< coffeeworld. -

om sommarminnen. ❊

jag är på tok för självkritisk. har för lätt för att fylla livet med krav. aktar mig. aktar mig från att spela ut mina
lyckorus och skrika ut mina sorger. att hålla saker inom sig mår man inte bra av. och jag har kanske glömt hur
det är att bara leva. och inte oroa, stressa och ångra. så jag gick tillbaka. till hannah sommaren tvåtusentretton.
vad gjorde jag? vad åt jag? vad älskade jag? hur mådde jag? vykorten del ett.vi på saltkråkan. picknick. grillmiddagar. sommarstugeliv. bok-kärlek. froosh i massor. turer med tåget. att våga
klippa håret. hembakt frukostbröd. regniga cykelvägar. värme. seconhand-fynd. mamma i korgstolen på altanen.
stråhatt. bigarråer. uteserveringshäng. solnedgången. sovmorgnar. buketter i fönsterkarmen. puss

                                                                                                                                                               fotografi: jag

även osynliga sår behöver plåster.

❤  ❤  ❤ 

att äta frukost i trädgården. gå igenom fuktigt gräs till uteplatsen och lyssna på podcasts under strålande sol. jag toppar min frukost med krusbär, alldeles gröna från trädgårdslandet och beundrar rosorna, skirande ljusrosa medan jag smuttar på den färskpressade mynta-jouicen. värmen, doften, känslan i kroppen. en ny start, en ny dag.
 
jag mår lite bättre, för ett litet slag.  
 

puss, puss, puss.

lördag. och jag jobbar, tidigt. fastän jag gick och la mig så väldans sent i går. det där med sömn är något jag jämt underksattar. men när man går omkring med sådana virvelvindar i tankarna som jag gör en god natts sömn allt, allt , allt. jag sov så oändligt gott i natt. kanske för att jag har sorterat mina virvelvindar nu. kanske för att jag ser en väg ut.

och nu tänkte jag visa en bättre bild på sjömansdrömmen jag fyndade på myrorna för några veckor sedan. ursprungligen från rabalder. älskar!! perfekt att bara dra på sig över bikinin och hoppa på cykeln till stranden. ha det fint! puss

nu börjar livet.

torsdag. och jag mår så himla mycket bättre nu. jag är liksom på banan igen. har tagit skakiga steg in på min mail-inbox och kikat igenom instagram flödet som jag sa hejdå till för ett par dagar sedan, har börjat tuffa till mig. säga åt mina djävular och hjärnspöken att sluta klaga. sluta klaga och börja leva!! varje dag är ny, varje dag är värdefull.


hannah, du som är lite utav en hypokondrier, om du nu faktiskt får cancer i morgon, ska du inte passa på att leva i dag i stället
för att bära omkring på ångest och negativa tankar? tänkte väl det. sommarvädret bjuder på mängder regn just nu...

men det gör mig ingenting! jag älskar doften av varm asfalt och ljudet av tunga droppar mot björklöv. jag älskar podcast plus tända ljus och frukost på sängen. det här min bästa comfort-frukost, fiberhavregrynsgröt med kardemumma, toppad med kiwi
och hallon, banan, valnötter, kokos samt mandelmjölk. himlagott. jag älskar er ha det fint! puss
fotografi: jag

jag känner hur allt vänder nu.

onsdag. det finns inget enkelt sätt att beskriva de senaste veckornas frånvaro här. det finns bara svåra ord och fumliga känslor, mörker och hopplösa tårar. länge har jag sökt efter något som kan hjälpa mig, upp ovan ytan. något som får mig att se solen på riktigt och en horisont av hopp, känna spår utav äkta lyckorus och meningen med allt. och i dag hände det.  

och alltså åh. tänk att den här fjompen äntligen har tagit körkort!! ni som följt mig ett tag vet hur jobbigt det har varit för mig. resan från första sidan i teoriboken till dagens efterlängtade ord. grattis! godkänd! körkort!! och jag känner hur allt vänder nu. snart är jag tillbaka. starkare än någonsin!! tusen tack för allt underbart stöd. puss
fotografi: jag

om familjekramar, vintageklänningar och midsommar.

måndag.  jag har ätit frukost framför skrattframkallande avsnitt av vänner med allra käraste syster och ligger nu i sängen. med tända ljus omkring mig, mjuka lakan, en grå himmel utanför fönsterkarmen och en podcast i öronen. mamma sa bestämt att jag skulle ha en taking-care-day, så nu har jag det. bästa mamma, vad skulle jag göra utan dig?


en annan jag inte skulle överleva utan är jenny. systra min som var ett fint sälskap på en ledig dag. vi åkte till lund och kikade i butiker, åt sallad i stadsparken och blev brända på näsan. vykort ett visar en väldans god frukost. 
 

på sängen ligger en ny klänning, köpt på second hand men från märket rabalder ursprungligen. jag tänkte visa en bättre bild på alldeles snart för åh, den är sannerligen en sommardröm!! på vykort två toppar jag gröten med hallon, kokos och banan.
 

sedan var det midsommar och jag klädde mig i ett annat second-hand fynd!! ljusrosa, nästan beige klänning som är både skön och festlig till tusen. passar dessutom superfint till röda läppar, röda naglar, rosiga kinder.


och i öronen bar jag nya elefanter från accessorize.
 

eftersom jag inte mår så bra just nu tog jag det så lugnt som jag bara kunde på midsommar. traditionsenlig sillunch i min by och sedan for jag i väg med tankarna till havet en stund.
 

på kvällen var jag på en jättefin grill-middag i hemmet ovan. blåvita dukar, sköra blommor, vimplar, vitt vin och skratt.
 
