< coffeeworld. -

om blåbärslycka.

kämpa. alltid ska man kämpa. jag har behövt kämpa så himla länge nu och många gånger har jag klagat över det, tyckt så himla synd om mig själv. det har varit med rätt men det har inte hjälpt. var gång jag tänker på problemen, att de som har varit så stora
och så starka fortfarande finns kvar där djupt innuti så blir jag svag och skör. som vallmo, den röda blomman som syns vid alla vägkanter, ni vet. den som när man plockar tappar sina blad. men jag är ingen vallmo. jag är en prästkrage. stark. 
 
det viktigaste av allt är att peppa sig själv. det finns vissa stunder, stunder som i dag då jag faller lite grann och försvinner bort bland onda tankar. svävar bland gråa moln. då är allt jag kan göra, det ända som verkligen hjälper  är att säga att jag är fin och
unna mig något som gör mig glad. berömma mig för den jag är. som ett té som mest köps för den vackra utsidans skull, en fin
porslinsskål och billiga blåbär som smakar nästan lika gott som jag är värd till morgondagens frukost. 
 
ps. om pepp-hjälp behövs så går det hur fint som helst att skriva till mig. hannah.9409@hotmail.com är min adress. 
fotografi: jag

sommarlov bland molnen.

det är kallt, regnigt och molningt. på förmiddagen åker jag på loppis-äventyr och fyndar en hel servis med blåa rosor  för en billig peng. jag dricker eftermiddagsté och läser en ny deckare i en knastrig korgstol på altanen. jag hör hur regnet smattrar mot plasttaket. dagdrömmer. på kvällen tar jag ett dopp i det sommarvarma havet och fryser i en blåvitrandig morgonrock bland sanddynorna på vägen hem. myser i ett täcke bland tända ljus och sappar mellan tv-kanalerna som mest visar os. det händer inte mycket här, i mitt lilla sommarparadis. men jag lever så himla mycket ändå. puss
fotografi: jag

en regnig dag föll de för varandra.

del två. jag har fått så himla många fina kommentarer på senaste tiden och ännu flera frågor som inte fick plats här. ni glömmer väl inte att ni kan maila mig. hannah.9409@hotmail.com är min mailadress dit ni kan vända er med vadhelstnivill! puss
 
Tumblr_m6kb3z8bsf1qcpmryo1_500_large 
musiktips? missa inte kings of convenience härliga melodier. perfekt semester-och sommarmusik!
 
ska du gå på way out west? i så fall, vilka band ligger på din topp 3 lista som ska komma till wow? ja det ska jag! komer bli så himla kul! topp tre måste vara bon iver (alltså åh, jag kan knappt förstå att jag faktiskt ska få se honom live), florence and the machine och first aid kit. men det gör lite ont att inte nämna ben howard, 
 
hur tror du att folk ser på dig? Tex när du åker buss eller står i kön på Ica. hur ser du på dig själv? för mitt självförtroendes skull försöker jag alltid se på mig själv med positiva ögon. det är viktigt att ge sig själv komplimanger och fina ord. man glömmer det lätt men jag är den ända jag kommer leva med hela livet. den ända som jag alltid, alltid kommer ha närmast. så om inte jag tycker om mig vem sjutton ska göra det då? därför försöker jag även tänka att andra ser mig med positiva ögon. så jag mår bra liksom. 
 
hur ser en dag ut för dig? vad äter du tillexempel och vill du ha allt du gör planerat eller är du en mer spontan person? en dag ser så himla olika ut för mig. speciellt på sommaren! jag förstår inte riktigt om du vill veta mer om bestyr elle måltider men när det gäller mat så ser det precis lika olika ut som dagarna. förut var jag en väldigt planerad person. jag har alltid haft ett lite för stort kontrollbehov vilket jag nu har fått bearpbeta på bup. det har verkligen gått jättebra och nu älskar jag spontanitet! är jag sugen på fil och jordgubbar tar jag det, är jag sugen på yoghurt och mackor tar jag det. att välja det jag är sugen på och inte det mina hjärnspöken säger att jag bore ta är underbart.
 
hur äter du på en dag? eller alltså vad för något typ till lunch och middag och har du fortfarande extra svårt för vissa maträtter? jag säger så som ovan, det är verkligen jätteolika men jag tar alltid det jag är mest sugen på. det finns saker jag inte äter och visst kan det vara saker jag är lite rädd för att äta men mestadels är det saker jag heltenkelt inte tycker om. säkerligen precis som du!
 
vad brukar du göra de nätterna då du inte kan sova? då tänder jag lampan, eller några ljus. läser en bok, bläddrar i en tidning, slår på något bra avsnitt av en fin tv-serie eller går en promenad. nattbad är också en sak att göra! det ger en sådan fantastiskt firgörande känsla att gå och ta ett dopp alldeles själv. om jag inte kan sova men känner att det är allt jag vill, att jag är trött så brukar jag slå på lite fin och lugn musik. som bon iver till exempel. sedan dagdrömmer jag om sånt som är fint tills jag somnar skönt.
 
Vad gör man nätter då man inte kan sova och ligger och mår illa över saker man egentligen borde vara glad över? då försöker jag antingen få bort de dumma tankarna med att göra fina bestyr, som de jag beskrev ovan. men i bland går det bara inte att glömma det jobbiga och tar jag fram penna och papper och skriver. skriver allt jag känner, allt som gör ont, allt jag borde känna och allt jag vill känna. att skriva hjälper i alla fall mig att lista ut vad det är jag verkligen känner. bortom alla underliga tankar.
 
