< -

om den sista veckan i mars.

måndag. och det är den sista dagen i mars. tanken på allt som har fått plats i denna lilla månad, alla känslor, alla lyckorus och alla sorgesmärtor är galen. hur kan så mycket hända på en sådan kort tid? hur kan någon göra en sådan flodvåg i mitt porlande liv? hur kan mina tankar ställa till så mycket besvär? och åh, vad jag är glad att våren är här!


precis som månaden i sig spenderades den allra sista veckan i mars både i solsken i och regn. i tisdags öppnade sig himlen och
jag och bästa olga gömde oss på fiket folk och rock i malmö. där åt jag den absolut godaste kanelbullen på länge och drack ett supergott té. tips, tips!! på vykort två syns körsbärsblommor. äntligen!! 
 

samma dag gjorde jag ett besök på pocketshop på centralstationen och införskaffade två nya pocket böcker och en ny världsfin mumin-skrivbok. det finns nog ingenting jag tycker så mycket om att spendera mina pengar på som böcker. vykort två visar en fibergröt toppad med bland annat päron och hallon. mumma kardemumma!!


under en utav veckans mer soliga dagar bjöd jag elin på brunch-hos-mig, med öppna fönster och våriga smaker. eller vad sägs om en hallon-smoothie, apelsiner, gott bröd och hemgjorda fröknäcken, raw-bollar (älskar!) och jouice? så peppade vi framtid och resdrömmar och gick sedan en långpromenad i solskenet. fint!
 

ett stycke klädval, blomsterprytt och mörkt. precis som mars. och så molly i min säng. 
 

och här har vi veckans frukostutmaning! quoinoagröt! det var verkligen supergott, kanske lite på grund utav solskenet och mitt humör men smakerna, färgerna, åh. det är precis så en frukost ska vara!! vykort två visar en morgonmysig mig. om mitt jobb ej börjar förrän tolv så spenderar jag gärna hela förmiddagen i myskläder. gosigt. 
 

söndag! började morgonen på bästa vis med en frukost i fönserkarmen och en bok i handen. varvade läsningen med mina bästa melodier av kings of convenience och njöt utav solens värmande strålar. 
 

dagen spenderades lugnt med att övningsköra, planera veckan, träna, promenera i solsken och posta brev (hej emelie!). och allt
i klädd pyjamaskläder försåss. jag skulle sannerligen kunna skriva en hel roman om mars. i skrivande stund blir jag faktiskt lite tårögd på grund av det innre kaos jag har varit med om.  att förlora och att vinna, att vilja synas och att vilja försvinna. men det känns mycket bättre nu och jag välkommnar april med ett leende. ✼  tusen kramar och ha det fint! puss

▲ om yrväder och vårkläder.

söndag. och jag varvar timmar och stunder i solsken med planering och pyssel i rummet mitt. jag har verkligen lärt mig älska söndagarna.  i bland är de fyllda med ångest och orosmoln. i bland vaknar jag, som i dag upp med ett leende. men alltid är det den dagen i veckan då jag, om ens bara för en sekund känner mig som lyckligast. finner som mest lugn. 

i dag är en bättre söndag. solen skiner och i tankarna snurrar väldsfina minnen. som från gårdagen, exempelvis då jag och allra käraste syster spenderade lite kvallitetstid i form av shopping och fika och så avslutades kvällen med årets första grill-middag!! därefter såg jag frozen i sängen med jenny. den var fin, och let it go är en oändligt bra låt för själen!! let it go.
 
nu tänkte jag visa ett utav mina bästa fynd från gårdagens tur bland butikerna! på hm fann jag en enkel men älskvärd och galet vårvänlig klänning. etthundranittionio väl värda kronor. 


i ärlighetens namn så var det inte så värst många butiker vi gick till, jag och jenny vi fastnade liksom på hm och jag ville prova tio plagg fast en bara fick prova sju och sprang fram och tillbaka som ett yrväder med ett pirrande hopp om att finna mig några signaturplagg för alla kommande solskensdagar till garderoben min.
 
och det fann jag!! som den här prickiga favoriten! passar verkligen eminent bra till jeansjacka och gubbskor, röda läppar, röda naglar och mina favoitringar. ett himla bra köp minsann! nu ska ta med mig skrivblocket ut till dagens allra sista solstrålar där jag tänkte summera denna långa, långa, kaosartade månad. kanske vill ni läsa? ha det fint! puss
fotografi: jag

om ett hjärta som slår för vårsolen.

fredag. äntligen!! och åh, jag mår så efterlängtat bra i dag! solen strålar, i köket har fina mamma pyntat med nya tulpaner och
på morgon-tvn pratas det peppande varmt om feminism. fantastiskt! i dag vankas en långpromenad med grannens hund, några timmars jobb och sedan familjemiddag i kväll. väldans fina planer tycker jag. men först, frukost!!


dagens vårvänliga morgonstund och veckans frukostutmaning. quinoagröt!! så sjukligt galet magiskt gott. 


det du behöver för att göra min vårvänliga quinoagröt är: 1 dl quinoa, 1 dl vatten och lika mycket soyamjölk, en näve tranbär, matskeden linfrön, kokosflakes, pumpafrön, nötter, ett halvt äpple och tre mellanstora jordgubbar... 


plus vaniljpulver och kardemumma. börja med att skölja av quinoan i hett vatten, låt det sedan koka i hop med kardemumma,
en nypa vaniljpulver, linfrön och tranbär i cirka femton minuter tills allt vatten är borta. 

under tiden kan du passa på att plocka fram, ditt mest vårvänliga porslin!! jag tycker att allt blir godare då. man äter ju delvis med ögat, tänker jag. tallriken min är ett second-hand fynd!


när gröten är klar, och alltså allt vatten kokat bort, servera med äpplebitar, jordugbbar, nötter, frön och kokosflakes och så lite mjölk. vill du ha en sötare gröt rekomenderar jag att ringla över lite agave sirap också. väldans fredagsfestligt!!
 

det här blir en stor portion, perfekt om du är en sann frukostmänniska men om du som jag kan ha svårt för stora portioner om morgonen funker det kalasbra som en brunch-tallrik också!

det här blev verkligen sagolikt gott och kommer absolut vara något jag äter till frukost i vår. helst i solsken! tackar min bästa matblogg, lilla matderiven för inspirationen! nu far jag till jobbet. jag önskar dig en härlig fredag, i solsken som på jobb eller
i sjukstugan under täcket! lyssna gärna på mina bästa vårmelodier. ha det fint! puss

om att explodera i kärlek.

torsdag. och efter att i går ha jobbat tio timmar i sträck i matbutiken är jag alldeles slut. brist på sömn, brist på energi. och vad
passar då inte bättre in i livet än dagens mysiga, disiga marsväder? perfekt för långfrukost, serier, lunch i lund, att googla resor och, kanske bäst av allt att läsa, läsa, läsa. därför tänkte jag nu berätta om min senast utlästa bok!! 


jag har en viss rutin när jag är sugen på att läsa en ny bok. i tisdags, exempelvis gick jag in på pocketshop,  andra gånger kan
det vara adlibris.com eller akademibokhandlen och så kikar jag på omslag, läser baksidor och smygbläddrar i alla böcker jag
är nyfiken på tills jag, tillslut hamnar jag vid kassan och alltid med två böcker. pocketböcker.


och senast, innan pocketshop-besöket införskaffade jag välkommen ut på andra sidan, som jag berättade om här samt dagens recention, förr eller senare exploderar jag. en älskvärd kärlekssaga av john green. 


för åh, jag tycker verkligen att bokens tema är kärlek! kärlek till livet, till familjen och till en vacker pojke vid namn augustus waters. huvudpersonen är sjutton-åriga hazel. hazel har en cancerdiagnos sedan tre år tillbaka och går omkring med vetskapen om att hon aldrig kommer bli frisk igen. eftersom hon slutat skolan oroar hennes mamma sig... 


...för att hon spenderar alldeles för mycket egentid hemma i sängen framför amntm eller med favoritboken, som hon läser om och om igen och tvingar henne att gå till kyrkans stödgrupp för att få komma ut lite, och för att få träffa människor. 
 
där möter hon honom. augustus waters. någon som till en början känns som en något mindre karaktär bland många favoriter
men som sedan förvandlas till en del utav den tvåsamhet som fick mina tårar att rinna till bokens sista sida.


  här kan du läsa lite mer, och bättre om bokens handling. många säger att den är bättre på engelska, men jag har bara läst den svenska versionen och tycker den är u-n-d-e-r-b-a-r. lättläst och enkel men ändå tänkvärd och poetisk. och rolig! jag skrattade och grät och njöt och åh, vad kan jag säga mer än läs, läs, läs!! och ha det fint! puss

jag är så stolt över oss.

till elsa:

 
på stationen i dag. jag köpte två nya böcker och ett muminblock. hade egentligen inte ens tänkt gå in på pocketshop, i alla fall inte köpa något. men det blev tre stämplar i mitt kort och minus tvåhundratio på mitt konto. 
 
den ena boken handlar om ett mord i brännheta colombia och två unga tjejer som backpackar där. den får mig att tänka på hösten, att jag kanske inte ska plugga ändå. utan att resa. åh, jag vill resa.
 
det är på buss etthundratrettiotvå från malmö, med ett regn fallandes utanför den smutsiga fönsterrutan som jag tänker på det här. som jag bläddrar i mina nya böcker och stänger ute skriket och skrattet och smattret med nya hörlurar och kents, enligt mig bästa melodier. jag vet hur mycket du har lyssnat på kent. och jag undrar i mina tankar om du är som jag, låter bli att lyssnar på samma låtar som spelades när allt gjorde som ondast. för att känslorna sitter i melodierna, för att det handlar om oss i texterna, för att vi vill att tiden ska vara förbi.

vännen, ser du vad jag ser?
jag är nästan som du. 

jag stänger colombia-boken och slår upp den andra och börjar läsa. på första sidan finns det en stor bild och en kort, liten text om författaren. född nittionhundranittiotvå, bara ett par år äldre än mig. och jag tänker att jag också vill. så himla gärna. åh, jag vill skriva.

boken börjar med en tillbakaberättelse. en nybliven student vid namn beatrice faller handlöst framför eiffeltornet och blir kär. i mörka lockar, i blomsterprydda balkonger, i paris. åh, jag vill tillbaka till paris.

och det är här du kommer in, elsa. det är här jag börjar tänka på dig igen.
när du vill så säg det. jag åker med dig. vi läker våra sår i landet du älskar. och vi packar bara med oss sånt som vi älskar, sådant vi behöver för att överleva. du kanske tar med elvira, jag kanske tar med kameran, men båda tar med skrivblocken. och tjugofyra extra pennor. minst. 

vi reser.
vi skriver.
vi flyttar till paris.

när du vill elsa. när du vill.
fotografi: jag

mamma, mamma, mamma.

måndag.  och nu är det dags igen!! summeringen av veckans bästa dagar, genom instagram där jag finnes som @_hannahellen. den här veckan började med att jag tappade min mobil för sista gången och fick vänta två ganska kluriga dagar innan jag kunde köpa mig en ny. det blev en iphone 5c den här gången och åh! kameran! vilken skillnad!


vi är alltså bästa vänner nu, jag och fem c och tillsammans har vi njutit utav solkyssar från fönsterkarmen och en enkel frukost vid sidan om tulpanerna. vår!! och ju mer sol desto mer leende, ju mer leenden desto mer lycka. 


