< -

om era stress-botar-tips.

fredag. och nu är det äntligen, äntligen dags för den första delen utav era stress-botar-tips från lyckolotteriet!! visst hade jag läst några tips förut, men nu, när jag slog mig ner för att bläddra igenom allihop så blev jag alldeles tårögd. varenda kommentar innehöll så magiskt fina, kloka och bra tips och jag ville mest ropa ut att åh! vad jag älskar er alla så!! del ett.

*0* cool :* | via Tumblr
☁ när stressen är för påtaglig och karusellen snurrar för fort för att jag ska hinna av tar jag mitt pick och pack och tar bussen till lantstället. där är internetuppkopplingen smärtsamt långsam, det finns knappt täckning och storstadsbullret är långt borta. där går jag skogspromenader, läser böcker och tittar på filmer jag aldrig tar mig tid till att se annars. där kan jag lära mig andas igen.
 
☁ när jag blir stressad brukar jag sätta på min bästa spellista, skriva upp allt jag behöver göra i en lista och försöka planera upp allt, samtidigt som jag dricker mitt absoluta favoritté (grönt med vaniljsmak) och tuggar på fruktsallad. jag tycker också om att kika på olika inspirationssidor, såsom bloggar, weheartit eller pinterest.
 
☁ året 2013 var det tyngsta och mest stressfulla jag någonsin varit med om, därför har jag lärt mig olika sätt att bli av med onda tankarna och stressen som fyller min kropp. det finns några sätt för mig att glömma bort stressen. en grej jag älskar, är att med hörlurar och min lugnaste spellista i öronen gå på en runda för att kolla genom alla mina favorit loppisar och secondhandbutiker,fynda fina ting, helst gamla klänningar eller kjolar som är så vackra, men som behöver sys in eller upp föratt de ska sitta så fint som möjligt på mig. när jag får känna lyckoruset av att hitta något så underbart fint bland alla gamla kläder och bortglömda skatter glömmer jag bort all stress i världen. det låter kanske ytligt jag vet, men jag älskar att omge mig själv med fina ting. älskar även att fantisera om vem som använt mina fynd innan mig. 

☁ mitt alldeles bästa sätt att bli av med stressen, vad den än beror på, är följande. jag skaffade ett par år sedan en gammal världskarta. på baksidan av den har jag skrivit, (och fortsätter skriva så länge det ryms) en lista på allt som gör mig glad. där står t.ex "att bli pillad i håret", "doften av kardemumma", och "att höra hanna skratta". varje gång jag läser genom min lista kan jag inte stoppa lyckan från att fylla hela mig, hur ledsen jag än varit.
 
☁ stressen ligger som ett grytlock över bröstet när jag har för många måsten på en och samma gång. jag blir arg, irriterad och lättstött. och inte kan jag få någonting gjort. Men när jag sitter där vid skrivbordet och gråter utan att veta varför, det är då min mamma brukar komma med en ostmacka och varmchoklad. sedan så sitter hon där bakom mig på min säng och håller på med sitt och till ljudet av tidningsbläddrande lättar det tryckande locket. men när mamma inte räcker till så skiter man i alla måsten och rädslor, sätter sig på ett plan och sticker till frankrike för ett år. lämnar all hemsk stress, växer som människa och bara njuter av att höra franska och äta bröd dagarna i ända. det gjorde jag och än har jag lite stresslöstid kvar,
 
☁ jag känner mig stressad ganska ofta över ganska mycket, och jag tror inte helt att jag funnit något bra sätt för att ta bort den än. istället har jag nog ett par olika sätt att handskas med den när den kommer smygande och tar tag i hjärtat. ibland, när stressen är på riktigt och jag behöver få gjort vad det än är jag stressar mig över, brukar jag be pappa köpa med sig en liten godispåse (eller vad man nu än gillar) hem som jag kan ha medan jag t.ex. pluggar. allt känns plötsligt lite lättare då och det blir både som en tröst och belöning på samma gång. andra gånger för att lugna ned mig tar jag ett långt prat med min mamma där jag klagar över allt som jag tycker är jobbigt och plötsligt inser jag att det bara blivit till en stor klump i mitt huvud och hjärtat känns en aningen lättare efteråt. ibland tar jag en paus från det stressiga och låter mitt sinne och själ uppslukas av någonting annat för en kort stund. som ett varmt bad, en bra tidning, en promenad i friska luften eller att baka goda chokladmuffins. 
och ibland, ibland inser jag bara att jag inte orkar och då skiter jag i allt och bäddar ned mig i sängen och kollar på bra serier hela kvällen och låter mig ta hand om det stressiga en annan dag när jag har lite mer ork.
 
☁ när livet är lite sådär dystert och inget går som det riktigt ska, brukar jag först plugga in hörlurarna i öronen och sätt på en bra podcast. aamtidigt som jag lyssna på något behagligt försöker jag faktiskt sova en timme eller två för att återfå min kraft igen. när det sedan är dags för att vakna, är jag sprudlande glad igen och känner mig alltid så himla produktiv.

☁ i skolan kan det kännas särskilt mycket med bara några få minuter mellan lektionerna och krav på prestation konstant i flera timmar. när det känns jobbigt brukar jag och min kompis snabba oss lite på lunchen så att vi hinner gå till skolans fik och köpa te. sedan lägger vi oss i någon soffa med benen intrasslade i varandra med varsin lur i öronen och lyssnar på håkan och tar det lugnt ett tag.
 
☁ när benen springer åt olika håll och när allt känns trassligt och stressigt finns det en sak som jag vet brukar få mig på bättre humör! jag brukar krypa ner bland svala lakan i sängen med en nostalgisk barnbok och sakta läsa och bläddra igenom de fina bilderna. att kika på någon nostalgisk film eller tv-serie som exempelvis saltkråkan, madicken eller barnen i bullerbyn fungerar minst lika bra och hjälper att dämpa stressen!! alltså, nostalgi är mitt tips!
 
☁ när jag är stressad brukar jag ringa mormor, för hon är bäst på att säga kloka saker och få en att inse att man inte behöver vara smartast, snabbast och snyggast jämt. och hon har ju ett helt liv bakom sig med många erfarenheter om hur man klarar vardagen och hur det var innan mobilhetsens tid. så försök tänka på att du behöver faktiskt inte stressa så mycket. vi stressar så mycket i onödan, brukar mormor säga. lämna twitter och insta ett tag och njut av livet som det är med kompisar och familj och mormor etc!

ph: weheartit.com

om en snöfrusen dag på chez madame.

torsdag.  och trots att jag fortfarande är något sjuk så är jag himla pepp på livet. det en ger verkligen så väldans mycket att ta en paus från att vara nerbäddad och ta sig ut på stadens gator!! trots att det kanske inte gör en friskare så gör det, i alla fall mig mer leende och lycklig. ett vintrigt väder, en saknad vän och ett café är allt jag behöver. 


i går möttes jag och olga vid konserthuset i malmö för att tillsammans vadra till ett nytt café vi skulle prova!! här är jag.


vi hamnade på chez madame, på falsterbogatan ett. här finns en lysande jordglob och massvis utav plantor i fönsterkarmen.
 

och tyger i fina färger i tak och på väggarna.
 

eftersom det vackra vintervädret också var svidande kallt ville vi båda ha något värmande till lunch. då fanns det soppa och gryta
att välja på och vi båda valde gryta.


en marokansk vintergryta, vegetarisk med morötter, paprika, aubergine, zuccini, spenat och bulgur. mumma kardemumma!!


efter att ha fått syn på de här lamporna tänkte jag att kanske en skulle ta bort alla lapskärmar, för att se om det blir såhär fint och öppet i sina rum? tror det är ett kalasbra inredningstips. 


hela caféet är förövrigt superinspirerande när det gäller inredning. så galet fint överallt!

det finns även frukost att äta här. liten kostar femtio, mellan kostar sjuttiofem och stor kostar nittio. måste absolut provas någon dag!! dessutom hade de massvis utav bakverk, efterrätter och smörgåsar som såg underbara ut.


mitt eminenta cafésälskap!! olga!! glöm ej att kika på hennes världsfina tumblr här.
 

vi pratade om sånt som att skriva håkan-texter under sina vykort på instagram och hur tokigt det kan bli för de som inte lyssnat
på hans magiska melodier, om sånt som sommardrömmar och om att starta på nytt och flytta hemifrån.
 

att ha en låtsasfågel i en fågelbur var en himla festlig inredningsdetalj.


var även tvungen att smygfota hörnsoffan, retrokopparna och det fina bordet här. 


till lunchen ingick även sallad, coleslaw, nybakat bröd och en hommus som kanske var den godaste jag smakat.
 
efter mat och prat gick vi vidare ut på stan. blåste nästan bort i vindarna och efter att vi kramats hejdå och jag promenerat till min buss trodde jag nästan att jag skulle frysa ihjäl!! kanske är jag något utav en hypokondrier, men, åh! att älska snöfallsmagin och samtidigt vara en ofantligt frusen männsikar passar inte riktigt i hop. hur som helst var detta ett alldeles underbart onsdagsbestyr, och jag rekomenderar alla att besöka chez madame i malmö!! tusen kramar och ha det fint! puss

om en onsdagsbok.

onsdag. och i dag ger jag upp sjuklingslivet och far till staden på äventyr för att träffa favoriter. ska bli så galet skönt att ge mig
ut och på gatorna, andas frisk luft, prata i kapp och sörpla te på café. och efterlängtat!! håller mina tummar och tår över att det är
just det som tippar mig över kanten till frisk och inte tvärt om. vill leva, göra, skratta, leva, leva, leva!!


nu tänkte jag berätta om något jag borde berättat om för länge sedan. min senast utlästa bok!! jag började läsa den under sen höst
och tog en paus i jobbkaos för att sedan, på paris-resan läsa tills ut de sista orden.


den heter välkommen ut på andra sidan och är skriven utav annamaria jansson. en svensk bok alltså, som utspelar sig i både gbg och stockholm, vilket är lite extra fint eftersom en kan känna igen sig vid gatunamn, stadsdelar och torg.


den handlar om snart-trettio-åriga lovisa, malin och sandra som alla brottas med vardagsproblem,  så som jobb, hälsa och kärlek, framförallt. malin är singel och jobbar på krog, efter en utav många utekvällar händer det som man bara läser om i tidningen och hennes värld vänds uppochner. lovisa har världens finaste pojkvän, viktor som hon tror är lika med föralltid tills även hennes liv vänds till kaos. sandra lever i ett världstråkigt förhållande, men vågar inte bryta sina mönster, förrän en dag på jobbet där hon får reda på något som förändrar allt. tre historier som nog alla kan känna igen sig, smått som stort i.