i helgen har jag mestadels jobbat, varit på trädgårdsfest och kikat på filmer från när jag var en liten dagdrömmare som pratade med nallar mer än människor och som klädde granen i mer glitter än något annat. jag har skrivit en lista på sånt som kan rädda en från mörker och ätit en frukost som den ovan. ta hand om er, tusen kramar och ha det fint! puss

don't give up just because things are hard.


som du kanske märkt så har jag varit ganska frånvarande i några dagar nu. jag finner inte riktigt i balans i livet och har behövt bearbeta och andas ut. än är jag inte riktigt där, men jag vet att jag snart hittar tillbaka till rutiner och livsglädje igen. puss och tack till alla fina som kommenterar och inspirerar mig varje dag här. det är lycka för mig.  ☁ ☁ 
fotografi: jag

juni, juni, juni.

mina tankeställare den här månaden / om må-bra-sommar ettpunktnoll. nätterna är långa och ljusa och dagarna likaså. den ända tiden är den du har och passa. vill kroppen ligga kvar i drömmarnas land några timmar till så låt den. sov ut, du behöver det.
 
när du tappar tandborsten i toalettstolen, när du skapar blåbärsfläckar på nya vita påslakan, när saker inte blir som du tänkt. skratta åt det! alla gör misstag i bland! le och säg: vad skönt, jag är mänsklig!! och du, när du och vännerna hamnar i en skratt-fest, passa på att skratta så mycket du bara kan. det, det är rena medicinen!
 
underskatta inte dofter, musik och tända ljus: slå på låtar som får dig på ditt bästa humör, tänd ljusen för att skapa en lugnare oas och unna dig en härligt hudlotion eller duschcreme. små fragment av lycka som skapar ro i själen dagen ut.
 


tänk om - tänk positivt. som fantastiska hanna och amanda pratade om i sin podcast, för en vecka sedan precis. ptl, positiv till livet! ibland är det svårt att vända, men sanningen är att det ofta handlar om hur du tar det och inte om hur du har det.
 
oroa dig inte för vad andra ska tycka eller kanske tycker om dig! du vet inte, du behöver inte veta. så varför undra? så länge du ler och är lycklig, så länge du är stolt och trygg i din tillvaro så ska det inte spela någon roll i alla fall, vad någon eventuellt viskar. 

om något känns motigt. funder på varför? kommer känslan utifrån eller inifrån? det brukar hjälpa mig att acceptera situationen och klura ut hur jag ska hantera den.
 


drömvärlden, tacksamhetspeppen och att leva i nuet. tre tips som jag vet alltid hjälper mig från mörkret ur svackan. särskilt det där om att leva här och nu. att tänka och uppskatta "hur bra du är just här och att livet inte behöver vara med än det här" kan vara din absolut bästa tanke på hela dagen.

dröm, fantisera och skapa!! låt dig vara kreativ, dagdröm fram stunder i framtiden som pirrar, fantisera om sånt som du vill uppleva och skapa genom att klippa och klistra fram kollage ur tidningar, inred ditt rum lite extra sommar-fint eller hoppa på cykeln till staden och införskaffa ett hlet nytt klädval, från topp till tå eller måla dina känslor med akvarell.

▼ lova dig själv att aldrig mer skapa regler som hindrar dig från att vara den fantastiska person du är eller göra sådant som du mår bra utav och finner älskvärt.

skriv ner dina måsten, att bocka av är superskönt. men, men, men analysera dem först! är det verkligen något du måste göra? i sommar ska du leva så kravlöst du bara kan. k-r-a-v-l-ö-s-t.▼ våga låta dina nära och kära komma nära. det hjälper dig må bra, det utvecklar relationen och du vet ju, innerst inne att allt känns lite lättare när du sagt det högt.
 
inspireras av barfota-hannah. flickan som en sommar for till sommarstugan utan skor. "glömde visst dem hemma, vadå då? det är väl bara att köpa nya? eller gå barfota! det ordnar sig!" saker behöver inte tas svårare än så.
 
om du är rädd för att fel, om du är rädd för att misslyckas. att välja fel, att vara fel. bota rädslan genom att: ett. analysera de olika sidorna. varför är a bra? varför är b bra? två. ställ dig frågan: vad kan du förlora? och vad kan du vinna? glöm inte att rädslan för att misslyckas aldrig får vara större än viljan att lyckas. tre. baserat på ovanstående, plus din magkänsla, välj bara något. pang, sådär, nu är det bästämt. punkt! och se hur det blir. våga prova. you never know untill you try. 

allra käraste finaste älskade.

du är bara människa. ♥ men en alldeles extraordinär sådan. magi. glitter. wow-faktor. mirakel. du är det. 

 
du. du, får inte längre göra såhär mot dig själv. det är inte bra! fattar du inte det? du får inte låta något så oviktigt ta så mycket plats och energi. du får inte prioritera bort sådant som du älskar, sådant som får dig att må bra och gör dig glad! du får inte isolera dig, du får inte tänka sådana hemska tankar, du får inte sluta iakta ditt välmående, du får inte sluta klappa dig på axlen och du måste lägga av med det där himla anklagandet. lägg av nu! vad håller du på med? du är så jävla fin, livet är så jävla fint och nu är det dags att ta vara på det, på riktigt!! du har hela livet på dig att uppnå saker, men det är inte ett värdigt liv om du inte låter dig fylla det utav finheter. att bo i mörker gör dig inget gott. du vet det nu. det räckte med en vecka. ett stort svart hål. älskade vännen, nu tar du hand om livet och skiner som den sol du är. livet är så mycket mer än det där.  ♥ ♥ ♥ 
fotografi: jag

om snuvigt och stressigt, snurrigt och vackert.

måndag. och vet du? jag är inte alls i form i dag. jag har inte varit det på snart en vecka nu. känslor och förkyldningssymptom har blandats och jag är en splittrad själ vars bitar ligger över hela sovrumsgolvet. men det kommer bli bra, alldeles snart. lugna djupa andetag bara, en god frukost, en bra podd och en summering utav min  vecka genom instagram!


