< coffeeworld. -

om telycka, saffranskolor och spårvagnar.

torsdag. och kroppen värker, från topp till tå. tröttheten svämmar över och jag kan nästan inte ens stå! det är vad två dagar utav
tio-timmars-jobb gör med en. och därför är det så fantastiskt skönt att jag nu har ledigt ända fram till måndag. långhelg! de är de dagar jag gillar best, för de är då jag tar vara på årstiden och njuter, ler, skrattar och fotograferar som mest! underbart.


nu tänkte jag berätta om en annan helg, nämnligen den jag var i gbg och hälsade på bästa anna!! tog tåget om morgonkvisten och njöt utav podcast och pocket tills klockan slog elva sexton och jag fick mig en bamsekram på perrongen.


vi promenerade runt i stan ett tag. tog en titt på nk, weekday, gick på skojakt och log över julen som redan börjat dyka upp i alla affärer. till exempel hos lagerhaus där anna köpte saffranskolor som hon så fint bjöd mig på!
 

när magarna började kurra bestämde vi oss för att åka till haga och besöka ett utav annas bästa lunch-ställen!! att åka spårvagn måste nästan vara obligatoriskt när man är i göteborg.
 

kala träd och löv på marken. alltså, åh! jag tycker så himla mycket om den här årstiden. så vackert att jag får tårar i ögonen!
 

det här är anna som, liksom jag var bara tvugen att plocka fram kameran när vi äntligen var framme. för haga är inte som vilken stadsdel som helst, nej. det är en lång gammaldags och otroligt mysig gata, fylld med små te butiker, pysselaffärer och kalasbra ställen för inrednings-fynd!! och anna är sannerligen det bästa sälskapet att upptäcka detta med!
 

och så finns där caféer såklart! så här stora kakor och bullar har väl ingen sett förut?
 

vi var väldans sugna, eftersom magarna kurrade så! men nu var det lunch som gällde. promenerade vidare ner för gatan, tog små stopp i vi-måste-bara-gå-in-en-liten-stund-butiker och pratade i kapp tills vi äntligen var framme!
 
en deli haga är ett trevligt, mysigt krypin med en medhelhavsbuffe som är en fröjd för ögat, rykande soppor och en massa annat smått och gott!! nästintill all mat är dessutom fri från ägg, mjöl, mjölk, smör och socker vilket är toppen då alla kan komma och kalasa, även med allergi. så bra, så bra!


anna åt tomatsoppa och jag lite plock från medelhavsbuffeen. och så lite surdegsbröd till det dessutom. åh, det här var så himla himla gott! orientaliskt och vegetariskt. mat precis i min smak. mumma kardemumma och tips, tips!!
 

efter lunchen promenerade vi vidare ner för kullerstensgatorna. hoppade på spårvagnen och for så småningom hem till anna. vid
det här laget hade vi dessutom införskaffat vars två olika sorters julteer som vi var peppade på att smaka. så det gjorde vi! resten utav kvällen spenderade vi med promenad, prat och äta paj-middag innan vi somnade trötta.


här är två vykort på mig som anna tagit. det första från när jag kom dit och det andra från när jag for hem. tycker jag gestaltar humöret väldans bra. lycklig av att äntligen ses, en sorgesaga över att åka. anna på instagram: @arawkindofbeauty.
 
morgonen efter tjuvstartade vi julen tvåtusentretton med att dricka ännu mera julte, äta clementiner, kanelgröt och se på favoriten
the holiday bland tända ljus och med ett regnsmatter mot rutan. så himla mysigt och bra! alltså, en helg som denna borde alla ha! tack anna och tack göterborg, vi ses snart igen! i dag har jag träffat en annan fantastisk vän för höstmys och julpepp. mina bästa oktoberbestyr verkar det som? åh, och det bara fortsätter och fortsätter. ha det fint! puss

mina älskade kärleksbrev från er.

del två.
 
(1) Tumblr
 
♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  

jag har inte upplevt min första kärlek än. jag har aldrig haft en pojkvän och jag är inte alls rädd över att säga detta. jag vet att det kommer en dag, att jag också ska få uppleva det. men jag vet i alla fall hur det är att vara älskad av andra än bara en väldigt fin kille. när mamma fnissar lite hysteriskt åt något roligt som jag sagt och sedan tittar mig i ögonen och säger "åh vad jag älskar dig". när jag kommer hem från en lång dag i skolan och det första jag möter är två hundhögon och en blöt tunga på kinden. när mormor tar mig i handen och viskar "du är så bra". eller när jag äntligen får träffa och krama på min syster efter månader ifrån varandra. det är det bästa för mig.
 
att jag såg i hans ögon från första stund att han verkligen vill ha mig, just mig. egentligen vet jag inte vad han ser, bara att han med den blicken gör det klart att jag är hans och han är min och ingenting annat spelar längre någon roll - om det någonsin har gjort det. allt är så mycket klarare nu och mellan oss finns ingenting annat än bultande hjärtslag.
 
trots allt som händer i våra liv så finns jag och mina vänner alltid där för varandra. verkligen alltid. vad som än händer. det finns inga i hela världen som jag älskar så starkt.
 
att tycka om någon så mycket att 700 kilometer och långa långa veckor av saknad liksom blir värda. att sedan kunna kramas för första gången på länge och känna hur allting bara känns bra och allt som är dåligt försvinner och ingenting annat spelar någon roll, det är det bästa med kärleken.
 
jag tror det viktigaste är att känna på kärleken, fast du då vet att sorgen över att förlora vil vara ännu större. för styrkan i kärleken mäts inte i hur länge den har eksisterat, men om den har varit där, och om du har känt den, om det är år eller bara några minuter, för allt tar slut.
 
det finns så mycket fint att berätta om mig och min kärlek. vi har varit tillsammans i tre och ett halvt år. och det är fint att det fortfarande känns som igår vi kysstes för första gången, samtidigt som det känns som att vi varit varandras i en underbar evighet. att det känns som att vi fortfarande lär känna varandra samtidigt som det känns som att vi vet allt om varandra. men finast av allt är att jag ser universum i hans ögon och att stjärnfall faller i min mage när han ler, att han älskar mig som jag älskar honom.
 
han ligger med sitt huvud mot min bröstkorg. spelar någon rytm, som han, som den trummis han är, alltid gör.
- vet du vad jag spelar? 
- näe. eller, jag hör ju slagen och rytmen men vad det är vet jag väl inte.
- det är ditt hjärta. dina hjärtslag. 
 
när hon ser på mig från andra sidan rummet, och mimar att jag är den finaste flickan här. 
 
när han som är det bästa med ditt liv, vet att du skrattar så mycket åt new girl, att han viterar dina favoritavsnitt då du är ledsen. trots att han själv aldrig sett på det.
 
när han vågar visa känslor och skriver fina saker som det här "jag bara stod där, med mina absolut bästa kompisar och de vet säkert inte ens om att de är det. och sen vara med den finaste människan jag vet på samma gång".
 
det är så sjukt att han kan få mig att le när allt känns förstört,långt borta och krossat. vi låg i en säng för tre veckor sedan och grät,båda två. han hade förklarat att han ville ha en paus för att tänka och känna efter. jag bara kastade ut meningar om hur mycket han betyder för mig och om hur rädd jag var att det aldrig skulle bli vi igen. han avbryter mig och säger "saga,d u är en underbar person" jag bara log och blev alldeles varm inombords. jag vet inte, men jag tror fan att det är kärlek i renaste grad.
 
att det var mig han kysste.
 
när min hemlängtan var som värst kom han in i mitt liv, strök mig över ryggen och kysste mig på axlarna. han log åt mig när jag inte klarade av de blodiga scenerna i filmen vi såg och jag gömde mitt ansikte i hans hals. 
idag åkte han härifrån och lämnade mig här. jag vet inte hur jag ska klara mig nu, för jag får aldrig se honom igen.
 
skolans snyggaste kille kysste mig på dansgolvet och bad mig att inte bli kär i honom, det var tydligen inte bra och han kunde inte bli kär i någon, sa han. idag tänker jag att det var himla bra, sju månader senare är jag den första han är kär i och jag svimmar snart av hur kär jag är i honom.
 
att känna sig omtyckt, känna sig vacker. att en annan person ser det bra i dig som kanske inte du ser eller tycker, det är något av det bästa. alla tvivel på att man inte är tillräckligt bra, dem försvinner långsamt.
 
det är morgon och hon har bott här i en natt. jag närmar mig henne försiktigt för att sedan lyfta upp henne i min famn. hon är så liten, så skör. hennes päls är len och luktar värme. jag lägger mig i sängen och låter henne utforska, lära känna och sprätta lite i täcket. helt plötsligt känner jag hennes nos intill min stortå, i samma ögonblick vänder hon på klacken och skuttar iväg i all hast. och jag skrattar.
 
hälsade på min finaste person för några dagar sedan. åkte 35 mil för att äntligen få träffa honom efter 5 veckor ifrån varandra. man fattar inte hur mycket man egentligen kan sakna en människa, men det var en sån otroligt fin känsla när våra läppar äntligen fick mötas igen. vet faktiskt inte vad jag skulle göra utan honom, och att veta att han kommer bo där i 1-2 år till gör så ont i hela mig. men vad ska man göra?

♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  

 

ph: weheartit.com


och kanske finns det någon som får mig att älska kärleken igen.

tisdag. och här är en bättre, tydligare bild på min bästa kalas-tröja från bikok! den jag dansar som bäst i, och brunchar som mest
i. magkorta ting är sällan sådant jag letar efter, men den här kunde jag inte låta bli! en sann oktoberfavorit! och jag tror säkerligen den kommer få hänga med på en väldans massa cafébesök och festligheter i november med. ha det fint! puss
fotografi: jag

om veckan då alla löven föll från träden.

måndag. och det är väl ingen som är förvånad över att det är dags igen för summeringen utav min vecka genom instagram där ni finner mig som @_hannahellen? i skrivande stund kikar jag på en höstfilm tillsammans med jenny. vi har en systerdag i hop, vart den bär vet vi ej. men att det är den perfekta starten på sista veckan i oktober, det är en sak som är sann!


vykort ett visar några illustrationer jag pysslat i hop! sånt man gör när man ser på serier efter ett träningspass en måndagskväll. 
på vykor två syns en frukost. säg hej till knäcke med ost och gurka, kiwi och en skål med fil, kanel, russin och havrefras. 
 

tisdag. bästa emilia skulle komma på middag om kvällen och medans jag pysslade fint tog jag mig en kopp te och kikade på det senaste avsnittet av glee, the quarterback, där de säger adjö till finn hudson. och åh, som jag grät! vykort två är från min onsdag
då jag cyklade förbi ett pusskalas på vägen hem.


höstlycka, höstlycka, höstlycka. 


att cykla till slingan efter jobbet och springa ett par varv, i takt med att jag lyssnar på en kalasbra podcast var ett väldans härligt onsdagsbestyr! så till dig som frågade mig hur jag tränar så svarar jag det, friskis-och-svettis-pass samt långa promenader, det
sista gärna innan frukosten, som är extra god om den ser ut som ovan. här.
 

smoothie på trädgårdens sista björnbär och raggsockorna som nästintill aldrig lämnar fötterna. ett annat bestyr från veckan jag måste berätta om är ju att jag i trosdags for till mejeriet i lund för att se år och dar spela. vin, vänn och den fantastiska musiken. himla bra torsdag alltså! tack olga!!
 
jag i baskern som nu är försvunnen i skogen och ett vykort från göteborg. fina, fina göteborg. nu fortsätter måndagsmyset!! det
ska tydligen bli storm så vi äventyrar nog inte längre än att ta en promenad runt i byn. bortom de äldsta husen, igenom lövhögar, förbi dammen, kyrkogården och äppelträden. tusen kramar, och ha der fint! puss 

mina sista höstligheter.

söndag. och grattis till alla som har fått ett, säkerligen efterlängtat höstlov! själv ska jag, som nämnt jobba
några dagar men minus det tänker jag också ta vara på det sista av oktober och allt som hör hösten till! åh,
och som alltid har jag en lista på viljor och bestyr som jag nu tänker jag dela med mig av till dig!

Girls Raised by Wolves: Autumn :: Playlist #1

först och främst musiken. här är min oktober-spellista som innehåller allt från promenad-vänliga toner av
melissa horn till peppigt av veronica maggio och så mina höstfavoriter från benjamin francis leftwich. jag
måste även tipsa om min koppla-av-lista som jag spelar i skrivande stund. 
 
Tumblr

gå långa fotopromenader och dokumentera alla trädens löv som ännu glimmar på träden. gula och röda,
gröna och orange. magi, magi, magi. förövrigt så borde kameran följa med överallt såhär års. fikastunder
som sena nätter. sånt som man vill minnas helt enkelt!!

(10) Tumblr

baka kanelbullar!! det om något hör hösten till! och vill man inte baka kan man fika. på st. jacobs i lund
hittar du godast och bäst. kanske blir det lite knäcken och scones i veckan också? vore fint!

Ocean of Emotion

illustrera mera. har ett nytt pyssel på gång!! och så är det världens bästa terapi dessuotom. ta med penna
och block, fly bort från verkligheten och in i fantasin.
 
The type of kisses where teeth collide

fira halloween. tänker mig en pumpasoppa, en hög favoritfilmer, vänner och stickade sockar om frusna
tår. kanske en kvällspromenad i mörkret också? för stämningens skull. så galet höstmysigt och fint!
 
Indie ❤️follow me❤️

i björnbärsriset finns ännu några bär kvar. de ska vi ta vara på nu tänkte jag! toppa frukostfilen eller trolla
om till en smoothie. med fotografiet ovan vill jag även visa kärleken till nagellack. en ytlighet jag bedrövat 
mig på alldeles för länge men som jag nu tycker smickrar något oändligt! 
 
Tumblr

just dessa dagar är det särskillt viktigt för mig att i bland bara va, och koppla av. att, exempelvis ta denna
lista som viljor och inte som måsten. för jag tror egentligen alla skulle må bra utav att sänka alla krav och
försöka att mest trippa runt, följa känslorna och bara va. i alla fall för ett tag.

November.

för någon vecka sedan unnade jag mig ett par nya böcker som jag nu tänkte dyka ner i. sagor om kärlek,
äventyr i paris, trollkarsmagi eller själslig terapi är sådant jag läser helst just nu.
 
IMAGINE ▲
 
detta vykort får symbolisera mina dagar på stan. jag är så galet shoppingsugen att jag inte vet om jag kan
stå ut, ens till kvällen utan att klicka hem ett par (tio) klänningsdrömmar!! antar att det har med vädret att
göra. då mina klänningar helt plöstligt är för tunna och koftorna för få. eller kanske är det nittonårskrisen
och den där lilla vill-ha-förändringar-känslan som ständigt gnager på. 
 
floralls

egentligen tänker jag att jag ska tillåta mig spendera ohyggligt mycket tid i sängen också!! med katten, en
podcast i öronen och en kopp rykande chai i handen. men jag vet också att jag har en tendens till att fylla
på med så mycket som möjligt i kallendern och troligtvis kommer fara och flyga lika mycket som vanligt.
fast kanske är det då jag njuter alldeles extra utav mjuka kuddar och varma täcken? kanske!

breakfast at the heartbreak hotel

planera paris. för åh, i dag är det visst bekräftat att i vinter slår drömmen in!!
 
Pitseleh
 
sist men absolut inte minst tänker jag umgås något alldeles extra med kära syster min! som nämnt har vi en
himla massa spännade projekt i tankarna och det vore så fint att sätta i gång med dem nu när vi har tid! eller
vad säger du jenny? jag önskar er alla ett underbart höstlov/ slut på oktober. ha det fint! puss

                                                                                                                                            ph: weheartit.com


om att älska sig själv.

lördag. för två dagar sedan spelade jag spontant in en video som förhoppningsvis både kan hjälpa och inspirera och, framförallt peppa!! här pratar jag mest om att älska sig själv, tips och ord från en bussresa i gbg-regn. 
 
 ♥ ett par rättelser bara:

om ätstörningar och det där om att ha en alltid ha ovanligt stor del fokus på mat menar jag att jag alltid kommer behöva vara på min vakt och att det kommer ta en väldans lång tid innnan jag vågar släppa all kontroll. mina tips, de som jag delar med er om hur man botar sånt som mat-tankar har hjälpt mig hur mycket som helst men de fungerar inte utan vilja, och jag är nog lite för rädd för att vilja släppa varenda litet fragment av ätstörningen. men jag mår bra, äter bra och är för det mesta superglad!

om att festa, jag förvred mig nog lite där. för jag tycker det kan vara kalas med klubb och dans och ett glas vin med vänner! men, det ska kännas rätt. jag dricker inte mycket, dansar inte till vad som helst, var som helst. är nog lite för kär i mina tekoppar för att någonsin bli en partypingla. och det är det jag accepterat, och lärt mig tycka om! (fastän inte alla kan förstå det.) 


om en morgonstund i sängen.

fredag. och jag måste bara dela med mig utav några ord från gårdagen!! ledighet från jobb men en himla lång att-göra-lista som bara var tvungen att bockas av kan verkligen ta på krafterna! så hur peppig blir man inte när en världsbra vän möter en i stan för
att dricka ett glas och stå tre meter från adam pålsson på mejeriet? galet pepp! år och dar. så himla bra!
 

nu till något annat. en världbra favoritfrukost som jag ätit nästintill varje dag den här veckan! hur kunde jag glömma att något så enkelt kunde vara så gott? åh. först började med ett nytt te. apple, cinnamon and raisin från twinings.


på ett kantstött porslinsfat åt jag ett knäckebröd, det här, med ost, gurka och oregano samt en satsuma, höstens guld. 

och bäst av allt. filmjölk, kanel, rågfras och russin. mumma kardemuma!! det är sånt här som ger lyckorus vid morgonstunden. dessutom smakar det lite juligt också, och ni vet ju hur det ger mig lite extra pirr!! 

kanske finns det någon annan som förstår godheten? i takt med att jag njöt utav frukosten läste jag välkommen ut på andra sidan
av annamaria jansson som är mitt senaste bokfynd. den är hur bra som helst än så länge, men jag lovar att berätta allt om den när den sista sidan är utläst. nu vill jag passa på att tacka för alla de fantastiska höstligehter ni delade i går! plötsligt är jag om möjligt ännu mer pepp på att ta vara på det sista utav hösten innan julen slår till. åh, ha det fint! puss
fotografi: jag

och vi ska resa runt skottland bara du och jag.

torsdag.  och i morgon förklarar nog de flesta utav er höstlov för månaden ut. själv jobbar jag som vanligt, men det stoppar inte mig! för i skrivande stund sitter jag nämnligen med anteckningsblocket bredvid mig där jag listat alla de höstlovsbestyr jag tänkt göra! allt från att laga en halloweenig pumpasoppa til fika med vänner som kommer hem står på schemat. pepp!!
 

och bland de bsetyr jag peppar mest är den här tjejen huvudpersonen!! allra käraste syster och jag har tusentals idéer om hur vi
tar vara på hösten som mest innan november slår i gång på riktigt och jag förklarar jul, som jag alltid gör omkring den 11/11.vad vi ska pyssla med tänker jag berätta om en annan dag för nu tänkte jag visa andra dosen fotografier från vår allra höstligaste höstpromenad!! ni vet, då guld glimmrade i alla träd och mitt hjärta slog för fotograferandet?


ännu en gång har jag fått lov att berätta om hennes klädval som består av hatt, kjol och tröja från hm plus vinröda kängor från dr. martens. nu tänkte jag att det vore så väldans fint om ni ville berätta om era planer för höstlovet och oktobers sista dagar!? vad är det absolut höstligaste du vet? livet är fint, du är fin - ta vara på det. tusen kramar, och ha det fint! puss

om era finaste kärlekshistorier.

del ett.