även om de är varandra bekanta så läser du inte om deras vardag tillsammans. i stället läser du ett kapitell om varje person, varje
liv.  och även om det kanske låter rörigt så har annamaria jansson skrivit det så lättsamt och härligt att en mest vill gräva ner sig i boken och flyta med tills sista sidans sista punkt.

när jag började läsa boken ville jag mest läsa mer om relationer för att ta reda på hur det är för andra när allting går i kras. och åh,
den var faktiskt fantastiskt hjälpsam då!! men när jag läste ut den i paris, nyförälskad och fylld på pirr passade den minst lika bra eftersom den slutade precis sår: om att allt blir bra tillslut. tips, tips alltså!! och ha det fint! puss

min kånken passar till allt.

tisdag. och i dag ligger jag till sängs igen, men förhoppningsvis sista dagen. för åh, jag vill verkligen inte vara sjuk längre. men
nu är det dags för något lite mer peppande än sjuklingsprat!  under gårdagen blev att göra kollage på polyvore mitt favoritbestyr
och jag har skapat fem dröm-kollage med plagg jag skulle vilja bära nu, nu, nu. 
alla med en vinröd ryggsäck som sälskap. som ett bevis att en kånken passar till precis allt!! här ovan matchas den med klänning från topshop, som jag vill köpa bums, skor och halsband från asos, spetskreation samt ett diptyque-ljus.


för mysiga dagar med vänner på café skulle jag gärna bära det här. blus och prickiga byxor från monki, skor och infinity-ring från asos. toppenfint med en kånken på ryggen det här med!! och hur fin är inte kragen på blusen? vill ha, vill ha!
för festlighets som té-kvällar och dagar på stan. kombinationen svart kjol från monki, tröja från hm, halsband och skor från asos plus en kånken skulle jag kunna bära varenda dag!! och här får gärna en vit blus vara med igen med en krage som sticker upp ur tröjan. det är mitt bästa trick för vardagsklädval. alltid lika finfint!!
en alldeles perfekt klänning från dorothy perkings blir kalasfin tillsammans med vårigt blommiga martens från asos, klocka med hela världen i från asos, stickad tröja från topshop och, igen den älskvärt vinröda ryggsäcken.
som en kan se har våren slagit till lite smått i mina tankar. pudderrosa och ljusblå toner, vita brogues och en dröm om paris gör mig pepp på lite mer blomstrande tider. klänning från topshop, resten är från asos förutom kånken som är funnen här men verkar tyvärr vara slut för tillfället. nu vill jag passa på att tacka för alla filmtips jag fick i går! började kika på le prénom i hop med frukosten och älskar den redan!! tror bestämt att detta får bli en film-hela-dagen-dag. tusen tack, och ha det fint! puss

om brödbak, feberfrossa och illustrationer.

måndag. och nu ligger jag här igen. febrig i sängen. himla trist då jag mest av allt vill vara pigg och peppig, springa flera mil och åka på små utflykter. men i stället kan jag och får jag inte göra annat än att ligga här, lyssna på i en vinterid, smula frukost i soffan och skriva texter om hur det är att vara kär. vilket, å andra siden inte låter så väldans dumt heller. egentligen. 


nu är det dags att, traditionsenligt summera min vecka genom instagram, där jag finnes som @_hannahellen. veckan började med
en frukost som den på vykort ett och så klädde jag mig i polotröjan från hm som jag bott i nästintill varje dag sedan dess.


tisdag och febern började närma sig. lyssnade på den här underbara, underbara låten och illustrerade en massa. just illustrationen
på vykort ett gjorde jag hos michaela under söndagen och fyllde i lite extra nu. inser att jag glömt bort ordet who där någonstans men det kanske är förståeligt ändå. ett himla bra citat att ha i tankarna tycker jag. 


som jag nämnde förra veckan har jag kommit igång med mat-och-bak-intresset igen och här ovan syns de två bröden jag gjorde
till familjen! först bakade jag ett solrosbröd, recept här som blev alldeles extra gott till soppa och sedan ett filmjölksbröd, recept här som var både familjens, mitt och jonathans favorit. tips, tips!!


kattgos och lyckolotteri. i veckan kommer vinnarna presenteras och även den peppande listan att dyka upp! åh, vad jag ser fram emot det!! är så himla glad att så många ville vara med och vinna! kan knappt tro att det är sant!!
 

när jag var i paris var ett besök på kusmi tea-butiken nästintill obligatoriskt. att införskaffa ett nytt te likaså. det blev green almond tea, ett lätt och kalasgott te med smak av mandelmassa som i veckan fått krya mig i feberfrossan. 
 

när fredagen kom mådde jag turligt nog mycket bättre! stannade kvar i pyjamasen lite till och åt gröt-frukosten på vykort två innan jag gjorde mig fräsch och fin och åkte hem till jonathan. vi som inte sets på en vecka hade pusskalas, köpte indiskt på stan och såg tom hanks nya captain philips som var galet bra. tio av tio i äventyrs-kategorin!! tips, tips.
 

på lördagen åt vi ännu ett utav veckans brödbak till frukost! en blandning utav både solros-och filmjölksbrödet som faktiskt blev supergott det med. sedan åkte han på bandy och jag gick på en lång prommenad med kvällsklubben i öronen!! min absolut bästa podcast just nu. så mycket skratt!!
 

sedan möttes vi igen och tillbringade en finfin lördag i hop. dock började jag känna mig snurrig igen framåt eftermiddagen och på söndagen fick jag åka mammataxi hem från stationen och lägga mig i sängen igen. klädde mig i mys-skjortan ett litet tag innan jag fick byta till varmare kläder och drömma om de superfina elsa beskow-kopparna jag blivit förälskad i tidigare i veckan.  
 
åt gröt till lunch, som sig bör när en är frusen och gosade med katt, kikade på favorit-avsnitt av modern family och mådde inte alls bra. så det som gäller nu är att vila, vila, vila ett par dagar och hoppas att febern försvinner så jag kan stå upprätt igen. i dag tänkte jag plugga körkortsteori, skriva listor på sånt jag vill införskaffa och kanske se på en film eller två. har ni några tips? något mysigt eller äventyrligt kanske! vore så fint då jag inte kan tänka klart och komma på något själv. ha det fint! puss

sju stunder av vardagsrusexplosion.

söndag. och jag vet att det finns de som tycker att jag trollar om min värld till något annat än vad den är. att jag gömmer undan mörker, otrevligheter, ångest och frusna tår. men de har fel. för, jag vet att dåliga dagar finns!! jag vet att de kan komma när som helst!! men det är nytt år, jag är nykär och full av tacksamhetspirr. då kan jag inte annat än att känna just såhär:

Don't Let The Muggles Get You Down. ✖ | via Tumblr
♥ han står vid spisen, jag sitter på pallen. undrar om jag kan hjälpa till men han skakar på huvdet, säger nej och kysser mig. så jag sitter och ser på, ser när den mest fantastiska jag vet lagar spagetti och köttfärssås som jag sedan vågar äta för första gången på två år. och det var jättegott.

♥ kommer hem efter många timmars resande. i soffan ligger syster och snörvlar förkylt. jag kastar in mina saker i rummet, ler åt allt jag har där, vinylspelaren, vita stinghyllan med tekoppar, tidningshögen och de nya tallrikarna från swedish grace och springer ut till henne igen. ger henne en kram och säger bestämt att nu ska vi ha myskväll och sjuklingen spricker upp i ett svagt, varmt och åh-så-saknat leende.

 

♥ pappa kommer hem och kör mig till busstationen. det regnar jättemycket och han är den tredje den dagen som peppar mig och säger att jag visst kan köra bil, att jag kommer klara det. och så släpper han av mig och jag känner hur motivationen för första gången känns på riktigt i hela mig. tänker att snart är det jag som sitter bakom ratten genom ett vinter regn. och varenda cell hittar sitt självförtroende.
 

♥ signe och jag sitter innanför regnet på ett konditori i kristianstad. vi pratar i kapp om allt, allt, allt och tiden mest rinner i väg. vi enas båda om att en kopp varmt plus ett par lyxiga chokladbitar är ett eminent fika-val och så småspringer vi igenom en fortfarande juligt glittrande kullerstensgata till stationen där vi kramas dubbla gånger och jag far leende i väg i kvällsmörkret. tänk vad fint man kan ha det en onsdagseftermiddag.