kattgos och måndagsfrukost. jag kände mig väldans förkyld och nervös men med sådant som jordgubbar, molly och fina planer höjdes humöret till tusen!! och bra musik! du har väl inte missat min sommar-lista?
 

fram mot eftermiddagen åkte jag till malmö för att möta det här solskenet. michaela!! min fina, fina vän som besökte skåne för sista gången på länge. vi gick till beyond retro och fyndade för att sedan picknicka lite i pildamsparken, alldeles vid vattnet. så magiskt fint!
 

en ledsen dag peppade pappa mig med en lunch på hamncaféet där jag bor. räkmacka med havsutsikt. älskvärt.


vykort ett visar ett tjuvkik på min nya favoritklänning från urban outfitters! jag ska visa ett bättre fotografi på den senare, men åh, det är sannerligen matriell lycka! vykort två är från ett kort ärende jag gjorde för att sedan återvända till sjukstugan. 
 

en fönsterfrukost i form av fruktsallad med keso, té och finncrisp med brieost. alltså, du anar inte hur himla mycket brie jag ätit de senaste veckorna. extrapris + jättemycket picknickar + studenter. men konstigt nog har jag inte fått nog ännu! och vykort två är på mamma under cykelturen hem från friskis och svettis på stranden följt av kvällsdopp.
 

en tidig fredagsmorgon övningskörde jag till ystad. pappa skulle jobba där och jag passade på att se mig omkring. träningsskor och podcast. världens bästa powerwalk!! ystad är verkligen en galet fin stad.
 
ett fotografi utav mitt rum. studentmössan ligger ännu och briljerar på bokhyllan. och det känns fortfarande lite pirrigt, såhär ett år senare!! och den goda feta-och melonsalladen med morotsbiffar och mynta-citron-sås finner du recept på här.
 
i söndags åkte jag och familjen till bosjö kloster för att luncha lite snabbt innan jag skulle jobba. ända till stängning. tokigt trött och känslan sitter kvar ännu. men åh! det är sommar, sommar, sommmar! och snart är jag tillbaka i min rätta form igen. och då ska jag njuta som bara den. ta hand om dig, dansa, lev och le och ha det fint! puss

om mumma sommarmumma.

söndag. och det är väl på tiden att jag delar med mig av ett recept? till dag som kväll, vid brasan på stranden som picknicken i parken. de här rätten förälskade jag mig i förra sommaren och när minnet utav den dök upp i mina tankebanor igen kunde jag inte sluta sukta efter denna vegetariska sommarmagi. det här, om något är mumma kardemumma!!

eller snarare currymumma!! för det här är purju-och morotsbiffar med curry, plus en feta-och melonsallad samt en yoghurtsås med citron och mynta. så oändligt gott! tyvärr är det inte jag som har kommit på dessa fina recept, men självklart ska jag dela med mig utav länkarna här:
 
▲ här är receptet för en feta-och melonsallad. så toppade jag med några oliver också, och lite extra salladsblad.

▲ och här har du morotsbiffarna! de har även ris och ärtor och annat till men till den här kombon är det bara biffarna som gäller.

▲ såsen är detsamma som i receptet ovan men jag bytte kesella mot matyoghurt och la till lite färsk mynta. 

fotografi: jag

men när mina tårar slutat rinna är teet plötsligt kallt. ☂

frågelåda del ett.

Cat

vad vill du kunna göra i framtiden som känns svårt just nu? vad vill du kunna övervinna?
 just nu är det så svårt för mig att vara nöjd. att liksom slappna av och inte låta mig stressas upp utav sånt jag vet måste göras sedan. om det så är att packa min kånken som att gå ut och springa, skriva brev eller betala någon räkning. det finns en gräns mellan krav och vilja som är så svår att förutspå. så vill jag även få bukt med mina ätstörningar en gång för alla nu. inte vara så orolig och rädd. och låta det kännas okej att vara vilsen i kärleken. 

jag har så svårt att hitta mig själv. både på ett personligt plan och klädstil, livsstil mm. jag är så splittrad och kan gilla allt från blommiga blusar till blått hår och platåskor. hur gör man för att hits sig själv och hitta den stilen som känns som en själv? att hålla sig till i princip en stil och inte vara allt för splittrad och vilsen?  åh, fina du. jag känner igen precis den där känslan. vilsenheten. men just när det gäller klädstilen försvann den där känslan när jag slutade oroa mig för vad andra ska tycka. jag brukade tro att någon skulle bry sig och chockeras om jag hade en femtiotals-stil ena dagen och en svartvit kostym-stil den andra. men så insåg jag hur fånigt det var att oroa sig för det, och att om jag mår bra och blir glad av att klä mig som jag vill så ska det väl ändå inte spela någon roll vad någon andra skulle säga om det! eller hur? själv älskar jag både mina blommiga klänningar från myrorna lika mycket som kombinationen svarta tunna byxor i hop med en slapp t-shirt. mina gubbskor är lika mycket mina favoritskor som mina vans och jag tycker det är en stil i sig! hannah-stilen! min egna personliga stil som ingen annan riktigt kan uppnå. och det är väl underbart? fokusera på att skapa dig en egen stil utifrån det du tycker om och låt ingen annan bestämma - bara inspirera! och du, vore det inte väldans tråkigt att bara klä sig i blommiga blusar och inget annat? kanske kan en blommig blus plus blått hår och platåskor göra en galet snygg stil tillsammans? din stil! 

ge oss dina bästa sommarlovstips, både som en kan göra själv men även med sina vänner. har du några bra saker på lager som samtidigt inte kostar en förmögenhet? vad sägs om att den här frågan får sitt svar i ett alldeles eget inlägg snart? ett i kategorin drömvärld, där jag får gå banans bland sommarlovsviljor och drömmar. alla för den stundent-vänliga plånboken, såklart! pirr, pirr. 