Tumblr
♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  

när jag blev fruktansvärd sjuk under sommaren, tog min pojkvän hand om mig. han sov bredvid mig och var med mig hela den vecka jag var sjuk bara för att jag skulle ha någon till hands hela tiden fastän det fanns risk att jag skulle smitta honom. det var väldigt fint och omtänktsamt.

hon är allt jag någonsin önskat. allt är så självklart.
 
min ex-pojkvän gjorde slut med mig för tre månader sedan. det kom som en shock för mig och jag blev extremt nedstämd för en lång tid och levde med en känsla av tomhet och av att jag aldrig skulle kunna hitta någon lika bra eller överhuvudtaget bli kär igen. för två veckor sedan kom det dock en person in mitt liv (och mitt hjärta) som bevisat mina farhågor fel. han gör mig glad på ett sätt som jag inte känt på så länge, ni vet när man bara tänker på honom och det går ett varmt pirr genom hela kroppen, för att inte tala om hur det känns när han kysser din hals. åh. jag är så lycklig just nu. till största delen för denna fina personen men också för att jag förstår att det fina med kärleken är att den kan komma till dig när det är som mörkast och när man minst förväntar sig den. Och att ett brustet hjärta alltid blir helt igen, det blir inte samma hjärta det var innan, men jag lovar att det förr eller senare blir helt. alltid.
 
att älska och vara älskad. det måste vara det finaste som finns <3.
 
när jag var så livsledsen att jag bara föll ihop som en gråtande klump och han höll om mig, lyssnade, tröstade och sedan fick igång oss båda att möblera om hela hans hem. mest för att få mig att glömma onda tankar. det plus hans dans när jag hade bakat överraskningsäppelpaj.
 
att ha den där känslan att man vill berätta allt för den här personen. att ha en plats. en plats i hela världen där man får vila och vara sig själv. vad än som händer.
 
att han, trots att han bor alldeles för många mil ifrån mig, gör mig så satans lycklig. ibland går man och längtar i flera veckor och visst, det är jobbigt att inte ha honom att krama om veckodagarna när man känner sig ensam och ledsen. men att sakna kan också vara fint, speciellt när saknaden är ömsesidig. och sedan när man träffas så borrar man in sig i hans famn och drar in lukten av honom och känner att: nu, nu är jag lycklig, och man ser i hans ögon att han känner samma sak. sedan möts våra läppar och fjärilarna dansar runt magen precis som första gången. och jag hoppas att han kommer fortsätta ge mig fjärilar.
 
när min första kärlek lämnade mig för drygt tre år sedan, då trodde jag aldrig-aldrig att jag skulle kunna bli kär igen. men sen träffade jag min pojkvän för snart ett år sedan och han är den bästa i hela världen för mig. jag är så himla kär i honom. sen han kom in i mitt liv har allting känts så mycket lättare. jag är så mycket gladare, så mindre komplicerad med maten och så mycket-mycket tryggare i mig själv. i januari flyttar vi ihop.
 
när vi träffades första gången hade vi tagit några glas för mycket. vi pratade och allt kändes så fint och avslappnat. han tittade på mig utan säga något. nästan som att han stängde av allting. han viskade i mitt öra: "du är så himla vacker". jag skrattade generat och han frågade artigt. får jag kyssa dig? utan att jag ens han svara, tog hans sin hand i min och kysste mig. nu har vi varit tillsammans i 11 månader. han gillar mumin lika mycket som jag och hans leende får mig att smälta.
 
när vi skrattar så att det gör ont i magen - jag och min absoluta favorit person, närmare bestämt kusin! underbart.
 
när han skulle komma över efter en fest. jag satt uppe till klockan tre för att gå och möta honom vid tunnelbanan, jag stod och rökte vid en lyktstolpe när han kom ut. han log, ett leende som nästan var för stort för hans ansikte och småjoggade fram till mig. han har aldrig kysst mig så ivrigt förut, och hans hand lämnade inte min midja under hela natten.
 
att han får mig att glömma allt det onda i livet och allt som känns svårt och svart för ett tag. ångesten och rädslorna liksom bara försvinner då han är med mig. hans energi kan fylla hela mig och under tiden han är med mig och en bra stund efteråt känns allt så fruktansvärt lätt bara.
 
när vi ska sova och han först föreslår att vi borde ligga lite längre ifrån varandra för att det inte ska bli så varmt men efter en stund lindar sina armar omkring mig och drar mig in i hans famn och viskar "men det här är ju det enda jag vill".

hur hon kan få mig att gå från att gråta till att skratta på bara någon minut, hur trygga hennes armar känns kring mig när jag är som mest sårbar, att hon på något magiskt vis kan få allt krångligt att kännas så enkelt och att hon trots mina fel och brister älskar mig ändå.
 
en kväll när jag var väldigt ledsen och låg med tårar i ögonen, skickade han peppande ord och en ljudfil där han spelade en fin låt (ho hey- the lumineers) på gitarr. Jjg hade aldrig hört han spelat eftersom han är lite blyg och inte vågat. men han spelade så fruktansvärt himla fint, och han var så himla duktig!

när hjärtat slår i sambatakter för att han är så nära, men ändå så långt bort.
 
för att han visade mig att ett brustet hjärta alltid läker. och för att han tittar på mig, kramar mig och kysser mig som om jag vore hans prinsessa. och för att vi kan ligga i en säng en hel kväll och bara prata om allt vi kommer på, om konstiga drömmar, jobb eller bara känslor. jag känner att jag kan göra absolut allt med honom. jag kan ha en fuldag och ändå berättar han att jag är det vackraste som finns. och jag kan ligga och vara sjuk och sunkig i hans närhet utan att jag känner mig generad. och jag kan till och med fisa i hans närhet och vi bara skrattar åt det. han är så lätt att vara med och han gör mig så glad. snart har vi varit tillsammans i 2 år och jag blir bara mer och mer kär för varje dag som går.
 
när man slutar jaga efter kärlek, ger upp att leta efter det eviga och fina och slutar skjuta upp livet i väntan på något bättre. och istället tar alla chanser man får och lever varje dag som att det är den sista. när man fattar att livet är fest och hångel och dans och pepp och att man kan göra precis allt det där även utan kärlek.
 
jag har snart varit borta i fem veckor. jag köpte en enkelbiljett till London och har snart varit borta i fem veckor. jag saknar min mamma, min pappa och min syster. jag tror jag just nu inser hur mycket de betyder för mig och därför har jag nu bokat en enkelbiljett hem. hem till kärleken och tryggheten. och vet ni vad? jag är så fantastiskt nöjd med mig själv för att jag inte bara vågade åka med en enkelbiljett hit utan för att jag också vågar säga: nej nu vill jag hem!
 
♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  
ph: weheartit.com
 

mina nio vackraste känslostormar.

tisdag. eftersom morgondagen blev en riktig att-göra-dag tar jag mig min väldans välbehövliga ta-hand-om-mig-dag nu i stället! sovmorgon, plugg-frukost, långdusch och en väldans massa pyssel och mys i sälskap av podcasts, serier, tv-program och tusen
snurr på vinylen. för vad är inte mysigare när man måla akvarell, illustrerar, planerar eller filosoferar?
 

 än knastriga favoritmelodier? dagens skiva är den här. bon ivers for emma forever ago. en utav mina allra bästa album!!


denna fantastiska lp fick jag utav bästa olga och signe på min födelsedagsbrunch för ett par veckor sedan! 
 

alltså åh. nio låtar som alla sprider sann magi genom hela varenda liten cell i hela min kropp. jag kan ännu inte finna ord för hur
jag ska tacka mina fina vänner för sådana här ofattbart fantastiska presenter.

vill ni lyssna själva kan ni klicka här!! en annan väldans fin födelsedagspresent är påslakanen ni kan se ovan. jag fick dem utav mamma men valde dem själv, på åhlens. det var väldans roligt faktiskt! för man kan själv kombinera påslakanet med en himlans massa olika kuddöverdrag! så tusen tack mamma och tusen tack olga och signe igen, den här skivan kommer vara som en bästa
vän den här vintern. nu återgår jag till höstmyset. ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografi: jag

om goda luncher, höstpromenader och ett utrop.

måndag. och trots att klockan är bara lite över tre jag har redan hunnit med en massa kalasbra ting i dag! som en lång god frukost framför serier, en styck cykeltur i något för mycket regn, lunch på en ny spännande restaurang med världsbästa elsa och så krispig oktoberluft på vägen hem. nu är kroppen frusen och tekoppen varm, så jag stannar i sängen till jobbet börjar... 

och passar på att sammanfatta min vecka genom instagram! som kanske är min bästa i månaden ändå. fast så säger jag ju alltid!! veckan började med te och en gröt, bestående utav hallon, macadamianötter och kokos bland annat! och så en promenad i guld
och höstsol med g. kanske veckans ända soliga dag, och bästa sättet att ta vara på det är, enligt mig med en långpromenad.
 
i tisdags åkte jag till lund för att fika med michaela. vi besökte st jacobs måsta vara det absolut bästa stället för bull-fika i hela skåne!! så gott. fast vykort nummer två är inte från då.
 
men det här är! från när michaela och jag gick till st hans backar och kikade på den makalösa utsikten! fler vykort finns att finna


i fredags träffade jag äntligen caroline, efter många uppskjutna datum och förkyldningar som kommit emellan alla våra planerade luncher. men det var nog bra ändå, för åh vad mycket vi hade att prata om! först åt vi på klostergatans vin och delikatess. hon en risotto, jag en soppa och så lyxade vi till det med varsitt glas vitt. sedan tog vi kopp te på stenugnsbageriet innan vi kramades hej
då och jag for hem, tog en promenad genom höstlöven och jobbade hela kvällen.
 

i lördags for jag till älskade gbg och hälsade på min mail-och-brevvänn anna. så himla fint att äntligen ses!! vi började med att ta spårvagnen till haga och äta lunch på en deli där jag åt en tallrik med massvis utav olika delikatesser som var tappar-hakan-goda. plus surdegsbröd! mumma. sedan gick vi vidare genom stadsdelen och inhandlade te, nötter och en massa annat kvällsgott. 
 