något som vart det absolut bästa med veckan var min tankepromenad i torsdags. jag hade planer på att bege mig ut på en löptur men kroppen var lite för sliten och snuvig så jag tog en promenad i stället. en tänkar-promenad!! under dessa promenader, som vi kan kalla tp så funderar jag på livet, vännerna, familjerelationen och annat som betyder. reder ut, rensar upp och städar bland mina tankar. det är sannerligen något jag tycker alla borde prova att göra någon gång i bland!
 

ett vy från mitt rum som just denna vecka blivit lite finare då nya ting fått träda in bland hyllor och ytor. nya melodier har fått snurra på vinylen och blommor får synas överallt. vykort två visar ett klädval, och en ledsen min. 
 
lördag!! en kalasfin sådan. åh. den började med en löptur i ett varmt men disigt mars-väder, förbi utsiker som den på vykort två. sedan åt jag en frukost som den på vykort ett, bestående utav keso toppat med allt som är kalasgott. alltså nötter, kiwi och banan och torkade fikon, tranbär, mandelsmör och kokosflakes. mumma kardemumma!! 


sedan klädde jag mig som ovan, hoppade in i bilen körde till den herrgård där vi skulle spendera helgen i mammas ära! vi åt en påsk-lunch, drack te, hamnade i djupa och åh-så-betydelsefulla-konversationer, kramades, lagade trerätters i lag och skålade till tal jag föll tårar över. tjugo personer, familjen, släkten och vänner. och mamma blev så oändligt nöjd!
 

såhär såg det ut, mammas drömhem och kanske, kanske även mitt. tack helgen! och tack m, dina ord betydde så mycket. 
 

när vi kom hem, i söndags åt jag det här till lunch!! sallad med varmrökt lax, fetaost, rosmarin och rödbetshommus. supergott!! solen sken och jag log åt den. för det är mitt ända hopp. hopp om våren är hopp om sommaren, hopp om sommaren är hopp om framtiden och åh, jag vill inte titta tillbaka. det är en ny tid nu. det är min tid nu. precis som håkan säger. ha det fint! 


om mörka söndagsfilosofier.

söndag. och snälla, kan inte ni berätta vad ni tänker på i kväll? något som gör ont, som är så jobbigt att du får svårt att andas och gråt i halsen, eller något som är så vackert, klart och pirrigt att du inte kan sitta stil? längtar du efter någon, saknar du någon? är det hjärnspöken som gör att du gråter eller är det utav lycka som du ligger vaken hela natten? 



jag har spenderat min helg på en herrgård. där firades mamma som nyligen fyllt femtio. många goda måltider blandades med skratt, prat och varma kramar. tjugo personer kan ha stora diskussioner men det är när jag hamnar alldeles ensam med någon, byter djupa ord om livets alla frågor och oroligheter som jag verkligen inser hur magiskt bra den här helgen är. hur mycket den behövs. och hur galet mycket jag tycker om min mamma, min fantastiska förebild och mitt stöd i vardagen.
 
här pratar jag ofta den senaste tiden om saker som behövs. välbehövligt verkar nästan vara mitt nya favoritord och det är kanske inte så märkligt. för det finns något som fattas mig, och i min jakt på att finna vad det är så försöker jag ta hand om mig på bästa sätt. promenader, långa frukoststunder, nyinförskaffade plagg och en spellista med lugna melodier.

jag vet inte riktigt vad jag ska säga nu. jag älskar verkligen min cafévärld. hur viktig den är och, framförallt har varit för mig, den tanken är nästan för stor att filosofera kring. men från och med i dag kanske det inte är så att jag skriver en gång om dagen precis varje dag. jag kanske skriver tre gånger, eller inga alls. men nu måste jag verkligen ta tag i den där jakten, och vad det sjutton är som fattas mig. ta tag i tankarna, bekymren, viljorna och tårarna.

nu vet du.

mina kvällstankar kretsar kring våren. på solen som strålar in genom min spetsgardin om morgonen och på löpturen längs havet som skänker så mycket lycka att jag tror mig kunna springa hur fort som helst, hur länge som helst bara för att det finns så mycket ljus. på himlen, i mitt hjärta, i min framtid. jag tänker på saker som hänt. att bli dumpad av någon jag visste inte var rätt men som jag älskade så himla mycket ändå, att alltid gå och ljuga för mig själv att jag inte måste vara på min vakt med mat-tankar, att inte kunna lita på hannah riktigt ännu och att inte riktigt ha förlåtit henne för saker hon gjort. jag tänker på hur fint allt kommer bli tillslut och jag tänker på hur tuff vägen är, så många uppförsbackar. hur ska det här gå? allt vi kan göra är att kämpa på. i kväll vore det världsfint att höra om dina tankar, vad de kretsar kring och hur de får dig att må. puss

fotografi: jag

och i dag drömmer jag om sommaren.

frågelådan del tre.

Quiet. | via Tumblr

hur gör man om man träffat en kille på en bar och sedan träffats för en fika (smsat däremellan) och upptäcker att det känns helt fel. hur säger man det till honom på ett schysst sätt? jag tror han fortfarande är intresserad och jag vill inte såra någon… snälla ge mig ett svar! jag tror att det här är en fråga alla skulle svara olika på. själv tycker jag att det där är en himla svår situation, jag har varit på båda sidorna och i ärlighetens namn så gör ärligheten ont men samtidigt att gå och såkallat "fadea" ut kan vara minst lika smärtsamt för honom. det bästa är nog att säga som det är, eller dra en vit lögn. kanske att det inte passar i ditt liv just nu. även om det kan kännas som en genomskinlig lögn så förstår han hinten och det behöver inte bli något utdraget och jobbigt. 
 
om du kunde utöka dagen med 10 timmar, hur skulle en sådan dag se ut för dig? åh, vilken underbar men klurig fråga!! jag vet inte exakt vad jag skulle göra vid varje klockslag men det här skulle jag vilja vara med om: en brunch med elin som precis kommit hem från österrike och som jag saknar massvis, ett par timmars kollage-pyssel med syster min, en stunds välbehövligt vilande i hop med en ljudbok, ett löppass genom skogen då vårsolen siprar in mellan trädkronorna och så en tripp till köpenhamn, om det får plats. där drömmer jag allra mest och helst om att spendera mina pengar på urban outfitters, för har ni dett så mycket tappa-hakan-fint det finns på hemsidan? galet!
 
favoritlåt genom tiderna? ännu en supersvår men åh-så-älskvärd fråga!! jag har väldans många favoriter, peppiga som lugna. men den första låten som dyker upp är hitten, med those dancing days. en peppig vårfavorit som alltid får mig på bra humör!! 

jag beundrar hur du hanterar jobbiga saker. din inställning till allt bra som kommer komma ut ur det. jag tycker killen jag gillar är ganska jobbig och diffus just nu, min fråga är: vad är ditt bästa tips på vad jag (eller vem som helst såklart) skulle kunna göra nu ikväll kanske för att peppa, känna mig lite gladare bara. typ, låttips, feel good-grejer osv. tack, vad fint att höra! ja, jag är väl som sådan att jag gärna försöker att fokusera på det finaste så ofta det går. även när det är riktigt jobbigt. men samtidigt tycker jag det är viktigt att låta sig vara ledsen, så då tycker jag du först och främst ska fundera på om du vill fundera över dina känslor, kanske låta dig gråta av dig jobbigheterna och vila lite. i så fall tycker jag en lugn spellista och skrivboken hjälper bra! men om du vill bli peppad så lyssna på den här låten, eller den här lugna men må-bra-iga-listan, se ett avsnitt utav new girl eller modern family för åh, det skänker så väldans mycket skratt och skriv en lista som den här. det är det som hjälper mig allra mest en jobbig kväll, och det är precis vad jag ska göra nu, nu, nu.

Tumblr
 
att gå ut en kväll, sitta på ett café, gå på bio eller åka till en europeisk stad, ensam, vad tycker du om det? jag tycker det låter väldans fint. att ha kommit till den punkten då man är så trygg i säg själv och tycker om sitt eget sälskap så bra. jag går gärna på café ensam. skriver, redigerar bilder, sörplar mango-smoothies och lyssnar på podcasts. det är ett utav livets allra bästa bestyr skulle jag vilja säga! personligen har jag svårt för att se på långa filmer ensam utan att få spring i benen, och att gå ut ensam tror jag inte skulle falla mig i smaken men det där med att åka till en stad i europa själv ska nog hamna på mina-största-livsviljor-listan.

var köper du smink? vilken passande fråga!! jag köpte faktiskt nytt smink bara häromdagen! och då gjorde jag som jag alltid gör. går in på make up-store och säger precis vad jag behöver och vill ha, de ger mig fina nyanser som passar mig och min hudton och jag betalar och behöver inte tänka på smink mer för en lång, lång tid efter det. kalasbra!!
 
ska du göra nåt speciellt i sommar? jag ska framförallt jobba. tänker att det är lika bra att fortsätta fram till hösten för då ska jag minsann plugga och vil pausa jobbandet ett tag. men två veckor i juli har jag bestämt ledighet och då vill jag spendera så mycket tid som möjligt i sommarstugan. åh, jag älskar verkligen det där stället, lugnet, paradiset. och i augusti vankas det way out west!! är så oändligt pepp redan nu!! ses vi där?

jag undrar hur du förhåller dig till krogen och alkohol över lag. är du mycket för att "festa" och i såna fall varför/varför inte? jag dricker inte så värst mycket. mest ett glas vin på soliga uteserveringar och på middagar och sådär. och är det extra festligt så är champange väldans fint. jag dricker inte öl men skulle det vara en utekväll och skulle det vara världsfin stämmning och skulle natten kännas glittrande så, en shot? javisst. men alkohol har aldrig och kommer vara något behov för mig. och när det gäller att gå ut och sådär så absolut! men det ska vara med särskilt sälskap, på ett särskilt ställe och på ett peppigt humör.

jag undrar vad du tycker om för musik och om du har nån fin spotifylista att dela med dig av? här finner du min spotify-sida, full med mina spellistor för alla möjliga tillfällen!! jag brukar säga att jag tycker om musik med magiska melodier, som bon iver exempelvis, eller med texter jag kan känna igen mig i, som håkan hellström. min mest dans-vänliga och peppiga musik står haim samt den här spellistan för!
 