On The Run | via Tumblr
jag försöker finna en "ny" stil, men att drömma om fina kläder som andra har, och hitta egna minst lika fina är inte lika lätt tycker jag.. därför undrar jag vad/vem som inspirerar dig i dina fina klädval? och "går går du tillväga" om du ser något som är otroligt snyggt på någon, men inte hittar det själv eller har en aning om vart det är köpt? du inspirerar mig så himla mycket! först och främst, tack! vad du är fin. ♥ mina första tips till dig är svaren på kommentaren ovan, att inte oroa sig om vad andra ska tycka, att inte sätta upp gränser och regler om att platåskor och blommiga blusar inte kan höra i hop samt att, egentligen bara utgå från vad du tycker är fint!! men jag förstår också hur rörigheten kan brännas när en tycker om mycket olika saker. olika årtal, olika mönster, olika kombinationer och olika typ av plagg. jag tycker om att göra kollage, både utav urklipp från tidningar men även genom att göra mappar i pinterest, där jag kan scrolla för att fylla hela mig med stilpepp!! så tycker jag verkligen att det är viktigt att inse att det som är snyggt på en annan kanske inte passar mig lika bra, och att någonstans därute finns en färg eller ett plagg som passar just mig sådär extra extra bra! hitta kläder som passar dig, du ska inte klä kläderna, kläderna ska klä dig!! våga, låta dig inspireras och låt ingenting var obekvämt! en behöver verkligen inte lida pin för att vara fin. 

hur ser din syn på alkohol ut? kort sagt så dricker jag endast det jag tycker om. det känns så himla ovärt att hälla i mig sprit som smakar illa, särskilt bara i syftet att bli full. alkohol är inte bra för kroppen, det är som ett gift och personligen tycker jag att euforin på dansgolvet blir tusen gånger större utan sprit. allt jag vågar ger en oändligt mycket större belöningskänsla utan alkohol än med. jag tar gärna en shot för att skåla eller liknande men annars dricker jag helst bara vitt vin, eller rosé. för det tycker jag faktiskt är gott, supergott! att njuta av. förstår verkligen inte hur man kan hälla i sig sådär. 
 
kan inte du ladda upp en video när du sjunger? du nämnde innan att du sökte till ett musikgymnasium så det hade varit roligt att få höra dig sjunga! åh, nej jag tror det, om något skulle kännas alldels för personlig, och otryggt. men om jag någon gång skriver en låt så är min cafévärld den första plats den hamnar på! när det än händer.

On The Run | via Tumblr
läser din familj din blogg och hur känns det att skriva så personligt på ett allmänt ställe och inte veta vilka som läser, att träffa ytligt bekanta som läst din blogg, hur känns det och hur brukar du svara de när de nämner det? jag vet att min familj besöker min cafévärld i bland, men inte hur ofta. så om jag skrivit något särskilt jag vill att de ska läsa måste jag ofta säga till och tipsa!! jag tycker om att vara öppen. mina erfarenheter är gärna något jag delar, ofta på grund av att det skapar en slags gemenskap där både jag och du som läser känner oss mindre ensamma. att det finns fler som delar jobbigheter som mina har alltid varit världsfint för mig och då tänker jag att det vore väl underbart om jag kunde få andra att känna detsamma!! men jag har ändå en gräns för vad jag delar med mig och inte, min magkänsla säger ofta åt mig att nej, nu blev det för personligt. men så är det också ett sätt för mig att bearbeta saker, genom att skriva om det. problemet blir liksom mindre när en säger det högt!

vad är ditt bästa sommarlovsbestyr och vad gör man när man vill hitta på något på sommarlovet men inte har sällskap eller inspiration? när man bara hänger framför tv'n men vill ta tag i livet. picknick!! leta fram det godaste i ditt skafferi och bege dig till strand, skog eller äng för en fin fikastund. antingen med en bok, block eller podd som sälskap eller med en vän, eller flera!! jag kan ligga i många långa timmar och tugga vindruvor, sörpla på en smoothie, skriva listor och lyssna på gamla sommarprat och podcast-favoriter. ett superbra bestyr att göra alldles själv! ett tips är då att passa på att fundera över livet ditt, hur trivs du? vem trivs du med? vad ger dig positiv energi och vad tar din energi i från dig? lär känna dig själv! och har du tid kan du alltid laga några extra goda pankakor, baka scones eller göra en hejdundrande fruktsallad att ta med dig ut i solen!! var kreativ, och ta hand om d-i-g.

vem är din förebild? jag vet inte om jag har just en ända persom som är min förebild. i stället har jag flera olika som inspirerar mig, på olika vis. en utav dem är mamma, hon är alltid så positiv, har jämt så otroligt kloka råd och dessutom en klädstil som är helt fantastisk!! en annan är elsa billgren, med hennes vis att jobba med bara sånt hon tycker om och att hon alltid tycks gå sin egen väg, vad folk än säger. åh. och så tycker jag att hanna widell och amanda schulman inte kan kallas mindre än f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a med sin öppenhet, ärlighet och, också dem oändligt med kloka råd. 
 
ph: weheartit.com

om mumma kardemumma, frågor och nattstad.

torsdag. och i morgon är det den sista dagen i studentveckan här i skåne. sedan är det officiellt sommar, alla är skolfria och peppiga och även fast jag jobbar på som vanligt ett tag till så kommer det inte kännas på-riktigt-sommar förrän allra käraste syster har vinkat hejdå till högstadiet och vi kan äta en lång lång pannkaksfrukost i trädgården på måndag. pirr! 
 

men kanske är det fler än jag som ska jobba i sommar? troligen! då kanske en behöver ett bra mellis att fylla på energin med efter eller under en slitsam arbetsdag? mitt bästa är en fruktsallad, enkelt och bra att ha med i en matlåda dessutom!!

apelsin, kiwi, äpple, banan, päron, torkade fikon, russin, pumpafrön, valnötter, kanel och så en klick keso. simpelt kanske? men åh, så oändligt gott!! speciellt med torkade fikon i, en viktig ingrediens. glöm ej!! jag brukar köpa risentas. tips, tips.

jag har nyligen funnit en ny musikfavorit för just sådana här mellis-stunder. sara zacharias. med låtar som nattstad, mot solen och någonting i dig glömmer jag stressen för ett tag. tips nummer två alltså! nu tänkte jag passa på att öppna frågelådan igen! och jag ska försöka svara på allt men om något är akut eller blir borglömt så skriv här . ha det fint! puss 
 
UPPDATERING: stopp!! och tusen tack för ala frågor!! så fint.