Tumblr_m6nhch9whb1qhfkkqo1_500_large
 
kan du ge flera fototips på bloggen? tyvärr har jag inte många tips att ge. jag fotar manuellt utan knep och försöker redigera så enkelt som möjligt. men om det är något speciellt ni undrar får ni gärna maila mig på hannah.9409@hotmail.com. 
 
jag undrar lite var du bor? som jag försått det bor du någonstans i Skåne, stämmer det? precis. jag bor i en by som heter barsebäck, den ligger ungefär en halvtimma utanför lund.
 
vilka tre ord skulle du beskriva dig själv med? åh, sånt är så himla svårt men jag tror att glad, nostalgisk och fantasifull passar bra på mig! 
 
vilket är ditt favoritcafe? åh, det får nog bli st. jacobs stenugnsbageri i lund. mysigt, hembakat, lantligt. där doftar det alltid nybakat och kardemumma, kaffet serveras i fina blommösntrade koppar och i högtalarna spelas mjuk musik i form av monica zetterlund-jazz eller sånt magsikt som the temper trap.
 
har du haft någon pojkvän någon gång? nej. inte på riktigt. aldrig kärlek.
 
när fick du din första kyss? det var en varm sommar och jag reste jättemycket. kanske var jag tolv eller tretton då jag pussade på han som alltid ville hålla mig i handen och senare och undrade vad som definierade en kyss. samma sommar i ett häftigt sommarregn mot en liten stuga med röda knutar gav han som jag var så innerligt rädd för mig det som skulle vara min första kyss. i samma sekund insåg jag att det jag hade fått tidigare samma sommar också varit en kyss och ungefär så var det. ingen riktig första. bara lite fint, flummig och nervöst. 
 
spelar du något instrument? jag kan kanske sju till tio acord på gitarren och några halvkända eller påhittade låtar på piano men mer än så är det inte. 
 
har du gått på någon sport? ja! många faktiskt! men främst var jag tävingskanotist i ungefär sex år!
 
du håller inte på alls med paddlingen längre eller? (vi kom ju fram till för något år sedan att du kände till ett par jag känner till här i lidköping om du minns). åh, juste! lena! nej tyvärr har jag inte paddlat sen dess då jag insåg att min trasiga handled inte skulle orka någon mer träning på elitnivå. dock är min handled mycket starkare nu och jag funderar faktiskt på att åka till min kanotklubb snart och prova padla lite snart.
 
vad är ditt drömjobb? hur ser ditt drömboende ut och vart ligger det? detta är nog min favoritfråga! jag älskar att gå i framtidsdrömmar! jag vet inte riktigt ännu vad det är jag vill jobba med men en fin vision jag har är att någon gång få jobba på radio, skriva krönika och äga ett eget café i ett. dessa de tre yrken är de som lockar mig mest just nu. men i höst ska jag läsa en design/layout-kurs i skolan och det är mycket möjligt att mina dörmyrken ändras efter detta. mitt drömboende är både en lägnhet mitt i stan. med högt till tak, fransk, blomsterprydd balkong, en rund kakelugn i sovrumshörnet och ett renorverat litet torp som ska ligga kustnära och fint på landet. 
 
om du var en blomma vilken skulle du vara då? prästkrage! den är vildvuxen, stark, lång och enkel. det finns blommor som liknar den som växer lite överallt och man får gå nära och nästan undersöka för att se att det är en prästkrage som gungar i sommarvinden framför dig.
 
Tumblr_m5h8ct1fqq1qd4vtuo1_500_large
 
hur ser du din framtid? ljus, spontan, fin och lycklig. jag vill göra det jag tycker om, jag vill förverkliga små visioner och upptäcka sådant jag inte ännu vet att jag älskar. efter gymnasiet vill jag äventyra en del innan jag till sist slår mig till ro i (vision ett) den där dröm-lägenheten och börjar klättra på karriärstegen.
 
vilka secondhand affärer är dina favoriter? myrorna och emmaus i halmstad är två riktigt bra butiker! är ni i skåne så åk till möbelladan, myrona och emmaus i malmö också. kalasbra utbud! annars är det ju hur kalasfint som helst att resa runt lite i olika samhällen och städer och fynda småloppisar utmed landsvägarna.
 
hur började din ätstörning och hur länge höll den i sig? tänker du fortfarande på vad du stoppar i dig och hur din kropp ser ut? vad är ditt bästa tips till en tjej som mig som hatar sin egen kropp och har en självkänsla nere på noll? hur mycket vägde du som minst? jag ska skriva ett lite längre inlägg om det här en dag men kortfattat skrivet så fick jag en dag nog av att inte tycka om mig själv och bästämmde mig för att gå ner i vikt. det var självklart HELT FEL väg att gå och det slutade med att jag i november gick dagarna nästan livlös och sorgefylld (jag åt ju inget). mitt livs bästa beslut var då jag bestämde mig för att dagarna inte skulle fortsätta så som de var och tillsammans med mamma gick till skolkuratorn. jag vägde tio kilo mindre än vad jag gjort frånbörjan då. du som har svårt får jättegärna maila mig så kan jag försöka dela med mig utav så mycket erfarenhet och tips som möjligt! du måste förstå att det är dina tankar som är förvrängda och att det är ditt psyke som spökar. jag är säker på att dina vänner säger att du är vacker och du ska lyssna och ta åt dig det. du är din egen bästa vän och du ska behandla dig själv som sådan. överrösa med positivitet! 
 