Tumblr

kan ikke du lage et innlegg der du viser oss alle dine leppestifter? det kan jag absolut göra!! skriver upp det på listan bums!!
 
dina bästa tips i paris, sånt man inte får missa? såsom mysiga caféer och vintage butiker tex? åh, jag önskar, hoppas och vill så gärna att du frågar mig om ett par år för då kommer jag vara expert, med en alldeles egen paris-guide och tusen fotografier att visa! men nu har jag bara besökt denna fantastiska, fantastiska stad en gång och har inte fått se ens hälften av allt jag önskar! fast jag kan ändå säga att butiken shakespeare & co samt caféet le pain de quotiden är ett måste. och att ta långa promenader längs seine och besöka latinkvarteren. puss!

vad ger dig ångest? hur blir du av med den på bästa sätt? långa att-göra-listor, mat jag lagat till mig själv som inte smakar så gott som jag hoppats på, oro, stress och konflikter ger mig ångest. ofta tycker jag att de botas som bäst genom att prata med någon om problemen, som mamma, en vän eller psykolog. men även att skriva om dem, eller tänka igenom dem hjälper mig jättemycket. ångesten får inte trängas bort, den ska bearbetas. men  i bland finns det inte ork och då gör jag som tidigare nämnt och blandar bra musik, skrattiga serier och fokuserar på livets allra finaste finheter. 

favoritsak i ditt rum? foto! här kommer en topp-tre-lista: först och främst slår mitt hjärta gånger tusen för svensk tenn-kudden jag fick utav morfar och mormor i julklapp. den gör sig så himla bra i mitt rum! nummer två är min vinylspelare och nummer tre är den här plåtburken jag gav mig själv som välbehövlig pepp-present i höstas.
 
ph: weheartit.com

och solskenet är mitt plåster.

torsdag. och äntligen, äntligen, äntligen kan jag se klart igen!! det där innerliga mörkret är till hälften utsuddat och till hälften ljupt undangömt i dag när solen skiner, musiken peppar och jag dessutom har en alldeles ny materiell kärlek, en iphone fem som räddat mig från några mobil-lösa dagar. fint, fint, fint!! varning, varning för oändligt glad hannah.

nu tänkte jag ta vara på dagens vårsoliga och peppiga humör genom att filosofera kring vilka kläder jag vill bära de kommande månaderna!! här vankas ett gäng kollage som inpirerar mig, och förhoppningsvis dig också!! vad sägs om en marinblå-prickig klänning och nya lack-brogues på fötterna? och solglasögonen vill jag köpa bums. köpställen finner du här.

kanske är inte jag den mest färglada av mänskligheter, men jag tänker att om vårvärlden, med alla dess blomster och påskfjädrar redan är så färglad, och humöret mitt är så peppigt som det blir när solen skiner, då gör det ingenting om jag känner för vinrött och jeansskjorta dagarna i ända!! men skorna, är ändå inte de eminenta såhär års? köpställen finnes här.
här kommer däremot lite mer färg!! precis, precis såhär skulle jag mer än gärna vilja se ut varje dag från och med nu. jeansjacka och sorbet-färgad klänning, en tygpåse på exeln och de där skorna jag drömt om i flera månader nu. pirrigt fint!! köpställen finnes här.
vinrött var det alltså. kanske min absoluta favoritfärg när det gäller klädval! och ännu en gång i hop med svarta, låga gubbskor och de där solglasögonen. åh! och herre vad jag är vårtokig i dag!! köpställen finner du här.

min andra favoritfärg är ju, som ofta nämnt puderrosa. jag tycker det är en sagolikt fin färg, särskilt i hop med sånt som ovan! nostalgiska snickar-byxor, favoritskorna och finfina brillor. köpställen finner du här!
och varför inte prickigt? svart och vitt och matchande bekväma nike-skor. är så väldans glad att butikerna tagit in en massa smarta, fina och lite sportigare skor, från märken som new balance, nike och adidas som gör det lätt för de som har så lättömmadae fötter som mina att spendera långa timmar på stadsutflykter. köpställen finnes här. 
 
svart på utsidan, solsken på insidan. lite så tänker jag att mina klädval kan vara. i bland. jag är superförtjust i hur tunnt och fint det där linnet är, och väskan som synts redan två gånger bland mina kollage nu kommer jag säkerligen klicka hem alldeles snart. eller!! så kanske jag finner en liknande på second hand någon dag? köpställen finnes här.
hängslebyxor, hängslebyxor, hängslebyxor. tror minsann jag måste åka över bron till köpenhamn, springa till topshop och införskaffa ett par bums för det kan säkerligen bli mitt bästa klädval i vår, det här. randig tröja, kånken, infinity-halsband och de där skorna, ännu en gång. älskvärt alltihop!! köpställen finner du här. 
sist men inte minst. prickar, marinblått, en liten guldig längtan till paris och ja, skorna, de där älskade älskade skorna. köpställen finnes här. nu tänkte jag slå mig ner i en stol på altanen ett slag, läsa, äta mellanmål och peppa kvällens jobb-timmar. men först, här finner du dagens avsnitt av michaela och dashas podcast där de pratar om att bli dumpad. jag kände igen mig så himla mycket och åh, dasha är verkligen så oändligt stark. lyssna!! tusen kramar och ha det fint! puss

om små fina onsdagskärlekar.

onsdag. och jag sitter i köket, äter en spännande chiapudding till frukost, dricker chai-te och ler framför nyhetsmorgon som topp-fem-listar programledare som inte kan hålla sig för skratt. i dag vankas det jobb men först måste jag införskaffa en ny iphone. jag tappade nämnligen min för sista gången i måndags och nu kan jag inte se någonting på skärmen. plötsligt är allt svart.


nu tänkte jag mest visa ett par små men älskvärda ting jag införskaffat den senaste tiden. det första är linnet ovan, från bikbok för nittionio kronor. ett bra-att-ha linne som är perfekt magkort så jag slipper stoppa in så väldans mycket innanför kjolkanten. till det tycker jag mina älskade hm-ringar och vinröda naglar samt läppar passar superfint!!

mitt andra nya ting är den här att-göra-listan från riffle paper och co. den kostar nittioåtta kronor och finns bland annat att på lexi papper i lund och seaside deli i lomma. om en tvunget ska ha måsten så är det väl otroligt mycket härligare at ta tag i dem när det står skrivet på ett sånt här fint block! tips, tips!! och tack för att ni finns, tusen kramar! ha det fint! puss
fotografi: jag

om äpple, kanel och vårvinden.

tisdag. och det är visst dags för ett frukost-tips igen! och inte bara det, det är andra veckan på frukostutmaningen! att starta nya projekt är himlans viktitgt att göra i bland tror jag. det bryter mönster och får dig att byta dina, kanske negativa tankar mot något annat. som en fräsch vårvind genom min hjärna. konstig liknensle men det känns precis, precis så!!


den här veckan gjorde jag bovetegröt!! inspirerat utav ett recept jag fann på en utav mina bästa inspirationssidor för mat. middag som frukost som lunch och snacks. kungmarkatta.se. tips, tips!!


det här behöver du för att göra hannahs bovetegröt med äpple och kanel: en halv deciliter helt bovete, en halv tesked linfrön och
lika mycket kanel, ett äpple och en näve russin samt torkade aprikoser. jag älskar saltåkvarns soltorkade. mumma!!


och såhär gör du: skölj bovetet först i hett vatten och därefter i kallt, låt det sedan koka tillsammans med en och en halv deceliter
på svagvärme i cirka tolv minuter. under koktiden kan du passa på att hacka äpplet i bitar och ta fram ditt finaste porslin. 


när det bara är några minuter kvar, krydda med kanel, häll i linfrön samt en näve russin och blanda. du vet att det är klart när allt vatten kokat bort. servera tillsammans med soyamjölk och hackade aprikoser. och juste, valnötter hade jag också!! 

trots vårvindar och tulpaner i fönsterkarmen så kan jag tänka mig detta som en eminent höst-frukost. under tiden jag åt lyssnade
jag på den här gamla höst-spellistan som länge varit en utav mina bästa!! kanske för att jag lyssnade på den under min värsta tid med ätstörningar, och att höra de där melodierna i efterhand får mig att känna mig stark. jättestark. så, akta er. för jag kan bestiga berg, och slå ner spöken. kan ni det? det tror jag minsann. säg ja det högsta ni kan!! ha det fint! puss

om veckan då tulpanerna kom till fönsterkarmen.

måndag. och i dag har jag en taking-care-day. väldans välbehövligt när jag har jobbat både hela min fredag och lördag. vila är ett absolut måste för min hälsa. vila, äta ordentligt, lägga mig i tid och sådant som en verkligen behöver för att överleva hektiska jobb-veckor. så, jag lyssnar på lugnet, tänder ljusen och pysslar ända fram till kvällen då jag tar cyklen till jobbet igen.


och nu är det dags igen för måndagstraditionen, att summera mina bästa stunder, och dagar i veckan som gått!! och vi börjar med
en kalasgod frukostutmaning och världens gosigaste katt. min molly. två vykort från en mysmåndag, precis som i dag.
 

i tisdags sken solen som aldrig förr och jag vände snabbt ett sämre humör mot ett superpeppigt genom att springa en löptur i bara
t-shirt, sola, dricka te och läsa brev på altanen och avsluta dagen på moriskan där det var feministiskt genombrott!! efter det åt jag sushi för första gången på hur länge som helst. himla gott!! tack olga för ett världsbra sällskap!!
 

såhär spenderar jag allra helst en sovmorgon. i sängen, framför en serie och med solstrålar som värmer genom spetsgradinen.
 

stickade sockar för småfrusna tår och en världsgod frukost. gröna bananpannkakor!! recept finnes här.
 

om jag skulle kalla ett ställe för mitt stammis-ställe så skulle det vara kajgatan 34 i lomma. jag tror jag är där nästintill varje vecka och fikar eller lunchar. den här gånge var det med pappa och allra käraste syster och vi satt utomhus!! i strålande solsken och jag smakade en hummus-macka som var ofantligt god. ett älskvärt eftermiddagsbestyr. 
 

här kommer ett par vykort i från mitt rum, min oas, min låtsaslägenhet. en efterlängtad bukett tulpaner från mamma har fått pryda fönsterkarmen och i stringhyllan står nu ett par nya sorters te som ska få smakas på alla vårens café-hos-mig-stunder. 
 
min söndag var kanske en utav veckans bästa dagar. pyssla, läsa, skriva, gå runt i pyjamas mest hela dagen och bocka av måsten.
väldans skönt. och vad som är ännu skönare är att veckan som vankas nu är en ganska så jobbfri en. inga tunga tio-timmars-pass ska i hop med sänkta krav och lugna bestyr göra mina andetag lättare. ta hand om er, och ha det fint! puss

om solnedgången i april.

det här är en novell jag har skrivit. den handlar om en dröm jag drömde här om natten. 

redhead | via Tumblr

▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼


hon står där i baren. handen på hjärtat, känner pulsen.

det är en sen natt i april. våren har värmt på henne hela dagen och kinderna är fyllda utav fräknar och näsan är bränd. i kroppen bubblar vinet som hon har smakat på under eftermiddagssolen och morgonminuternas ångestfyllda gråt är som bortblåst nu när hon är tillbaka i stan.

 

staden där människorna är som vakrast, där möjligheterna är som flest och där kultur och olikheter spelar mer roll än det strikta som finns där hemma. där hemma, i en annan stad där hon känner blickar på hennes axlar när hon dansar i vinröda läppar. där hon hör viskningar när hon drar av sig koftan i solen och kvinnosymbolen syns på hennes vänsteraxel. där skratten ekar i hennes tankar för hon är inte som andra, hon har aldrig varit som de andra där.

 

ett glas vin till, tänker hon. sedan får det vara nog. hon går tillbaka till bordet där hennes vänner står. de skrattar åt något de delar med henne och hon skrattar själv och känner med ens hur lyckan bubblar i henne igen, tillsammans med vinet. vitt, sött och pirrigt.

 

äsch, tänker hon. precis som hon alltid gör .
det får bli hur många glas som helst i kväll. så länge jag ler spelar det ingen roll.

 

det som är skört med den här staden, den här vackra staden som hon älskar så, är att han bor där. han med stort h. han som lämnade henne ljust när det blev vår. han var ingen speciell egentligen, och de liknade inte varandra ett dugg. han var sportkillen som lysnade på elektro-pop och hon var den estetiska som föll för det djupa och sorgliga i melissa horn, bon iver och the national. han bar jeans och t-shirt från hm och tänkte inte mer på det medan hon for över bron till köpenhamn på jakt efter den eminenta signaturplagget till garderoben och köpte en dyr gammal långklänning på secondhand för att klippa den till en kort sommardröm. han ville vara hemma, se på film och dricka ingenting medan hon knappt kunde sitta till för äventyrslusten i henne brinner så. han var färdig med allt, sökandet efter vem han är, hitta jobb och framtid och en lägenhet. hon såg jämt åt framtiden och fann varje dag nya insikter som kunde lägga till en pusselbit till den hon var. och är. för hon är fortfarande sådär.

