fram visioner om hur livet ska bli, vad jag vill vara med om och vilka stordåd som skulle få alla att utropa: wow, titta på henne, wow.

 

jag drömmer alltså ännu. tjugoåtta år. jättevuxen i en tolvårings ögon men ännu barnsligt glad för fantasier och filosofier. i stället för att fantisera om hur jag skulle springa in i mitt livs kärlek så funderar jag nu i stället på vilka som blir mina nästa steg i jobbet, hur jag ska överraska de jag älskar och vad jag ska servera i det där caféet jag ännu inte startat men som en dag, i viljans namn ska bli mitt.

 

välkommen till smultronstigen.

öppet-tider: 09.00-20.30 varje dag, hela sommaren.

raw food, ekologiskt och vegetariskt.

missa inte vår populära rödbetskaka eller morfars kanelbullar.

luncherbjudande: chevre-rödbetor-valnötter-honugs-toast/ broccoli-paj/ vegansallad, nittiofem kronor. fairtrade kaffe eller lokalt producerat ekologiskt té från särdahls kvarn ingår. 

sitt på vår uteservering om du vill. vimplar i pastellfärger och ljusslingor som tänds när dagen börjar skymma. inomhus finns det gustavianska soffor att slå sig ner vid och bord byggda utav träpallar målade i vitaste vitt. allt serveras ur porslin jag funnit på myrorna, förutom tallrikarna som är från rörstrand och bestick som är från ikea.

 

i högtalarna: norah jones, melissa horn, alice babs, bon iver, talest man on earth och joni mitchell om dagarna.

 

på kvällarna har vi live-band. i bland är det jag som sjunger.

 

jag önskar att jag kunde skicka ett brev. ett brev till mitt tjugo-åriga jag. säga till henne att lägga av med allt det där som tar så oändligt mycket på hennes själ. kraven hon sätter upp för sig själv, framtiden som hon vänt till något stressande i stället för pirrande, ångesten som hon låter trycka ner henne. jag vet inte om hon skulle må bättre utav det, kanske gör det saken värre. för hon var allt bra dum. som inte älskade livet. som i bland till och med önskade bort det. men jag skulle vilja berätta för henne om vad jag gör nu. och hur det känns. så hon förstår att det inte krävs stordåd för att känna genomhärlig lycka i själen. så hon förstår att även om allting inte blir som hon tänkt sig, framtidsdrömmarna som en sommarlunch en söndag så kan allting kännas fint ändå. jag önska hon visste att bara för att topparna var höga som behövde inte dalarna vara så oändligt låga. precis som att jag är min egen lyckas smed är jag också skaparen utav min egen väg. och jag behöver inte gå ner för alla berg och falla ner i alla gropar. det finns ett sätt att ha ankaret ovan ytan också. det finns genvägar. det finns knep som gör att även fast det är så otroligt läskigt, kallt och mörkt kan livet kännas brännande varmt och soligt glittrande ändå.

 

jag skulle vilja berätta för henne att jag har sprungit på flera kärlekar. som tjugo-åring kunde jag till stundom känna mig så ofantligt förvirrad att jag inte visste om det var tjejer eller killar jag tyckte om. men sedan dess har jag gett både kyssar till en tjej med kort blont hår, blommig fyrtiotalsklänning och värmande armar som till en pojke med hästsvans, tatuerat bröst och seglarskjortor ärvda av hans gamla sjökapten till morfar, och jag har älskat båda. tyckt det var mitt livs bästa människor, personer, äventyr, läppar.

 

att jag i dag ligger med just denne solkyssta hand i min har inte med vad som gömmer sig under badkläderna att göra. utan att vi var en del utav det under som infinner sig när två personer träffas under just rätt tidpunkt och finner varandra som de absolut vackraste och mest fantastiska människor de någonsin skådat. det är inte ödet. det är inte slumpen. det är bara kärlek och sommar och kyssar och trygghet och visst, några dalar men inte lika starka som alla toppar.

 

jag skulle vilja berätta för henne om examen. att det inte var precis så att jag var tvärsäker på vad jag ville vid det laget. att det inte heller var så att jag redan hade hunnit starta det där egna företaget eller att jag ägnat alla mina lediga eftermiddagar och söndagar under studieåren till att lära mig alla ackord på den nu ännu existerande men otroligt slitna gitarr som ligger i baksätet på min kärleks bil. jag var lika förvirrad och överväldigad över min ålder när jag var tjugotre och hade tagit kandidatexamen som vid tjugo och påbörjade mitt första år på högskolan i skövde. men skillnaden var att jag inte lät det ta så hårt på mig. jag hade lärt mig att rycka på axlarna, jag hade lärt mig att ovissheten var lite utav meningen med livet. och att allt vore hemskt tråkigt om saker och ting redan var förutspått.

 

och de där eftermiddagarna. och söndagarna. de var inte förgäves bortslösade. nej. minsann. inte ett endaste dugg. jag hade fikat, och dansat och hånglat och skrivit och fotograferat och läst och åkt på utflykt och jobbat och rest och faktiskt tagit små men säkra kliv upp för karriärstegen. jag visste det inte då, men nu. mitt i den där stegen vet jag att det inte var utan vissa kreativt sprudlande och spontana eftermiddagar som jag hamnade där jag är i dag.

 

jag önskar att hon på-riktigt kunde förstå att det alltid kommer finnas de som är värst. och att det bor oräkneliga miljarder människor på jorden och att det är fullkomligt omöjligt att finna mindre än miljoner som är lite bättre på något hon vill bli bra på. sjunger vackrare, skriver finare, läser snabbare, lyssnar bättre, pratar högre, smalare ben, fylligare läppar, tydligare kurvor, snabbare, starkare, bättre på att ta vara på sina dagar, bättre på att vara produktiv, bättre på att ta hand om sig själv. men att, trots att det finns miljarders miljarders människor på vår jord så finns det ingen, ingen, ingen, ingen som är som precis som hon. och att det är det som betyder något. det är det som förändrar allt.