dagen till ära bar jag den här prickiga blusen! resten utav lördagen spenderade vi med höstpromenader, årets första kopp julte och clementiner. vi pratade om allt från kärlek till astrid lindgen figurer ända tills vi blev på tok för trötta och somnade gott. morgonen därpå åt vi gröt med kanel och clementiner, drack julte och njöt av regnsmatter på rutan och the holiday på tv-skärmen. kanske den mysigaste morgonen på hela hösten. alltså, JAG ÄLSKAR JULEN!! var bara tvungen att utropa det. ha det fint! puss
 

om kardemumma, päron och halloween.

söndag. och jag är på skånsk mark igen efter ett sådant fantastiskt fint dygn i göteborg och hos anna, bestående utav bland annat höstliga promenader, peppande diskussioner och en himla massa julpepp. magiskt bra!! nu tänkte jag skänka ett styck frukosttips inför morgondagen. den näst sista måndagen i oktober som kryper mot sitt slut. och allt bara pirrar.


den här enkla men åh-så-goda frukosten kan jag äta nästan jämt. passar så umärkt bra nu i oktober då få smaker är så goda som
de svenska päronen. ett styck sådant om morgonen är kalas!


ur den vita skålen från rörstrands swedish grace-serie äter jag renee voltaires goda kardemumma-granola med några extra russin, paranötter, pumpafrön och så frysta hallon som jag tinat i någon minut. 


och så en kopp te ur muminmuggen, den blå med mårran på. en läskig typ som också matchar månaden då halloween väntar runt hörnet, tiden för skrämsel och hyss. så håll utkik i mörkret och håll de tända ljusen nära. allt mårran rör vid blir till is. 


mina tända ljus är i en liten lykta från iitala som jag älskar.

sist men inte minst åt jag en smörgås på rågbröd med ost och saltgurka, en favoritkombination på en favoritfrukost. tips, tips! nu
vill jag tacka till tusen för alla de ofantligt många underbara ord om kärlek jag fick i går. alltså åh, vilken pepp! vilken inspiration! kan knappt vänta på att skapa en lista så vi kan dela dem allihop! tusen kramar, och ha det fint! puss

allt du kan tänka dig som har med hjärtslag att göra.

 
lördag. och när ni läser det här sitter jag på ett tidigt tåg mot en favoritstad. göteborg!! där ska jag träffa en saknad vän, luncha, promenera, prata, peppa och ha en världsbra sleep-over-kväll som när man var liten. blir nog hur mysigt som helst! under tiden vore det superfint om ni ville hjälpa mig med en sak? kärleken. kan ni inte berätta om det bästa med den? kanske något magiskt
ni har upplevt, sett eller hört om? så skapar vi en lista! ha det fint! puss
 
fotografi: jag

chai, chai, chai.

fredag. och jag måste bara passa på att berätta lite om gårdagen och min förmiddag som inte riktigt kändes som det skulle. vet
inte riktigt varför, och fastän jag tog en krispig morgonpromenad, fastän jag åt en god frukost och fastän jag tände alla ljusen i rummet så försvan inte känslan. men så kom jag på det, något som alltid alltid ger mig lyckorus. 
 

jag klickade i gång julspellistan, la mig i sängen och skrev en lista på decemberviljor. kalla mig tokig, men jag älskar julen något obeskrivligt!! åh. jag blev genast glad igen och var sedan redo att återvända till hösten.
 

och på tal om höst och lyckoknep tänker jag nu berätta om kanske det godaste att smaka i dessa sparka-löv-knyta-halsduken-ett
-extra-varv-fika-mest-hela-tiden-tider. chai masala. 
 
mitt absolut bästa oktober-te som jag så länge tänkt att berätta om!! det är ett grönt, kryddigt te från bästa märket garant med lite orientaliska toner av kardemumma, kanel, kryddnejlika, ingefära och svartpeppar. 

om inte detta är mumma kardemumma så vet jag inte vad! ett annat väldans höstvänligt te är lapsang souchong, också en favorit från garant. rökigt, smakrikt, svart. tips, tips!! om jag får berätta mer om gårdagen så hade jag en galet peppig lunch med en bra person på ebbas skafferi. favoritstället i lund som på senaste tiden fått sig en ompyssling och blivit ofantligt mysigt! fredagstips nummer två. jag önskar er en underbar dag! ha det fint! puss

och jag slutar aldrig drömma om london.

torsdag. i söndags var jag och min allra käraste syster jenny ute på en höstpromenad med kameran. framför det, enligt oss allra
finaste huset i byn stannade vi och knäppte några vykort från en ovanligt magsik höstdag. vädret just denna dag var så galet fint. dimmig himmel och guldglimrande i alla träd. här kommer första dosen fotografier.

alla på jenny, en utav de finaste, roligast, bästa och mest peppande människorna på jorden.

jag har fått lov att berätta om hennes klädval. dr.martens, kjol och tröja från hm, halsduk från monki och jacka från zara.


hatten är lite utav hennes signum. från hm.
så himla snygg och fin!! visst? förutom vädret och att ha sälskap med henne så kommer jag aldrig glömma denna dagen av just
den anledningen att det var så himla, galet, vidunderligt och fantastiskt roligt att fotografera. jag börjar mer och mer tro på att det
är det här jag ska göra. att det är den vägen jag ska gå. åh. ha det fint! puss

min alldeles egna oktoberpepp.

onsdag. jag får ofta höra komplimanger om mitt ex. om hur fina vi var i hop och hur snäll han var. och även om jag tackar så gör det så himla himla ont eftersom det ingen vet är att under det sista månaderna tillsammans mådde jag så pass mycket sämre att mina hjärnspöken kom tillbaka. och det kanske inte var alldeles hans fel, men han påminner mig om det. 
 
sedan dess har saker och ting inte varit de enklaste. jag älskar mig själv, och det liv jag lever. men ni vet det där lugnet i själen som är så himla skönt? borta med vinden, borta med honom. ätstörningarnas rötter sitter kvar, likaså perfektionismens grunder, kontrollbehovet, hypokondrin och rädslorna. det brukade vara snälla och inte störa mig men i somras bubblade alltihopa upp till ytan. och det är först när jag är singel igen, som jag förstår att de faktiskt var på grund av kärleken.
 
många vet om min sköra själ. men inte var det är som gjort den till glas. men så i dag, känns det som att det är dags att vara sann. inte bara mot er som läser det här utan mot mig själv. jag kan inte längre ignorera. jag måste få ut allt. för det är ju så, att första steg i rätt riktning är att säga det högt.i tre månader har jag behövt peppa mig själv något alldeles extra. lyssnat mycket på podcasts om sånt som ångest och pratat en hel del med mamma, coachen som hjälper mig med det lilla som det stora. nu är det den sextonde oktober. och jag är starkare och lyckligare än på så himla länge. och jag tror minsann att jag kommer minnas den här hösten som tiden då jag växte. min tid med ätstörningar, för ett par år sedan var första steget och kanske är det här andra. 
 
jag tackar jobbet, att le mot kunder och få leenden tillbaka ger mig oändligt mycket glädje och att ha ett stort ansvar gör mig mycket mer självsäker, varje dag. jag tackar vännerna. bruncherna, middagarna, promenaderna, cafébesöken och peppsamtalen. får så vidunderligt mycket lyckorus varenda gång! jag tackar familjen, mamma, pappa, allra käraste syster och katterna som ständigt skänker enorm trygghet, må-bra-känsla och mysfaktor.
 
och så tackar jag mig själv och alla de där små knep jag lärt mig genom åren, som jag håller kvar vid och som gör att jag inte längre kan eller vill falla så lågt. tacksamhetspeppen, drömvärlden och att leva-i-nuet, mina fem tips mot ätstörningar och min alldeles nya oktoberpepp, tre små saker, som jag tänker berätta om nu!
 
 
ett. om en liten present. ofta när jag införskaffar något tänker jag mer på behovet än på att jag faktiskt ger mig själv något fint. tänker mest att den här kjolen ska jag ha då och till det där, i stället för att ge mig själv en tanke-kram och säga varsågod, du förtjänar något alldeles extra fint! här om dagen gick jag in på min kanske bästa butik i lund, tehuset java och köpte den superfina plåtburken på bilderna ovan. vet inte vad jag ska ha den till alls förutom att den ska stå på mitt skrivbord och se sådär guldglimrande och rosigt fin ut. men jag ville ha den, jag behöve lite pepp och tänk så sprudlande jag var när jag skuttade ut därifrån med min lilla påse i handen!! 
 
två. om en podcastmani. ända sedan jag upptäckte fenomenet podcast har jag varit som besatt, och när jag upptäckte fredagspodden med systrarna hannah och amanda blev jag plötsligt beroende. och åh, vilken enorm vardagspepp! allra särskilt deras första avsnitt, med teman som kroppsideal, ångest och när det är dags att lämna har gett mig så himla bra tankeställare och insikter. fredagspodden är min absolut bästa podcast någonsin, och kanske känner ni inte detsamma som jag när ni lyssnar själva men det är hela grejen med att låta andras ord, reflektioner och tankesnurr inspirera och öppna sina sinnen som ger en så himla bra pepp en onsdag som denna. 
 
tre. om att våga prata. jag har aldrig riktigt öppnat upp mig om mina känslor och jobbigheter för någon. ens för min famijl. när saker och ting känts snurriga har jag mest hållt det för mig själv tills jag mått bättre och berättat i efterhand om ledsamheterna. men nu, i höst har jag krossat alla fasader, murar och stenhårda betongväggar och sagt som det är. mamma, i mitt huvud har jag skapat ett kaos av jobbiga tankar och nu vet jag inte hur jag ska rensa och städa ur dem. har du tid att hjälpa? så sätter vi oss i sängen och jag skriver ner alla ämnen som gör ont, tar en sak i sänder och plötsligt har en timma gått och jag är fjäderlätt. så väldans mycket mer värt än att varje dag lägga negativiteter på hög för att sedan en dag explodera utav kaos. 
 