 

♥ det är den första januari tvåtusenfjorton. jag har precis vaknat och genom tunna tyger ser jag paris. bredvid mig andas systern tunga andetag och steg från mamma och pappa hörs i rummet bredvid. tänker att klockan måste vara mycket och sträcker mig efter min mobilen för att se hur långt in på årets första dag vi är. men när displayen väl lyser upp så fastnar inte några digitala siffror på näthinnan. nej. allt jag ser, allt jag minns, allt jag tänker på när jag ligger kvar i sängen en timma till är hans ord. tjugofjorton bli vårt, okej? <3

 

♥ bubbelbad och bilfärd. det är min namnsdag och vi äter en världsgod brunch på kulturen. vanligtvis brukar jag aldrig bli firad på min namnsdag, men han har tänkt på den här dagen hela veckan. jag håller på att spricka utav lyckorus och när han ser på mig, säger du älskar verkligen att fika, va? skrattar och ler jag till svar med munnen full av valnötter. och när han går för att hämta portion två sitter jag kvar i ruset, hör the blower's daughter med damien rice ur högtalarna och nyper mig i armen för att ingenting någonsin känts så galet fint och bra.

 

♥ jag ligger hemma sjuk en gråmulen torsdag. fryser och kokar på samma gång, sörplar mandel-té och försöker läsa i körkortsboken fast jag inget kan se. då ringer hon. anna. och vi pratar och jag ler för jag får berätta om paris, tvåtusenfjorton-drömmar och funderingar kring min sommartid. vi peppar och stöttar och när vi sedan lägger på så överlever jag att inte kunna dansa, springa eller gå ut och gå. jag pluggar dubbelt så snabbt och dubbelt så bra och när jag somnar den kvällen har det plötsligt varit en världsbra dag. tänk att man kan ha vänner som får en att må så där. 

ph: weheartit.com


om tranbär, tranbär, tranbär.

lördag. men när dessa ords skrivs är det fredag förmiddag och jag har ingen aning om hur min lördag ska se ut men just det där med att vakna hos honom, med hans armar slingrade runt min vinterfrusna kropp för första gången på något som känns som en oändlighet är det bästa lördagsbestyret jag kan tänka mig. inga andra planer behövs liksom då. 


hur som helst är lördag min veckas bästa dag och därför tänkte jag tipsa om en kalasgod frukost från veckan. en som peppar lika mycket en sjukling, som jag var till en lördagspepp person på väg ut på favoritbestyr.


säsong i butikerna just nu är min, säkerligen aboslut godaste citrusfrukt. blodapelsin!! bästa c-vitamin bomben.


och sådant får inte glömmas såhär i vintertiden!! det är lätt att glömma bort men trötta ögon och ett snurrigt huvud kan vara brist
på vitaminer. och är inte en blodapelsin tusen gånger mer älskvärt än en tablett?


i koppen äter jag soyayoghurt tillsammans med renee voltaires raw bovetechrunch med hallon och acai.


som jag har toppat med tranbär, som är en ny favorit och pekannötter och smakar med muminskeden, barndomsnostalgi!


porslinet är införskaffat på en utav sommaren tvåtusentrettons secondhand-turer. om det var emmaus, myrorna eller en lantloppis minns jag ej, men åh, att leka sakletare måste vara mitt bästa bestyr i sommartider.  


på fatet äter jag knäcke med ost och gurka. att det är min favoritkombination, det vet nog alla som känner mig vid det här laget. 


i glaset dack jag tranbärsjouice, veckans lilla beroende. tips, tips!! dock fick jag för mig att expremintera och hälla varmt vatten i
, för att trösta den svidande halsen. men det blev inte så värst gott tyvärr.


det där var tio vykort från en morgonstund, plus en enkel och älskvärd frukost jag skulle kunna äta varje dag, såhär i vintertider! men variation är viktigt för mig, och därför tänkte jag nu be om lite frukost-tips!! vad äter du helst om morgonen? vad tycker du
är godast? vad peppar dig? berätta!! jag önskar dig en härlig lördag. ha det fint! puss
fotografi: jag

13.

fredag.  och eftersom jag i dag är frisk passar jag på att spendera extra många långa efterlängtade timmar med j. har saknat varenda millimeter utav honom i en hel vecka nu och när ens hjärta slår så hårt som mitt känns det som att en ska gå i tu. i all enkelhet tänkte jag nu, innan det blir på tok för sent summera mitt tvåtusentretton i en enkel men lyckorusig helhet.




 
det bästa ur mitt tvåtusentretton. allt från sensommar till vintervindar, från hjärtekross till hjärtepirr, från fikastunder till promenader i skogen, från ledsna ögon till rosiga leenden. från att tappa sin vinröda basker på grusvägen till att vinna lennon-brillor på way out west. det här är de favortidagar från året jag minns som bäst. tusen kramar, och ha det fint! puss

om rosa rutor i vintertid.

torsdag.  och efter att, äntligen ha införskaffat batterier till febertermometern fick jag i går reda på att det är just febern som tynger mig. och det är faktiskt himla skönt att veta, då jag lättare kan lappna av och låta bli min vilja at ge mig ut på bestyr eller promenad. så jag kryar. uppkrupen bland filtar och favoritkoppen te, körkortsplugg och den här fantastiska melodin. tips, tips!!


nu tänkte jag visa dagens klädval, ungefär. för jag bär varken kjolen från uo eller klockan från second hand nu i febersjukan men min nya favoritskjorta, den skönaste jag någonsin klätt mig i. den får mig att känna mig fin även en dag som denna!!


i julklapp fick jag en pyjamas från lexington som jag redan hade, så då fick jag byta till något annat och det blev den här!! priset
var etttusenethundranittiofem men nu är den på rea, femtio procent, så skynda fynda!! och vet ni vad, skjortan heter till och med hannah shirt! åh, jag tror det var ödet. här finner ni den. tusen kramar och ha det fint! puss

mumma vegomumma.

onsdag. och i dag tänkte jag dela med mig utav lite inspiration från mitt, kanske största beroende just nu.
pinterest!! i mina kategorier finns allt från klädval till klappar, inredningsdrömmar och, såklart recept. här
kommer några recept jag längtar efter att laga. och alla är vegetariska!! som önskat.


en fantasitsk quinoa-och kikärtssallad med rostad pumpa och valnötter från en utav mina bästa sidor för 
gröna recept, vegoteket. ♥ det är ganska självklart att elsa billgrens goda smoothie är vegetariskt, men den
verkar ju så galet god att jag inte kan låta bli att tipsa om den ändå!! ♥ en god, krämig och vintervärmande
broccolisoppa från greenkitchenstories.com ♥ en hirssallad med chipotlekryddad pumpa och blomkål från 
lilla matderiven. mumma kardemumma!!
 
♥ spännande sesampanerade sötpotatisbiffar med hirssallad från lillamatderiven. ♥ supermarriga spenat-och
briecrepes härifrån. ♥ den här soppan, från greenkitchenstories med pumpa och kokos måste provas bums!! 
♥ en grön pizza, också från greenkitchenstories. ♥ superdålig bild på, särkeligen supergoda indiska burgare. 
 
en spännande avocadohummus till tex-mex-middagen låter himla gott. ♥ enkla zuccinifritters hos alexandra
cooks. ♥ ruby wraps till picknicken låter supersmart och galet gott! ♥ jag tänker absolut provlaga pistachio
falafel, enligt receptet hos sproutedkitchen!! ♥ hela ungsrostade morötter med linser och getost, toppat med
lingon eller vinbär. jag hoppas det smakar! och ha det fint! puss
                                                                                                                                                    min pinterest.

om vegetariskt, pyssel och familjen min.

frågelåda del ett.

 
var har har du köpt ljuslyktan? den införskaffade mamma på åhlens för några år sedan!
 
har du någonsin hållit på med någon sport? massor!! badminton, gymnasitk, lite fotboll, simning, balett, fler olika sorters dans och så tränade och tävlade jag i kanot mellan tvåtusenfyra och tvåtuseneleva. har alltid tyckt om sport och att röra på mig, just för det!

hur är allt med J, och är du inte livrädd att ni går fär snabbt fram? hur skiljer sig det från tidigare förhållande? åh, det är jättefint. verkligen, och det är himla stor skillnad i jämförelse med tidigare relationer jag har haft. har aldrg känt så som jag känner med och för honom nu. och visst, jag vill inte att saker ska gå för snabbt fram, och därför så har jag varit ganska avaktande med att berätta för min värld om honom. men i takt med att dagarna går så ökar hjärtepirret och lyckoruset och jag låter våra världar mötas mer och mer. han är verkligen fantastisk. 

vad är ditt favoritpyssel?
 i söndags, när jag var hemma hos bästa michaela på scones-fika så avslutade vi kvällen med att klippa och klistra kollage ur magasin samt att rita små illustrationer och skriva ner favoritcitat med mina bästa promarkers-pennor. och jag kan inte komma på ett annat pyssel som gör mig mer pepp på livet men samtidigt lugn och livsnjutande. favorit, favorit, favorit!

kallar du dig själv feminist? jag har länge varit så förvirrad när det gäller feminism. jag hejjar på den, absolut!! och tycker att jämnstäldhet och att få vara precis den man är är livsviktigt!! men att kalla mig feminist har känts så himla osäkert då jag alltid trott att en feminist är en sådan som kämpar, går i demonstrationer, är med i föreningar och varje dag gör något för förändring. jag har inte känt rätten att kalla mig just feminist eftersom jag inte gör det. förstår ni vad jag menar? rätta mig gärna, du som är mer kunnig än jag!!
för, det jag gör för världen är att jag skänker mycket till röda korset och liknanade, vill allra helst alltid välja rättvisemärkt och miljövänligt samt förösker jag göra så gott jag kan för att minska på ledsamheter och ätstörningsbeteende hos unga. det är det sådant jag brinner för. det är min ism.