 

jag skulle vilja berätta för henne om var jag är i dag. att det kanske inte är med så många efterenheter hon önskat eller trott, så stora karriärs-kliv och så säkra framtidsplaner som jag ligger här och ler över livet. att det kanske inte är med flera utgivna romaner, ett tiotal hyllade föreläsningar, ett femtiotal slutsålda konserter och med ett barn i magen och en stor vit lägenhet, med kakelugn, breda fönsterkarmar, stora bokhyllor och ett schack-rutigt köksgolv i min bästa stad som jag inte kan sluta le när jag tänker på att vara precis tjugoåtta år gammal, eller ung. eller så kanske det är så. jag kanske har uppfyllt många utav mina dagdrömmar, jag kanske väntar en viggo, eller eira, charlie eller rose. jag kanske just nu vilar upp mig efter en sen kväll med konsert inför tusen-talet dansande människor, eller en release-fest för min andra bok, eller ett natt-tåg från en föreläsning i göteborg som gav många världsviktiga insikter hos mina många lyssnare. men att det inte spelar någon roll. det inte är det som skapar mitt leende.

 

för det är livet i sig som pirrar. det oförutsigbara som kommer varje dag. de små spontana telefonsamtalen från mina nära och älskade, de impulsiva besluten om att köpa en tidning och kanelbulle och slå sig ner i hängmattan eller att packa en matsäck och bege sig till stranden, de saltvattenssmakande kyssarna som jag alldeles snart ska få smaka utav kärleken som ligger alldeles tätt tätt intill mig och mumlar något om en vacker segelbåt vid horisonten, den svala vinden, den varma sanden, det spegelblanka havet och de små, trygga, fniss-framkallande och kära dagdrömmarna som varje dag får mig att sakna, längta, undra och tänka efter annat, efter mer, efter stordåd och karriärs-kliv.

 

allt det där skulle jag vilja säga henne, allt det där skulle jag vilja berätta i ett brev. vitt papper, en bläckpenna, ett frimärke med årets kändaste svensk på. ett frimärke med mig på? posta, skicka, vänta på svar.

 

men jag kan inte. och kanske är det lika bra. att fortsätta leva med dagdrömmar, förhoppningar och små fragment utav önskan till en annan dag. för om hon skulle få det där brevet, om hon skulle läsa och höra om en solig strand och ett spegelblankt hav.

 

då kanske hon inte skulle ligga här och vara precis sådär hjärtklappande lycklig över sitt tjugoåtta-åriga jag.

 

jag vänder mig om och kysser dina läppar. jag kan ännu känna smaken utav jordgubbarna vi åt för några timmar sedan. och smultron. och hallon. och himmel. och hav. du kysser mig tillbaka. drar bort en lock från min kind och viskar pirrigt, lyckligt. så oändligt fint. du är min. du är min. 

och så vänder jag mig om igen. blundar. filosoferar. reser tillbaka till dagdrömmen. jag står på en stor scen under en puderrosa solnedgång och spanar ut över tusen-talet ropande människor med leenden och glitterögon. allt ljus på mig. gitarren i högerhanden. tindrande glitterögon gång på gång. nämar mig microfonen, säger hej och sjunger en alldeles egen skriven sång. 

texten får ej kopieras/ fråga mig först.


sommardagarna får liksom aldrig ta slut.

vad är det för dag?  jag är inte säker. när det är sommar glömmer en liksom bort sådant. behöver inte veta. dagarnana rullar på och jag vill knappt ens tänka på att den första september snart är här. dagen då jag börjar plugga till psykologisk coach i en helt ny stad. skövde. det kommer bli k-a-l-a-s, såklart! men för nu vill jag ännu vara ett obekymrat barfotabarn. ▲

sommarfrukostarna behöver inte vara svårare än dagarna. här blandar jag keso med müsli och pappas hemgjorda krusbärssylt plus en kopp grönt té vid namn fredagsmys från java och en halv rågkus med ost och gurka. psykologisk coach alltså, det var min dröm och jag kom in!! om en är nyfiken på utbildningen så kika här. kanske är det någon annan som ska plugga i skövde
i höst? kanske är det någon som vill fika? vore supertrevligt med lite nya bekantskaper i min nya stad! puss
fotografi: jag

och solnedgången brände mina dagdrömmar.

måndag. och ännu en solig julivecka är här! jag lever fortfarande sommarstugeliv och njuter utav ledigheten som sällan förut. låter tankarna snurra fritt och skriver ner mina lyckorus på vitt. livet, som så länge känts komplicerat och kaosartat är plötsligt
så simpelt. dare to be you, dare to smile, dare to live a lot for a little while.


nu tar vi oss tillbaka till en annan måndag, nämnligen den för prick en vecka sedan då jag startade min första semesterdag med frukost som den ovan. efter lunch läste jag boken och knaprade på choklad. fin mat-måndag!!
 

och på tisdag blev det också en himla massa kalas i magen då jag bjöd caroline och cajsa på picknick!! sofiero var platsen och hög, hög, hög var peppen!! det var deras studentpresent från mig.

vi skulle nämnligen se ett par av landets bästa artister sjunga sommarens kanske bästa låtar. först ut var min favorit, timbuktu.
en sprallig man med ä-l-s-k-v-ä-r-d-a låtar som fick hela själen att dansa och le. har du lyssnat på hans sommarprat förresten? om inte, gör det bums!!
 