skulle du någonsin kunna klippa av ditt hår till en page eller liknande? jag har faktiskt funderat på det ett par gånger! axelkort och med mycket volym vore fint. så ja absolut! men jag tror faktiskt inte jag vågar. inte än i alla fall
 
vad tycker du om din skola? Trivs du? min skola är bra! många härliga personer, trevliga lärare och roliga arbeten som inspirerar. bra skola! men det är inte så att min skola är mitt liv. de flesta utav mina vänner går på andra skolor och därför tar inte skolan så stor plats i mitt liv mer än att jag pluggar där. 
 
blind eller döv? jag älskar ju fina fotografier, fina inredningsdetaljer, hus och platser så jag är hellre döv än att missa att få se det som är så fint.
 
vad skulle du förändra med världen eller människorna om du fick ändra hur du vill för en dag? jag skulle ge alla lite mer självkänsla och lite mer empati. jag tror att lyckliga människor är snälla människor. för lycka behövs självkänsla och för att vara snäll behövs förtåelse för andras känslor. empati. 
ph: weheartit.com

om en morgon i juni.

en dag som i dag sover jag ut i stället för att ta den annars så frigörande morgonrundan. vaknar och sträcker på mig precis sådär som det beskrivs i böckerna. dagdrömmer, läser de sista sidorna av min senaste bok och låter mig sedan sammanfatta handlingen. orden. tänker på pojkarna med lockarna, flickornas alla bekymmer och hur det vore om jag var med. vem skulle jag vara? det är så himla typiskt mig att tänka så.
 
ute skiner solen. det är blåsigare i dag än i går men himlen är blåare. inte ett moln i sikte. jag häller upp frukost. fil med frysta hallon och torkade aprikoser. äter en bit rostat polarbröd med smör som smälter och rinner ner över fingrarna när jag biter av. dricker vatten och läser serierna i kulturdelen, precis som alltid.
 
vart jag än tittar ser jag havet. snart ska jag dit. jag packar bikini och läsning. det blir en deckare av mons kallentoft som jag hört ska vara skriven på ett sådant fint, detaljbeskrivande sätt som jag gillar samt några tidningar. tjejtidningen jag delar med min syster, hus och hem och elle. över huvudet drar jag min nya smultronklänning som jag köpte för fem guldpengar på HM dagen innan. jag döper alla mina klänningar efter antingen motiv eller tillfällen då jag bär dem. håkanklänning, jordgubbsklocka, skogskofta och solskenstopp. 
 
så går jag ner för stengången och spenderar dagen på stranden. vattenmelon, smörgåsar och en giffel som jag känner mig stolt att kunna njuta utav. kusinvitaminer, mormor och bästa morfar. syster som skrattar i takt med mig när barnen tokar sig och jag lever sommaren som aldrig förr.
fotografi: jag

om böcker i juni.

solen är här! både dagen och gårdagen har varit så otroligt fina och jag har inte gjort annat än att njuta. i går träffade jag en världsfin och saknad vän, åkte båt, fikade och fick sådana obligatoriska blåmärken som man får efter fina sommardagar. i dag är jag i sommarstugan igen, solar och badar, köper femtiokronorsklänning och bikini eftersom jag så klokt glömde mina hemma. dock är alla dagar är inte soliga som denna - men det gör mig absolut ingenting! för då kan jag slänga mig mitt bland tunna sommarlakan eller slå mig ner i en korgstol på terassen och läsa. jag älskar att läsa. 

i kväll kommer jag att avsuta den tredje och sista boken i en fristående serie av katarina mazetti som jag fullkomligt älskar - jag vill inte att den ska ta slut! så nu måste jag absolut tipsa er om dessa tre! 
 
böckerna handlar om Linnea som i går på gymnasiet "hårdrock, secondhand och vegoburgare - det är jag", så beskriver hon sig. i första boken förlorar Linnea sin bästa vän och boken handlar om hur deras vännskap kom till och de följande böckerna handlar om hur hon, tonnårsförvirrad och förundrad över vad det verkligen är meningen man ska göra med livet går vidare efter det. även om det i grunden ligger en hel del sorg i berättelserna är de de roligaste jag någonsin har läst. någonsin! så mycket ironi, och igenkännsinghumor. typiskt i min smak! katarina mazetti har även skrivit grabben i graven bredvid som ni kanske känner till?
 
dessa böckerna är väldans gamla så bäst är att låna de på bibleoteket om ni vill läsa - vilket jag absolut tycker att ni ska!
ha det fint! puss
fotografi: jag

om de där dagarna jag tog vara på.

måndag, sommarlov, lunch med en fin vän i stan och åh, (jag är så lycklig för att jag kan göra det nu. äta med en vän. känns stort på något vis) solen har värmt mig hela dagen och jag har nog aldrig kännt mig så sommareuforisk förut. en sådan dag som den här är, fast än jag inte gjort något vidare speciellt så himla fin och nu tänkte jag visa lite bilder från fler fina dagar som jag har varit med om på sistone. allt genom instagram där jag heter hannahstone_. 