och var rekommenderar du att man går och pratar om man känner att man behöver det? mitt första tips är ungdomsmotagningen, dit gick jag allra första gången jag behövde prata och det var verkligen hjälpsamt. därefter kan man söka hjälp hos BUP som är bättre på lite mer speciferade ting, som ätstörningar och deppresioner exempelvis. men sedan tycker jag att skol-kuratorer inte får underskattas. de brukar finnnas både på gymnasium, universitet och högskolor. och mig får man alltid maila, såklart! [email protected]



alltså jag har ett bamse proplem, eller i alla fall i mina ögon. det finns en kille i min skola som jag är så himla intresserad av men jag vet inte hur jag ska göra för att få kontakt med honom. han har inte facebook och det är jättesvårt att försöka få kontakt med honom i skolan för han är alltid med sina killkompisar. jag vet inte ens om han är intresserad eller superblyg. och hur ska jag komma över honom om han inte är intresserad? och hur ska jag veta det? vill så gärna få kontakt med honom men jag är så blyg... är inte den som brukar kontakta folk liksom. snälla ge mig tips på hur jag ska göra! står liksom inte ut. åh, fina du. jag förstår dig precis. och mitt första tips till dig är att säga hej. det behöver inte vara särskilt svårt, bara le, kanske vinka och säg hej när du går förbi honom, även när han står med hans kompisar. i mina ögon är det sannerligen ett sätt att visa intresse, utan att vara alldels för tydlig, om du förstår vad jag menar. säger han hej tillbaka så tror jag att absolut det finns något där. och du, om han inte säger hej första gången så kanske han säger det andra. så sluta inte hälsa om han inte säger hej tillbaka de där första par gångerna. därefter tror jag att det är mycket lättare att gå fram om prata. om väder, vind, skolmat, läxor, lärare eller annat som ni kan tänkas ha gemensamt. är han inte intresserad så är det synd om honom, stackars kille som inte förstår vilken fantastisk tjej han missar!!

vad tar du helst när du fikar? när det gäller dryck är en kopp te nästintill obligatoriskt i vintertid, men när värmen kommer är smoothies mitt absolut bästa val!! om jag väljer något ätbart blir det antingen en kanelbulle, chokladpralin eller en smörgås. puss!
 
vilka är dina favorit program som går på tv? jag kikar faktiskt inte så värst mycket på tv. men, om jag gör det så är antingen sveriges mästerkock, hela sverige bakar, skavlan eller intressanta dokumentärer och liknande på svt samt även antikmagasinet, just för jag tycker om att lära mig om sådant som rörstrand, gustavsberg och string-hyllornas historia. väldans nördigt, väldans älskvärt!

hur mår du i dag? psykiskt mår jag superbra! det pirrar i kroppen utav krälek till året, framtiden, familjen och de tända ljusen på köksbordet. livet känns väldans fint just nu!! fast fysiskt är det desto sämre då jag är ganska sjuk. men så länge jag ler så överlever jag det med!

har du några bra tv- serie och film tips att dela med dig av? här om dagen började den tredje säsongen utav min favorit-serie girls som verkligen är fantastiskt bra!! annars så rekomenderar jag att provkika på new girl, orange is the new black, suits och, såklart modern family! när det gäller film så tycker jag väldans mycket om woody allens midnight in paris och to rome with love, så hurrar jag även för the perks of being a wallflower, små vita lögner och så nick and norahs infinite playlist, som jag såg för första gången i fredags. mysig och pirrig. 

kan inte du göra att inlägg med tips på vegetariska rätter? åh, vilket superbra tips!! ska bli, absolut!!

 
tycker du att kosten är viktig i ett förhållande? tex om en i förhållandet är vegan eller om den ena vill ha en hälsosam kost medan den andra tycker om att äta skräpmat. jag tycker det är viktigt att kunna mötas på mitten. om jag själv tänker på vilken mat som är min asboluta favorit är den väldans olik de flesta jag känner, och jag förstår om den inte lockas utav alla. men bäst av allt är då att kunna introducera sådant till min kärlek och att jag själv kan äta sådant som min kärlek tycker om någon gång i bland och på så vis upptäck nya älskvärda ting! att vara öppen för nya saker tycker jag är superviktigt i en relation.

vad skulle du vilja göra till höst? plugga!! och gärna finna mig en egen lägenhet. så vill jag galet gärna åka till paris igen. saknar staden något oändligt redan.

vilken melodi tröttnar du aldrig på?
holocene. älskar egentligen allt med bon iver, men just den här låten kan snurra tusen varv och aldrig vill jag byta. så finnns det även himlans många melodier utav coldplay, ben howard, m83 och white lies som jag lyssnat på flera år, månader och dagar i rad och aldrig tröttnat på för en sekund.

hur mycket tränar du? nu efter jul har jag haft svårt att hinna med träning på grund av att jag haft så mycket annat peppigt för mig. och att stressa in ett pass här och där tycker jag inte om. träning ska vara roligt och inget annat!! men så smått börjar livets rutiner falla på plats och jag hinner träna mina två till tre pass i veckan igen. vilket är fint, för det mår jag så himla bra av!

kan du inte berätta lite mer om din familj? i min familj ingår det sex pesonligheter. mamma, pappa, min syster jenny och katterna charlie och molly. min mamma är den mest positiva jag vet och är sällan på något annat än leende humör. när hon skrattar lyser hon upp en hel värld på en millimetersekund. dessutom klär hon sig snyggast i sverige, utan tvekan med sina influenser av audrey hepburn och chanel. pappa är en utav de roligaste jag vet, med sina vardagsförvirringar och spontana skämt. när han är på bra humör är alla på bra humör! han är kreativ och tycker om att fotografera precis som jag, dessutom är han superduktig på att laga mat samt är familjens egna frisör. min syster är en sprallig, sprudlande tonåring med ett hjära av guld som verkligen bryr sig och har de varmaste kramarna. vet inte vad jag skulle göra utan henne i mitt liv. åh. så har vi katterna, varav charlie är lat, rolig och busig och molly är den gosigaste katten på planeten som alltid vill ha klappar på magen och bli kliad under hakan. jag är övertygad om att vår familj hade varit väldans underhållande i programet sveriges skönaste familjer som gick på tv tre för ett par år sedan. vi är så himla knäppa i hop och det är nog bland der mest livspeppande med oss. kärlek.
fotografi: jag

som om det är mitt sista år vid livet.

måndag. och åh, i dag mår jag inte så värst bra. en smygande sjukdom irriterar mig så därför är det väldans bra att jag, som alltid om måndagarna har en taking-care-day i dag. dessutom är det dags för min mest intensiva plugga-körkorts-vecka att börja och jag tror sannerligen att plugga i sängen går minst lika bra som vid skrivbordet!! nu vankas en veckosummering:


i början utav veckan mötte jag saknade caroline, för första gången på galet länge för att ta igen allt som hänt sedan sist. en kopp te och praliner på ebbas skafferi är precis en sådan som mys-stund som måste skrivas ner i min frankie daily journal.
 

ett klädval från veckan!! bestående utav monki-tröja, kjol från urban outfitters och min nya blus från zara, som jag tänkte visa en närmare titt på alldeles snart. köpte den i paris, dessutom! så då måste den bara bli en favorit.
 

det blev visst en väldans massa lyx-fika den här veckan, men inte mig emot! världens bästa elsa hade jag inte träffat på en månad och åh vad vi hade att ta igen! allt från kärlekspirr till resor diskuterades i takt med att vi åt våra bästa bakverk på st jacobs. jag en kanelbulle och hon en semla. vykort två visar favoritkudden som nu pryder min säng.
 

vykort ett visar barndomsnostalgi i form av majas födelsedagskallender och vykort två visar den här frukosten. en favorit i repris.
 

så kom snöfallet som både gav mig lyckorus och en önskan om ett vitt vinterland samt så frusna armar och händer att jag bad min gitarrspelande pojkvän för att spela old pine med ben howard på min begravning. men jag överlevde, tack vare vackra hustak och ensam-lunch innan läkarbesök på ebbas skafferi. stammis är jag, minst sagt!!
 

den här veckan har jag bakat och lagat som aldrig förr. förutom den måltid jag bjöd familjen på i fredags har jag bakat två sorters bröd och gjort en rostad müsli. och för första gången på länge blev jag faktiskt supernöjd med alltihop!! 
 

min lördag spenderades hemma hos honom. blev bjuden på middag och mys framför p3 guldgala, och bästa håkan fick två priser, hurra, hurra!! i söndags hade jag en utav mina bästa stunder hittills i år. michaela bjöd på scones i sitt lilla kollektiv och i takt med att en älskvärd spellista snurrade i bakrunden pratade, pysslade och peppade vi innan jag motvilligt var tvungen att åka hem. detta var en kalasbra vecka som gör mig superredo för det här. tusen kramar och ha det fint! puss

om ett vintrigt lyckolotteri.

söndag.  och efter att ha vaknat upp i hans armar, och spenderat en eftermiddag hos en galet saknad vän ligger jag väldans nöjd, nerbäddad i sängen. lyssnar på i en vintertid och fyller på med pepp-musik till min lite mer alternativa spellista, här. en världsbra lista då jag förbereder mig för en vecka med mycket körkortsplugg och turer med bilen. 