 

och vem han är vet hon inte. men vad hon har hört bor han kvar. tre månader senare bor han kvar i samma stad som hon är i nu. säkert ligger han hemma framför tv-sporten med sin gitarr i vänsterhanden, sappar, spelar, tänker inte så mycket mer än på det.

 

medan hon står här. självsäker, men ändå skör och ganska så osäker på vem hon är.

 

de har varit här ett par timmar nu. hon och vännerna. druckit vin, pratat, skrattat och träffat alla möjliga typer utav människor som stannat till vid deras bord. och hon vet om att de kommer bli ett par timmar till, precis som sist, och sist, och gångerna innan det.

 

när några ska röka följer alla med ut. ut i kvällssolen. den som nu gjort himmelen alldeles rosa och får allas ansikten att mörkna. en skugga, den är kylig men fin. det doftar fuktigt gräs på ett sådär morgonfriskt sätt, fastän klockan inte ens är sent ännu. det är knappt ens kväll. men om några timmar är hon där igen. och i takt med att hon ser upp mot himlen vet hon att dagen kommer sluta på samma vis igen. med smaka på pojkars läppar och känna sig lite vildare, lite behövligare och lite mer älskad, på ett sådant där pirrigt vis som bara sena vårkyssar kan få henne att känna.

 

klockan slår halv ett. en hel lördag har gått sedan hon flytt från hemmet, sängen, oasen där hon är som tryggast men också där allt kommer i kapp. ångest, rädsla, osäkerhet. allt det där som hon slipper ta i tu med sekunden hon är tillbaka i staden. i parken, i baren, i deras egna lilla bås på favoritrestaurangen, i midnatten.

 

hon har inte mött någon med mörka lockar ännu, inte heller någon med starka armar eller varma händer, fräknar, en krokig näsa eller snälla bruna hasselnötsögon som säger att jag bara vill dig väl. vi är varandras just i kväll. bara i kväll.

 

hon har kanske sett dem. männen. pojkarna. vad hon nu än ska kalla dessa läppar. men hon har inte känt för att möta dem, skaka deras hand och påbörja samtalen som leder mot kyssarna som leder till att hon säger nej, tack, inte i kväll. och lämnar dem utan namn och nummer och dumpar dem i det mörka hörnet.

 

hon vet att det är så fel alltihop. hur hon dumpar, lämnar, gång på gång. i samma stad som hon själv blivit sårad, på samma sätt som hon blivit sårad. men för att försvara sig själv brukar hon säga att äsch, nej, de här männen känner inte mig. vi har inte varit i hop i ett halvt år och då kan jag inte såra dom, inte som han sårade mig.

 

fast hon blev egentligen inte sårad. att de gjorde slut gjorde ju ingenting. det var rätt. men det är det där med att bli lämnad som etsat sig fast i hennes själ. som gör att hon ändå hamnar här varje lördagskväll. mörka hörn och dammigt glitter från blinkande lampor i taken. mörka hörn och bara ljudet av andetag, klappande hjärtan och vibrerande golv..

 

när hon frågar vännerna om någon ska röka säger alla nej. de vill ta en shot men hon känner inte för det i kväll. för mycket vin, hon ångrar det redan nu. så märklig känsla egentligen. det förvånar henne, då den brukar inte komma förrän sekunden hon vaknar morgonen efter.

 

jag skulle inte ha skrattat så högt.

jag skulle inte dragit min hand genom så många lockar.

jag skulle inte ha gått omkring i så tunna kläder.

jag skulle inte druckit så många glas vin.

 

men hon känner det redan nu. konstigt nog. ångern. och går ut till kvällsluften för att kunna andas lite lättare. och inte falla i hop. hon vet hur lätt hon faller i hop.

 

hon går en bra bit i från klubben. nickar åt vakten. han känner igen henne, han vet vilket gäng hon tillhör. gänget som alltid får komma in. som tar plats. som pratar med alla, dansar med alla, sjunger med alla, och kanske sammanlagt så är det de som kysser alla. fast riktigt så är det inte. men det skulle man kunna tro.

 

på en bänk slår hon sig ner. det hårda träet känns så mjukt när hon stått upp sedan kvart i fem. förutom middagen, men den känns som en evighet sedan.

 

i stället för att tänka på ångern, och hur hon ska bota den. i stället för att tänka på kvällen, och hur bra det kanske inte är att hon spenderar den såhär. så tänker hon på ingenting alls. hjärnan är tom och ögonen bränns. tårar. de vill komma ut men hon låter inte dem. inte här, inte nu. inte i kväll.

 

en cykel stannar till framför hennes fötter. i skenet av gatlyktan ser hon en mörk silhuett som hoppar av och kommer fram till bänken. säger hej.

 

det är han. Han. H:et.

 

tjugo minuter senare är hon tillbaka vid klubben igen. nickar till vakten och träder leende in och finner snabbt hennes vänner. och när de undrar vart hon har varit så säger hon, utan att tveka precis som det är. Han var precis som den han alltid varit. inget nytt, inte ens en tjej, inte ens en ny resa, en ny vän, en ny kavaj, bara en ny lampa bakom cykelsadeln.

 

men tydligen var hon ny. tydligen hade hon fått längre hår och tydligen så var hon vacker i sin blommiga klänning. tydligen hade han saknat henne skratt och tydligen så ville han ses snart igen. ta igen. allt som hänt. fastän det inte hade hänt honom någonting.

 

och hon hade sagt nej, tack, inte i kväll, inte igen.

och hon hade lämnat honom utan att ge honom sitt nya nummer.

och hon hade dumpat honom i det mörka hörnet vid parkbänken.

och hon behövde inte säga något mer.

 

för han cyklade i väg och hon gick tillbaks och här står hon med vännerna. han lika nöjd som hon. brydde sig troligen inte så värdsligt om att hon vänt på klacken. lämnat honom i midnatten.

 

och hon. sjävständig, alldeles okär, och inte längre lika skör.

och inte längre lika osäker på vem hon är.

 

det sista som händer den natten. midnatten. är, som vanligt kyssar och mörka lockar, glitterdamm och ljudet av andetag och klappande hjärtan. och hon säger som alltid, nej, tack, inte i kväll. men hon lämnar inte hasselnötsögonen kvar i ett mörkt hörn den här gången. hon lämnar honom inte utan namn och nummer. hon ger honom en lapp, namnet, numret, ett litet hjärta.

 

och så går hon sin väg. solen går upp och vännerna krokar sina armar i varandra. bussen hem spelar melissa horn och sängen är som ett himmelrike.

 

och nästa morgon vaknar hon inte upp med ångest.

hon skrattade inte för högt. hon skrattade sig varm, för lycka, för livet.

hon ler när hon tänker på det. hon frös inte i sina tunna kläder, eller så märkte hon inte ens det för hon kunde inte sluta le. hon drack inte för många glas vin. hon minns allt, precis allt och hon känner sig ännu bubblig men också stark. så ofantligt stark. och hon drog inte handen genom för många lockar. hon drog handen genom en.

 

samma pojke vars sms väcker henne. samma pojke som nu vill fika. samma pojke som får henne att spricka upp i ett hoppfullt leende. och kanske sitter hon där i solen med honom någon dag, det skulle vara fint. pirret i magen skulle göra henne gott, göra henne glad. men utan går det också bra.

 

från och med nu går det alltid bra.  

ph: weheartit.com


om sånt jag kallar grönt och skönt.

söndag. och för precis en minut sedan gick jag med i feministiskt intiativ!! känns så galet bra att vara med, att göra något fint för världen. en liten femtio-lapp om året eller i månaden är inte mycket för mig, men kan vara så mycket för någon annan. ungefär så tänker jag även när jag stödjer röda korset och greenpeace som jag förtillfället!!


allt börjar liksom med att jag blir haffad i vardagsstressen på gatan och sedan sitter jag hemma ett par dagar sedan och betalar in
och inser hur bra det är. pepp för mig, pepp för andra. en wi-win situation som skänker massvis utav lycka!!
 

och just i dag tänker jag att det passar finfint med ett tips på något ätbart!! något som funkar lika bra som frukost och lunch, som mellis, middag och kvällis. ett andra försök på veckans kalasgoda frukostutmaning: bananpankakor!!


jag gjorde precis som förra gången, men blandade i en näve färsk spenat i smeten och vips!! så blev pankakorna gröna!! när det gäller smaken var det inte någon större skillnad, men att få lite mer färg på frukosten var roligt nog!
 

i dag toppade jag med blåbär, hallon, finneröjas bara bär: blåbär, en klick grekisk yoghurt, kokos och pekannötter. 
 
supergott, alldeles särskilt i sängen framför en serie. efter att ha jobbat mig alldeles slut-i-rutan fem dagar i rad känns det väldans skönt med en ledig dag. nu vankas körkortsplugg och att boka in bra bestyr i veckan. jag hoppas på caféhäng med mina saknade, promenader i solsken, ett litet shoppingäventyr och så ännu en frukost utmaning! åh, som jag älskar att ha nya projekt i gång. nu tycker jag att du besöker F! bums och blir medlem! tusen kramar! ha det fint! puss
fotografi: jag

om när jag dricker vitt och spanar från balkongerna.

lördag. och jag mår så sagoligt bra i dag!! jag måste bara säga det, nästan skryta då de senaste veckorna sannerligen varit som en känslomässig berg-och-dal-bana och att få vakna upp till solsken och tulpaner i fönsterkarmen, till en jobb-fri förmiddag och utan stenar på mina axlarn är så välbehövligt, efterlängtat och sagolikt skönt. mitt inre mörker börjar suddas ut. 


dagen till ära tänkte jag på att visa mina tre senaste inköp! de som tillsammans skapar vårens första favorit-klädval!! såhär vill jag
se ut när jag solar på uteserveringar, har picknickar i parker och promenerar på kullerstensgatorna i malmö och lund.
 
först och främst är det ringarna från hm. tio styck tunna i guld som jag bär nästan jämt.!blandar vilt och sätter två och två eller en och en på olika fingrar. och det är då det blir som finast, tycker jag! skärpet är ett gamalt topshop-fynd...


som passar utmärkt i hop med mitt andra favoritkap! klänningen från bikbok föll jag för direkt. småblommig och vårvänligt tunn. kanske lite för stor men hellre det än storleken under som var alldeles för tight. och jag älskar! hur galet bra den passar i hop med vinröda läppar och lack som också är något jag pyntar mig med varje dag nuförtiden!
 
på bikbok fyndade jag även min tredje vår-favorit! en enkel, svart och superskön kofta som får agera jacka under de soligaste utav dagar. lägg en halsduk på mina axlar, sätt ett par solbrillor i min panna och jag är så redo för mars och vår-bestyr som jag kan bli! det sägs att det ska bli oväder nu, men trots vindarna ser jag en klarblå himmel så långt ögat kan nå och jag tror bestämt att det är i solskenet jag ska spendera mina sista lediga timmar innan jobb! ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografi: jag

om aprikosbollar och matilda.

fredag. fast jag tänkte prata om söndag!! på veckans sista dag tycker jag allra helst om att möta upp en eller flera favoritpersoner
i staden för en brunch eller fika. världsbra!! det är ett precis lagom aktivt bestyr att pyssla med när veckan gjort en stupertrött och
en liten liten ångest ligger och gnager i maggropen inför den nya, kanske stressiga veckan som ska komma.


men vad att göra om man kanske inte har råd för en fika på stan? och om ångestklumpen är ganska så stor på grund av läxor och plugg? jo, då gör man som jag och matilda gjorde i söndags. vi hade pluggfika hemma hos mig!
 