en sommarfrukost. just denna morgon lyxade jag till vardagen lite extra med passion-och vaniljfil samt färska bär och müsli. samma dag åkte jag till särdals kvarn och köpte ett vitt té mest för förpackningens skull. men, det var faktiskt ett otroligt gott té. hallonsmak!


farmor har blivit sjuk. ett litet tag har hon varit på sjukhus och därför har jag fått åka och vattna blommorna i hennes hus medan hon är borta. när man gör sådant kan man passa på att öppna skåpen och spana på allt fint porslin hon har. kan tillägga att hon mår bra nu, min kära farmor och ska snart få åka hem igen. på andra bilden är charlie, min busiga katt som alltid ska ta min plats. hm.


det har varit en hel del småkyliga dagar den sista tiden. sådana som gör att man inte ligger i solstolen i bikini och läser utan slår sig ner på en filt och lutar sig mot ett träd (för att skydda sig mot virvellvinden) i stället. min nya monki-tröja har jag använt flitigt dessutom! på andra bilden ser ni min standard-frukost i stugan. ostsmörgås, lite fil och müsli samt té. 


som tidigare nämnt så besökte jag och några fina tjejer, närmare bestämt cajsa, caroline och hennes syster josefine kronovalls slott för att se laleh spela. förband var ed harcourt som är så sanslöst underskattad (lyssna snälla ni) och laleh själv var ju såklar helt magisk. åh


på kvällen sov vi över i carolines sommarstuga. dagen därpå åkte vi in till närmaste stad, simrishamn för att lunch och mysa i solen. det var en sådan fin stämning när vi kom dit. folket log i förmiddagssolen och jag förundrades över alla hus med pastellfärgade portar och rosor som klättrade uppåt tegelväggarna. ni vet ju hur jag älskar sånt.


plöttsligt öppnade sig skyn coh vi fick rusa in med våra kaffekoppar, tallrikar och vattenglas. vid fyra tiden kramades vi adjö och jag hoppade på bussen tillsammans med cajsa för att fara hemmåt till vår lilla by. väl hemma tog jag ett litet kort på hur jag såg ut den dagen. monki-tröjan, korallröd hm-klänning, mammas gamla väska och rayban-brillorna jag alltid bär med mig.


på lördagen tog jag lunch-tåget till båstad. som tidsfördriv hade jag fantastiska elsa billgrens sommarprat i öronen. väl framme mötte jag upp min familj och åkte till mina kusinvitaminer och drack kaffe. mjölken serverades i den sötaste mjölkkannan jag har sett. så fin!


och här är en halvbra bild på mig. i nya favorit-klänningen dansade jag omkring med min favoritkusin i kvällssolen. bild två visar min frukost från morgonen därpå. ostsmörgås, jordgubbar och lite müsli. det visade sig dock att jag inte alls var sugen på müsli den morgonen så jag gav bort yoghurt-skålen till pappa och åt en ny ostsmörgås i stället. de var nämligen extra lyxiga eftersom vi hade köpt brödet färskt på bageri samma morgon.


sedan fortsatte dagen med enkla bestyr. som att sortera bland alla snäckor som vi samlat på oss genom åren. på kvällen åkte vi hem till skåne igen. här ska vi bara vara i ett par dagar och då ska jag passa på att träffa några supersaknade vänner. fina sommardagar vankas! hoppas ni har det fint, det är ni värda. (glöm aldrig det!) puss
fotografier: jag

då blir luften grönare, livet skönare och allting känns så väldigt lätt.

jag har investerat i en ny klänning. ett rea-fynd på indiska i bästa modellen med sommarens allra finaste och ljusaste färger.
 
ps. jag måste berätta om i går då jag åkte med tre saknade vänner, en stor hög felecefiltar och en picknickkorg till kronovalls slott för att se laleh spela. förband var fantastiska ed harcourt som spelade apple of my eye så fint varenda litet hårstrå på min kropp reste sig. picknicken var god och fastän det regnade mest hela tiden var det så galet mysigt för jag hade visst glömt hur himla mycket lyckorus ett gäng fina vänners sälskap kan ge. och laleh, med såpbubblor och rislampor flygandes mot skyn var helt otroligt inspirerande och bra. eufori och magi och jag kunde inte sluta le.
fotografi: jag

vykort.

mellis. fina kortspel. blommor i solljus. snäckor. lillstugan. sånt som hör sommaren till.
fotografi: jag

det som räddar mig alla kyliga sommarkvällar.

i bland investerar jag i sådant som redan samma dag får sin användning. ungefär så var det för mig med fyndet ovan.
jag vet liksom att det var bra köp när jag har använt det varenda dag, så ofta jag kan. 
som en tröja så stor att man nästan kan bo i den och som är i en av de finaste färgerna jag vet. puderrosa. 
 
det kallar jag värt. 
fotograferat: jag

fast än jag är långt borta hör jag havets vågor rulla in.