alltså,  tänk att något så enkelt som en melodi kan sudda ut en ångestklump!! så bra, så bra.


nu kära du, är det dags för något alldeles särskilt. nämligen ett lyckolotteri!! i december gjorde jag tre nya mobilskal som alla nu
vill finna sig nya ägare. alla med tema vinter. let it snow, let it snow, let it snow.
 

alla tre är gjorda av mig i ett sammarbete med bästa caseapp.se  . som förövrigt har alla de andra mobilskalen kvar om du skulle vilja införskaffa!. här finner du dem. och efter tävlingen kommer även dessa att bli till salu!
 

för att vara med att tävla vill jag att du, i kommentarsfältet delar med dig utav namn och mail samt även vad som hjälper dig när stressen övertar. varesig det är ett mellis-tips som ett bestyr, vad än som peppar och plåstrar om dig bäst!!


det första utav de tre skalen är ett mönster med hjärtan, tekoppar, skisspennor, halsdukar och annat som får mig att överleva den
åh-så-kyliga men magiskt vackra vintertiden som dundrar utanför mitt fönster i detta nu.
 

nummer två är ett fotografi som jag har satt text på och nummer tre är en illustration jag har gjort utav en vinterklädd flicka, inte
helt olik mig själv. ta gärna en närmare titt på min illustrations-timblr här.

alltså, kommentera namn, mailadress och samt vad som hjälper dig när stressen övertar så är du med och tävlar. dessutom tänkte
jag att alla tips och historier ska få bli till en peppande lista som kan hjälpa oss som vill överleva en frusen skol-och jobbpressad vintertid! vad sägs om det? jag känner mig i varje fall genast mycket varmare. tusen kramar och ha det fint! puss

uppdatering: STOPP!! och tusen tack för alla fantastiska bidrag. ♥ ♥ 
 fotografi: jag

om ångest bakom ratten.

lördag. och här med börjar en ny tid. en tid med mindre jobb, inget plugg och himla mycket fritid. för ett tag. och det jag fokuserar på mest, förutom favoritpersoner och min cafévärld är något som länge har gett mig ångest till tårar men som nu är en utav mitt livs starkaste viljor. att ta körkort.
 
det var mer än ett år sedan jag började ta körlektoner. ångestklumpen började växa när jag insåg hur mycket pengar som har lagts på just detta. och den växte sig starkare när jag tänkte på hur jag inte klarat det så fort som jag hoppats på. så fort som andra verkar ha klarat det. men så kunde jag inte tänka, det insåg jag efter ett tag. jag är jag och om jag inte kan lära mig lika fort som de andra så får det vara så. punkt. men, det finns en ångestklump som är svårare än någon annan att sudda bort. och det är rädslan. jag har alltid skakat på huvudet åt de som är rädda för spindlar och höjder. respekterat har jag, men aldrig riktigt förstått. förrän jag började övningsköra. då förstod jag känslan precis. jag har nämligen en fobi mot att sitta bakom ratten. 
 
varje gång jag kört på vägarna har visonen om att jag ska krocka kommit upp. det är inte så att jag är rädd för att skada mig själv. nej, men att skada någon annan. det är det absolut värsta jag kan tänka mig. att jag ska krocka och vara anledningen till någon annans sår, smärtor, eller värst av allt död. 

men efter mycket peppande ord från fantastiska favoritpersoner så har jag sakta men säkert suddat ut de mardrömmslikanande visionerna. och nu har jag bestämt mig, en gång för alla. jag vill ta körkort. jag vill ha ett körkort. jag ska ta körkort. och för att hålla viljan uppe, och peppa lite extra kommer här en lista på sådant jag vill göra när jag tagit det där himla körkortet:
 
rad din | Flickr – Compartilhamento de fotos!

♥   jag vill köra hem till farmor i halmstad. handla mat, laga en god lunch och fin middag och fråga allt det
där jag annars aldrig får tid för. kanske åker vi till konditori regnbågen, fikar nybakat och så får jag lyssna
på ivriga berättelser om hennes barndom och uppväxt, hur hennes första jobb var och hur busig pappa var
när han var liten. 

midnight in her eyes | via Tumblr

♥   jag vill kunna ta bilen hem till honom, överraska, handla stora kassar frukostmat och packa större väska
med dator, kamera och annat pyssel som annars får ligga så tungt så tungt i min kånken. och kanske kan vi
fara på äventyr mycket längre bort eftersom vi kan bytas av och ta vilopauser när våra ögon blir trötta! åh.

Les memoires | via Tumblr

♥ jag vill hämta allra käraste syster efter hennes sista lektion. ta med henne till ett världsmysigt café där vi
kan peppa oss med en kopp te och plugga och prata i flera flera timmar.

(1) Tumblr

♥ och på tal om fika vore det så väldans skönt att inte behöva stressa på cykeln fram till busshållsplatsen för
att åka till tåget för att ta tåget till staden för att fika med saknade favoriter! jag vill kunna ta bilen i stället, så
kan vi dessutom sitta länge länge för inga bussar behöver passas. åh, älskvärt!!

Tumblr

♥  jag vill fara till de där gömda små pryl-och-vinyl-butikerna som behöver karta för att finnas. där jag kan 
finna bon iver för halva priset och köpa favorit-teer som jag alltid annars behöver beställa hem. 

Tumblr

♥   jag vill åka och hälsa på morfar och mormor också. om morgnar och kvällar sitter jag och kära mormor
och diskuterar mode och stil i hennes nyinförskaffade magasin och om dagarna står jag och morfar i köket.
gammal bagare som han är lär jag mig hur perfekta tranbärsscones ska smaka, hur kanelbullar ska jäsa och
hur matiga muffins fylls som bäst. det är galet så mycket jag längtar efter de båda!

(2) Tumblr

♥  jag vill fara till de mest sagolika vyer för att knäppa vykort. utsiker över skogar och berg som stadsbrus
och höghus. friheten att kunna fara precis vad jag vill pirrar i hela mig!!
 
Ocean of Emotion
 
♥  och när helgen vankas så vill jag ta en favoritperson under min arm och fara till städer som köpenhamn,
göterborg och simrishamn. gå på gator och gå på fik. fotografera, spendera, le och leva.

R-earrange | via Tumblr
 
♥  men såklart är miljön en himla viktig vän. så, i bland ler jag över att låta bilen stå och i stället cykla eller
promenera. och att även ha friheten att kunna göra det valet måste vara en så galet bra känsla. åh, nu är jag
så peppad att jag tänker ge mig ut och övningsköra bums!! tusen kramar, ha det fint! puss
 
                                                                                                                                           ph: weheartit.com

och ljusen lyser i januari.

fredag.  och trots att jag för tillfället inte har någon skola eller jobb att gå till precis varje vardagsmorgon så känns det ändå himla peppigt att helgen är här!! säkert är det på mycket grund av alla fina bestyr med favoritpersonerna jag kan syssla med. exempelvis sånt som caféhäng, middagar, shoppingäventyr, promenader och långa sovmorgnar i hans armar.


en dag som denna startar jag på bästa vis. alltså med en kalasgod frukost som i dag bestod utav havregrynsgröt och en kopp te.


kokad med hälften vatten och hälften mjölk, en näve trokad frukt och så lite kanel och kardemumma. toppad med valnötter och clementin-klyftor. så enkelt men så galet gott! och ps. testa även en klick mandelsmör på toppen! 


mumma kardemumma!! och som soundtrack till denna frusna morgon har jag min nya spellista, som har skapats i tack vare era toppentips. i en vintertid heter den: här! i hop med tända ljus blir det väldans vintervärmande att ha på repeat i bakrunden.
 
och ur muggen dricker jag kusmis kashmir chai. ett världsgott te. tip tips! och nu, för att fira helg lite extra tänkta jag passa på att öppna frågelådan! finns det något du gått och funderat på? fråga, tipsa och önska vad du vill så kommer svaren alldeles snart. nu låter jag spellistan snurra vidare i takt med att jag fixar, pysslar och pluggar. tusen kramar, och ha det fint! puss

om klädval tvåtusentretton.

torsdag. och det är dags för en tjugotretton-summering. hur jag än vridit och vändigt på tanken så har kläder och stil alltid varit himla älskvärt för mig! tycker om att pyssla i hop fina kombinationer, tycker om att klä upp mig, tycker om att låta plaggen visa mig, vem jag är och mitt humör. ja, jag tycker om mode heltenkelt!! dagens summering handlar alltså om klädval.

i april bar jag svart kjol och korallröd favorit med krage. jag är inte så färglad i mina klädval egentligen, men korallröd är en färg som sannerligen fastnat för mig. blus från hm, kjol från topshop.


en dag då jag och bästa michaela skulle på musikal!! den där tröjan är tre år gammal nu och är säkerligen det absolut mest älskade och använda plagget jag haft någonsin! den är från monki, klänningen från hm.
 

bar spets från monki och pastellprickar från hm i vintertid 
 

den här finfina bakelsen från asos införskaffade jag i mars och har inte använt mer än två gånger. har liksom inget att ha den till, tyvärr. så nu tänkte jag faktiskt lägga upp den till salu och om det är någon redan nu som finner den älskvärd så maila gärna mig och lägg ett litet bud. [email protected]
 
när våren komm levde jag i någon slags blomsterdröm och hade både blommor i håret och på kjolen. hårbandet är förövrigt ett supertips till alla som vill beställa hem något vår-peppigt. klicka in på citronsorbet här.
 

blomsterband från accessorize, tröja från monki och genomskinlig klänning, också från monki. klädval två är nog en utav mitt livs bästa klädkombinationer. manchersterbyxor plus virkat linne, ray bans och jordgubbsklockan. enkelt och fint.
 

en styck skater-dress från indiska som jag längtar galet mycket efter att få använda igen. 


juni och jag klädde mig i ny-införskaffade femtiotalsprickar från hm och en gammal sommarhatt.
 

augusti och september. kylan komm, men för mig slutar det aldrig vara klänningsväder. katt-klänning från hm och favoriten med krage är från uo. här hade jag kortare hår och nytt, blommigt mobilskal från cath kidston. 