☁ ☁ ☁

onsdag.  jag ligger ännu till sängs, ännu sjukling. och det är faktiskt väldans trist!! jag får så himla mycket spring i benen. lite ångest också faktiskt, fast det är inte så märkligt i och för sig och kanske är det bra för mig att tvingas vara still ett tag. som en övning. jag klarar ju allt, det har jag bestämt ju! i bland undrar jag vad min hjärnspöken vill egentligen.
 
nåväl, nåväl. nu tänkte jag berätta om något som gör mig glad. klädval! är det farligt kanske? att komma hem med en kasse i handen och dansa runt framför speglen i något nytt, tunt, svalt och sommrigt kan göra mig så himla pepp på livet?

kanske har det med stunderna då jag tänker bära kläderna att göra? grillkvällarna, fikastunderna och utflykterna. åh!!
 
såhär såg jag ut i söndags under min och pappas tripp till möllebacken!! klänningen är en favorit från allra käraste hm, tröjan
är ett par år gammal från monki, väskan är secondhand och på fötterna har jag mina älskade vans. finns inga skönare skor för mig just nu. sommarfavoriter alltiopa. och på tal om sommarfavoriter! här är min nya spellista! puss
fotografi: jag

om pioner och new york-utsikt.

tisdag. och i skrivande stund ligger jag till sängs, kallsvettas och hostar, hostar, hostar. åh. är det inte typsikt att när jag, på en promenad kvällen innan säger att hm, vore det inte lite mysigt att vara lite sjuk nu, det var länge sedan! vaknar upp morgonen därpå och är just det. och nja, hosta är mindre myisgt, men serier och tusen koppar te kan jag absolut leva en dag med!


i dag tänkte jag dela med mig utav ett litet turist-tips om du är på skånevisit i sommar! allra helst när det är söndag och du är hungrig som en varg. söndagsbrunchen på möllebacken i helsingborg!! länk.


är vi på sacre coeur i paris? eller på ett hustak i new york? nej, i helsingborg! magisk utsikt över stad, hamn och helsingör.


det var så otroligt fint att få slå sig ned här bland sommarvindar, new york-utsikt och pioner.
 

lilla mig. ett tips: möllebacken öppnar klockan tolv och om det är fint väder är det väldans klokt att boka bord först. 
 

så här slog vi oss alltså ned. alldeles vid pionerna. 
 

här bjöds det på massvis utav frukt, sill, mozzarella-sallad, tonfiskröra, lax, strömming, ägg, ostar och gott bröd samt en liten shot tomatjouice alternativt apelsinjouice med selleri!! kändes så himla lyxigt. mumma kardemumma!!

 
här satt vi länge, länge och pratade om sommarviljor, framtidsfilosoferade och jag erkände att om jag inte kommer in på min dröm-utbildning i höst låter jag nog bli alla andra ansökningar och reser i väg. dömmar, drömmar, drömmar.
 
jag tror minsann att new york-utsikten inspirerade mig!! hur som haver. här ovan syns världens bästa pappa.  


som kalasade på omgång två. först kalla rätter, sedan varma alltså. fast en kan ju göra som jag och äta kallt två gånger i stället! här får du nämligen äta hur mycket du vill för etthundrasextiofem kronor per person!! så himla värt.


så ingår det kaffe och te på maten också, såklart! vid det här laget hade små droppar från himlen börjat falla, men jag var nöjd och lyckligt leende med en kopp rykande grönt ändå. mitt hjärta slår sannerligen något alldeles extra för sommarregn.
 

plus plopp!! njutbart, på en söndag! varför inte? inga regler. inget kontrollbehov. inga rädslor. ä-l-s-k-v-ä-r-t.
 
efter några timmar var det dags att hoppa in i bilen igen för att övningsköra en stund i staden. nöjda, leende och enade om att
hit ska vi minsann ta med oss farmor, mormor och morfar, farbror, vänner och mamma och jenny och äta brunch tusen gånger om i sommar. så mysigt, gott och fint var det! tips, tips alltså! och vem vet, vi kanske ses där? ha det fint! puss

låt ingen tala om för dig hur du ska leva.

måndag.  och nu börjar den andra veckan i juni! det är sommar nu! känner ni det? den här veckan är dessutom student-veckan här i lund. nu tar alla mina föddanittiofem-vänner studenten och jag är så himla pepp för deras skull! för allas skull! äntligen är gymnasiet över! äntligen börjar friheten! men stressa inte hörrni, ni har hela livet på er.


nu är det dags för sumeringen utav min första vecka i juni. den som började med gröt toppat med keso samt en tankepromenad. på kvällen var det friskis och svettis på stranden och jag tog det första doppet! kallt men galet skönt!
 

en vardagsmellis innan jobb och så jag. sliten och trött med sommarlockar och de få blyga fräknar jag kan få.
 

i torsdags hade jag en dag för mig själv. hoppade på cyklen, gjorde lite ärenden för att slutligen hamna på kajgatan 34. luncha, läsa, skriva och fundera kring viktiga tankenötter. välbehövligt. och åh, vad jag trivs bra på kajgatan, vid vattnet och allt. 
 