är förkyld. dricker kopiösa mängder te och lyssnar på jenny jägerfälds sommarprat i P1. läser bok efter bok och bläddrar i stora mumin-boken. dagdrömmer. (för jag kan inte hålla mig borta från framtidsdrömmar om att bli författare som jägerfäld, eller illustrera lika fina figurer som tove jansson.) tar en eftermiddagspromenad längs strandkanten med mamma och plockar snäckor som jag sparar i en liten loppis-fyndad glasskål.

när jag är sjuk så är det som om tiden stannar. jag tänker att jag inte lever då, att livet fortsätter när jag är frisk. jag låter tiden gå, flyter med och längtar tills då jag frisknar till så att jag kan leva igen. men när jag tänker efter så inser jag att livet är himlans fint ändå. fastän näsan rinner och huvudet dunkar. för tänk att man kan ha en utav sina bästa sommardagar fast man bara flyter med tiden och gör sådant som att plocka snäckor, dricka té och drömma omkring i sitt sommarparadis.
fotografi: jag

om boktips, sjöjungfruar, instagram och sommarfavoriter.

del 1. tack för alla fina frågor! det var så många den här gången så jag välder att dela upp alltet i två. ha det fint! puss
 
Tumblr_m57f1saqaa1r1gvqzo1_500_large
 
Har du nå speciella skönhetsrutiner? nej, faktiskt inte! jag sminkar mig ganska lite, ännu mindre på sommaren och håret brukar jag ha i hästvans när det torkar för att få det jämnlockigt och med mer volym! 
 
Ska du ut och resa nåt mer detta år? det blir troligtvis en resa på höstlovet men änsålänge har jag inget planerat! vi får se. åh, är inte det en fantastisk känsla att ha en resa framför sig?
 
På de senaste Instagrambilderna har du en alldeles underbar tröja, vart kommer den ifrån? om du menar den stora, stickade pudderrosa så är den från monki! ska visa lite bilder här i min cafévärld snart.
 
jag undrar vilken app/effekt du använder i instagram när dina bilder får ett sånt där varmt svagt gult sken? till och med i dag har jag använt mig av filtret valenciaga, i två omgångar i dag började jag dock använda mig av appen pix!
 
Gillar du att rita? åh, jag älskar att rita! dock är jag inte så värst bra på det - men jag jobbar på det!
 
Skriver du dagbok eller är bloggen som en? i januari i år började jag skriva dagbok och har gjort det regelbundet sedan dess. där skriver jag om sånt som verkligen känns. det som gör mig arg, glad, ledsen, besviken och det som gör ont. i bloggen försöker jag hålla mig glad och visa sånt som jag gör på dagarna, sådant som jag vill minnas för att det är fint. så man skulle kunna säga att bloggen är min dagbok och dagboken är det stället jag skriver av mig.
 
Hur mycket pengar har du att spendera varje månad? Från jobb eller endast studiebidrag? jag har inget jobb just nu, så det bara bidrag. ungefär 1500 får jag i månaden.
 
Vad gör du när det regnar? Åh, jag pratade nyss om det med min pappa. Vissa blir så himlans deppiga när det regnar men jag förstår inte hur man inte kan se allt det fina som kan göras då! bio, promenader, spelkvällar, baka bröd, fika och luncha på fina ställen, shopping-och loppisturer eller besöka museum!
 
 
När och hur började dina ätstörningar? I höstas fick jag nog utav att tycka illa om mitt utseende så jag beslutade mig för att gå ner i vikt. i dag vet jag att det absolut INTE är rätt väg att gå om man vill ha ökat självförtroende.
 
Vilken måltid är din favorit på dagen? frukost har alltid varit min favorit. det är alltid gott och det är då ag njuter som bäst. men nu, i sommar har jag upptäckt hur underskattad lunchen är! det är då man kan boka date-tid med vännerna eller åka ut på ett idylliskt smultronställe med familjen. så himlans sommarfint heltenket.
 
Vad är din absoluta favoriträtt som middag? åh, jag har ju ingen sån. jag har aldrig haft en särskilld favoriträtt utan känner alltid efter vad jag är sugen på. jag testade det här receptet i går och åh! så himla gott det var. en ny sommarfavorit!
 
Vilken är din favorit bland storbloggarna? jag följer inte så många "storbloggar". de största som jag följer är niotillfem samt Elsas blogg och de är ju himlans bra! 
 
Vilken är din favorit affär? monki och hm är de affärer jag helst köper kläder i . men allmänt tycker jag bäst om små  finurliga lant-butiker (smultronställen) och vintage/second hand-butiker, såklart!
 
Har du något bra tips på en somrig bok?, gärna lite romantisk om man så flummigt får be om det.  läs himlen börjar här av Jandy Nelson. romantisk och himla fin!
 
Boktips? Favorit bok? jag har ett par bra börcker på senaste tiden som jag tänkte berätta om i veckan. de jag kan tipsa om just nu är mina tre favoriter, himlen börjar här av jandy nelson, ett ufö gör entre av jonas gardell och kapitulera omedelbart eller dö av sanne näsling.
 
Tumblr_m12zyxtwku1qep7vdo1_500_large
 
Filmtips? går ett bio-tips bra? jag såg nämligen L.O.L (den med miley cyrus, ni vet) med en fabulöst fin vän här om dagen och den var faktiskt helt galet bra och fin. långt över förväntan. åh. se, se ,se!
 
Hur gammal tror du att du kommer bli? vet inte! och det spelar mig ingen roll. jag ser till att göra saker jag mår bra av och tycker är kul och dör jag i dag, eller om hundra år så kan jag ändå inte hjälpa det. 
 