och när kvällen började skymma vinkade timbuktu hejdå och veronica maggio entrade scenen. och åh. jag älskar verkligen att besöka sofiero för konserter. alltid lagom mycket folk och ett kalasbra svängrum för den som vill dansa massvis!!
 

onsdag och jag var strålande glad! jag skulle nämnligen till stockholm och hälsa på en stycke saknad bästis, michaela! på tåget drack jag proviva och åt en försenad frukost. 
 

och vad vi gjorde i stockholm kan du läsa mer om längre ner men bland det godaste var kanske smoothien på juice-verket. hur låter dadlar, chashew, mandel och havssalt? tokigt kanske. men alltså, det smakar så sagolikt, sagolikt gott!!
 

kvällen på skinnaviksberget. magi. vi drack vårat godaste vin och åt en toppenmåltid som mickan hade med sig. mumma!!
 

dagen därpå styrde vi stegen mot beyond retro i zinkensdamm där jag fyndade två favoritklänningar, bland annat den här ovan. känner mig lite som alice i underlandet ungefär. vilket är fint!
 
sista dagen tog vi vara på som bäst genom att äta det vi gillar mest. kanelbulle!! en riktigt krämig en. finns det något godare så berätta inte för mig, för en hembakad kanelbulle på café 60 med mickan är minsann det godaste jag smakat i år.
 

så vipps var jag i halmstad! tog kvällståget på fredagen och sov ut länge länge på lördagen. om kvällen åkte jag samt familjen min till mormor och morfar där det bjöds på falafel, som bästa morfar gjort själv!! himlans gott.
 

söndagen var desto längre och mer energi-fylld!! den började med solkatter, te, och frukost på altanen.
 

jag han med både motion, bad, lunch och att läsa bok innan det blev eftermiddag och jag tog jenny under armen för ett äventyr som slutade lite som ovan. magasin, mellis och mys. tre ord på m jag tycker väldans mycket om. 
 
kvällen spenderade vi på stranden med kusinvitaminerna. picknick, bad, lekar och solndegång. när vi började småfrysa gick vi hem, sa hejdå till vitaminerna och spelade spel på altanen. det känns lite skrytsamt att dela med mig utav mina eminenta bestyr men jag kan inte låta bli. jag har länge gått omkring med oro och ångest och vill njuta varenda sekund nu när jag äntligen är fri. ta hand om er. dare to be you, dare to smile, dare to live a lot for a little while. och ha det fint! puss

om bubbliga lyckorus i stockholm.

söndag. och gissa var jag befinner mig? jo! sommarstugan! i fredags kväll anlände jag med tåg direkt från stockholm till mitt älskade halmstad och här ska jag stanna i ungefär en vecka för solkyssar, loppisturer, fikastunder, havsdopp, kusinvitamingos och annat som jag tycker så mycket om och har längtat så oändligt mycket efter!!


men innan det äventyret börjar ska jag avsluta ett annat. min tredagarsvisit i stockholm hos världens bästa michaela!!
 

dag ett. onsdag! jag anlände med tåg om eftermiddagen och vi gick genast ut i soliga staden, genom gamla stan och ner mot vattnett där vi satt och pratade lite i kapp.


efter en stund fortsatte vi vår tur genom staden och för att sedan slå oss ned för en fikapaus på fantastiska jouiceverket. ska du till sthlm? gå dit för bövelen! där finns det nämnligen ett hav av smoothies och jouicer i himmelska kombinationer.
 

åh, att jag är född i vågens tecken märkte vi sannerligen när jag skulle besluta mig för vilken jag skulle ta. men tillslut blev det en med dadlar, cashew, mandel och havssalt. låter kanske lite galet, men den var s-u-p-e-r-g-o-d!!
 

sedan fortsatte vi vår tur genom staden och förbi söders fina gator. ska du bo i stockholm så ska du bo där, tänker jag. så galet många fina små hak och härliga butiker. älskar!!


efter att ha gått ett slag hamnade vi här. på skinnaviksberget!! alldeles sagolikt vackert.


kanske bland de finaste vyer jag någonsin skådat. fast åh, det kanske beror lite på sälskapet och solskenet också.
 

här slog vi oss ner med vårt pick och pack och lapade sol, pratade och hade det bubbligt fint!!


och finaste bästa mimmi hade tagit med en kalasfin måltid till oss. minipizzor och en supergod sallad med mozzarella, tomat samt valnötter. tror knappats jag varit med om en bättre picknick. 


utsikt. pirr och pepp. "tänk att jag är här, tänk att jag är här! med min bästa vänn mitt i sommaren." wow.


och michaela hade med sig vårt absoluta favoritvin. perfect day rose! alldeles utmärkt för sommarens alla solskenskvällar ska jag säga dig. tips, tips gånger tusen!!


saker vi pratar om: kärlek, att flytta hemifrån, om att vara en social introvert, elsa billgren och framtidsdrömmar.


naturgodis är kanske ett måste för en kväll som denna. du vet ju att det är min bästa godhet. och godhet är förövrigt som godis fast inte godis för jag tycker mest om naturgodis. kanske borde jag ha en ordlista för alla mina påhittade ord? klokt.
 

så började solen sakta gå ner över oss. det här var verkligen magi. 

vi spelade pepplåtar och sjöng med och tjuvkikade på första-dejten-par och bromance-pojkar tills vi fick ont i rumpan utav de hårda klipporna och började traska hem till michaela. en sådan sagolikt fin dag. åh! och fler skulle det bli! men nu tillbaka till verkligheten. det vill sänga hängmattan och de sista sidorna i stjärnor utan svindel. ha det fint! puss
fotografi: jag

alla väskor är packade men jag lovar att inte fly.