i lördags var jag klädd i snickarbyxor, stickat och favorithalsbandet från monki. jag hade slutat jobbet och slog mig ner på en bänk i väntan på bussen mot stan, smakade min bästa froosh och läste stjärnor utan svindel. 
 

väl framme i stan mötte jag upp josefin! vi åt på ett nytt ställe på lilla fiskaregatan som jag tror heter incognito, är inte riktigt säker. hur som haver fanns det så himla mycket f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t på menyn!! jag åt vegansallad, hon en cesar-sallad och vi båda älskade våra rätter!! vi såg även hamburgaren, fish-and-chips och räkmackan som allt såg galet gott ut. tips, tips!!
 

efter en lång och älskvärd lunch med josefin for jag till malmö, och elsa som hade ett finfint knytkalas!! jag kom hem sent om natten med nya insikter och sov ut långt inpå söndagsförmiddagen. 
 

klockan tolv i helsingborg var det dags för mig att äntligen ge pappa sin födelsedagspresent. brunch!! på möllebacken fanns det så himla mycket gott på buffen, en underbar utsikt över stad och hav och pioner i trädgården. mumma kardemumma!!
 
såhär såg jag ut dagen till ära! klänning från hm plus vans på fötterna samt en stickad tröja. plus ett gäng ringar som jag alltid pyntar mina fingrar med. tänk förresten att en kan se ut såhär? barbent alltså! jag har nog inte riktigt förstått att det är sommar ännu. men det är det. och åh, jag behöver sannerligen en ny tid nu. tusen kramar och ha det fint! puss

sommar, sommar, sommar.

söndag. och jag vaknar lycklig och leende. peppad på allt! det är en sagolikt bra känsla, särskilt eftersom
jag vaknade med raka motsatsen i går. men, när jag somnade sent om natten var jag fylld på massvis utav
nya insikter. sådant som troligen kommer hjälpa mig massvis framöver! men de berättar jag om en annan
dag. nu tänkte jag sprida min pepp genom att dela med mig utav några smultron.
 
sommarkänslor. sommarvijor. sommardrömmar.
 
Untitled

jag längtar till midsommar. eller vilken annan dag som helst egentligen som jag tar mig tiden att plocka
blommor och pryda huvudet med en blomsterkrans.
 
Tumblr
 
jag drömmer om pannkaksfrukost. allra käraste syster och jag, ute i trädgården, färska bär och strålande
sol. precis som för två år sedan. det är dags att uppta traditionen igen!! 
 
tisdag. - frågor och svar 2. - kisskissbangbang - Starta en gratis blogg och börja blogga själv.

jag tycker den här bilden på lovisa ranta är så oändligt himla fin!! secondhand-klänning, bekväma skor
och sommarben. tagen från hennes gamla blogg, kisskissbangbang som jag hade som absoluta favorit i
flera år!
 
Tumblr
 
té. under min senaste visit i mitt sommarparadis införskaffade tre nya sorter som jag säkerligen kommer
smaka under alla sommarens kvällsmys, långfrukostar och eftermiddagskortspel innanför regnet. 
 
All sizes | 181/365 | Flickr - Photo Sharing!
 
mellan allt tankegrubbel och jobb så har jag inte fotograferat särskilt mycket den senaste tiden. men jag
tänker att det får bli ändring nu. bums. för åh, det känns som om jag vill minnas vartenda litet ögonblick
den här sommaren. så framföver får kameran bestämt följa med!!

On The Run | via Tumblr

att sitta på uteserveringar. känna solkyssar varvat utav trädens svalkande skugga, äta brunch eller fika och
prata tokigt länge om allt som en tänker på. det är ett bestyr jag sannerligen ä-l-s-k-a-r. 

fideleux --> auceans

smultronen syns i  trädgårdslandet nu, krusbären börjar få färg och snart lär ett hav utav vinbär dyka upp.
så småningom äter jag mina egna jordgubbar och i skogen kommer jag en dag kunna plocka mitt absolut
bästa bär. blåbär! visserligen en sensommar-kärlek men bara det där med bär gör både mig och min mage
väldans sommarkär.

Likes | Tumblr

jag har väl sagt det förut, men jag säger det igen. saknade cajsa, när du kommer hem, då ska vi minsann
ut på vattnet igen. jag för första gången på fyra år. tror att det kommer bringa mig massvis utav lyckorus,
särskilt om jag inte trillar i. åh, som jag längtar!!
 
theblankpage;

alltså sommar. bara ordet smakar så himla gott!! dansa! drömma! skriva! sola! magiskt. alla fotografier är
från wehearit. jag önskar dig en superfin juni-vecka!! tusen kramar och ha det fint! puss

                                                                                                                                             ph: weheatit.com

om olivträdet.

det kan vara så lätt att tro att allt är möjligt. 
att man är stark och kan krossa allt, allt, allt.
 
men även det starkaste trädet kan falla. förr eller senare. när du går ut för att hämta tidningen på lördagsmorgonen ligger det där. snett över garaget, en gren in i tvättstugan och en annan i bilrutan. stora starka träd faller hårt. krossar mer än de själva.2014-06-05
 
jag vet inte hur stark jag är. på träningspassen kan jag sparka ner alla ätstörningsdjävular och onda andar. där är min energi är på topp. ingenting känns omöjligt. allting är möjligt. jag kan gå på stan en dag och känna mig finast, starkast och bäst i hela vida världen. en ny klänning, mörkt läppstift, sommarlockar och silvana imam i mina kritvita hörlurar. blickar på mig. silvana sjunger. "jag svär på min mamma jag ska ge dem vad de tål". power.
 
när jag tänker på de där stunderna kan jag enkelt börja lova och peppa att jag är det absolut stadigaste och starkaste trädet som finns. med guldiga oliver, solmogna och med klargröna blad utan ett ända maskhål. eller ett körsbärsträd. med dyrbara japanska blommor. tuff och puderrosa. 
 