Enhörningar eller sjöjungfruar? jag har alltid haft en liten dröm om att bli en sjöjungfru så det får nog bli det! jag minns när jag var liten och spenderade mina sommrar här i tylösand. jag tyckte om att gå och bada själv, simma och låtsas att jag var en sjöljungfru. precis som ariel. 
 
Kan du inte berätta om något du ärr du har på kroppen? Ärr brukar har en historia bakom sig. haha, åh jag har ett ärr på mitt pekfinger, vänster hand som jag fick när jag åkte bak på mammas cykel när jag var tre och vi bodde i japan. jag vet inte varför men jag stoppade in fingret i bakhjulet och det började blöda något otroligt. vi behvde inte sy, mamma virade en blöja runt mitt finger och så var det med det - men ärret syns tydligt ändå!
 
Vad heter du i mellannamn? ellen och josefin är mina mellannamn! passar mig bra.

lika fint som smattrande regn mot solig asfalt.

en regnig eftermiddag då jag spelar kortspel med en harry potter-kortlek, dricker rabarberté, bläddrar i tidningar och
läser bra böcker med syster och mamma. det finns inga bättre bestyr en de som görs till smattrande sommarregn. åh.
 
i dag tänkte jag att det skulle sitta fint att öppna frågelådan! så, fråga vad ni vill om vad ni vill och jag svarar i kväll.
ha det fint! puss
 
STOPP!!
fotografi: jag

några rader om mat.

jag är den som letar efter nyckelhålsmärket i matbutikerna

som hellre köper hembakat eller stenugnsbakat bröd i stället för fabriksbakat

som gärna inte äter både potatis och bröd vid samma måltid

som inte tycker om tårta eller lösgodis

 

men jag är samtidigt den som vill ha saftiga burgare

som tar tre skivor extra ost på mitt frukostbröd

som älskar hur smöret smälter på en nybakad focaccia

som tycker att en bit choklad varje dag gör livet bättre

 

jag är den som byter vitt bröd mot mörkt med en fullkorn och frön

som tackar nej till pasta

som inte dricker mjölk till kaffet eller mitt té

som hellre lagar min mat än köper hem

 

samtidigt är jag den som väljer fläskkarre framför oxfile

som inte bryr sig om fall vin är onyttigt

som gärna provar ny mat och smakar på allt

som toppar frukostfilen med extra chrunchy och russin

som inte skulle kunna leva utan ost och bröd

 

så om någon undrar

varför jag inte visar bilder från när jag hämtpizza

eller om hälsomat är något jag bryr mig om

så vet ni nu.

 

jag är båda och.


om fina tider i sommarparadiset.

jag är sjuk. så himla megaförkyld och det gör ondare än vad det ska för jag missar en helfina kvällsplaner med de bästa av människor. men så är det i bland. tyvärr. jag kryar mig med film och indiskt i kväll och under tiden tänkte jag visa lite utav vad som har hänt på instagram. där hittar ni mig som hannahstone_ (glöm inte understräcket). 


dagen vi åkte till somarstugan åt jag vaniljyoghurt med sommarbär, russin och valnötter samt en lingongrova delat på två med ost och gurka samt salami och gurka. till det drack jag sörgårdsté. på kvällen kom min fina Emilia på besök. vi åt god mat, pratade i flera timmar och gick en strandpromenad där vi fick se en enhörning någon så fint skapat.


ännu en frukost. en äggmacka, ost och gurka på rågbröd, ananas, jordgubbar och tidningen retro som sälskap. efter frukost la jag mig i hängmattan och läste i några timmar.


livet kändes så himla fint och ovan mig lyste solen genom eken.


morgon och jag. det blev en dag på stranden och jag fick alldeles för många timmar för tankar.


det blev måndag, jag klädde mig i min nya bästa second hand-skjorta och åkte med familjen till stan. jag och pappa köpte billiga, hembakade och så galet goda kanelbullar som vi åt på vägen till skomakaren. mina nya finfina loafers ska äntligen fixas. åh.


bild ett visar ett vackert halmstad från parkeringshusets tak. på kvällen lagade vi god mat och drack vin samtidigt som regnet föll utanför fönstret.


i onsdags skulle jag till doktorn och fick äta min frukost vid en omänsklig tid. lunch åt vi på ett nytt favoritställe - tomatens hus! det ligger på vägen mellan mitt hem och sommarstugan så det passade perfekt att svänga in för en lunch.


det var så himla fint, somrigt och mysigt inrett. till lunch åt vi varsin tomatsoppa. det regnade nämligen ute och kalla som vi var kunde vi inte ha valt någon bättre måltid. mamma älskade soppan medan jag föll handlöst för deras hembakade bröd. åh. vad. gott.

på vägen till sommarstugan svängde vi även inom iittalla outlet där jag föll ännu en gång. nu var det på grund av alla fina fina porslin och brickor från rörstrand och arabia (mumin) som jag inte kunde slita blicken i från. ville ha allt men som ni vet fick
jag nöja mig med en mon amie-kopp samt té och en liten mumin-pillerask. v
 
det var allt för nu. torsdagens och fredagens bestyr visar jag en annan gång. det är ju sommarlov och åh, veckan har varken ett början eller slut. så fint. puss
foto: jag

i lillstugan.