med dessa ord hoppas jag på två saker. ett, att jag slipper höra hur himla snäll han var och hur eminenta vi var i hop för nu är vi inte i hop längre. och två, att ni som är sköra och har en klump sorg i bröstet inspireras till att peppa och prata och uppleva den finaste höst ni någonsin varit med om! tusen kramar och ha det fint! puss
fotografi: jag 

om en liten gata i lund.

tisdag. och jag har så himla fina planer för dagen. mysfika och promenad och saknad vän, sedan en efterlängtad middag med familjen. plus lite plugg och pyssel däremellan. försöker förbrilt skapa mig mer tid i dagen, och funderar jämt på varför jag ej
kan få allt jag vill gjort? kanske måste strukturera. eller kanske planera. eller bara fundera på hur, hur, hur.


i dag tänkte jag äntligen visa, två saker egentligen. vykort från min och bästa sofies fotorunda i lund och min ganska nya blus.
 

från monki är den! passar så himla bra med min kjol från urban outfitters, loafers från vagabond och väskan från accessorize.

och så klockan som jag bär nästan jämt. ett utav mitt livs absolut bästa secondhand-fynd. 


vi träffades för en lunch och sedan promenerade vi bort mot den gata som nu är, säkerligen bådas favorit. så himla fin.
 

med rosor längs portarna och en trappuppgång jag tänker mig att de som bor där kan ta en kaffe i solskenet om morgonen.
 
korten har sofie tagit och jag redigerat. för de som undrar. 


skulle jag bo i lund så skulle jag vilja bo här. kanske som ett kollektiv med ett gäng andra fina studenter. tillsammans skulle vi stå
i köket i flera timmar och laga middagar, anordna festligheter och spelkvällar och dricka kvällste vareviga dag.
 
en liten dröm.

jag har en hel hög med fotografier på magiskt fina sofie också. vill ni kika? i så fall, pip till!! för åh, jag tycker det är så roligt att
visa och berätta. nu är det dags för mig att hoppa på cyklen och fara mot stan. prassel under fötterna och en kopp te på st. jacobs stenugnsbageri är precis vad jag önskar just nu. med bästa michaela i bästa lund. ha det fint! puss

om min kanske någonsin bästa vecka i oktober.

måndag. och så är det ny vecka igen! är det bara jag som ständigt förvånas över hur fort dagarna flyger förbi? det gäller att vara
på dem så mycket som möjligt och när jag vaknade upp i morse, med trötta ben och ett dunkade huvud tänkte jag just så, och tog därav beslutet att göra denna dagen till en taking-care-day. serier, te, lite plugg bland tända ljus och en promenad. 


som vanligt är det nu dags för sumeringen av min vecka genom instagram, där ni finner mig som @_hannahellen. glöm inte h:et
på slutet av hannah! och på tal om h så började jag veckan med att visa upp en fin present jag fick av bästa elsa och elvira på min nittonårsbrunch. finaste vykortet! till frukost åt jag pankaksrester och favoritsmörgåsen. mumma!!
 

i tisdags åkte jag och pappa till kajgatan trettiofyra för en god ekologisk och vegetarisk lunch. väldans mysigt!!


dagen därpå mötte jag bästa sofie för en fotorunda bland lunds allra finaste gator. det blev så magsikt fint med de små pittoreska
husen i bakgrunden, ni ska få se! själv var jag klädd som ovan, prickar och favoritkjol. 
 

i torsdags var jag såhär glad och pepp. mest på månaden oktober för vips på en vecka hamnade tusentals löv på marken och åh,
det är så vidunderligt vackert överallt! som en saga, och jag vill aldrig att den ska ta slut. 
 

fredag var lika med att plocka svamp och ha picknick med elin. scones, te och fruktsallad smakade så galet bra tillsammans med höstkrisp, peppiga konversationer och lyckopirr. ett alldeles underbart höstbestyr som jag nu önskar ska bli en tradition!
 

i lördags blev jag födelsedags-firad i efterskott med bland annat min farbror som bjöd oss på bio. mitt liv med liberace som var
bra. punkt. och så tog vi en fika innan också, som man allra helst ska. 
 
min söndagsfrukost såg lite ut såhär. och för alla er som undrar var mina älskade lakan kommer från är de från åhlens. de har så galet mycket fint i textilväg där nuförtiden. tips, tips!! spenderade mest hela dagen med allra käraste syster. mysig fotopromenad
samt plugg, projektprat och så ett tränigspass. älskvärt! nu fortsätter jag min taking-care-day. ha det fint! puss

om sånt som gör att man spricker av lyckorus på vägen hem.

söndag. men jag ska tala om min fredag. dagen då jag, som nämnt fylldes av både lugn och peppande lycka, på en och samma gång. det sistnämnda mest tack vare det alldeles underbara och höstvänliga eftermiddagsbestyret jag var med om! strax efter att klockan slagit tre mötte jag saknade elin utanför skogen. leende, på cyklar med varsin kånken for vi snabbt i väg.

det vankades nämnligen svampplockning och picknick!! det blir nog inte mer höst än så. åh!


bästa elin hade en helbra app i sin ipod som hjälpte oss att identifiera våra fynd. vi tykte de ovan var väldans spännande och fina men tyvärr var de oätbara. ps. har ni sett så mycket löv det är på marken nu?!
 

kånken är lika med den obligatoriska äventyrsväskan. 


vi cyklade och gick i säkert flera timmar den dagen. pratade igenom allt som hänt sedan sist och skrattade så mycket att jag tror nästan jag hade lite träningsverk efteråt.
 

när hungern kom bestämde vi oss att fara till vår absolut bästa picknickplats. en sjö, mitt i järavallen, som skogsområdet heter.
så magiskt vackert, med de guldbruna träden på andra sidan och dimman som vilar över vågorna.
 

finaste finaste elin tog några vykort i solnedgången. 
 

en liten del av mitt klädval. manchesterbyxor och hunterstövlar, en oslagbar svampplockarkombination!!
 

här hade vi det så galet, galet mysigt. med mig hade jag fruktsallad, nötmix och te och elin hade de godaste scones jag någonsin
ätit! så himla bäst med lite smör, god ost och gurka. mumma kardemumma tusen gånger om. 
 

man kan nästan se hur goda de är! åh. vi pratade om juldrömmar, oktoberkärlekar och skrattade åt hur himla lika vi är! tokiga
galenpannor, särskilt i varandras sälskap! elin är verkligen en vän som ger en massa energi. ett äkta lyckopiller!
 

tänker att det här borde alla göra om oktoberhösten. 
 
och givetvis kunde jag inte låta bli att ta med mig ett par muminmuggar. ska man ha picknick så är det lika bra tycker jag! teet vi drack heter masala chai, favoriten såhär års som jag tänker berätta mer om lite senare i veckan! för nu jag njuta av ett firskispass
och därefter kvällsfika och kvällsprat med syster min. vi har ett spännande projekt i tankarna! ha det fint! puss
 

om lördagsbestyr och oktoberrus.

lördag.  och jag har ett rus i bröstet. på vänster sida, där hjärtat sitter. för jobbet får mig att le. pratglada tanter införskaffar årets första pepparkakor och barnen ropar efter julmust. redan, tänker många. åh!! tänker jag. i vinden på cykelvägen hem känner jag tydligt hösten. en känsla, av gamla kärlekspirr kommer i fatt och jag ler för alla fina stunder jag har haft. 
 

nu är jag hemma och gör mig fin inför mina lördagsbestyr, äter lunchen jag nu tänker dela med mig utav och ler för det finns så himla mycket fint utav dagen som är kvar. åh, jag mår så himla bra!!


allra käraste syster pratar jämt om bananpankakan hon brukar göra, och i dag tänkte jag att det var dags för mig att prova på! det
är busenkelt egentligen, mixa bara i hop en banan, plus ett ägg, plus en halv deciliter mjölk och en tesked kokos.


men att steka, det var inte lika lätt. nu såhär i efterhand vet jag att en tunnare pankaka på låg värme blir bäst!! tips, tips.
 

jag åt den med en klick turkisk yoghurt, pumpafrön, kokos, hackade hasselnötter och björnbär från trädgården.
 

och så några äppelbitar med kanelpuder till det! plus en kopp te, men kanske är det en självklarhet. nu knyter jag halsduken ett
extra varv och slänger väskan över axeln och far i väg. det är ett litet nittonårsfirande i efterskott som vankas! fika plus biomys. kalas! kan inte du berätta för mig vad du hittar på denna helg? vore underbart att få läsa om! ha det fint! puss
fotografi: jag

allt jag älskar på en och samma dag.

fredag. i dag är en dag då jag cyklar hem från jobbet i kvarliggande morgondimma. knåpar i hop en picknick och möter en glad
vän med ett leende och hembakta scones. går vilse i skogen. finner en väldans massa flugsvam men drömmer om kantarell. kan
inte sluta le för jag älskar mina vänner, naturen och hur det mörknar fastän klockan nyss slagit sju.

i dag är dagen då jag får klump i magen av stress och jag-hinner-inte-med-allt-jag-vill-press. tittar på skavlan i pappas armar och låter mig vara öm och skör som när jag var liten och inte kunde sluta gråta. avslutar dagens sista timmar på rummet. äter nötterna michaela gav mig på bästa söndagen och dricker förkylnings-kyrar-teet i alldeles för stora klunkar.  lyssnar på min bästa podcast och tänder alla ljusen, tar på mig pjamasen och somnar alldeles för sent in på natten fastän jag ska jobba nästa morgon.
 
det här är min fredag nästan varje fredag. och trots trötta tårar på tvsoffan och och att bränna tungan på tredje koppen te så är den bland det bästa jag vet. för allt behöver inte vara perfekt. det vet jag nu. ta hand om er, och ha det fint! puss
 
fotografi: jag

mina tolv tankeställare den här månaden:

att släppa alla regler och minnas att jag kan göra precis vad jag vill i mitt liv, se ut precis hur jag vill och vara precis vem jag vill.
 