lagom efter lunch dök denna fantastiska favoritperson hem till mig och jag hade dukat upp med aprikosbollar, en stor fruktsallad och te. ingen söndag utan tusen koppar te. och allt i mitt bästa porslin, såklart!!


fruktsalladen bestod utav röda vindruvor, apelsin, äpple, banan, gul kiwi och pumpafrön. en väldans bra kombination!!
 

bästa matilda och jag lärde känna varandra på högstadiet, fast lustigt nog blev vi inte vänner på riktigt förrän efteråt! tillsammans skrattade och pratade vi om kärlekar, sommarplaner och så smidde vi eventuella valborgsplaner, det börjar närma sig nu!!


mina aprikosbollar gör du såhär: mixa valnötter med hackade, torkade aprikoser och en matsked vatten eller mer, om det inte blir kladdigt nog. sedan rullar du dem till bollar, rullar dem i kokosflingor och lägger upp dem på ditt finaste fat!!
 

vi satt vid mitt skrivbord bland tända ljus och lite av allt annat finurligt som jag har där. som ett läppstift, ett kollageblock och en plåtburk fylld med vaniljdoftande teljus. och den där ljusstaken i guld är ett utav mina bästa secondhand-fynd faktiskt!!


söndagsfika hos mig är alltså mitt senaste och bästa söndagsbestyr. tredje veckan i rad var det här om jag inte har helt fel! tycker
om att rusa ner för trappan när det plingar på dörren, tycker om att välja musik och byta skiva på vinylen, tycker om att duka fint, tycker om att spara pengar och tid och slippa åka kollektivtrafik till caféet.
 

efter fikan var det pluggdags!! som nämnt ska vi båda göra högskoleprovet i vår och jag skulle i ärlighetens namn inte förbereda mig ett smack om det inte var så ett fina matilda ville göra det med mig. så bra, så bra!!
 

och det här var dagens spellista: café hos mig. 

alldeles vid fönsterkarmen satt vi till solen gick ner och matilda var tvungen att cykla hem. mitt, just nu bästa helgtips alltså! som både botar pengastress och pluggstress! i dag har jag jobbat världslänge, ända tills tio då matbutiken stängde, och samma gäller i morgon. men sedan är det söndag och då är jag ledig och då är det fika hos mig igen! ha det fint! puss
fotografi: jag

om sanningen, att våga vara den du är och ariman.

frågelåda del två.

Life is Beautiful | via Tumblr
 
vilka egenskaper attraherar dig och egenskaper är snarare avtändande (hos en vän eller partner)? avtändande tycker jag är när någon kanske är lite för självgod, har lite för mycket bekräftelsebehov och är nittioprocent av tiden negativ och alltså väldans sällan glad över olika saker och ting. jag älskar människor som bjuder på sig själva, som kan vara ärliga och som låter mig få lära känna dem på djupet. eller människor som skrattar!! leenden gör allt. 

är du helt frisk från din ätstörning? det här är sannerligen en världsvår fråga. för jag kan tro att jag är det, men sedan tänka tillbaka ett halvår senare och inse att nej det var jag inte alls. jag känner mig väldigt trygg i mig själv, och har inga problem med mat vad jag kan se. men jag kan ändå inte svara nej, inte förrän ett halvår har gått. 
 
äter du frukosten på ditt rum? det beror på hur lång min morgon är!! dagar som i dag, då jag måste cykla till jobbet redan halv åtta så äter jag tidigast i familjen och sitter ofta vid datorn och pysslar lite i hop med en podcast under tiden jag äter. andra dagar njuter jag i köket med familjen och under sovmorgnar och lediga dagar älskar jag att krypa upp i sängen igen, famför en serie och äta där. trots skavande knäckebrödssmulor och blåbärsfläckar på lakanen!!

vad är det bra och dåliga med att driva en blogg och uppdatera varje dag? kan du ibland känns stress och press inför det? är det svårt att veta vad du ska skriva om? min blogg, min cafévärld började som en virtuell dagbok där jag kunde dela med mig utav snurrande tankar, vardagsbestyr och så även låtsas som om att det är mitt cv och visa upp lite fotografier och noveller. och än i dag är det så jag tänker om den, och det allra bästa är att det faktiskt finns människor som läser den, dagboken!! superfina människor som ger mig bra kritik, pratar med mig som om jag vorde en nära vän och berättar själva om deras livshistorier!! vi är som en liten klubb, ett gäng bästa vänner som delar allt. och åh, vad jag älskar det!! vad jag tycker mindre om är när det i bland kan kännas som om det inte riktigt är okej att vara något annat än fullkomlig. som om jag på samma gång borde tona ner min sprallighet och höja den till tusen, som om jag på samma gång borde ha en självklar politisk åsikt och samtidigt inte tycka så mycket alls. det tär på mig att få höra att jag borde gå upp i vikt, eller sluta ta dagen som den ljusaste av alla mina dagar, eller att inte ta kärleken på så stort allvar, fastän det gör ont. jag är inte fullkomlig, tyvärr. men som tur är så är det till nittionioprocent leenden jag få när jag bläddrar igenom kommentarsfältet. underbart!! och juts på grund av allt det här har jag nog aldrig känt någon mer stress eller press förutom den jag själv framkallat, oftast eftersom jag haft alldeles höga krav på mig själv i livet just då. 
 
Tumblr
 
jag och två vänner ska ner till lunds universitet nästa lördag på öppet hus och tänkte stanna där från gryning till kväll. kan du tipsa om lite caféer som vi kan besöka under dagen? sist var jag på ebbas skafferi och st jacobs stenungsbageri, himla fina ställen. åh, ebbas skafferi och st jacobs är sannerligen mina absolut bästa ställen i lund!! de är svåra att toppa, om jag ska vara ärlig men jag tycker att patisseriet är absolut värt ett besök! franskt och fint. och så gillar jag coffee-break, deras inredning är inte så märkvärdig men jag älskar deras tranbärs-scones! sist men inte minst hurrar jag för café ariman. det är så typiskt lund och har allt från veganska smörgåsar till en kalasgod morotskaka!!
 
räknar du kalorier? som med gröten, tar du de mått du känner eller väger du upp? jag skulle vilja säga att räkna kalorier är livsfarligt, att läsa på föpackningar jämt, det framkallade, i alla fall för mig det kontrollbehov som ledde till att jag fick så grova ätstörningar tillslut. så sluta upp med det bums om du gör det!! jag lovar, du behöver inte oroa dig för kalorier hit och dit. ett tag mätte jag allt jag åt med decilitermått också, det är precis samma sak. livsfarligt och behövs verkligen inte! i dag kokar jag gröten som det står på havregryns-förpackningen, mest för att det ska bli gott och rätt och så blandar jag i vad jag känner för. mumma kardemmumma!!
 
hur gör en för att stå upp för sin politiska åsikt, klädstil, livsstil osv? hur gör en för att våga säga det till alla i hela världen och inte skämmas? det där funderade jag så himla mycket och länge på. för, åh det är sannerligen lättare sagt än gjort!! men så bestämde jag mig för att sluta oroa mig för vad andra ska tycka. jag gör min grej och eftersom min omgivning, mina vänner och min familj älskar mig så vet jag att de kommer hurra för mig vad jag än gör. vem jag än älskar, vad jag än tror på, hur jag än klär mig och så vidare. dessutom så är livet till för att levas, och ditt liv är bara ditt! så lev det som du vill! do what makes you happy!
 
om du fick skriva en enda bok, vad skulle den handlat om då? som det känns i dag så vill jag att det skulle bli en novellserie. och den skulle handla om kärleken. om att bli i hop, vara i hop, göra slut och att gå vidare. kanske en berättelse utifrån mitt eget liv och mina erfarenheter. fast med inslag från ett vårigt paris. för visst vore det alldeles extra fint? 
 
Into the Wild | via Tumblr

sjukt fin bild, vart har du köpt tröjan ifrån? tusen tack!! tröjan är från hms herravdelning, faktiskt!! 

min andra fråga handlar illustration, hur gör du när du illustrerar? målar du på papper, använder du datorn? är väldigt intresserad av just illustration och skulle vilja bli bättre på att illustrera och få lite tips, därför vill jag gärna ha svar på denna fråga. åh, vad jag blir smickrad utav sådana här frågor!! tusen tack!! men vet du vad? jag ska säga dig att jag varje gång jag själv illustrerar frågar mig själv precis samma sak. för jag är inte där ännu att jag är så kunnig inom illustration. men det jag gör nu är att jag ritar för hand, skannar in i datorn och fyller i och lägger på färg i illustrator, datorprogramet. puss!

jag undrar varför du och din senaste pojkvän bröt upp? kanske är det här ett aningen diffust svar men jag vet inte vad jag kan säga mer än att jag visste någonstans där inne att vi inte passade i hop. vår kärlek byggdes bara på känslor och långt där framme kunde jag se ett slut. det kunde jag verkligen. men det gjorde fortfarande ont att en dag vakna upp en dag och inse att vi faktiskt hade gjort slut. och ännu ondare gjorde det eftersom den stora anledningen var att han inte älskade mig längre. och mörkret kom när jag insåg att jag älskade ju fortfarande honom. 

blev du vegetarian före eller efter din ätstörning? vad tyckte dina föräldrar om det först? jag blev vegetarian efter, för precis ett år sedan faktiskt!! jag höll det hemligt den första månaden, mest för att själv se hur jag skulle klara det. men så småningom märkte mamma och pappa det och jag berättade att nu är jag vegetarian punkt. mamma har aldrig varit så förtjust i det, med tanke på min historia. och det förstår jag! nu är jag dock inte vegetarian längre, men äter mer än gärna vegetariskt och tycker det är ganska viktigt att göra det också! för mitt eget och världens välmåendes skull. 

jag har fått för mig att du beställer hem teer ibland, var ifrån gör du det i så fall? är det bra? jag är så sugen på att prova nya sorter. jag har faktiskt aldrig beställt hem teer!! men googla runt lite så finner du säkert någon bra sida. har du inte upptäckt clippers eller higher livings teer så tycker jag absolut att de är värda en provsmakning! tips, tips!
ph: weheartit.com

om en rosa frukostutmaning.

onsdag. och vet ni vart jag befan mig i gårkväll? jo, här! det var feministiskt genombrott på moriskan i malmö och i sälskap av
bästa olga promenarede jag dit i eftermiddagssolen med hoppet om att få massvis av lärdom, pepp och inspiration. och vad fick
jag, om inte massor!! wow, vad är det här jag missat? gudrun är fantastisk och jag går med i f! bums. så viktigt!!
 

men nu byter jag ämne för ett tag. det är nämnligen dags för att presentera veckans frukostutmaning!! i måndags ställde jag mig i köket för att, för säkert första gången prova bananpannkakor!!
 

det här behöver du:  tre matskedar keso, en matsked mjölk, en matsked smör, två ägg och en banan. det är så enkelt som att mixa i hop allet till en slät smet och sedan steka, i lite smör på hyfsat låg värme tills de blir gyllenbruna och fina. varning! försök att göra tunna, och inte för tjocka pannkakor, det blir så himla kluriga att vända annars nämligen.


jag toppade mina med varma hallon, en klick turkisk yoghurt, pumpafrön och kokos. så drack jag te till såklart, kobbs gröna earl grey-te blev det den här morgonen. en så ofantligt god frukost, start på våren och start på frukostutmaningen!!
 

tips, tips alltså!! nu tänkte jag bara nämna några ord om f! igen. kika in på hemsidan, det här handlar inte endast om kvinnors rätt
som många kan tro (som om inte det var viktigt nog) utan om allas rättigheter, oavsätt utseende, bakrund, funktion och sexualitet! nu låter det minsann som om jag är sist ut med att berätta det här. men så får det va, för alla ska få sig ett uppvaknande en dag! det går inte att blunda för längre. ta vara på din chans att förändra! tusen kramar, och ha det fint! puss
fotografi: jag

bit för bit.

▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  ▼  

det är i mörkret jag blöder

det är i mörkret jag går sönder

slits

bit för bit

mellan viljor och måsten

mellan allt som jag har varit och den jag ska bli

mellan hjärtont och förvirring

mellan hopp och rädsla

för framtiden

jag älskar att tänka på den

men ska det verkligen gå så bra som jag jämt säger att det ska

ska det verkligen ordna sig till slut

ska verkligen allt bli bra

 

kommer jag lära mig äta och träna normalt och inte låta det gå åt fel håll

kommer jag kunna hålla hjärnspöken borta

kommer jag låta bli att alltid sträva mot perfektion

kommer jag sluta fälla tårar över det lilla och blunda för det stora

kommer jag finna någon riktig kärlek tillslut

 

jag sitter i köket med michaela, en så sagolikt bra vän

vi pratar om kärleken

vi båda suktar båda efter den

och jag har mött kärleken

men förlorat den alldeles för snabbt igen

eller rättare sagt har den tagits i från mig

 

ett ord ett ryck

slut och så var allt borta

slut och så gick jag hem igen

 

vi pratar om framtiden

och om hur kärleken kommer vara i den

michaela tror på den

magin

att kunna säga ärligt att det för alltid kommer vara vi

men jag

fastän mamma och pappa fortfarande verkar pirriga

och morfar plus mormor är det finaste som finns

så tror inte jag att det har med mig och göra

jag har förlorat hoppet

jag har funnit rädlsan

jag ser alldeles för skevt nu

jag måste lära mig hur

hur jag tar mig upp ur mörkret

som finns med mig även på dan

i bland lyser solen ner mot mig

och jag glömmer allt det onda

och fokuserar på det fina

 

men djupt där inne finns det kvar

 

rädslan om att vara alldeles för fel en dag

 

jag ringer psykologen

tänker att nej

jag måste få riktig hjälp nu

måste få prata ut

 

bokar tid fastän jag ångrar mig

dagarna tickar på

och jag ångrar mig när solen skiner

vill springa dit bums

när mörkret faller på

 

så ringer telefonen

mitt i den soligaste utav marsdagar

rösten säger att hon är sjuk

det blir inget besök den här veckan

 

och det gör ingetning då

för se så fint solen strålar

se så fin jag är i min klänning

och känn så stark jag är när jag springer min sista kilometer hem

hem tillsammans med solen

 

timmarna går

dagen tickar på

plötsligt är det kväll

mörkt ute

mörkt inne

 

spotify spelar våra låtar

jag väljer att inte pausa

lyssnar och känner hur luften går ur mig

problemet är inte saknad

problemet är inte du

problemet är jag

jag var inte älskad

jag vill ingen ha

jag är den som gjorde allt för att vara den perfekta

även då gör ingen så mycket fel som jag

 

tjugotvånollnoll

ligger i mörkret

vill mest somna och drömma

drömma om en annan dag

när jag har kärleken i min hand

ler åt allt som ordnat sig så bra

men så vaknar jag
morgonminuter

och solstrålar genom en spetsgardin

och tolv timmars möjligheter framför mina ögon

 

men inom mig finns ett mörker

jag har förlorat hoppet

jag har funnit rädlsan

jag ser alldeles för skevt nu

jag måste lära mig hur

hur jag tar mig upp ur mörkret

som finns med mig även på dan

 

i bland lyser solen ner mot mig

och jag glömmer allt det onda

och fokuserar på det fina

 

men djupt där inne finns det kvar

 

rädslan om att vara alldeles för fel en dag

 

det är i mörkret jag blöder

det är i mörkret jag går sönder

slits

bit för bit

▲  ▲  ▲  ▲  ▲  ▲  ▲  ▲  ▲  ▲

kvällsord. av mig. 


om veckan som började med magont men slutade med lyckorus.

måndag. och solsken!! har du sett som solen skiner? nu kan det bara inte vara långt kvar tills jag sitter där i gröngräset, lutandes mot ett träd och äter jordgubbar och smuttar rosé med en saknad vän i parken. mumma!! i dag vankas ett gäng timmars jobb men innan det ska jag bestämt spendera en stund i solen. älskvärt. och åh,  som jag behöver vår, vår, vår.
 

och nu är det dags för mig att följa traditionen och summera veckans favoritdagar!! eller stunder, snarare. för vi börjar med en ljus morgon och frukost-på-sängen. sånt som en kan behöva när en har lingonvecka och dessutom känner sig skör på grund av lite för mycket hjärtont. knäcke med avokado, grönt te och koppen fylld med soyayoghurt, banan, torkad frukt och nötter.
 

mysklädd i secondhand-fyndad klänning och röda läppar. lider man pin hjälper det att göra sig fin. 
 

ännu en vårsolig morgonstund! havregrynsgröt kokad med kardemumma och torkad frukt, toppad med gul och grön kiwi, russin, nötter och soya-mjölk. på vykort två syns mars-månadens illustration från majas födelsedagskallender, som jag tänkte visa en lite närmare bild på en annan dag. 
 

i fredags fyllde världens bästa syster sexton och så snart hon slutat skolan for vi plus mamma till malmö för fika och shoppingtur. hon valde café och det blev espresso house där jag njöt av en smoothie och scone,  och jenny fick en chokladmuffin och chai-latte. mysigt, särskilt när vårsolen kikade in!! så gick vi i affärer och alla tre kom hem leende med vår-peppiga fynd!!
 

i lördags jobbade jag till eftermiddag och bytte sedan om till det här för att fara till lund och michaela för middag, mys och mello-final. vi hurrade för ace wilder fast jag älskade även peppiga panetoz. hur som haver var det en världsfin kväll! och dessutom så
hade michaela köpt fredagspoddens vin, perfect day-rosé som vi firade med! tips, tips!!
 

nästa morgon gjorde vi scones som vi åt med gårkvällens frukter innan hon sälskapade mig till bussen. solskenspromenader kan jag aldrig få nog av, särskilt med en sådan sagolik vän!! 
 

några timmar senare träffade jag en annan favoritperson, matilda för pluggfika och prat. jag bjöd på fruktsallad, aprikosbollar och
te och så pratade vi i kapp om sånt som är fint och sånt som gör ont, peppade våren och avslutade med några timmars plugg inför högskoleprovet som vi båda tänker göra i vår!! 
 
såhär mysigt hade vi, med öppet fönster och vår-spellistan på!! för att sammanfatta veckan på bästa vis så har den varit fylld med älskvärda bestyr som gör att jag svärvar på moln vid bara tanken, men även fylld med smärta, hjärtont och förvirringar inom mig som är svåra att beskriva, då det mest känns som en ända röra. men det blir bättre, som det alltid blir. och jag känner det så tydligt idag, att jag är på väg mot något oändligt bra. tusen kramar, och ha det fint! puss
fotografi: jag

sedan det slutade vara vi är jag mest förvirrad och skör.

fågelåda del ett.
 
sweeter than heaven, hotter than hell | via Tumblr
kan inte du göra fler videos? du har alltid så bra råd och tankar!! 
jag tänker ofta på att jag ska göra en video, men ångrar mig alltid i sista sekund. men, nu när du säger det tänker jag att jo, det ska jag minsann göra snart!! 
 
vad vill du göra i vår? här finns en lista jag pysslat i hop, som innehåller alla mina bästa och största vårviljor! som att åka till köpenhamn och införskaffa kläder till garderoben tre-punkt-noll (jag kom på att tre-punkt-noll var mycket mer lämpligt än två då jag redan passerat två-punkt-noll i höstas), cykla till jobbet, sitta på soliga uteserveringar, ha picknickar i parker, blommor i fönsterkarmen, ta körkort och må lite bättre med hjälp utav peppande håkan-melodier. 

jag ska göra om i mitt rum snart så tänkte fråga om du har några inrednings tips? själv tycker jag om att ha mycket vita möbler och inreda färgglatt med hjälp av mina prylar, på alla mina hyllor står seconhand-fyndade plåtburkar, mina favoritkoppar, böcker och annat som jag tycker om. så, det är mitt bästa tips: att låta det som är du, och dina favorit-saker synas!! sedan brukar jag alltid fundera på vilka som är mina favoritbestyr att göra i mitt rum just den årstiden eller månaden. som nu, när jag har vänner över på fika så ofta har jag vänt skrivbordet så att vi kan sitta mitt emot varandra och prata. men en annan tid vill jag har mitt rum som någon slags walk-in-closet och då hänger klänningar lite överallt på väggar och hyll-kanter, exempelvis. 
 
visst var din soffa brun förut? har du bara använt dig av ett vitt överkast eller finns det speciella sofföverkast? den är brun, jag har bara slängt över ett vitt och världsfint överkast från indiska för att göra så att kuddarna är lite mer i centrum av soff-hörnan. innan försvann de liksom bland allt det bruna! tips, tips!!

en gång för alla hannah, är du feminist? ja!!
 
jag undrar vad som hände med j? jag vet att det är privat och du väljer ju såklart helt själv om du vill skriva om det eller inte, men blev bara så fundersam då du verkade så kär och allt verkade så bra. / det är många som frågar om j och jag undrar det precis samma. ena dagen var du stormförälskad och beskrev att det inte ens går att jämföra med hur du kände för b, och så plötsligt så berättar du att han inte gjorde nåt, det bara var du som kämpade, och att det var fel sen början. jag vet ju absolut ingenting och hoppas du mår bättre nu osv, men du ska ändå inte vara arg på honom ifall enda orsaken var att hans känslor tog slut då man inte kan styra dom. jag ha själv gjort och varit precis lika ledsen som hon trots att det var jag. men jag tror vi alla är nyfikna som läser din blogg. när jag läser detta blir jag lite ledsen, faktiskt. för jag säger alltid som det känns, här i min cafévärld. och ja, det var så mycket mer än mitt förra förhållande, ja, jag var stormförälskad och ja, jag tycker att det var lite destruktivt mot slutet. så känner jag, det är mina känslor och jag vill så gärna vara ärlig med dem här. men nu känns det så himla jobbigt i magen för jag är inte redo att förklara vad som verkligen hände ännu. det var inget stort, inget konstigt, det var ganska självklart men jag har varken hunnit förstå eller acceptera det ännu. det var bara två veckor sedan nu, och sånt här tar tid, ni vet. men åh, jag ska absolut berätta. här i min cafévärld vill jag dokumentera allt och vara lika ärlig som jag är mot mig själv. men jag har tyvärr inte blivit tillräckligt ärlig mot mig själv när det gäller det här ännu, för att kunna berätta. och det kanske tar ett tag, för det ligger där och gräver, tar plats och gör ont i mig. varje freaking dag. 