åh, jag kommer aldrig glömma då jag införskaffade mitt livs bästa jeansjacka. det var en vårig lördag tvåtusentolv och jag mötte
elin plus två utav hennes vänner på södra esplanaden i lund för att loppisfynda! och det första jag ser, rör vid och provar är den
här ljusblå sommardrömmen!! passar superfint med asos-klänning och hårband från citronsorbet.
 

sista september och jag väljer varmare kläder. köpte en prickig kjol på hm, som även den är supersällan använd och till salu! och värmde mig i polokrage. det som är lite extra kalas med dessa vykort är att jag kan se hur mitt rum förändrats i bakgrunden!! 
 

nuförtiden är det här en utav mina allra bästa kombinationer. sammetsbyxorna är de första par byxor jag införskaffat sedan våren tvåtusentolv och blusen från monki passar till precis allt!!
 

provade huggtandsblus och hade håret i knut på zara, iklädd ny kjol från urban outfitters.
 
och sist men inte minst, ett december-klädval där allt är från monki. det som är så spännande med stil är hur den förändras genom året i takt med personligheten och vardagen. jag fann verkligen mig själv i höst, till det inre och det yttre och nu ser jag fram emot att se hur tvåtusentolvs klädval kommer att se ut, och hur det kommer förändras! spännande. ha det fint! puss

och så får vardagen en guldstjärna.

onsdag. och jag måste bara berätta om en ny vision jag har för livet!! förr var jag den som planerade, jämt och om allt. mina att-
göra-listor var dagliga och jag skrev ner precis alla mina viljor och måsten eftersom jag var rädd att om jag inte lät orden komma
på papper så skulle de inte bli av. men något har hänt det senaste året. jag har förändrats.


listorna har sagta blivit färre och färre och i stället har orden på pappret varit dagboksord. bara det allra viktigaste, som inbokade fikastunder, jobbtider och läkarbesök har skrivits ner i kallendern och nu när ett nytt år börjat passar julklappen ovan galet bra in
i min nya mindre-listor-mer-berättelser-vision.
 

frankie daily jurnal. tusen tack bästa mamma och pappa!! på den här sidan skriver jag in de där viktiga tiderna.
 

och för att minnas dem sätter jag ett kryss bredvid datumet här. så himla fina illustrationer i den här boken, tänk, jag längtar redan efter december när jag ser det här!! jag älskar även hur allt ser hand-ritat ut. det får det verkligen att klia i mina fingertoppar.
 

så använder jag den som en dagbok där jag berättar om dagens finaste bestyr och lite om mina känslostormar.
 
bland det bästa med den här boken är facket längst bak där jag tänkt att minnen från året ska hamna. sådant som tepåsar, speciella kvitton, bilder från fotoautomater och liknande. ovan syns ett visitkort från ett utav mina bästa ställen i paris. en restaurang kallad salon de thé där jag åt en galet god chevre chaud. mumma kardemumma! tips, tips!!
 
den här boken ska få följa med mig året ut. och i stället för att fylla den på listor om mina måsten ska jag fylla den med hjärtepirr, känslostormar och lyckorus. en väldans bra vardagspepp om ni frågar mig! frankie daily jurnal är slutsåld på de flesta ställen för tillfället men sluta aldrig att hålla utkik för plötsligt kanske de har kommit tillbaka till butikerna igen!! nu ska jag stoppa ner den i min kånken och fara till staden på äventyr. det vankas caféhäng och kyssar. ha det fint! puss

varm, varm, varm.

tisdag. och utan att jag riktigt tänkt på det har det dykt upp supermånga nya namn i mitt kommentarsfält på
senaste tiden. och vem du än är, var du än bor och hur väl du än känner till mig tänkte jag att det vore himla
passande med en lista till om-mig-kategortin! och tusen tack för alla fina ord, blir så väldans varm och glad!
här kommer cirka trettiosju saker och ting som jag älskar, älskar, älskar:

Jordgubbar

paris. favortistaden nummer ett som jag föll handlöst för redan första dagen på min visit.

R-earrange | via Tumblr

porslin. just nu samlar jag på swedish grace efter att ha blivit färdig med mumin, mon amie och lite smått
och gott från gröna anna och royal design. 

Håkan Hellström Fans

gå på konserter och bestivaler som way out west, allra särskilt om det är håkan som spelar.
 
Untitled | via Tumblr

min cafévärld. www.coffeeworld.blogg.se. att skriva här varje dag förgyller hela mig.

Indie | via Tumblr
 
köpenhamn. favoritstaden nummer två som jag har den lyckliga turen att bo så nära.
 
freckled face
 
varenda en utav harry potter filmerna. en slags nostalgikärlek, och egentligen så har filmerna precis allt jag
önskar. romantik, spänning, lite blod, lite kyssar och en massa fantasi. andra filmer jag älskar är: det mesta
av woody allen samt franska favoriten små vita lögner.

goodmorningnyc
 
frukost! en favoritmåltid som inte bara smakar kalas utan även är den som är finast för ögat också. mumma
kardemumma. och bästa frukosten? det måsta nog vara havregrynsgröt ändå. eller pankakor! åh.

Milly

att fotografera. och redigera! älskar, älskar, älskar. 

infusiones

caféhäng med mina favoritpersoner. om vi så dricker te eller äter brunch spelar ingen roll!! bara ett eminent
sälskap i mysig miljö och bra melodier i högtalarna så lever jag i ett bubbligt lyckorus.

Take these broken wings and learn to fly

vinylskivor. allra särskilt bon iver. annat jag lyssnar på finnes bland mina spellistor här.

junk of the heart

att promenera i ett krispigt vinterland.

Wait. For. Something.

känslan av att ha läst en riktigt bra bok. eller bara att köpa en fin bok för omslagets skull. pirrigt peppigt!!
 
Intoxicate My Mind
 
kanelbullar, nötter, choklad, raw-bars och ungefär all typ av frukt. det är mitt bästa godis! annars äter jag
gärna vegetariskt, soppor med nybakat bröd och marokanskt. 
 
wish you were here

annat jag älskar: att skriva, juletider, min nya kånken, caféer, äventyr och resor, kyssar, puderrosa och guld,
fina citat, inredningsfynd, kläder och stil, att skapa, att umgås med mina favoritpersoner, musik!! att sjunga
högt, kusmi almond green tea och mycket annat som vi sparar till en annan dag, en annan lista, ett annat rus.
vad älskar du? berätta! tusen kramar och ha det fint! puss
                                                                                                                                            ph: weheartit.com

om första veckan i januari.

måndag. och en ny vecka är här. den andra i januari för mig då jag spenderade den första förälskad i paris. var som på en annan planet och snurrade mest omkring bland rosa moln utan en riktig tanke på att det nya året faktiskt hade börjat! men nu. nu har jag fått nya scheman, nya viljor och nya visioner som alla gör mig redo för tvåtusenfjorton och januari. pepp!!


första dagen hemma från paris spenderade jag med jonathan. vi köpte med oss godheter från ett bageri och pratade i kapp om våra jullovsbestyr. dagen efter var det min namnsdag och det var den aboslut bästa namnsdagen jag haft, någonsin!!


sedan vankades ett par dagars bildredigering, att packa upp resväskan, fylla i min nya fina kallender, skapa årets första spellista samt krya på den där välkommen-till-sverige-förkylningen som smygit sig på.
 

en molnig eftermiddag mötte jag saknade olga för en fika på st. jacobs stenugnsbageri, mitt absolut bästa café i lund. där pratades det om juligheter och framtidsvisoner och så drömde vi oss tillbaka till way out west som var bland det bästa med tvåtusentretton. 

två vykort från malmö, staden jag lär mig älska mer och mer för varje dag som går. om timmar på waynes coffee då jag redigerade vykort från paris och blickade ut över en glittrande gran och morgonmyller på stortorget.
 
här kommer ett litet tjuvkik på ett klädval från veckan! bar en prickig blus och en vinröd tröja, båda införskaffade på monki samt klocka är från secondhand och öronhängen som jag precis börjat använda igen. gamla favoriter. 
 

så visade jag upp fyra älskvärda nyheter! muminkannan och kudden från svensk tenn som är två utav mina bästa julklappar samt klänningen och halsbandet som tillsammans gör årets första favorit-klädkombination!! från monki båda två.
 

min söndag började med havregrynsgröt bestående utav russin, valnötter, clementin plus en kopp te. morgonen till ära klädde jag mig i ännu en nyhet! skjortan från lexington som ska bäras som den är, eller instoppad i högmidjade kjolar. så ofattbart skön och bekväm, och på rea dessutom! tips, tips!!
 

efter jobb åkte jag in till malmö och kärleken och solen gick ner så magsikt fint över spåren. vykort två visar ännu en frukost från veckan, smörgås med ost och paprika, skålen med fil, bananpengar och pekannötter samt en kopp te. allt serverat i favoritporslin! nu börjar en ny vecka, och en ny tid i mitt liv och åh, jag är så himla redo. tusen kramar, och ha det fint! puss

om långa timmar på le pain quotidien.