att inte jämföra mig med andra så mycket, vare sig när det gäller utseende som framgång, personlighetsdrag eller vanor. alla är olika och det är det som gör det fint.
 
att inte definiera mig med att jag är tjock eller smal, lång eller kort att i stället bestämma att jag är vacker och låta det få räcka.
 
att ta hand om mina vänner, de var cirka sexton favoriter inbjudna till min brunch i söndags och jag som annars alltid peppar efter att träffa nya människor kanske borde andas ut lite, luta mig tillbaka och njuta av de redan så galet fantastiska vännerna jag har i mitt liv. älskar dem, allihop.
 
 
att byta den deppiga minen mot ett nästintill överdrivet sprudlande humör när jag känner mig ledsen. att liksom tvinga fram ett leende på mina läppar. det har hjälpt mig gånger tusen hittills!

att inte följa instagram-konton som tar energi, i stället för att ge. 
 
att fortsätta med det eminenta vardagsbestyret att åka till stan och så mig ner på ett café i min ensamhet, plugga, skriva, läsa och lyssna på podcast. åh, vad jag mår bra av att byta miljö för ett tag!
 
att acceptera att jag som människa omöjligt kan tycka att precis allt är roligt, kunna klä mig i precis alla kläder, trivas med precis alla människor och passa in precis överallt.
 
 
att fokusera på att det var våra olika värderingar som skillde oss åt, och att det absolut inte var mig och mina gamla rädslor som hindrade kärleken.
 
att ta vara på vädret och den underbara magiska oktober-tiden som när som helst kan va förbi. promenader, fotograferingar och att verkligen andas in när jag går ut i trädgården för att plocka björnbär om morgonen. träden glimmar guld nu, och när som helst ligger allt på marken och försvinner med frosten.
 
att vända tillbaka dygnet. mina sena morgnar och kvällar gör mig inte mycket gott. vill inte längre sova bort förmiddagen och ligga vaken i mörkret fram till midnatt. nej, vill äta frukost i köket med familjen och gå och lägga mig innan skärmen på min iphone visar ny dag.
 
att lägga pengar på upplevelser. matilda, du undrade om vi skulle åka till köpenhamn? det tycker jag absolut att vi gör! fikastunder, luncher, svampplockning i skogen och weekends till favoritplatser. sådana minnen är värd med än alla guldpengar i världen!
 
fotografi: jag

och löven på marken blir bruna nu.

onsdag. och höstglädjen bubblar inom mig! trots att jag jobbar ser den ena dagen helt olik ut från den andra, och jag älskar det där med variationen, att ena dagen äta matlåda-lunch och den andra dagen sitta på café. men någonstan i kroppen finns en längtan efter rutiner, och efter några dagars funderingar har jag kommit pågra utmärkta oktobertankar som ska hjälpa mig.


men mer om det en annan dag. för nu tänkte jag visa hur man kan finna mig klädd nuförtiden! som vanligt har jag alltid en basker på huvudet, helst i vinrött, en utav mina tre bästa höstfärger! tillsammans med senapsgult och smaragdgrön.

halsduken och vantarna är nya från monki, kappan från zara och skorna från vagabond.


älskar hur himla lång, bred och stor halsduken är!! mysfaktor gånger tusen. så har jag som alltid min kånken med mig också, med plats för både kamera, bok, skrivblock, pennor och annat smått och gott! 

just den här dagen bar jag även min älskade kjol från urban outfitters och nya skjortan från monki.

samt klocka från secondhand! dagens plan är, förutom, att lyssna till oktoberspellistan och plugga körkortsteori att ta bussen till stan, träffa sofie, luncha och leka med våra kameror bland pastellhus och kullerstensgator. blir nog väldans fint, en höstdag som denna! klicka här om ni vill kika på fotografier jag tagit på sofie tidigare. vad tycks? ha det fint! puss

au revoir.

frankrike.  jag drömmer så om att få fara dit. och är det inte konstigt egentligen, eftersom jag aldrig varit
där? förutom ett par skidresor, men de räknar jag inte in. knasigt eller ej, jag önskar och hoppas och snart
kanske det blir av. men, under tiden låter jag drömmarna ta med mig på en resa. 

act4life

 välkommen till min drömvärld, och välkommen till paris!!
 
put the stars in our eyes...

som resesälskap har jag vännerna. och ju fler desto bättre! åh, bara tanken på att få åka dit med mina allra
bästa personer ger mig lyckorus i hela magen!!

Cétait salement romantique.

här skulle vi bo. med balkong och utsikt över hustaken och eiffeltornet.
 
November.
 
vi landar på kvällen, entrar den lilla lägenheten vi hyr och går och lägger oss bums. nästa morgon går jag,
den mest morgonpigga i gänget ut i parishösten och köper frukost. fransk yoghurt plus färska hallon. och
till det läser jag en fransk bok, kanske av francoise sagan eller simone de beauvoir. helst på engelska men,
vem vet något litet från lektionerna på högstadietiden kanske jag minns!
 
Zemire

och i drömmarna har jag ett morgonruffs bredvid mig när jag vaknar. lite kärlek i paris. så fint, så fint.

Agere non loqui | via Tumblr

vi går ut på gatorna, vännerna, hjärtepirret och jag. promenerar längs seine och stannar för att ta vykort med
våra analoga-eller engångskameror mest hela tiden. vykort som vi kommer spara hela livet och som, på våra
mest sorgsna dagar kommer ge oss lyckorus. 
 
 Beyond this

passerar café efter café. när vi blir lite småhungriga träder vi in och slår oss ner. i högtalarna hörs toner av
sidney bechet och när petit fleur börjar spelas kan jag inte tänka på annat än woody allen och favoritfilmen
midnight in paris, eller midnatt i paris som den heter på svenska.

Take these broken wings and learn to fly

kaffe, te och croissants bland tända ljus, kortspel, kartläsande och ivriga diskussioner.

Living for the happy endings.

kanske sitter vi i en soffa och kanske ser jag ut såhär. lockar, knästrumpor, högmidjade shorts och blus. 
allt i höstens färger. 
 
Artpixie

väl tillbaka på gatorna igen går vi in i butik efter butik. så småningom hamnar i den lilla stadsdelen maraise
och införskaffar allt från delikatesser till vintage-klänningar. 
 
Take these broken wings and learn to fly
 
har vi tur hittar vi en vinyl-butik och får hjärtklappningar av skivor med birgitte bardot och marilyn monroe
på omslaget. inser att vi äntligen äntligen är i våra drömmars stad och får kyssar i nacken av morgonruffset
och attackkramar vännerna. 
 
Living for the happy endings
 
sedan promenerar vi tillbaka till lägenheten igen. med oss har vi ostar, baguetter, vindruvor, en flaska vin.
sitter på balkongen, pratar om dagen och ser solen gå ner. promenerar ut i natten, för vi har hört att staden
är som mest magisk då. promenerar kvarter efter kvarter och lyssnar på stadsbruset. känner lyckruset. och
njuter tils det blir morgon igen och vi åker hem. dröm vidare, och ha det fint! puss
 
                                                                                                                                          ph: weheartit.com

mina sjuklingsdagar.

måndag. och jag är fortfarande förkyld. ligger under täcket och skriver i takt med mina oktobermelodier spelas och resterna från gårdagens älskvärda brunch äts upp. pankakor, fruktsallad och nybakat bröd. mumma kardemumma!! nu är det återigen dags för summeringen av min vecka genom instagram igen! där finner ni mig som vanligt på @_hannahellen.


för precis en vecka sedan klädde jag mig i skjorta och den secondhand-fyndade tröjan i min nya bästa höstfärg. så drack jag bland annat smoothie till frukost också, gjord på björnbär, banan och vaniljyoghurt om jag minns rätt!!
 

och sedan kom förkyldningen. plösligt blev tekoppen min bästa vän och raggsockerna min bästa accessoar. första sjuklingsdagen passade jag på att finfixa rummet. bäst av allt var nog att bädda nya lakan ändå. så himla skönt att krypa ner i!
 

det hade blivit oktover och trots snuvan var jag så himla pepp, pepp, pepp!! firade med hemmagjorda scones och delade med mig utav receptet här. så galet enkelt, men också så galet gott.
 

morgonkrisp. kommer aldrig sluta tjata om hur förälskad jag är i doften, vinden, känslan och allt med hösten. gjorde en kalasgod frukost med bland annat kaneltäckta äpplen i yoghurt och en raw apricosboll.
 
två bortglömda favoriter som jag införskaffade för några månader sedan nu. munmin-planchen fyndade jag på en barnboksbutik i simrishamn och blusen införskaffades på monki. äkta shoppinglycka gånger två.

vykort nummer ett är från lördagsfrukosten. ägg, fröbröd med avokado, frisk smoothie med banan, grapefrukt och yoghurt samt
en kopp te. vykort nummer två från gårdagens kalas-klädval. åh, har fortfarande lyckorus kvar från den där brunchen. säkerligen mitt absolut bästa höstbestyr! kjolen är från uo och tröjan, den tänker jag berätta mer om snart. ha det fint! puss

min kärlek till det gröna.

sjätte oktober. och jag överdiver inte när jag säger att denna söndag har varit min absolut bästa på länge. kanske någonsin till
och med! för idag var dagen då jag fick tillbaka flera veckors borttappat lyckorus i magen. klockan elva anlände tolv utav mina bästa personer till mitt hem på brunch och jag fick fira mina nitton år med musik, vänner, skratt och pepp och åh!! vad mer kan
man önska utav en oktoberdag? ingenting alls säger jag.


men mer om detta magiska höstbestyr en annan dag! för nu tänkte jag berätta min nya och absolut bästa kokbok. veggi vore!


boken är skriven av cecilia vikbladh och innehåller allt från smarriga frukostrecept till värmande soppor och fina desserter. allra
särskilt receptet ovan, en risifrutti med honungsnötter och yoghurt i stället för grädde är något jag skulle vilja prova bums!
 

och fotografierna gör både så att min mage kurrar och att fingrarna kliar. vill inte göra annat än att laga och fota, laga och fota!!


så mycket höstgott och fint! vad sägs om en  sallad med päron, chevre, pekannötter och boveteplättar?

tro det eller ej så innehåller denna bok även ett par kött-rätter också! tillsammans med några ord om att kött är okej, så länge du väler rätt och lagom mycket. bra tycker jag!! trots att jag faktiskt numera är väldans bestämd på att avstå helt från det. men som
ni kanske förstår är veggi vore en alldeles fantasitskt fin kokbok som passar alla!! vare sig du är vegetarian, frukostfantast eller efterrätstokig. tips, tips! nu ska jag och jenny ha en efterlängtad kreativ-kväll i hop. ha det fint! puss

om att dra känslorna ur kroppen och lämna dem på pappret.

del fyra.