onsdag. och det vankas sommaräventyr. äntligen. nu far jag alldeles strax. först vankas bäsis-häng i stockholm med saknade michaela och sedan far jag direkt till mitt sommarparadis där jag stannar till min semester är slut. under dessa dagar kommer orden här i min cafévärld kanske inte bli så många, eller så kommer det bli mer än någonsin.

för jag vet att det är just när jag lever med en resväska som jag skriver som mest. får insikter. drömmer. förstår. när jag ser hur sommarens färger skiftar utanför mitt tågfönster. när jag tjuvlyssnar på andras samtal om världsliga ting. när jag köper ett nytt magasin på pressbyrån och läser varenda ord på varenda sida. och jag hoppas och tror att jag kommer drömma, få insikter och förstå sådant som länge känts så oklart. hur som haver vill jag mest säga: ha det fint! puss
fotogafi: jag

om guldkorn och lyckobestyr.

tisdag. och för några dagar sedan fick jag en fin fråga om jag kunde dela med mig utav mina bästa guldkorn i vardagen, samt tips på hur man glimmar till trötta eftermiddagar efter sommarjobbet med glädje. och det har jag, minsann!! här kommer en lista på små fina favoritbestyr jag gärna pysslar med om sommardagarna. både efter och innan jobbet:
 


▼gå en poddpromenad via havet. andas juliluft och ta starka snabba steg med bra prat om livet, sommaren och intressanta tankeställare i öronen. kanske ett sommarprat? min bästa promenadpodd är, som nämnt hanapees otrolig podcast. rolig, härlig, enkel!
 
▼vad sägs om en picknick? kika i skafferiet och plocka ner lite smått och gott i en korg och be din vän göra detsamma. så ses ni i en solig park och smakar jordgubbar, brie, knäcken och sörplar mango-jouice i timmar tills du bums måste fara till jobbet. 
 
▼andvänd den godaste osten, ditt bäste té, färska vinbär från trädgårdslandet och det, kanske lite dyrare knäcke-brödet och gör en riktig superfrukost på sängen framför din bästa serie. helst en skratt-vänlig sådan, som solsidan eller modern family. det kallar jag en bra start på dagen, minsann!!
 


▼vilken är din bästa plats i trädgården? slå dig ner där, med en pocket och en kopp te och läs. det behöver inte vara svårare än så nämligen. i sval skugga som brännande sol. det behöver inte vara svårare än så.

▼ cykla till havet och bada. ensam. ett snabbt dopp och sedan cyklar du hem igen. låter vinden torka håret och saltvattnet skapa lockar. ännu ett bestyr som är så tokigt enkelt men ändå åh-så finfint.

▼jag glömmer aldrig hur jag och en peppig vän spenderade en solig malmökväll för ett par sommrar sedan. vi möttes först upp framför biografen, köpte lite gottigheter och slog oss sedan ner i salongen framför l.o.l. en himla bra film som innehåller miley cyrus, paris och älskvärd musik. efteråt åt vi indiskt på lilla torg och satt där i flera timmar och pratade om filmern och annat soligt. en så himla härlig kväll! bio plus middag alltså. kompisdejta!!▼en ny tidning, en påse naturgodis, ett gott té, ett somarprat, en sval sommarkväll. på en filt i trädgården som i sovrummet, med vindar genom spetsgardinen och tända ljus i fönsterkarmen. det är egentimmar när de är som allra, allra, allra bäst. 

▼ något annat fint jag var med om för två sommrar sedan var när jag och elsa åkte ut med båten. klarblå himmel, solsken och ett inte-så-farligt-kallt-vatten. det var första gången jag åkte tube och att göra det i takt med att sjunga sånger från majas alfabet med elsa var värdlsbäst! och att sedan bli bjuden på chokladboll på kajgatan trettiofyra var inte alls så tokigt det heller. åh!!

▼åk till staden och kika i butiker. köp en smoothie och sörpla på mellan gatorna och unna dig lite nytt till sommargarderoben. jag tycker bäst om att shoppa själv. i lugn och ro. utan att jag behöver vänta på någon eller bli väntad på när jag provar samma klänning i trettiosju minuter.det här är kanske en utav mina bästa eftermiddagar den här sommaren. caféhäng i solsken med allra käraste syster. en bra person, en uteservering och en ofantligt god rödbetskaka. vad mer behöver man då egentligen? guldkorn.

▼om du har det lite knapert med tiden men ändå vill hinna med ett lyckorus innan jobbet så tycker jag att du ska finna dig en dröm-låt. min är chandelier med sia. när jag lyssnar på den drömmer jag att jag står på way out west. och inte i folkhavet utan på den största scenen. jag är sia och jag sjunger högt och säkert med svarta doc martens och guldfärg i mitt hår. g-å-s-h-u-d.

▼ baka! slå på ett sommarprat och gör scones, aprikos-bröd, pankakor, raw-bollar eller en sommartårta att bjuda någon kär på. tre gamla sommarprat jag älskar: david hellenius, sarah dawn finer och theodor kallifitades. 
 


▼ mitt och jennys favoritbestyr om kvällarna är att ta fram gamla magasin och skapa inspirerande kollage att sätta upp på väggen ovanför sängen, i garderoben, vid speglen eller någon annan plats där du ser och kan peppas varje dag utav fotografier på mia skäringer, bra citat och kanelbullar. ihop med det brukar vi kvällsfika och lyssna på fredagspodden. finfint. jag saknar dig, allra käraste syster. massvis!
 