söndag. och nu vankas snart några timmars jobb och därefter ska jag träffa j och hitta på fina bestyr, som egentligen inte spelar någon roll eftersom varenda sekund i hans sälskap är värme och skratt och lyckorus. kär, det är precis vad jag är. men nu tänkte
jag prata om en annan förälskelse, nämligen paris, paris, paris. åh!! tänk att jag man falla så för en stad.

eftersom det ändå var en semester vi var på så skyndade vi aldrig oss upp om morgonkvisten. i stället drömde vi fram till tio-elva och åt brunch. vi hade två ställen vi jämt gick till, och det ena, min favorit heter le pain quotidien.
 
här finns det en himla massa mer att välja på än på ett vanlig café där det mest är croissants och jouice som gäller. lyckorus fick
jag när orden bio och organic dök upp. ekologiskt!! sånt älskar jag. 

mamma och pappa valde en klassisk frukostmeny som inehöll sånt som jouice, ägg, marmelad, hembakat bröd och stora frasiga croissants som också de var alldeles nygjorda. jag smakade lite utav brödet. supergott!!
 
vi satt i flera timmar och diskuterade sådant som franska ord, woody allen-filmer och vad vi allra helst ville hitta på under resan.
 
en liten varning: le pain quotidien är ett väldans populärt ställe och var gång vi var där fick vi vänta en stund på ledigt bord. 
 
jag tog pauser från diskussionerna för att läsa ut min bok, sörpla te och plugga franska i min ordbok. klädde mig i bästa monki-skjortan och skönaste vinrdöa tröjan från abercrombie and fitch dagen till ära.
 
min frukost bestod utav gröt gjord på helt bovete, toppat med banan, pekannötter och agave sirap och en kvist citronmeliss. 
 
plus en kopp chai masala! här är ett tjuvkik på menyn. nästa gång måste jag prova banana split detox, verkar galet gott!!
 
jennys frukost såg också himla god ut. naturell, krämig yoghurt varvat med ekologisk granola och på toppen en fruktsallad med kiwi, granatäpple, melon och annans. måste smaka minst lika himmelskt som det er ut!!
 
just detta cafée ligger på 8/20 rue des archives men, söker du finner du inte bara fler ställen i paris utan även fler ställen i världen som serverar ekologsika frukostar i finurligt porslin och heter le pain quotiden! ett paristips alltså. nu är det dags för min söndag
att börja. med regn som soundtrack och kyliga vindar tror jag det kommer bli en supermysig dag. ha det fint! puss

om kreativa klänningsdrömmen.

lördag. och jag mår bättre, mycket bättre!! vilket känns så väldans väldans skönt. att ha taking-care-day är verkligen välbehövligt
i bland men en dag räcker fint för mig innan jag får spring i benen och det kliar i mina fingertoppar. så i dag spenderar jag min tid med jobb, egentimmar med skissblocket och så att träffa en favoritperson om kvällen!! en kalasbra lördag, alltså!


nu vill jag visa dagens klädval. är säker på att det här kommer bli min absolut bästa klädkombination den här månaden!!


först och främst vill jag visa halsbandet. köpte det just för att ha i hop med klänningen. tycker det är lagom kombination mellan något som jay z och något som alexa chung skulle bära. 


klänningen är skön, sval och passar bra med en stor stickad favorit ovan på. alltså en dröm att bära precis hela året om!! detta är
dessutom ett plagg jag känner mig så galet mycket jag i. kreativ och danspepp, men också mysig och fika-vänlig! älskar.


förövrigt har jag börjat bära örhängen igen. har som nämnt två små ytliga nyårsviljor jag vill hålla!! att bära mer smycken och att måla naglarna oftare. rött är dagens lack. och mina öronhängen är gamla guldprickar från länge sedan.

blå med vita prickar. det var alltså den här drömmen jag införskaffade efter att ha blivit inspirerad utav lilla my!! både halsbandet
och klänningen är från favortibutiken monki. ps. jag måste nämna att detta plagg kan lätt bli lite elektriskt. klistrar sig på min hud som om det var en del utav mig. men åh, jag älskar det ändå! jag önskar er en härlig lördag, och ha det fint! puss

om sådant som peppar en sjukling.

fredag. och i dag är jag sjukling. äter pencilin och kryar mig med vilotimmar och sms från hjärtepirr. då och då tar jag sats och dansar med till say lou lou men för det mesta skriver jag och gosar med katten och bläddrar i januarinummer av gamla magasin, redigerar vykort från paris, skissar och kikar på mina julklappar, som jag ännu inte fått nog utav!!


för åh, vad jag blev nöjd med mina klappar i år! det blev inga superstora paket, utan mest en massa småt och gott. precis som en godispåse. och jag måste säga att det passade mig mycket bättre med gott och blandat i år än en tvåhundrakronors pralin.


klapp nummer ett är den här fantastiska kannan från muminserien flytten. tycker så himla mycket om färgerna, rosa plus grå/blå
och svart. passar kalasbra med koppen min!! funderar även på att införskaffa en burk också. superfin den med!
 

favoritklapp nummer två är den här älskvärda kudden från svensk tenn som universums bästa morfar och mormor gav mig!! åh,
jag har varit handlöst förälskad i trycket elefant sedan jag såg det på stolen i drömrummet här

och såhär ser andra sidan på muminkannan ut. skog, himmel och lilla my i fin klänning som inspirerade mig till att införskaffa en alldeles egen prickig dröm här om dagen! tänk att även filurer som lilla my kan skänka stilinspiration, och att saker som textil och porslin kan skänka vardagspepp! underbart! nu fortsätter jag min taking-care-day. ha det fint! puss
fotografi: jag

om ett ljust januarimörker.

torsdag. och så förklara jag mitt jullov slut. första jobbdagen var i går och nu vankas en helg med många timmar i matbutiken.
det här måste ha varit den absolut bästa jul-ledigheten i mitt liv. jag upplevde en magisk tjugofjärde, jag hittade på massvis utav
fina bestyr tillsammans med favoritpersoner, reste till paris och fyndade älskvärda ytligheter på mellandagsrean. 
 

och var gång mina dagar kommer känns lite extra mörka ska jag tänka tillbaka på det här lovet, på känslorna, fotografierna och melodierna. lyckorus tusen gånger om. nu tänkte jag dela med mig utav något annat som lyser upp i januarimörkret.


nämnligen en favoritfrukost!! enkel, kalasgod och extra fin med mitt bästa porslin. och jag börjar med en kopp grönt te.


på ett prickigt fat äter jag apelsinklyftor och ett grovt, mjukt, underbart gott bröd med ost och gurka.


i skålen har jag fil och pauluns galet goda granola toppat med blåbär, hallon, mandlar, russin och tranbär.


en himla bra start på dagen, speciellt tillsammans med poddpromenad, fotograferande och att pyssla den där spellistan. när håkan hellström och benjamin francis leftwich blandas med diclosure och the bishops kan det väl inte bli annat än kalasbra!! tusen tack
för alla peppande och mysiga musiktips! fortsätt gärna dela med er utav favortier, och ha det fint! puss
 fotografi: jag

notre dame och shakespeare and co.

onsdag. och åh, äntligen är det dags att drömma tillbaka till paris. de första fotografierna är här, och det pirrar i hela mig när jag
ser dem! som nämnt tog paris verkligen mig med storm och tanken på att det finns massvis utav saker jag inte upplevt med och
i staden ännu gör mig fylld på lyckorus. museum, butiker, parker, vyer. jag måste alltså fara dit snart igen!!
 
elva vykort från allra första dagen då vi besökte notre dame, locks of love-bron och himmelriket för bokälskare: shakespeare and co. jag höll jenny under armen och blev pirrig när en fransman satt vid bron och spelade klassiska melodier. det var som i en film och det är just på grund av att det inte är film, utan verklighet som gör allt så otroligt magiskt. innan sömnen tänkte jag pyssla lite med årets första spellista. har du några fler favoritmelodier att dela med dig utav? ha det fint! puss

i väntan på vykort från paris.

tisdag. och åh, det har uppstått lite problem när det gäller mina fotografier från paris. det kommer säkerligen 
att ordnas i dag, tack vare en viss favoritperson men undertiden tänkte jag bjuda på lite annat smått och gott!!
nämnligen lite klädvalsinspiration inför det nya året! då vill jag se ut ungefär såhär:

naturliga färger som rött, svart och puderrosa, bekväma plagg och tyger samt vintagefynd i massor. 
 

jag vill prova att bära lite byxor igen, som lovisa ranta på vykort ett, enkla kjolar som på vykort två och bas
-klänningar som på vykort tre och fyra. älskar vinrött och svart!! och lågskor passar till allt!!
 

mina höst-och vintervisioner är lika med halsdukar och basfärger, prickigt och puderrosa byxor.
 

och så kanske det allra finaste allra sist. då när värmen kommer och höstklänningarna blir med bara ben, då
jackorna slängs men gubbskorna sitter kvar. nu sitter jag hemma hos j efter en promenad plus middag i stan
och alltså åh, att vara med honom är det bästa jag vet i hela vida världen. ha det fint! puss
                                                                                                                                                   min pinterest.

och tänkte att nu vill jag tatuera in ett eiffeltorn.