Tumblr

 

har du något tips på favorit recept? nu när kylan börjar smyga sig på byter jag ut alla mina couscoussallader och haloumiburgare mot soppor och grytor. alldeles särksilt passande för dessa, inte ännu allt för kyliga dagar är den här superenkla roucolasoppa med gröna ärtor och parmesan. lagar den precis som i receptet, förutom att jag byter hönsbuljong mot grönsaksfond och, om jag vill festa till den lite lägger till en skvätt vitt vin under kokningen. tips, tips!!

 

gör du något särskilt med ditt hår? du ser ut att ha så fint, tjockt och lockigt hår. tips på vad man kan göra med det. mitt faller ofta bara platt. 
åh, tack vad fint sagt! jag har funnit mig ett shampo och balsam som jag tycker passar mitt hår lite extra bra, men det är inte mer än så. mitt hår är naturligt tjockt och jag vaknar med de där lockarna, lika ofta som jag vaknar utav att det är platt. lite oförutsägbart, men så är livet! jag försöker dock att använda så lite plattång och hårtork och spray som möjligt för att undvika att det slits. 

du som har gått en estetisk linje på gymnasiet och har planer på att eventuellt jobba med att skapa, har du några tips på hur man tror på sig själv? att man klarar av att syssla med något liknande, precis sådant som man tycker är så himla roligt. trots att man går världens plugglinje med höga krav om betyg och välbetalt jobb från omgivningen, i synnerhet föräldrarna? 

nu ska jag erkänna en sak. att jag, faktiskt alltid har haft jättejättesvårt att tro på mig själv. än i dag är det något jag jobbar mycket på! men som jag ofta säger är drömmar så himla viktiga, för annars hade vi inte kommit någon stans i livet!! mitt tips till dig är att se dig omkring, se på alla du beundrar och se hur de hade lika stor chans som du har nu att uppnå sina mål, och se på dig själv och allt fantastiskt du klarat hittills i livet! det behöver inte alltid vara jobbrelaterat, även att ta sig ur en jobbig svacka, som en deppresion, ätstörning, att en relation tagit slut eller stor press från skolan samt att ha lärt sig något eller åkt på en resa kan också vara något du klarat av! jag brukar tänka på alla mina år och allt jag gjort. klarade jag mig igenom det klarar jag sannerligen att uppnå drömjobbet! och du lever bara en gång, så varför inte ta vara på det och syssla med något som är roligt? 

 

vad får du inspiration från? allt!! filmer, serier, böcker, tidningar, caféer, podcasts, människor på stan, åh. jag älskar att bli inspirerad! men ska jag tipsa om något säger japinterestweheartit och instagram. inspiration i bildform är den bästa!

 

vilka två bloggare skulle du vilja ta en kopp te med? åh, vilken härlig fråga! jag tror det skulle vara sofia och flora. sofia för att hon verkar vara minst lika café-och-fika-tokig som jag och att vi skulle ha en massa vintagetips, smultronställen, framtidsfunderingar och annat älskvärt att byta ord om! flora skulle jag vilja möta upp i stockholm på någon utav alla de där lunch-restauranger med kalasgoda vegetariska bufféer jag hört så mycket om och så skulle vi ha en hel massa givande diskussioner om sånt som ätstörningar, ideal, feminism, kärlek och annat som är viktigt. hon verkar ha så kloka åsikter om det där!

 

vilka melodier lyssnar du helst på just nu? min oktober-spellista, och allt pirrar i oktober lyssnar jag på nästan jämt. men om inte låter jag gärna mumford and sons snurra tusen, tusen varv på vinylen. 

 

♡ skinny love ♡ | via Tumblr

 

tips på att se de fina sakerna i livet? i går kväll hade jag ett så ofantligt givande och bra samtal med min kloka kloka mamma om just det där då jag insåg hur galet viktigt det är att somna med ett leende. och, precis som mamma sa så kan man alltid se på sin dag från två olika håll. positivt eller negativt. så mitt tips till dig är att när du ligger där och väntar på sömnen ska du summera din dag genom att bara tänka på de bästa eller bra sakerna som hänt. kanske åt du något gott till frukost, såg ett fint gammalt par på ett café, kanske gjorde du en vän glad med ett vackert sms eller så gav någon dig en komplimang? fokusera på det och du ska se hur fantasitiskt och fint livet är!!

 

jag går första året på naturvetenskapsprogrammet och jag är så himla skoltrött!! tips!! en sak som verkligen hjälpte mig när skolan stressade och kändes trist var att planera in roliga helgbestyr! och om du nu sitter och säger att nej, jag kan inte planera något för jag måste plugga så vill jag att du tänker en gång till. måste du verkligen plugga då också? och är det bara denna helgen eller är det varje? att ha saker att se fram emot är så himla peppande och värt när vardagarna känns långa. det kan vara något kort och litet, som en skogspromenad med en vän eller ett laga pankakor till frukost, till att ha en myskväll med dina favoritpersoner eller fara till staden och införskaffa något nytt favoritplagg!! 

 

vart vill du bo när du "blir stor"? det beror på hur stor "stor" är. mitt nästa hem vill jag helst ska vara en ljus lägenhet i en favoritstad, med kakaelugn och breda fönsterkarmar allra helst. och så drömmer jag om england, som ni kanske vet. att flytta dit, eller bara resa runt och upptäcka allt som jag tycker verkar så ofantligt fint. men när jag skaffar familj, när det än blir, då drömmer jag om att rusta upp ett gammalt torp på den halländska kusten. lite som det madicken bor i, om ni minns. åh vilka pirrigt peppiga tankar!

 

skulle inte du också kunna visa mer detaljerat hur du gör med dina bilder. jag kan verkligen inte photoshop och skulle verkligen vilja kunna det! har läst om hur man kan göra, men jag tycker aldrig att det blir bra och fattar ofta inte? jag får denna frågan väldans ofta, och ni ska veta att den glädjer och smickrar mig väldans!! men tyvärr gör jag inte en så komplicerad redigering att jag det behövs mer än ord att beskriva. för allt jag gör är det här: ökar kontrast, skärpa, ljus och lägger på ett filter som heter sepia. kalasenkelt!! ett tips har jag dock till dig, och det är att inte vara rädd för att ta i. för det ser alltid lite mer redigerat ut i programmet än vad det gör när du laddar upp den på blogg eller facebook. ps. jag finns alltid på hannah.9409@hotmail.com om du undrar något mer! puss!

  

skriver du utöver bloggen? om ja, vad skriver du? korta texter, böcker, dagbok? 
har du skrivtips? åh, ja det gör jag. massvis!! dagboken blir fylld utav tankar och filosofier närstan varje kväll, min mobil har knappt plats för bilder på grund av alla spontana anteckningar jag gjort och så är jag sällan utan ett skrivblock att klottra, skriva listor, planera och notera i.  noveller och längre livsfunderingar skriver jag gärna också, men det blir inte lika ofta. och mitt bästa skrivtips är just det, att skriva mycket, och gärna varje dag! precis som med det mesta ger övning färdighet och så är det så skönt också, att dra känslorna ur kroppen och lämna dem på pappret.  

 

(12) Tumblr

  

hur vill du att ditt liv ser ut om sju år? om sju år är jag tjugosex år och om mina drömmar får leka fram en vision så ser den ut ungefär såhär: jag bor i en lägenhet, en större än vad jag någonsin haft. där bor han som jag älskar också, en som jag spontanreser till drömmstäderna med några gånger i kvartalet och som jag äter långa, peppande vardagsmiddagar med. någon att kyssa, mysa, drömma och må bra med. de som är mina närmsta vänner nu har jag fortfarande kvar, och jag pratar alltid med minst en utav dem varje dag. jag har ett jobb jag älskar. kanske skriver jag, illustrerar, fotograferar eller, allra helst alltihop! och viktigast av allt: coffeeworld.blogg.se är fortfarande det finaste och bästa jag vet. 

 

hur skulle du vilja att ditt bröllop skulle se ut? det där är en sak som jag funderat förvånansvärt lite på.  underligt nog, dagrdömmare som jag är. i ärlighetens namn vet jag inte ännu säkert om jag vill gifta mig över huvud taget. men i så fall så tänker jag mig att det ska vara i naturen. kanske på stranden om sommaren, eller i skogen den tidiga hösten? kanske ska cermonin vara liten och intim men festen vara mitt livs största kalas? kanske gör jag entre till bon iver och kanske så dricker vi efterättskaffet ur secondhand-fyndade serviser? och kanske spelar inte det här nogon alls roll när han som säger ja är allt jag någonsin vill ha. 

 

vilka är dina bästa böcker, bästa tv-serier och bästa filmer? är kommer ett tips om fyra av allt. mina bästa böcker är: ett ufo gör entre av jonas gardell, himlen börjar här av jandy nelson, 100 meter lycka av maria nygren och the perks of being a wallflower av stephen chbosky. några utav mina bästa filmer är: små vita lögner, eller les petits mouchoirs som den egentligen heter, känn ingen sorg, l.o.l och igen, the perks of being a wallflower. och mina - just nu - bästa tv-serier är: modern family, gilmore girls, big bang theory och new girl. 