Growing Up | via Tumblr
 
vilket parti ska du rösta på i valet 2014? vet inte ännu! jag hoppas att i år få lära mig mycket mer om vad jag hurrar och inte hurrar för. men miljöpartiet kanske? berätta gärna för mig vad du röstar på och varför, vore väldans intressant och välbehövligt att få höra!!
 
vad äter du helst till frukost? nuförtiden blir det mest och helst gröt, kokad med torkad frukt och kardemumma och toppad med banan och valnötter. men så börjar jag med min våriga frukost-utmaning nästa vecka! och då hoppas jag på att finna massvis utav nya älskvärda favoriter!

hur hittar jag till din flickr-sida? här hittar du den!!

hur ofta tränar du och håller du någon speciell kost?
jag vill först och främst säga att jag har alltid varit lite utav en sport-tjej, eller hur jag nu ska beskriva en som alltid sysslat med någon typ av sport och har en familj som alla alltid har tränat något, och därför så tycker jag att det behövs ganska mycket träning i min vardag för mitt humörs skull! jag har sedan länge lärt mig vilken typ av träning jag tycker om och inte och även hur mycket träning jag har tid och ork för i veckan. och det är ungefär tre gånger. men någon speciell kost sysslar jag inte med. jag äter det jag tycker om och försöker att utmana mig lite då och då och prova något nytt!!

något tips på hur man tar sig till gymmet regelbunden under veckorna, alltså så man inte alltid skippar det? 
tycker du verkligen om att gymma? det tycker nämnligen inte jag är så kalasroligt, i ärlighetens namn. och om du är som jag så tycker jag att du ska finna dig en annan träningsform, en som du är pepp inför och faktiskt kan längta till! men om du tycker om att gymma men inte riktigt får upp motivationen så tycker jag du ska fundera på varför du tränar och fokusera på det! är det för att det får dig att må bra? för att sova bättre? för att komma i från vardagstankarna? 
 
vet inte riktigt om detta är en fråga: men skulle du kunna visa ditt rum mer i detalj? åh, vad glad jag blir att du frågar!! det visar jag gärna!! nu när solskenet lyser in genom spetsgardinen så ofta om dagarna ska jag sannerligen passa på att knäppa några fotografier på rummet mitt! 
 
jag är nyfiken på vad det är för skolor/utbildningar du har sökt till i höst? jag har inte sökt någonting ännu, men sista dagen är femtonde april så, det börjar bli dags nu! jag funderar på allt i från produktionsledare: media och visuell kommunikation till fotografi och kreativt skrivande. en väldans massa olika utbildningar alltså, men jag tror att jag snart börjar få ordning på rangordningen. och fotografi är troligen det som kommer allra först!

Reverie
sedan är jag också nyfiken av vad det är du skriver när du säger att du har suttit på café och skrivit? skulle vara roligt att läsa något ifall du skulle vilja dela med dig!
jag skriver om kärleken. det är mitt sätt att bearbeta allt som har hänt. jag har lite gått i från att vara singel-hannah till att gå igenom två ganska starka relationer på två år, och att skriva ner mina tankar och minnen hjälper verkligen när jag blir alldeles snurrig av kärleksförvirringen. och ja, jag vill gärna dela med mig!! snart, snart.

hur mycket tid skulle du säga att bloggandet upptar av din dag? jag tänker inte riktigt så att jag bloggar. cafévärlden, som jag kallar min den är så mycket mer för mig än så. jag älskar att fotografera, och redigera och är glad att ha ett ställe att visa upp mina vykort på, detsamma gäller skrivandet, att få skriva ner allt från tankar och dagdrömmar till återberättelser och noveller är underbart lättande, särskilt när jag får visa upp det för världen, och känna mig stolt. så med allt förknippat tar kanske det som kallas bloggandet upp minst halva min dag, men det är ju det som är jag. fast svårt blir det när datorn krånglar, det är därför jag inte visat någonting alls på ett par dagar. puss!!

kanske en dum fråga, med det där med "hannah eller josefin", vad menar du med det? du skrev hannah eller josefin, och det har jag ingen aning om vad du menar med faktiskt! kanske har jag stavat fel någonstas? för det jag menar är hannah ellen josefin, och det är mitt fullständiga namn. och du, ingen fråga är dum!! 

var kan man köpa raw-bite? i life-butiken eller på coop finner jag mina!!

har du hunnit inskaffa några sommarplaner ännu, och har du några bra tips på vad man kan göra på sina lediga dagar från sommarjobbet? jag har inga planer ännu, men massvis utav viljor! förra året jobbade jag precis hela sommaren men i år tänker jag ta ett par veckor ledigt, minst. det känns väldans välbehövligt. det jag drömmer om är mest sånt som att ha picknick, fara till sommarstugan och mina vänners landställen, hänga på uteserveringar, dansa, bada, spendera dagarna i malmö och mitt kära halmstad, fara till göteborg, köpenhamn och såklart way out west. favoritfestivalen som jag tänker besöka för fjärde året i rad!! och, som sagt jobbade jag mycket i somras, precis som du verkar ha planerat nu och då tyckte jag om att träffa vänner för grillkvällar och middagar, picknickar, nattbad, promenader efteråt. och gärna spendera några soliga eftermiddagstimmar på stranden i sälskap med mig själv, en bra bok och sommarprat i öronen. åh, som jag längtar nu!!

skulle inte du kunna göra ett kollage med klänningar och sådant inför våren och vart vi läsare finner dem? för det skulle vara alldeles underbart! aboslut!! jag sitter ofta och spanar på olika hemsidor efter nya vårdrömmar så det kan du minsann räkna med kommer snart!! 
ph: weheartit.com

♥ ♥ ♥.

fredag.  och i dag är det ingen mindre än min älskade syster, jenny erika matildas födelsedag! det är så hon heter på instagram också, om någon skulle vilja kika in och skänka henne en puss och en kram på sextonårsdagen!! @jennyerikamatilda alltså. så
i dag är det henne jag pysslar om och spenderar tid med. allra käraste syster, vad skulle jag gjort utan dig?

här ovan syns dagens klädval. inte så märkvärdig, men åh vad jag älskar den där manchester-kjolen!! och röda läppar! och tunna ringar! tröja från second hand, halsband plus kjol från monki och ringar från hm. nu tänkte jag att det vore himla fredagsfint med
en frågelåda! vad undrar du? fråga på om allt du vill! jag önskar dig en världsbra fredagskväll! ha det fint! puss
 
uppdatering: STOPP!! och tusen tack för finfina frågor!
fotografi: jag

om vårens smakligaste utmaning.

torsdag. och jag ligger i soffan, vilar med mjuk filt, podcasts om kärlek och grubblar lite för mycket. jag har hamnat i något slags oändligt tankesnurr och har svårt att hitta ut. men från sekunden jag vaknade i morse har jag känt att något har vänt. allt känns lite lättare nu, och det tror jag är tack vare gårdagens lista!! så i dag tänke jag fortsätta med singelpeppen!!

för, som jag nämnde lite i går tänkte jag nu starta upp med en frukostutmaning, såhär lagom till våren!! varje vecka ska jag prova något nytt i frukostväg, säkerligen från den här mappen. och jag tycker det känns så himla peppigt och roligt att jag tror jag börjar redan nu! men först, här är några vykort från tvåtusentrettons allra färgladaste frukostar. som inspiration:
 

det var vår och jag åt yoghurt med nötter, aprikoser och färska bär, blodapelsinskivor samt ett par skivor mörkt bröd med ost och gurka. en annan morgon stod nya tulpaner på mitt soffbord och jag smakade en exotisk smoothie med banan.


jag gissar på sommar, filmjölk, linfrön, svenska jordgubbar, grönt vanilj-te och surdegsbröd med sallad, ost och gurka.
 

ett stycke oktober med rostat bröd, koppen med soyaoghurt nötter, kokos och müsli plus ett äpple från trädgården samt ett stycke augsti med hembakt bröd med ost och gurka, koppen med soyayoghurt, banan, russin, kokos, mandlar och en nektarin. åh!! som
jag längtar efter nektariner!! och persikor!! snälla sommar, skynda dig hit.
 

vilket te jag dricker här har jag ingen aning om, men att det är mitt hembakta filmjölksbröd är jag säker på! tänker minsann baka
det som en frukostutmaning och lägga upp receptet sedan, för det är verkligen sagolikt gott!! allra särskilt i kombination med en nektarin och koppen fylld med yoghurt, nötter, pumpafrön och vinbär från trädgården.
 

mer vårvind! vykort ett visar smoothie på blandade frysta bär, en avokado med tomatsalt samt en näve pekannötter och vykort två visar en fruktallad med keso och pumpafrön samt två rågbröd med avokado, tomat/ost, paprika, groddar. plus te!!
 

påsklov och havrepankakor med hallon, keso och kanel. väldans gott vill jag minnas. receptet finnes här!!
 

två sensommarfrukostar. den ena med rostat aprikosbröd, en kopp med nötter, granola, soyayoghurt och trädgårds-björnbär samt ett glas soyamjölk och den andra bestående utav clippers vita hallon-te, ett plommon, en skiva rågbröd med avokado samt koppen med vinbär, kokos, filmjölk, nötter, russin.
 

åh, ljuva sommarstugeliv. här äter jag rostat bröd med ost och gurka, koppen med grekisk yoghurt, müsli och blåbär samt några skivor honungsmelon. mumma kardemumma!! och mumma till barbent och blåvitt porslin också!!
 

frukost på sängen är alltid lite extra lyxigt tycker jag!! vykort ett visar den här jul-iga morgonsstunden och vykort två visar ett par
pankakor med björnbär, keso och rågbröd med mandelsmör, banan, kanel och muminpappan fylld med te.
 

smoothie-lycka!! blåbär var höstens grej, tillsammans med lite vanlijyoghurt och banan. supergott!!
 
ännu mera höst! den här frukosten, på vykort ett var nog årets favorit. godast och finast. se här! och päron plus grönt chaite plus granola med hallon plus rågbröd med ost och saltgurka smakar också ofantligt bra! kanske kommer någon utav morgnarna ovan komma åter igen i frukostutmaningen eller så blir det massvis utav nya! hur som helst är jag på ett så galet mycket bättre humör i dag. hurra för listor! och dela gärna med er utav några spännande frukosttips! ha det fint! puss

nu när jag är singel.

onsdag. och visst är det typiskt när alla livets mindre roliga ting ska hända på samma gång? särskilt när det
inkluderar det där som bara vi kvinnor får. jag tycker att det vore fint att inte behöva jobba dagar som dessa.
bara ligga i sängen, lyssna på jake bugg och dricka tranbärsdryck i oset av nya vanilj-doftljus och parfymen
du sprutat ett par gånger extra bara för att få känna dig lite mer ren. 

sweeter than heaven, hotter than hell | via Tumblr

men snart far jag till jobbet, och det ska bli fint ändå för jag har en lång lista på tankenötter att klura ut i takt
med att timmarna tickar på. ett roligt tips, tips som får tiden att gå fortare!! en tankenöt jag hade genom hela
föregående veckan handlade om det här: att lista sånt jag vill göra nu när jag är singel igen!

solitude; | via Tumblr

som att säga i från när någon gör mig ont. våga det!! och inte sitta med ont i magen i hemlighet och gå med
stenar på mina axlar när personen som rev mig flyger fram.

i'm leaving but i don't know where to | via Tumblr

som att finna kläder till garderoben-två-punkt-noll. det är dags att rensa ut och finna nytt. en ny del i mitt liv
plus en ny tid plus en gammal garderob. nej, det går inte i hop!!

▬

som att laga mer mat och prova nya spännade recept. för det gör mig glad och får mig att må bra. och det är
just sådant jag från och med nu vill fokusera på! dessutom finns det en fantasitsk kick som når mig när jag
nöjt får bjuda andra på det jag skapat!

On The Run | via Tumblr

som att läsa! det är sannerligen en skön paus från vardagen som jag har underskattat alldeles för länge nu!!
och det behövs! eftersom det just nu känns som om jag redan lyssnat på alla podcasts och läst alla bloggar. 
en så himla tråkig fas som kanske kan botas genom att byta internet-liv mot litteraturen för ett tag?

young and beautiful.. | via Tumblr

som att njuta på en onsdag! ha fredagsmys på en tisdag! eller söndag-i-sängen på en måndag! för kan man
så får man. det är bara jag som bestämmer nu.