▼häromdagen bestämde jag plus två fina personer oss för att vi skulle ta med oss någon enkel mat och spendera en hel kväll på stranden i hop snart. pizza och mynta-jouice? ost, rosmarin-knäcke, jordgubbar och vin? pankakor och smoothie? allting smakar säkert sagolikt i hop med solnedgång och skratt.
 
▼jag har blivit alldeles tokigt fast för en ny serie! så fort jag har en stund över och behöver koppla av kikar jag på gamla avsnitt av solsidan på youtube. skrattfest!! och mia skäringer är f-a-n-t-a-s-t-i-s-k. så rolig, så snygg och så inspirerande. 
▼ cykla till bibleoteket och låna lite sommarläsning. romaner som inredningsböcker som tidningar. eller varför inte en ljudbok? dessutom brukar bibleoteket vara ofantligt svalt och skönt en varm sommardag. 

▼ knytkalas!! boka upp en ledig kväll, duka fint på altanen med ljusslingor och blomsterbrydda dukar och be ett gäng favoritpersoner ta med något att dricka och äta. så spenderar ni hela kvällen mitt bland allt det goda. eller så far ni ut när magarna är mätta och dansar natten lång. min ultimata festfredag kan gärna se ut precis såhär!

▼sätt på en skiva där du kan vartenda textrad, där du kan vartenda ord. och sjung högt högt och dansa runt i hela huset. tokdansa, fuldansa, låtsas att det är dina ord. jag har precis kastat mig ner i soffan igen efter att ha sjungit om svåra dekandeser och drömmar jag aldrig fångat med håkan hellström. uppsnärjd i det blå och lyckorus från tårna. 
 
 
▼ och på tal om musik! jag har plockat fram gitarren igen! det är så himla roligt att spela, hur kunde jag glömma det? om det inte vore så att jag snart far i väg på ett par veckors sommmar-äventyr så hade jag nog spenderat alla mina eftermiddag med gitarren och turtorials på youtube. att lära sig saker på grund av inspiration och inte på grund av att någon har sagt att du ska det är en himla skillnad alltså. 
 
▼för en vecka sedan satt jag i kanoten igen för första gången på fyra år!! det var galet härligt! och tänk, balansen hade jag visst kvar. så nu vill jag säga tips, tips till alla som villa hitta på något nytt i sommar. testa att paddla kajak! ihop picknick och bad blir det en alldeles extra härlig dag. 
 
▼åk på utflykt!! här är tre favorit-äventyr jag gjorde sommaren tvåtusentretton: vattenfallet, systerpicknick och tomatens hus. det där var tjugoen små guldkorn utav sommar. vad gör du mellan jobb-dagarna? berätta! och ha det fint! puss
 

om naturgodis, lillstugan och after-beach.

måndagskväll. och så gick en sommarvecka. och så klappar hjärtat. och så rinner tårar. och så bubblar skratt. och så faller jag ner på botten. och så känner jag plötsligt doften av toppen. lite så känns veckan som nyss gått. men, för att göra saker och ting tydligare kommer här fjorton vykort. fjorton vykort från en julivecka jag tycker om.
 

efter en regnig måndag. (både inuti och utanpå, hjärtslag och åskmoln) for jag till sommarstugan för några dagars supersommar. jag tror minsann ödet ville mig väl när jag äntligen fick tid att bara andas och pyssla i lillstugan i lugn och ro.


och julivädret? mitt allra bästa! supersommriga och supersoliga förmiddagar på stranden och en himmel som öppnade sig om eftermiddagen. utmärkta dagar om man som jag mest vill bläddra i tidningar och lyssna på håkan. 
 

melliskärlek! tre saker jag just nu inte kan få nog av: nummer ett är te, som vanligt alltså. beroemde nummer två är nektariner. min bästa frukt såhär års. och så tre: naturgodis. allt som är yoghurt-doppat helst! och rostade cashewnötter. mumma!!
 

den sista morgonen i stugan klappade jag molly på trappen och åt den är frukosten på altanen

sedan packade jag i hop mina saker och sa hejdå till mitt sommarparadis för nu. på vykort ett syns lillstugan, där jag sover som bäst utan en himla massa snarkande från familjen min och där jag kan spendera ensamtimmar med bok och brevskrivande.
 

så kom jag hem till skåne igen där sommaren också strålade!! ovan sysn en frukost samt ett vykort från en långpromenad som avslutades med ett dopp i det blå, blå, blå. lyssnade förövrigt på hanapees podcast under promenaden. tips, tips!!
 

jobba, jobba, jobba. sova mellan varven och hantera den plötsligt obekväma ensamheten. läsa bok. sola. sakna. längta. peppa. drömma. bokade en tågbiljett till stockholm och en tillbaka till sommarparadiset. vardagsting.
 
vykort ett visar en lunch på altanen med pappa och vykort två är från en sagolikt fin kväll på lomma beach. reunion med mina gamla gymnasie-favoriter, emilia och therese!! afterbeach plus smoothie plus långpromenad i mjukaste sand var precis vad jag behövde för att orka med mina sista jobb-pass. och nu har jag äntligen semester! hurra! ha det fint. puss

vad jag insåg en julikväll.

om framtiden. jag har bestämt mig. tror jag.

 
pirrigt letar jag studentlägenheter och googlar min nya stad.
biter på naglarna.
lägger snabbt på när mamma pratar om att vi kan åka dit och kika om en vecka.
hon säger att vi ska upptäcka min stad. min stad. min stad?
plötsligt har jag en egen stad.
 
vill inte bli stor. blir stor.
det är lika mycket skräckblandad förtjusning som när jag var tio och klättrade högst upp i trädet.
jag klarade det! jag är högst upp! men, tänk om jag faller?
fotografi: jag

om tio år finns jag kanske inte mer.