vi var på loppisrunda i höganäs, gick in på iitalla outlet och jag fick liksom lyckorus och ångest precis på samma gång.
där fanns så himla himla mycket fint. särskilt från rörstrand och mumin. efter mycket om och men blev det i alla fall den
stora koppen och ett té från rörstrands serie mon amie samt en liten pillerask från mumin som fick följa med mig hem
den här gången. älskar det!
 
i kväll leker vi halv åtta hos mig och jag lagar italiensk med citron och en skvätt honung i nästan allt. det uppskattas nog.
och förresten, jag är lyckligare nu. så himla mycket. puss
fotografier: jag

du drömmer om något fint jag ser du småler.

här i sommarstugan äter jag frukost på det vackraste porslinet jag vet. vi fyller på så fort vi hittar något fint på myrorna, eller emmaus. som jag älskar att loppisfynda! i dag äter jag yoghurt med müsli, chrunchy och sommarbär samt en lingongrova
med ost och gurkskivor och dricker vatten till det, som vanligt.
 
på altanen sitter vi. dricker kaffe, läser modetidningar och leker om-du-fick-vad-som-helst-på-denna-sidan-vad-skulle-du-
välja-då-? med min syster. solen gömmer sig bakom molnen men havet ser alldeles spegelblankt ut. det lovar för en väldans
fin dag det här. åh. ha det fint! puss
fotografi: jag

om sommarregn och dagar i juli.

 
jag lever sommarstugeliv.
 
jag är på min bästa pats där stranden är nära och jag har familjen omkring.
jag känner mig fin. nöjd och kan köpa kanelbullar av en snäll dam på röda korsett som bakat med kärlek.
äter min utanför skomakaren i ett nostalgiskt litet hus i stan. där de skor jag köpt,
som egentligen är lite för små
ska lestas ut för att passa mina sommarsvarta fötter. 
pappa står bredvid och högt uppe på en molnig himmel strålar solen.
 
vissa dagar går allt i kras. vissa dagar är att sträckläsa en bok allt jag kan göra för att 
liksom överleva mig själv. glömma mina tankar. gömma mina tankar.
jag rymmer till en plats som bara jag vet är min. ristar in ett frågetecken på vänster lår.
en glasbit som markerar i vitt. jag väntar där tills jag kan andas.
då går jag hem och känner mig fin igen. 
 
på min bästa plats där stranden är nära och jag har familjen omkring.
fotografi: på min syster av mig

om ett hemligt paket, bärfika, rea-fynd och fina vänner.

det förvånar mig ofta hur fina bilderna kan bli via mobilkameran. jag som tycker om fotografering och sånt som är fint håller mig därför ofta uppdaterad på instagram. där heter jag hannahstone_ (fast än jag hellre skulle heta hannahellen om det inte redan var taget). nu tänkte jag visa lite vad som har hänt där den senaste tiden.


bland de få saker jag längtade hem till från spanien var nog min egen sköna säng något av det mest saknade. jag har
dessutom ett nytt påslakan som jag har stulit från sommarhuset som jag älskar så. på andra bilden ser ni mig i en snabb-komponerad vardagsklädsel på väg till stan.


frukosten gör sig så himla fin på instagram tycker jag. här äter jag davosgröt (yoghurt + havregryn som har fått stå över natten) med bär från trädgåden samt ett par små smörgåsar på hemmagjort kardemummabröd och klär mig i min bästa byxdress från hm. 


förra fredagen tog jag bussen till lund för att träffa fina linnea. på väg till busshållsplatsen öppnade sig plötsligt skyn och mina ben som inte kunde skyddas under paraplyet blev jätteblöta. 


väl inne i lund slog vi oss ner på st. jacobs för en världsmysig fika. är ni i lund så ska ni absolut gå dit. jag drack kaffe och åt en kardemummabulle som jag inte smakat på nästan ett år. andra bilden visar morgonen efter då jag blev alldeles varm i kroppen av att få se familjen njuta utav en av årets första ute-frukostar.


i söndags var jag på bärfika hos farmor för att fira hennes födelsedag. det bjöds på lite allt möjligt men för mig så blev det bär, mer bär och kaffe. jag träffade mina kusinvitaminer och njöt utav fint sälskap och värmande sol.


här om dagen var jag på en cykeltur! först besökte jag bibleoteket och lånade allt från skivor med laleh till tonnårsböcker, mumin och håkan konsert på dvd. därefter var jag på posten och hämtade ut ett spännande paket. det visade sig vara tre specialdesignade coca cola-flaskor som jag tydligen vunnit i någon tävling för någon månad sedan. så himla kul! min favorit är den randiga, givetvis. de ska aldrig drickas upp.


i tisdags fick jag frukostsälskap av min fina vän isabelle. därefter hade vi en helmysig förmiddag med harry potter-filmer innan det var dags för henne att ge sig av. på kvällen tränade jag friskis och svettis på stranden, tog ett kvällsdopp och åt hembakat bröd, plommon och macadamianötter som kvällsmål.


här är två bilder från min och carolines dunderfina lunch i onsdags. vi fick gratis kaffe på maten i världsfina koppar vilket givetvis gjorde mig hur glad som helst. och min bästa caroline var såklart lika snygg som vanligt.


som nämnt åt gick jag på bio och åt indiskt med josefin. det är galet vad glad jag blir av hennes sälskap. morgonen efter åt jag bär från vårat alldeles egna trädgårdsland till frukost. det är så fint att få gå ut i det daggvåta gräset och plocka de bär jag är sugen på. sommareufori.