R-earrange | via Tumblr

som att skiva kärleksnoveller igen. det går liksom inte om skriva om något annat än oss när jag är förälskad.
men nu!! nu kan jag dagdrömma fram visioner om hur andra möts, älskar och gör slut. underbart!!

Sunday morning soon will come | frostingg on Xanga

som att ge mig själv en vårig utmaning att låta bli gröten och prova på några nya frukostar! ägg, grapefrukt
och pankakor, nybakt bröd, soyayoghurten jag alltid äter om sommaren och smoothies med massvis av bär.
känns väldans passande nu när solen skiner igen och vi kryper närmare våren!
 
Tumblr
 
som att lägga pengar på underbara bestyr med vännerna! tänk, nu är det inte länge tills det är picknick-väder
igen! och vad sägs om en tripp till köpenhamn? eller en second-hand-runda? eller en alldeles ovanlig lördag
med middag på stan och dans som avslut? magiska minnen är värt alla pengar i värden tycker jag.

Tumblr

som gå och lägga mig i tid. tjugotvånollnoll i säng är mitt mål. så hinner jag skriva dagbok och läsa lite bok
och dagdrömma mig till sömns utan att bli stressad av att det bara är sju timmar kvar tills jag ska upp igen. 

Tumblr

som att hitta på lite mer bestyr med familjen min. restaurangkvällar, som resor och stadsäventyr. jag vet att
det kanske vankas flytt i höst och jag vill gärna ta vara på tiden när jag bor hemma med bästa mamma och
pappa och allra käraste syster. 
 
On The Run | via Tumblr

som att ta vara på kattgos och kramar. som att lära känna mig själv ännu bättre och vad det egentligen är jag
vill göra i framtiden. som att njuta och låta bli att oroa mig för så mycket jämt. åh, vet ni vad? fastän det gör
himla ont just nu, allra särskilt på denna lingondag så vet jag att den här tiden, den nya tiden kommer bli så
fantastiskt, sagolikt bra! och jag hoppas att den här listan kan inspirera fler som jag att finna lite pepp, hopp
och tro i dag. livet är fint, du är fin - ta vara på det! tusen kramar och ha det fint! puss

.                                                                                                                                           ph: weheartit.com 
 

men jag saknar alltid någonting ändå.

tisdag.  och efter att ha jobbat från sex till två samt övningskört i flera timmar ligger jag alldeles slut, nästintill gråtfärdig i soffan bland rosiga kuddar och luddiga filtar. energi är vad jag behöver och bäst blir det med hjälp utav livspeppen-listan som visst bytt namn till dansa, lev och le, ett himla gott mellanmål och en värmande kopp te.


nuförtiden dricker jag i princip bara grönt. lite för att jag vet att det är lättare för kroppen men mest för att det är världsgott!!

och det här är min favorit. kusmi almond green tea. smakar lite som mandelmassa och därför tänkte jag att det passar extra fint i
dag eftersom det är semlans dag!! själv tål jag inte vispad grädde, så jag tackar nej! men önskar att hoppas att du som älskar den lilla bakelsen unnar dig en fikastund fettsidagen till ära! och tips, tips till almond green tea! ha det fint! puss

om sånt man gör när det tar slut.

måndag.  och det är inte så lätt att följa traditionerna i dag. alltså, att finna vilka dagar som varit mina favoriter genom instagram.
jag har nämnligen inte tagit så många vykort den här veckan, jag har inte heller åkt på så många äventyr och fikastunder. nej, min vecka har egentligen bara handlat om att tänka om, acceptera, peppa och förstå att det inte längre är vi två.



så därför ska jag nu berätta om sådant hannah ellen josefin gjorde för att allt skulle kännas bra igen. 

som att gå ut och springa. en mil fastän hon inte tränat på en månad minst. hon sprang för att få gråta i fred, sprang för att få skrika på honom utan att han, eller någon skulle få höra, hon sprang för att se hur fint vårsolen sken mellan trädkronorna, hon sprang för att slippa vara hemma, i sovrummet där allt började och hon sprang för att känna att hon kunde lyckas med något. nu-jävlar-kraften, kan vi kalla den.

som att stanna uppe sent om nätterna fastän hon måste upp tidigt till jobb nästa morgon. hon har lyssnat på podcasts om självrespekt i kärlek, kikat på favoritserier som girls och big bang theory och spenderat otaliga timmar med kattgos, favoritmusik och pinterest-pepp i ett så sent midnattsmörker att hon hade stora blå påsar under ögonen när veckan var över.

som att sova hos vänner där man ska, får och vill prata ut om allt, allt, allt. där man för första gången förstår hur galet fel det egentligen var och att det inte är det minsta okej att hon gav så mycket utan att få någonting tillbaks. 
 


som att stunta i vettigheter och rutiner och äta frukost tre gånger om dagen och låta det vara okej att inte vara sugen, leva på choklad och glömma bort ett par måltider en dag. bara hon vet att det får inte gå för långt, för det är det inte värt. inte ett dugg, inte ett dugg. 
 
som att pyssla om alla sina spelistor och lägga till mer lyckorus och radera sånt som har alldeles för mycket med honom att göra. att ta tillbaka låtar som hon sedan länge förträngt och ta makten över melodierna som var deras och göra dem till hennes. hon har skapat en lista vid namn och solen strålade när jag lämnade dig som gjorde och gör henne säkrare och säkrare för varje dag att det som hände var något sagolikt bra.
 
som att åka till ett favoritcafé och äta favoritkombinationen rödbetor, chevre, honung och valnötter med pappa och syster som sälskap, där hon fick fokusera på annat ett tag och prata om sånt som framtidsdrömmar, påsklovsresan och hennes allra mest pirriga vårviljor.  
 


som att skriva, skriva, skriva. om minnen, om sånt hon älskat och sånt som gjort ont, om helheten och så ett brev till honom som började med meningen: jag att du ska veta, att det du gjorde mot mig, det var inte okej. och att, tillslut skicka det. och flyga fjäderlätt när hon ser att han har läst det. 
 
▼som att berätta för alla som frågar hur det går med kärleken och känna ångestklumpen växa för det är just det som är det värsta. sanningen. hon har gråtit när hon pratat om det som gjort ondast och kallat honom maddafucking idiot fastän det är två ord hon aldrig använder. men hon har också skrattat och lett brett när hon pratat om kärleksfyllda minnen och framtiden som nu lyser så klart, så klart, så underbart.

▼som att kika på skolor och unversitet inför hösten tvåtusenfjorton. hon känner pirret varje gång hon tänker på det, att det finns ingen som håller henne kvar, ingen som kan säga vad hon ska göra, vad som är bäst. hon kan göra precis vad hon vill och att tiden är hennes skänker ett lyckorus som aldrig ska få ta slut.

 
 
▼som att sitta på café och skriva listor på sånt hon vill vara med om i mars, i vår, i singellivet, i år. hon drömmer om den där egna lägenheten, om att aldrig låta sig släppa kameran och pennan och om att ge ut böcker. om att umgås med saknade vänner, om att åka och hälsa på morfar och mormor en solig vårdag och om att kanske, kanske bo i paris för ett tag.
 
▼som att åka till staden med allra käraste syster och införskaffa kläder till garderoben tvåpunktnoll. hon hade under många dagar funderat på hur hon vill se ut när hon sitter där på någon utav vårens många uteserveringar och pratar i kapp med saknade vänner. och när lördagen kom så gick hon igenom affär efter affär och kände hur skönt det är att kika på plagg, nu när det är bara hennes egna tankar och åsikter hon bryr sig om. i en och samma butik hittade hon tre drömmar som passar till allt, och den matriella lyckan var enorm.
 
▼som att byta lakan och cykla i väg. genom en ny dag, en söndag, då man inte känner sig ledsen längre, inte känner sig arg längre, ingen ånger, ingen saknad. bara peppen att en ny tid är här och att det är i henne själv hon ska vara kär. hon kan till och med titta tillbaka på tiden de hade i hop och le. för hon kommer aldrig glömma hur det var, att vara förälskad i paris, att höra hans hjärtvärmande kvällsord på telefonen, att kyssas för första gången i hans bil efter flera äventyrliga mil och att hålla om varandra och vingla på trottoarerna. 

❥ hädanefter ska jag vara bra för mig.

man kan känna så starkt för någon att man vägrar ge upp

man kan känna så starkt för någon att man vägrar sluta kämpa

för man tror att det en dag ska visa sig varit värt att kämpa för

 

November. | via Tumblr

 

det är som en kamp efter att känna ruset igen

det vi hade i början

då allt var så nytt och vågat och fint och magsikt

 

i ensamhet kämpade jag 

läste, lyssnade, funerade, undrade, förändrade

och när vi träffades visade jag dig

allt det där jag i ensamhet lärt mig

försökte ge dig allt du ville ha

försökte vara allt du ville att jag skulle va

 

och jag tänkte att det där som gör ont gör ingenting egentligen

för rusen och ljusglimtarna

då vi kändes så himla kära

då vi kändes så självklara

då du faktiskt sa något som värmde mig oändligt

var så vackra

för precis en vecka sedan tog det slut

i takt med att solen sken in genom ditt fönster

i takt med att jag knackade på din dörr

i takt med att du bad mig sätta mig ner i din soffa

i takt med att du sa att det inte längre skulle vara du och jag

 

i takt med det lät jag mig äntligen förstå

hur jag försvunnit i kampen om att det skulle bli vi två


och fastän tårar och saknader

fastän hat och ånger

 

vet vi båda nu

att det aldrig fanns ett jag och du

det fanns bara en som tog

och en som gav

 

och det är en lättnad som gör att vårt uppbrott

är något jag så enkelt klarar av

förut handlade låten om att jag skulle vara bra för dig

härdanefter, härdanefter

nu byter jag ut dig mot mig

härdanefter, härdanefter

det är slut och jag mår bra

jag lät det ta en vecka att berarbeta och förstå


men nu är en ny tid här

mars och vår och nya frön att så


ps. livet känns som något sagolikt fint

nu, när all tid bara är min.

                                                                                                                                         ph: weheartit.com


om en underbar morgon i mars. ☁

lördag. och jag ska alldeles strax dricka upp den sista klunken froosh, blåsa ut ljusen, packa i hop min kånken, pausa musiken
och fara till jobb. även fast solen inte lyser i dag och himlen mest är dyster och grå så känner jag att allting bara blir ljusare och finare för varje sekund som går. med andra ord, gårdagens ledsamheter är nu över och mitt humör stavas pepp!!


nu tänkte jag berätta om min favorit-gröt just nu!! den som jag alldeles nyss åt här vid fönsterkarmen, med tända ljus och en låt
som sannerligen är en underbar start på dagen på repeat. dan croll-only ghost.


och här är den omtalade burken mandelsmör från kung markatta som toppar ungefär varenda grötfrukost jag gör lagar! gjort på etthundraprocent mandlar, ekologistkt, fairtraide och så himla himla gott. tips, tips!!
 

gröten är kokad på fiberhavregryn, lite salt, lite kardemumma, en halv skivad banan, russin och hackade dadlar.
 
och toppad med andra halva skivad banan, macadamianötter, kanel, soyamjölk och mandelsmör!! det är få saker som jag tycker
är så galet gott som gröt. särskilt om den är kokad med kardemumma och toppad med banan. älskvärt!! och på tal om älskvärda ting, det är den första mars! är så glad att en ny månad är här. nystart!! underbart. ha det fint! puss
fotografi: jag

RSS 2.0