men så finns det andra stunder. andra dagar. andra nätter. det är som att jag blivt alldeles skör på en millimetersekund. du vaknar upp och kliver ut i trädgården. suckar, utan att tappa hakan eller kaffekoppen. "nu igen." du ropar in till familjen, att det lilla nyplanterade trädet har fallit igen. 
 
det som stod så stadigt alldeles nyss.
 
det finns andra stunder. andra dagar. andra nätter. då jag sovit förlite och frukosten min blev inte alls så god som tänkt. då kunderna i matbutiken är stressade och anklagande, då han hemsöker min näthinna och illamåendet står mig upp i halsen igen. då jag helt plötsligt och så väldans tydligt kan känna mina höfter och ångesten för att de gamla, slitna levis-shortsen inte längre passar mig, fastän de aldrig riktigt gjort det ändå. "jag vara bara inte gjord för dessa dar" sjunger håkan och jag sjunger med. blundar. låter gråten komma liksom droppar från en mörk himmel. storm. åska i själen. motvinden fångar mig. jag faller.
 
i bland är det svårt att sätta fingret på precis varför stormar bildas. särskilt när solen sken så himla varmt och klart för bara någon minut sedan. men jag tänker att ofta är det på grund av bråk. negativa gråa moln mot positiva glittrande strålar. varje dag händer det där inom mig. ett innerligt bråk mellann två röster. vissa dagar är jag stark och kan tränga igenom, eller i alla fall ignorera de mörka molnen av ren tankekraft. andra dagar är det en sådan evendelig motvind att jag snart inte ens orkar stå. faller. kanske krossas någon tunn och sliten gren också.
 
jag ser det framför mig lite såhär: en stressad familj, fem barn och tre bilar. sju husdjur, ett stort hus och en liten tomt. de lever livet hektiskt och har liksom glömt att ta hand om trädgården under vintern. ni vet, den långa kalla känslostormande vintern som varade ända till april? kanske har andra trampat i den också, rabatten, skyndat sig förbi genom ett gäng sköra olivträd på väg därifrån och knäckt några grenar på vägen. 
våren kom som en chock. helt plötsligt var det nya aktiviteter i familjer, matcher på helgerna och nya jobbscheman som styr över vardagarna. plötsligt är det den femte juni, grönskande sommartider. semester väntar runt hörnet och även om alla hoppas på solsken vet vi att det svenska vädret bjuder på en hel del regn också. sommarregn. ett väder jag egentligen älskar eftersom det finns plats för väldans mycket melankoli, tankegrubbel och tusen koppar te.
 
familjen är jag och olivträdet är mitt inre. vintern har varit lång, våren har gått flygande fort och nu är det plötsligt juni. jag har suttit på mitt bästa café hela dagen och mött både solsken och ett stormande regn som fick mig att flytta in från uteserveringen. läst bok, ätit lunch, kikat i kalendern och planerat sommaren. inspirera och filosofera. känt både lyckorus och ångest, melankoli och eufori. solstrålar och brakande åska.
 
i sommar ska jag plantera om. inga andra måsten eller borden finns. livet är fint, precis som det är. med familjen, karriären, husdjuren, de tre bilarna och det stora huset jag inrett alldeles själv. men trädgården, rabatten, är bortglömd. någon har brutit grenarna på mitt olivträd och trampat för hårt i jorden. jag vill vattna, odla nytt, rensa ogräs, men låta prästkragarna vara kvar. 
 
det är min sommar-plan. det är mitt projekt. det är vad stormen och solglimtarna talat om för mig i dag. 
fotografi: jag 

om sommarstilen.

onsdag.  regnet faller ännu. och, i ärlighetens namn älskar jag det. sommarregn är nämligen mitt absoluta
favoritväder!! perfekt för att äta långfrukost och koka en extra kopp te, perfekt för att lyssna på what med
alice boman och besvara brev, perfekt för att klä sig i pastellblå regnjacka och cykla till eftermiddagsjobb.
perfekt för att stanna inomhus och hämta inspiration inför kommande solskensdagar.
 
och det är ungefär vad jag har gjort i dag! ovan syns femton utav de klädval och kläder som jag inspireras
mest och bäst inför sommarens alla festliga, mysiga, långa, korta, soliga och gråa dagar. alla hämtade från
min pinterest här. jag tycker om att sätta ord på min stil. och den här sommaren är det orden bekvämt och
bohemsikt som bäst sammanfattar min garderob. vilka är dina ord? berätta!! puss
                                                                                                                                                   min pinterest.


om mens, en ny gröt och stjärnor utan svindel.

tisdag. och i dag regnar det. smattrar på fönsterrutan. jag dricker apelsinté och lyssnar på hanapees senaste podd. en utav mina favoriter. jag tycker så mycket om hur ärliga hanna och martin är, skämtar om sånt som aldrig lämnat min munn. i bland tänker jag på hur pryd jag blivit genom åren. och att det är väl det den där livslånga jakten på perfektionen har gett mig. 
 

att jag inte bara se bra ut, men att låta bra också. men nu känner jag mest för att släppa allt det där. bums. jag är så himla trött
på regler och krav. både från mig själv och samhällets ideal. att höra folk på tåget prata dieter som om det är något alla borde syssla med. och höra hur andra chockas när någon nämner ordet menskopp. som om det vore något äckligt. 
 