 

vilka är dina favoritplatser i världen? både avlägsna och lite närmare. mitt rum, hängmattan i sommarstugan, utkiksplatsen som är mitt och jennys hemliga ställe i tylösand, hos mormor och morfar, i armarna på de jag älskar, på mina bästa caféer och på gatorna i göteborg.

ph: weheartit.com


min guldglimrande höstmorgon.

fredag. och det är galet vilken förkyldning jag har i kroppen nu!! huvudet dunkar, halsen svider, febern är hög och varenda liten millimeter på min kropp ömmar. så jag kan väl inte annat göra än att ligga kvar i soffan, i sälskap av jenny som också är sjukling och titta på harry potter. i går såg vi den flammande bägaren, och i dag de vises sten. så mycket filmkärlek. åh.


nu tänkte jag visa några vykort på gårdagens sjuklingfrukost. en typisk höstfukost som jag gäna äter varendaste dag! och ni anar inte hur skönt det är att sitta där, alldeles vid fönsterkarmen och låta febern svalkas av de krispiga höstvindarna. 


i skålen hade jag lite müsli blandat med granola som jag täckte med yoghurt och tippade med äpple, kanel och kokos.


och på favoritfatet hade jag ett halft päron, en raw aprikosboll samt lite rester utav mina oktober-scones, med ost och saltgurka.


tända ljus och några prassliga löv som flugit in gör det alldeles extra mysigt. i tekoppen hade jag ett te vid namn lyckostund som min världsfina vän michaela gav till mig i sommras. så gott, så fint! 


de här är så goda att jag måste hålla mig för att inte äta upp alla på en och samma gång! jag bad mamma köpa hem valnötter och torkade aprikoser, tog fram mixern och gjorde först nötterna till smulor för att sedan hacka aprikoser som, tillsammans med lite överblivna pumpafrön mixades medan jag, successivt hällde i vatten tills det blivtit en smet att göra bollar av. efter någon timma
i kylen har du fredagsgodiset fixat!! går även att göra med andra sorters nötter och torkad frukt. roligt och gott!


den här skålen är förresten från rörstrands swedish grece-serie och var en födelsedagspresent från älskade mormor och morfar!
jag fick två i julas, och nu har jag fyra utav samma. det är verkligen kalasfint att se mina porslinssamlingar växa!


nu önskar jag er alla en underbar fredag!! hade jag varit frisk hade jag promenerat i skogen och tagit kort på alla gyllene höstlov, bakat kanelbullar och bjuda vännerna på eftermiddagsfika och sjunga högt högt till veronica maggios nya låt hela huset som hon sjunger tillsammans med håkan hellström! men i stället har jag filmmaraton och söker recept på pinterest, vilket faktiskt är himla mysigt det med. plus att favoritpodden har kommit med ett nytt avsnitt! tips, tips. ha det fint! puss

med tiden kommer jag bli redo för dig.

och hur går det med kärleken, hannah? när någon frågar vill jag alltid svara ja. ja, det går bra. det går så himla himla bra!! jag har hittat någon ny. vi hånglar och dansar, håller varandras händer genom staden och bokar spontanbiljetter till paris. jag är lycklig och mer kär än någonsin. kan inte fatta att han är min. 

 

men så är det inte.

 

Tumblr


jag är så långt i från den illusionen jag kan komma. och det är nog ingen som förstår hur jag hamnade här, att en nittonårig livsglad tjej inte ens vill bli kär. men det är så jag ser det nu. att jag inte vill, borde eller ens kan hitta någon ny att kalla min. han som fick bjuda mig på kaffe, i sina kompisars lägenhet, alldeles bakfull och fel. hans nummer finns inte längre i min mobil. raderade det utav ren panik.


för jag är så trött på allt det där. det börjar med en ytlighet, och när det sedan kommer till att lära känna mig på djupet får man inte höra mer. vågar inte visa mitt rätta jag. vågar inte låta någon komma nära. jag är så trött på att inte bli kämpad för. jag är så trött på att springa i från.

det här var sista gången.

 

jag är redo för en förändring nu. det kommer ta tid. men något måste göras. jag ska jobba bort muren. den som hindrar mig från fjärilar och hjärtepirr. tegelsten för tegelsten ska jag plocka ner den. först bort med rädslorna, sedan mina hjärnspöken och sedan alla krav. man måste älska sig själv innan man vågar älska någon annan, och man måste vilja älska för att kunna bli älskad. och jag trodde jag var redo. jag trodde jag kunde älska. men det kunde jag inte. 

 

och jag ska bygga upp mig själv igen och jag ska finna en vilja för kärleken. då ska du få se, vem du än är ska du få se. att jag är så mycket mer. så himla mycket mer.

 

du kommer få hålla om mig när jag är ledsen och gråter. en panikångestattack som en sorglig film. du kommer vilja hålla om mig och jag kommer låta dig, fastän ingen annan någonsin fått kommer jag låta dig. just dig.

 

du kommer få röra mig. dra bort håret från ansiktet och promenera med fingrarna längs svanken. utan att jag ryggar tillbaks, utan att jag känner mig obekväm och fel. och jag kommer älska dig, se på dig och - utav ren lycka le.

 

du kommer få frukost på sängen, så ofta jag får göra den till dig kommer du vakna till doften av nybakta scones och en kryddig kopp te. eller kaffe, om du hellre vill ha det. och du kommer älska det. älska alla mina tända ljus och min utvalda det-här-är-mitt-humör-i-dag-musik. och du kommer vilja veta vad jag vill ha så du kan göra detsamma till mig någon dag, när jag är skör och inte orkar själv. och du kanske kommer du få överraska, till och med. för jag kommer ha lärt mig tycka om sånt, att inte behöva ha hundra procent kontroll.

 

du kommer få ta med mig på äventyr. väcka mig mitt i natten och vilja åka till paris. prata intensivt och göra planer, precis som jag när jag sprudlande ringer dig nästa dag för att berätta om ett nytt drömbestyr eller en lördagsplan. bara du och jag. sådana kommer vi va.

 

du kommer få känna dig älskad. och inte behöva tveka på det. inte bli struntad i eller bortglömd. för jag kommer alltid vilja få dig att må bra, för det är du, alldeles speciellt du som gör mig glad. så galet glad.

 

du kommer få mina dagar, och du kommer få mig. och jag kommer få dela ditt liv, och du kommer aldrig någonsin känna dig utestängd från mitt. 

 

för vem du än är, när vi än hittar varandra och hur vi än möts. kommer jag vara redo för dig.

med tiden kommer jag bli redo för dig.  

ph: weheartit.com


när lönnlöven faller och står jag stadigt och ser på.

onsdag. och i dag är en dag jag längtar efter! melissa horn släpper nytt album och jag är så pirrande pepp på att höra vilka texter
jag kommer förknippa den här hösten med!! för det är nämligen så att vid den här tiden varje år så kommer hennes melodier upp
i mina spellistor och skapar ett soundtrack till min vardag. lyssna på albumet samt alla mina oktobermelodier här.

få låtar som hennes passar så eminent bra när man springer runt bland höstlöven under krispiga oktoberdagar. något annat som också passar fint i kylan är mina oktober-scones. tycker de kan kallas så, för precis som med låtarna är mat något jag förknippar med årstiderna! till dessa godheter behöver du tre deciliter fint fullkornsmjöl, en deciliter grahamsmjöl...
 
... två teskedar bakpulver, två deciliter lättmjölk, femtio gram smör, två kryddmått salt, linfrön och solrosfrön.
 
sätt ugnen på tvåhundrafemtio grader. blanda först alla de torra ingredienserna samt en deciliter solrosfrön, värm sedan smöret i micron under trettio sekunder och arbeta sedan in det i mjölblandningen. häll i mjölken och blanda allt noga till en kladdig smet. sedan gör du två kakor, skär lätt ett kryss med en kniv på båda och toppa med linfrön. in i mitten av ugnen i tolv minuter och så vipps är det klart och luktar vidunderligt gott i köket. smaka, lyssna, njut, och ha det fint! puss
 
fotografi: jag

mina vinröda läppar i hallandsskogen.

tisdag. och hej oktober!! med en ny månad kommer nya tankar, nya viljor och nya önskningar. varje dag inser jag något nytt om mig själv, framtidsdrömmar och starka visioner. åh. jag älskar hur jag utvecklas, att jag vet så mycket mer om mig själv än för en månad sedan och att tanken på att jag kan göra vad jag vill med framtiden inte längre skrämmer mig. bara pirrar!


efter att i går ha druckigt vatten ur samma glas som min förkylda syster är jag i dag sängliggande och snuvig. men det gör mig
inte så mycket, ni vet ju hur jag älskar dessa ta-hand-om-mig-dagar. speciellt med citruste, redigering och vinyler.

 nu tänkte jag visa er några vykort från söndagspromenaden, samt min nya kappa som ni frågat så mycket om!


den kommer från zara och är kanske den mest eminenta höstkappan jag har haft någonsin! perfekta bruna färgen, med älskvärt huggtands-mönster inuti, skönaste materialet och stora fickor med plats för både mobil, hörlurar, vantar, nycklar, busskort och buntar med kvitton, kom-i-håg-lappar och annat fint strunt.


kastanjer har jag också i fickan min. ett utav mina bästa hösttecken tillsammans med morgonkrisp och prassliga löv.

 
lycklig och glad nittonåring. bar även kjol från urban outfitters samt skjorta och stickat från monki. 


i hallands skogar där jag trivs som bäst. gick arm i arm med jenny och pratade framtidsdrömmar, bakom oss gick mormor och mamma och pratade i kapp och vid sidan om oss sprang grannens hund nästan lika lycklig som jag!!
 
väl hemma i skåne igen, när jag slagit mig ner för redigera mina vykort fick jag ett par små uppenbarelser. ett var hur mycket jag faktiskt älskar att vara ute i naturen. promenera i skogen, spana på ormbunkar och lyfta på stenar efter kantareller. tackar hösten
för att det är perfekt väder för det nu!! nummer två var kärleken till att redigera bilder och hur jag faktiskt kan sitta i flera timmar framför photoshop med en bra podcast i öronen. ännu en pirrande framtidsfilosofi! ha det fint! puss

RSS 2.0