fredagsord. att vara hemma igen efter några världsfina dagar i sommarstugan. att vara tillbaka på jobbet. att vara ensam. att ta hand om sig själv och låtsas leva lägenhetslivet i sovrummet igen. tonårsrummet. mitt tillhåll, min lilla trygghet. rummet som varit min bästa plats på jorden i flera år men som snart kommer att bli min systers. vi ska byta rum. jag ska inte behöva det största mer. för jag ska flytta hemifrån. tror jag.
 
 
i dag kom beskedet på antagning.se om hur min höst ska se ut. i dag fick alla frågor ett svar. kom jag in på drömutbildningen? blir det en kurs? blir det en ny stad? blir det en utomlandsresa eller ett år som au-pair? 

ovissheten kan kännas så himla jobbig och läskig i bland. samtidigt som framtiden är det mest pirrande jag vet. i samma stund som jag klickar mig in på hemsidan... skriver www långsammare än någonsin. vet inte varför. vet inte vad jag är rädd för. ja eller nej. antagen eller ej. när jag ser resultatet, när jag ringt mamma och lagt på igen, när jag känt av både hurra-rop och ovissheten, när jag skrattat och lett brett och bitit ner mina naglar, då inser jag hur himla länge jag har gått och tänkt på det här. f-r-a-m-t-i-d-e-n. som om det skulle vara viktigare än allt. som om det skulle vara viktigare än det som är här och nu. 
 
jag har insett att de där framtidstankarna tar väldigt mycket utav min energi. att tänka på jobb, barn, resor, borden, viljor, att gifta eller inte gifta sig, bucket-listan och liknande är otroligt hisnande, tungt och stressande. när jag var liten var framtidsdrömmarna bara pirr, pirr, pirr. fantasin florerade. allting var möjligt, allting kändes enkelt. allting lät så lätt. men plötsligt är jag stor. snart tjugo och klar med det som kallas skolplikt. plötsligt är jag här. på antagning.se och ser de gröna orden. jag är inne. jag ska plugga. eller? som om jag vet. som om jag är säker. kommer jag någonsin veta? kommer jag någonsin bli säker? ovissheten. 
 
framtiden känns inget längre rolig. varför? för att framtiden är press. framtiden är stress. framtiden är rädsla för ånger. framtiden är att inte vilja göra samma misstag för många gånger. 
 
jag har alldeles för länge varit rädd för att göra och vara fel. och här sitter jag nu och borde hurra för att ännu en dörr har öppnats. jag har kommit in på drömutbildningen. jag har den fantastiska möjligheten att välja mellan mina två största viljor! men är det mina viljor? eller är det bara borden? är det bara måsten? fantasin kan inte längre florera. pirret går inte att känna. det finns en vägg mellan mig och lyckoruset. en tjock mur av krav. alldeles för länge har jag tänkt på framtiden. alldeles för länge har jag varit rädd för att hamna fel.
 
min pappa sa en kväll: du får inte glömma bort nuet, nuet är ju den första byggstenen mot framtiden. 
 
och om jag vågar. om jag bara bestämmer mig för att. jag. vågar. så kanske det ska vara så. att leva här och nu och låta det forma framtiden. i stället för att läsa på muren. läsa igenom alla kraven som jag inte längre vet om de tillhör mig eller samhället. 

just nu är tröttheten på tok för tung. just nu känner jag mig alldeles för liten och ung. just nu kan jag inte bestämma mig för vilken väg jag ska ta. inte nu, inte i dag. men det jag ska bestämma mig för är att inte vara rädd. jag ska välja det som känns härligt och pirrigt här och nu. och lita på att allting kommer bli bra tillslut, för så har det alltid varit. hittills har allting löst sig. hittills har allt blivit bra.

för det är oron som tar min energi. det är oron som gör det som är så roligt och pirrigt, fnissigt och fantastiskt plötsligt är alldeles ångestfyllt och huvudvärksframkallande. nu ska jag skåla för att alla mina viljor finns. jag ska skåla för alla mina öppna dörrar och jag ska skåla för att just här, just nu är jag bra precis som jag är. just här, just nu är livet fint precis som det är. och för varje dag som går ska jag tänka på pappas ord. jag ska välja det som känns bra här och nu.
 
för ärligt. jag vet inte när livet tar slut. jag vet bara att jag lever i dag. så, ett tips: till alla som känner orosklumpar och rädslor. till alla som känner precis som jag. våga bestämma dig och gör som mig: njut utav nuet. och lämna oron bakom dig. tusen kramar, och ha det fint! puss
fotografi: jag

spelar håkan hellström om och om igen.

torsdag. och vet ni vilken som kanske är världens bästa sommarmelodi? för en lång lång tid. jag tror jag lyssnade på den en
hel sommar när jag var tolv, kanske tretton och ända sedan dess kan jag inte tänka på annat än smultron på strån, saltvattens-
hår, rosa solnedgångar och gifflar på stranden när jag hör håkans ord: det finns bara ett enda sätt att brinna upp.


i sommarstugan äter jag alltid ur blått porslin. vi har samlat på just sådana här talrikar så länge jag kan minnas. secondhand-fyndat, såklart!! här är en liten frukost från min lilla visit i mitt lilla sommarparadis.


yoghurt med kanel, risenta-müsli, mandlar och nektariner i skivor samt ett knäcke med ost och gurka plus ananas-skivor. och mon amie-te! alltid te. har du en typsik sommar-melodi? toner som påminner dig om just de där svala vindarna? nyponbuskar och valmo längs vägkanterna, vitt vin och en rykande grill? dela!! och ha det fint! puss
fotografi: jag

dubbla hjärtslag och lätta andetag.