...när det är varje kvinnas vardag. fast inte min, för jag har varit utan den väldigt länge. det har bland annat med stress att göra. och vänta, varför har jag inte pratat om det förut? juste. det är ju äckligt. hoppsan hejsan. konstigt, är det inte?


nåväl. nu till något alldeles annat. en frukostutmaning!! det var på tok för länge sedan jag provade något nytt, så i morse, när
min vanliga gröt på kardemumma, kanel, linfrön, fiberhavregryn och russin var klar provade att toppa med keso!!
 
i stället för mjölk! tillsammans med frysta hallon, ett halvt hackat äpple, valnötter och kokosflingor blev det supergott!!

så, i framtiden kommer jag nog byta ut mjölken mot keso lite då och då, som variation. precis som att jag kommer byta ut min prydhet mot välbehövlig ärlighet, som variation. tips, tips gånger två. boken som skyms ovan är stjärnor utan svindel av louise boije af gennäs. läst hälften och älskar den redan. och jag tror att kanske kommer det bli bland det bästa jag läst någonsin. vore
inte alldels otroligt. den är nämnligen precis vad jag vill och behöver läsa just nu. ha det fint! puss
fotografi: jag

regnbåge, regnbåge, regnbåge.

måndag. och jag klarade kunskapsprovet!! åh, så oänldigt bra det känns. jag har skrivit lite mer om den brinnande lyckan här, om en vill läsa. kortfattat så är det såhär: allting blir bra, håll ut, håll ut, kämpa och håll ut. ♥ nu tänkte jag fortsätta traditionen här i min cafévärld! summeringen utav veckan! den sista i maj! tänk att det är juni nu. sommar!


i måndags var jag alldeles mellankolisk. lycklig för att både f! och mp som jag tycker så mycket om kom med i eu, men ledsen att det är så mycket rasism och liknande eländigheter som fått ta plats. nej, jag förstår inte hur en kan tycka att någon är mindre värd bara på grund av utseende eller vem man är kär i! är det inte galet? vykort två är från en stunds egen-tid på stranden, med lunchlådan, en superbra podcast och skrivblock som sälskap. ett favoritbestyr att göra när jag är själv. tips, tips!!

på tisdagskvällen for jag till hem elsa. min fina vän med den världsfina bloggen som jag tycker du ska klicka in dig på bums!! hos henne jag över natten och på morgonen smakade vi tre utav det godaste som finns: vattenmelon, bire och te. 
 
sedan åkte vi till lund. elsa hade skola och eftersom hennes flickvän är utomlands fick jag agera hundvakt! jag och elliott slog oss ned på baristas uteservering, med en bok, te och kanelbulle till mig och ett hundben samt elsas varma gosiga tröja till lilla elliott. världsmysigt!!
 
efter att ha jobbat kväll var det så fint att vakna upp och se familjen sitta ute, och äta frukost i trädgården. jag gjorde detsamma och sedan for de till stugan och jag till jobb. klädd lite som ovan!! jeans från hm, tröja från second hand och vans.

fredag!! jag jobbade till två och sedan vankades det köpenhamns-tripp med michaela. som nämnt var det väldans roligt att ses eftersom michaela skulle fara hem till stockholm över sommaren. vi skålade i vitt vin och firade in sommaren på bästa vis!
 

som nämnt åt jag en supergod avocadosallad, med pistagenötter och limedressing bland annat. väldans gott! och hur fin stad är inte köpenhamn egentligen? när jag ser kvällssolen på vykort två tänker jag att en borde fara över bron varendaste junikväll. 
 
sedan kom helgen som egentligen mest varit bestående utav tre ting. ett. att plugga körkortsteori. två. att plugga körkortsteori. tre. att plugga körkortsteori. men så har jag hunnit med en påse naturgodis, två promenader till havet i solnedgången och jobb.
 

mellis plus en paus på bryggan. när det gäller bestyr och liknande ting har det sannerligen varit en superfin vecka. men som du kanske vet så är livet lite omtumlande i hannahs själ just nu. och åh, vad skönt det är att ha fått bort körkortsteorin från axlarna idag! så välbehövligt. hurra! och snälla du, snälla ni. lova mig att ni aldrig glömmer följande:

allting blir alltid bra till slut. det löser sig. det ordnar sig. livet är fint, du är fin - ta vara på det. puss

om vykort från en solskensfredag.

söndag.  och mitt mellan tidiga timmars jobb och stressande körkortsplugg ligger jag nu i soffan. alldeles slut med rufsigt hår och trötta ögon. stökigt i hjärnan, stökigt i själen. förr brukade jag aldrig bli nervös. men nu. alltså, åh. det där himla körkortet
är vad jag önskar mest i hela vida världen just nu och jag hoppas till tusen på att drömmen blir verklighet snart.
 

men nu till något annat, mer peppigt och soligt och alldeles pirrande fint. fem vykort från min allra soligaste fredag på länge!!


efter jobbet for jag till lund och mötte upp världens bästa michaela!!  tillsammans hoppade vi på tåget till favoritstaden ovan, köpenhamn! där skulle vi fira sommar och passa på att träffas innan hon far hem till stockholm över sommaren.


efter ett par timmars prat och promenad längs strögets soliga gator hamnade vi i nyhavn. bland pastellfärgade hus och soliga uteserveringar promenerade vi tills vi hittade en meny som föll oss i smaken. ovan ser du min kalasgoda avokadosallad med pistagenötter och limedressing. sagolikt gott. mumma!!


förutom varandra hade vi nu även varsin påse från urban outfitters som sälskap! både jag och michaela införskaffade vars två älskade sommarfavoriter och jag kan knappt vänta på att få visa och berätta för dig om mina!!
 
och ända fram tills solen började gå ner satt vi i nyhavn. sörplade supergott vin och hade sådana eminenta konversationer som bara två ivriga, pratglada, sommarlyckliga dagdrömmare brukar ha. så välbehövligt fint! nu vankas mera körkortsteori, kanske en tur till stranden med allra käraste syster och en serie också. så jag mår bra. för jag vet så himla väl att stressen är aldrig mig värd om tötthetens tårar fälls på vägen. ta hand om er, och ha det fint! puss

RSS 2.0