måndag. och dagens summering utav min vecka är en aningen annorlunda en. den här gången är det nämnligen bara vykort från paris och alla mina bästa bestyr under resan!! det var en alldeles otroligt underbar resa förresten. aldrig förr har jag blivit så tagen med storm utav en stad som denna. allting föll liksom på plats där. livet. lyckan. hjärtat.


flyget gick tidigt om månagsmorgonen och redan klockan elva var vi framme på hotellet för att checka in, spana på hotellrummet samt lämna våra tunga väskor. sedan gick vi på lunch-jakt och hamnade på cafe metro. ett jättemysigt ställe mitt på saint-germain.
 

dag två började på mitt kanske bästa frukost-ställe i paris. le pain quotidien. här åt jag gröt med banan och pekannötter, drack chai masala och bläddrade i min nya lilla franska handbok som jag införskaffat dagen innan.
 
här köpte jag den! på det lilla bok-paradiset shakespear and company, som synts i flera filmer härifrån. exempelvis i en utav mina bästa woody allen-filmer: midnatt i paris. det var verkligen magiskt att kika på alla böcker med sagolika omslag, finna minst tjugo att inföskaffa och höra pianospel från ovanvåningen.


så blev det kväll och nyårsafton! jag klädde mig i sammet och guldhalsband och log konstant utav fem fina anledningar. att vara med min familj, att vara kär, att vara i paris, att vara tackam för året som gått och igen, att vara i älskade!! paris. 
 

dagen efter nyår åt vi brunch på favoritfrukostställe nummer två, café panis. jag åt croque provencale, alltså ett kalasgott levainbröd med tomat, mozzarella och basilika. sedan gick vi förbi den glittriga gatan på vykort två. jag har fått höra att det var någonstans där galenskaperna hände som inspirerade sweeney todd-musikalen. läskigt!
 

sedan begav vi oss till montmartre och jag sprang pirrig i trapporna upp mot sacré coeur för att spana på utsikten som var så galet vacker!! som taget ur en film. åh! det är nästan så att jag fäller tårar nu när jag tänker tillbaka på hur fantastiskt det var. vykort två visar mig och jenny dagen till ära.
 

den näst sista dagen besökte vi eiffeltornet, triumph bågen och camps elysse, som är paris största shoppingata!! där finns butiker som nike, zara, ralph lauren, louis vuitton, kusmi tea och så ladurée som hade så långa köer att det fick räcka med fönstershopping. vykor två visar veckans andra frukost på café panis. mumma kardemumma!
 

eiffeltornet sedd från bron samt på nära håll. även här var det galet långa köer så jag tänkte att nej, upp får jag åka nästa gång! för hit, till allra käraste paris tänker jag absolut åka fler gånger. hjärta.
 

så blev det den femte och sista dagen. det firades med en lång och underbart god frukost på le pain quotidien då jag smakade deras ekologsika granola med soyamjölk, åt en hazelnut-and-raisin-flute och delade en fruktsallad med jenny. efter några timmar i marais åkte vi, något för tidigt till flygplatsen. vilket var skönt för då kunde jag vila mina ben som ömmade något oändligt efter alla dagars långa promenader. en oförglömlig resa, en oförglömlig stad. och mer vykort kommer snart!! ha det fint! puss

ett brev från paris.

Toothpaste Love | via Tumblr
 
om jag vann en miljon skulle jag flytta till paris. kalla mig fotograf men i hemlighet spendera långa timmar på café och skriva noveler och drömma om en framgång likt jk rowling. jag skulle plugga franska på egen hand, studera i boken jag fann på shakespear and company och i bland bara promenera runt för att lyssna på språket. 
jag har en svart liten katt som älskar att vara inomhus och sitta på balkongen men aldrig vill gå ut. i bland försvinner hon och jag blir orolig men efter en stund visar det sig att hon hoppat över ett hustak till någon granne för att ligga i famnen och se på tv någon annan stans ett slag.
 
j skulle få följa med om han ville. jag skulle locka med fotbollsbiljetter och en ny gitarr och så skulle han hitta något distansjobb att pyssla med därifrån. kanske med filmer olika företag. filmer från stadens gator och jämförelser mellan olika arbetarklasser eller bara en snutt när vi sitter på café pani och jag dricker svart te ur skavda koppar och en frasig croissant serveras till bordet brevid. 
 
mina berättelser som jag skulle skriva handlar om hur par argumenterar på restaurangerna, hur glas klingar och merci, merci vad de tackar när servitricerna bjuder på gratisjouice. de handlar om ungdommar som träffas vid seine om kvällen, ger varandra blyga kärleksförklaringar och smygdricker fastän föräldrarna säger non, non, non. de handlar om vad som försiggås på en tunnelbana mellan saint-german och montmartre och hur en liten flicka gråter av lycka när hon finner sin borttappade vante. de ska handla om hur jag kär jag är när vi går förbi eiffeltornet en natt i paris och det faller regn och vi kastar våra paraplyer och dricker vin vid seine.

ph: weheartit.com

om alla mina förälskelser.

lördag. och jag är hemma!! det är så galet skönt att få sova i min alldeles egna underbara säng, ducsha i egen dusch och åh! den svenska frukosten får hela kroppen att le. dessutom är jag nykär och längtar efter j så mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen och att det nu är tvåtusenfjorton och en ny del i mitt liv tar sin början känns också himlans pirrigt.


men innan allt börjar och innan jag visar alla de tusentals vykort jag knäppt i paris är den där svenska frukosten ett absolut måste. havregrynsgröt alltså, så väldans saknad. fransk frukost är kalas, absolut men inget är som det här.

väl hemma vill jag tar vara på de allra sista juligheterna innan pynt och porslin packas ner i lådorna igen. så jag dricker kryddigt julte från les jardins de gaia ur muminmuggen och äter clementinen som följt med ända från paris.
 
gröten min är kokad på spisen med fibergryn, vatten, russin och torkade fikon, kryddad med kanel och kardemumma och toppad med valnötter och mjölk. nu vankas en långdusch för att sedan starta min allra första dag i sverige tvåtusenfjorton!! så länge vore
det fint om ni vill tipsa om era några favrotimelodier? sådant som ni lyssnar på just nu? ha det fint! puss

om julaftonsveckan.

onsdag. och medan jag är i paris tänkte jag det vore fint att summera veckan som varit, genom instagram där du som alltid finner mig som @_hannahellen. sju dagar som var fyllda med decemberlycka, hjärtepirr och massvis utav juligheter! här kommer alltså inte bara några dagboksord utan även sammanfattningen utav den tjugofjärde december!! 
 

men först måndag. det vankades tio-till-sju-jobb och jag bockade av tankenötter i takt med kunderna införskaffade det allra sista
till julbordet och de sista klapparna. väl hemma passade jag på att lyssna på min nya bästa vinyl och slå in klappar. 
 

så blev det den tjugofjärde!! jag vaknade tidigt och passade då på att ta en dusch innan alla samlades hos i mitt rum för att öppna julstrumporna. sedan lagade pappa gröt till mig som vi åt, hela familjen i vardagsrummet framför polarexpressen som surrade på
tv. himla mysigt! när gröten var uppäten han jag precis göra mig julaftonsfin innan en ofattbar överraskning dök upp utanför min dörr. han är magisk, på alla sätt och vis.
 

efter en underbar morgon och en bilresa med julmelodier på radion och gråmulna himlar utanför fönstret var vi framme hos bästa morfar och mormor. jag klädde mig som nämnt i klänning från zara och halsband från hm. två gamla favoriter som jag återanvänt. 


lunch i form av julsmörgås, glögg-mingel, kalle anka, klapputdelning, julbord, julfilm, julgröt och slutligen ett två timmar långt kvällssamtal med en favorit. ungefär så spenderade jag årets mest kärleksfulla dag. morgonen därpå klädde jag mig i julpyjamas
och raggsockar, åt en liten julfrukost och bläddrade i ett par tidningar som mamma införskaffat åt mig.
 

vi spenderade hela dagen hos morfar och mormor och jag var så galet glad!! och det trots ett ganska så jobbigt magont sedan jag
ätit något på julbordet jag förmodligen inte tål. vi såg på hp, gick promenad, kikade på våra klappar och annat fint.
 

så blev det den tjugosjätte och jag började dagen med den här favoritfrukosten! därefter packade jag i hop alla klappar och for till farmor på lunch för att sedan slutligen komma hem till byn igen. kvällen min spenderade jag framför hp, för det hör liksom julen
till, särskilt de vises sten och halvblodsprinsen och så delade jag med mig utav årets första klapp.
 
såhär såg jag ut när jag reste från halmstad och sa adjö till julen för i år. min fredag började med en frukost-dejt på nyupptäckta bageriet systrar & bröder i malmö och smakade av en himla bra buffé. tips, tips!! min kväll spenderade jag hos en kusinvitamin som fyllde tretton, vilket också var finfint!!
 

lördag och jag njöt av en långfrukost innan jenny tog mig under armen och vi for till stan för att kika på rean, luncha på saluhallen och mellisfika med varsin raw-bite. bästa mellanmålet en shoppingdag som denna!! när staden stängde for jag till malmö och hade en fin kväll som, förutom en tripp till mataffären och bowlinghallen spenderades i lägenheten på vykort två.
 

åh, det var sannerligen en oförglömlig julaftonsvecka för mig. jag fick dessutom ett gäng älskvärda presenter jag knappt kan vänta med att visa och berätta om. men det får bli när jag är hemma igen från paris!! nu är jag nyfiken, hur var ditt nyårsfirande? hade ni myskväll, kalas eller tog ni hand om den trettioförsta som en helt vanlig dag? berätta!! och ha det fint! puss

RSS 2.0