onsdag. och det var nästan som om jag flydde. flydde till sommarstugan, till solskenet, familjen och de lätta andetagen som jag alltid brukar känna av under mina dagar vid kusten. jag tog morgondopp, tog långpromenader längs havskanten och bläddrade i nya magasin innanför regnet. det var fina dagar, trots att mitt hjärta ännu slår dubbla hjärtslag.


som av stress. som av ovisshet. som av ångest. som av en hemlighet. men jag vill leva, leva så att det strålar. tänker inte låta en ända dag gå till då de onda får vinna. skratt och leenden, kärlek och livslycka. det är det som gör mig starkare än allt.


nu tänkte jag visa ett par närmare vykort på mitt kanske bästa sommar-klädval. vintageklänningen köpte jag på myrorna och tänkte klippa kort. men nej, jag tror bestämt att den får vara precis så här. alldeles utmärkt längd!!
 
med klänningen bär jag gubbskor från scorett och mina nya bästa brillor som jag berättade om här. nu är jag tillbaka hemma i skåne igen. här vankas jobb, att träffa fina vänner och att försöka byta lätta andetag mot djupa, och dubbla hjärtslag mot enkla och påminnas om att det var det här sommaren skulle handla om. tusen kramar, och ha det fint! puss

måndag, måndag, måndag.

måndag.  och är det bara jag som har svårt att sova i supervärmen? som ligger och vrider och vänder mig, kastar av mitt täcke, tar av och på mig linnet natten igenom? kanske är det tankar som snurrar också, vad det jag. men myggor och fuktighet hjälper inte precis. nåväl, nu är jag vaken och har bada-sola-planer med olga. så värmen är kanske inte så dålig ändå!
 

det var ett par veckor sedan jag hade min vecko-summering. jag har inte mått så bra, som en kanske vet. men nu är det mycket mer livsglädje i mig och jag är tillbaka bakom kameran igen. hurra! här är ett vykort från en bussresa till elsa där jag fick prata av mig och gosa med elliott. bästa elsa. 
 

en blåvit sjömansklänning och en efterlängtad utefrukost med lugn i själen. 


en gråare dag såg det lite ut såhär. grötkärleken slutar aldrig. specielt med mandelsmör och äpplen.
 

en oförglömlig dag tog jag bilen till malmö, parkerade i parkeringshuset, alldeles själv och mötte upp olga för en finfika på en utav malmös finaste gator. det var den första gången jag körde någonstans alldeles själv med bilen. pirrigt! peppigt!
 

en tankspridd hannah ellen josefin plus nya frukostfavoriter från renée voltaire. bovetechrunchen är min favorit. tips, tips!!
 

bland det mysigaste med sommaren är friskis och svettis-passen vid stranden, som avslutas med kvällsdopp!! vykort ett är från cykelturen hem. en magisk kväll!! vykort två visar den här världsbästa frukosten!!
 

ännu en frukost med bland annat soyayoghurt, hallonté, proviva och mitt älskade ägg-och-kaviar-knäcke. så har vi ett klädval också. det här! och som alltid bär jag vinröda naglar och läppar till. det börjar nästan bli mitt signum?
 

jag och allra käraste syster spenderade tidigare i veckan långa världsbra timmar på kajgatan trettiofyra. fler vykort här.
 

mitt bästa klädval just nu, som jag tänkte visa mer utav en annan dag. samt molly i fönsterkarmen en solig söndagsmorgon.
 
en världsgod frukost och månadens illustration i majas födelsedagskalender. nu hinner jag inte prata mer för superspontant men underbart flyr jag till sommarstugan. till mitt paradis!!  om det så bara är för något dygn är det som plåster för själen en alldeles regnig, vilsen och tankspridd dag. ta hand om dig, och ha det fint! puss

om ett vinbärshav och att leva i dag.

söndag. och jag är ledig, ledig, ledig!! i tre dagar ska jag nu få vila och andas sommar på riktigt. varva kreativa ensamtimmar med solskensbestyr och fina människors sällskap. älskvärt! minst sagt. för även om jag trivs himla bra på jobbet, även om jag gärna jobbar och tjänar pengar så finns det en sliten själ i kroppen min som behöver andas ut. hon är alldeles slut.


det är läskigt att bli stor. plötsligt har man jobb och körkort, räkningar och en oviss framtid, som en kan designa alldeles själv. underbart, såklart. men också läskigt. och jag behöver andas för att inte få panik över hur himla snabbt tiden flyr.


nej, så deppigt det blev nu! hej söndagspepp! här är en kalasgod frukost som jag förtärt ett par dagar i rad nu. 
 

i koppen har jag soyayoghurt toppat med valnötter, pumpafrön, torkade aprikoser, ett hav av vinbär samt kokosflingor. 
 

på ett kantstött porslinsfat syns en finncrips med brie samt skivor utav persika och nektarin. mina bästa frukter såhär års!!
 
och i koppen har jag svart vildhallonté från kobbs.  en toppenfrukost!! brickan är förövrigt från secondhand, precis som majas alfapet-boken som syns i bakgrunden. nu vankas en riktig supersommardag inkluderat taking care-timmar och äventyr med en saknad filur. ta hand om dig, låt dina tankar kretsa kring idag och lägg framtiden åt sidan för ett slag. puss

om en sommar jag tyckte om.

fredag.  och i går bokade jag en tågbiljett till stockholm! och till min fina saknade michaela! tillsammans ska vi
ta vara på sommaren gånger tusen under tre härliga dagar!! jag älskar att ha saker att se fram emot för att kunna
leva här och nu behöver jag ha något att längta till. genom långa jobbpass och nätter då sömnen inte når mig. då
längtar jag. eller så drömmer jag mig tillbaka! som till sommaren tvåtusentretton exempelvis.

 
that's seventies show. kvällsdopp. håkan-konsert och way out west. sommarstugeliv. vattenfall. haloumiwrapp på
ebbas skafferi. vänner. böcker. bruncher. tårar. lyckorus. konfettiregn. köpenhamn. vinyl-melodier. klänningar. att
klippa kort. att göra slut. att dansa till urban cone. att stanna i sängen och lyssna på regnsmatter. puss                                                                                                                                                                                                                                   
                                                                                                                                                                fotografi: jag

vita moln och vilda vindar.

torsdag. och i går jag kom en insikt till mig. en världsviktig en. jag dagdrömmer massvis, mest om saker jag vill vara med om. som publikhav, kärlekshistorier och medaljer. och i bland är jag så himla sugen på att förverkliga några utav de där drömmarna. men undra om jag inte ska lugna mig lite nu, leva här leva nu och ta vara på det jag har? det tror jag.


det känns som om hela världen snurrar runt att saker ska förändras. alltid kan en bli smalare, rikare, starkare, bättre. kanske du ska stanna upp lite? öppna ögonen och se hur galet bra du har det ändå? och älska det!


livet är fint, du är fin - ta vara det. justeja. nu till något alldeles annat! i dag tänkte jag visa ett utav de två fantastiska ting jag införskaffade på min och michaelas sommarsoliga köpenhamnstripp för ett par veckor sedan!!


hängslebyxor i jeans, stentvättat. från urban outfitters, såklart! linnet mitt är från hm liksom ringarna. ett klädval som jag allra helst och bäst bär ihop med mina vans. det bästa att ha på fötterna i sommartider. nu tänkte jag lägga mig i vågrät position och besvara mail, boka tågbiljetter och lyssna på sommarprat. jag önskar er en mysig sommarkväll. puss
fotografi: jag

om min allra käraste solskensyster.

onsdag. och vet du vad jag kallar dagens väder? utflyktsväder. det är när solen krigar mot moln och då en varken kan kika på serie efter serie efter serie då solglimtar bländar mest hela tiden, men inte heller kan ha en dag på stranden eftersom solen går
i moln varannan minut. alltså, ett perfekt väder för att hoppa in i bilen och fara på äventyr!!


och det var just var jag och den här bruden gjorde i dag. allra käraste syster, åh vad är glad att du finns i mitt liv.


vi for till mitt allra bästa café i skåne. kajgatan 34 i lomma. vi tog båda deras fantastiskt goda vegan-sallad. den med rostade nötter, en sagolik hommus och päron. mumma kardemumma tusen gånger om!!
 

en solig uteservering plus magasin plus allra käraste syster är lika med sådant som är fint att få på en ledig dag. vi pratade om framtid, podcasts, vegetarianism och vänskap. peppande och livligt, med utsikt över havet.


och vem har vi här om inte jag? smaskandes på en småbubblig lemonad i nya brillor. hej hej!!


till salladen får man hembakat bröd ockdå om man vill ha också. finfint.


och här är mina nya solglasögon, alltså!! från lindex. tycker det är alldeles ultimata. tips, tips! så, efter en ytterligare timmas livliga samtal var det dags för fika! jag kände mig alldeles redo, stark och sugen på det i dag. peppdag!!

jag drack grönt te med smak av äpple och fläder och åt deras omtalade rödbetskaka som kan vara det absolut godaste bakverk jag någonsin smakat! med valnötter och saffransöverdrag. typiskt min smak!!


en makalöst fin jenny som har stöttat mig något otroligt genom de svårigheter jag gått igenom de senaste veckorna.


hon drack kajgatans gröna och åt en chokladboll. hälsar att det var mumma det också!!
 
sedan for vi hemåt igen. det är så ä-l-s-k-v-ä-r-t att jag nu kan ta bilen från vår lilla by och bara köra, vart vi än känner för. att
jag inte längre behöver en övningskörning-skylt eller har en klump i magen utav nervositet inför nästa körlektion. det är över! jag klarade det tillslut! och tänk, jag var så himla nära på att strunta i allt. ge inte upp hörrni! lova mig det. puss

om vildhallon och superfrukt.

tisdag. och jag vill skrika - jag är tillbaka! för just nu, i skrivande stund är det precis så det känns. plötsligt känns livet ganska pirrigt och peppande igen. det behöver egentligen inte vara svårare än att leva det. saker känns och i bland alldeles för mycket men livet kan fyllas med så himla mycket fint, magiskt och energi-givande. vi får inte glömma det.


och om vi bara bestämmer oss för att fullständigt strunta i de grå molnen så är det plötsligt fint väder jämt!


ungefär så tänker jag i dag, en väldans bra dag som började som ovan. frukost! utomhus! åh! i hörnet syns ett eko-knäcke med ägg, salt, gräslök och kaviar, också ekologisk. kanske märks det att jag vill slå ett slag för att köpa eko?
 

i skålen har jag en krämig yoghurt med bovetecrunch, nötter, russin, jordgubbar, pumpafrön och kokosflingor. mumma.
 
teet jag dricker är ett alldeles nytt. ett svart med smak utav vildhallon. supergott!! från kobbs.
 
och sist men inte minst så dricker jag en shot proviva superfrukt mot min ledsna stress-mage. jag vet ej om det kommer hjälpa men det smakar i alla fall himla gott, så varför inte prova? ihop med detta lyssnade jag på fredrik wikingssons sommarprat. en kärleksförklaring till hans farmor, skulle jag beskriva det som! väldans fint. tips, tips!! och ha det fint! puss

RSS 2.0