här ser ni min nya rea-fyndade kjol från monki. den är lite lång men helt klart värd de fyra tiorna jag fick ge för den. på bild två syns boken från loppis till salong som jag så gärna önskar mig just nu. fulla av fin inspiration!

sommar sommar sommar och åh, vad det känns bra. ha det fint! puss
foto: jag
 

om blommiga koppar och fina planer på kungsgatan två.

som ni vet besökte jag och bästa caroline ett väldigt fint café i onsdags.
 
café kungsgatan heter det och ligger på kungsgatan två. vi blev väldigt sugna på att gå dit efter att ha läst och tittat på de fina bilderna på hemsidan. här.
 
jag åt månadens sallad som bestod utav lax, sås med dill och sallad. till det fick man bullar att dela på. en frö- och morotsbulle
blev min grej.
 

efter maten fick vi gratis kaffe ur världsfina koppar. 

det är så fint med caroline, vi känner varandra så himla bra att vi kan prata om precis allt och inget utan konstigheter. tystnad
som gapskratt. det är så fint.
 
vi satt ute även om det var hur megafint som helst inuti. kaffet serverades på ett gammalt vitmålat piano och alla möbler var gustavianska, som renoverade från ett gammalt konditori. sånt älskar jag

efter att ha läst deras meny igen såg vi att de serverar kalasfin brunch om söndagarna så då bestämde vi att när jag har tagit
körkort i höst ska vi åka dit och fira, mysa och prata om den där gången vi var här från första början. åh vad jag blir glad av
att ha sådana fina planer i tankarna, och åh vad jag blir glad av sådana här fina fik. ha det fint! puss
fotografi: jag

i den röda stugan med vita knutar.

i dag åker jag till sommarstugan för att hänga där i ett par veckor. kameran och datorn följer givetvis med,
alltså även min lilla cafévärld. (coffeeworld). då ska jag bland annat sysselsätta mig med det här:
 
Tumblr_m61xx1afpf1qbef7co1_500_large
besöka fina mysiga caféer. både halmstadsfavoriter och nya fynd ute på landet.
 

när det regnar ska jag sitta i fönsterkarmen, på loftet eller kura upp i en korgstol på altanen och 

höra regnet smattra som en fin bakrundsmelodi då jag läser någon av de sjuttioelva böcker

jag har packat med mig.

 

och så ska jag äta massvis med jordgubbar som ska köpas på stortorget. det finns nästan inget så somrigt

som att köpa jordgubbar av i ståndet på torget. de absolut godaste jordgubbarna är de dessutom.

 

jag ska bära rosor i håret och göra kransar av de vildvuxna blommor. jag missade det på midsommar

så jag tänker ta igen det nu. blommor i håret är ju så fint.

 

i förrådet har vi en picknickkorg av flätade trästrån som jag tänker gräva fram och fylla med en massa

godheter, en mjuk filt och ta med mig kusinvitaminerna på utflykt. så galet mysigt bara.

 

när solen är framme går jag ett par hundra meter ner till stranden och läser en bok, tidning eller lyssnar

på sommarprat. när jag blir alldeles för varm tar jag ett dopp i det blå och sedan går jag hem med

saltvattenslockigt hår, åh.

 

jag tänker ta med mig systramin ut på en massa fotopromenader. morgonljus som kvällsljus. bland

blommande rosenbuskar, i skog, vid klippa och på strand.

och så ska jag måla. äntligen öppnar jag  lådan med akvarellfärger och packar upp mina penslar.

 

Tumblr_lizb5mhhxc1qzk90qo1_500_large

jag ska gå på tokmånga loppisar och secondhand-butiker där jag hoppas att finna fina koppar, fat

och brickor, möbler, tavlor, böcker och fina plagg. att gå fynda vitage är bland det absolut bästa

jag vet!

 

Tumblr_m6kb3z8bsf1qcpmryo1_500_large

med mina gosiga katter ska jag givetvis mysa så mycket det bara går. de får så lite uppmärksamhet

utav mig här hemma då jag så ofta sitter upptagen med annat. 

 

Tumblr_m4msdc177t1r6hs0go1_500_large 

och så ska jag sova ut. för det behövs. jag är lite orolig för jag sover så dåligt. det vor så bra om jag

kunde få lite mer sömn nu. själen behöver liksom det. 

 

 Bllr-030_168953806_large

jag ska baka frukostbröd till familjen och bullar att bjuda släkt och kusinvitaminer på. fint.

 

Tumblr_m5f4721dan1rsm53yo1_500_large

och så ska givetvis några fina vänner få komma och hälsa på! jag ska visa dem mina finaste platser och så
ska vi ha picknick, eller bara ta med oss något gott att sörpla på och prata bort några timmar. åh.

 

nu är väskan färdigpackad och jag är redo för ett par timmars bilfärd mot halland och stugan.

sommaren så himla känns verklig nu. åh, ha det fint! puss

 alla bilder är från wehartit.com


fåglar viskar dom har hört dig säga att det aldrig varit på riktigt.

min torsdagsfrukost: en stor skål med vanilj-och naturell yoghurt med jordgubbar, blåbär, valnötter och pumpafrön. 

jag vaknade alldeles varm och lycklig i dag. för åh, gårdagen var så eminent fin. caroline kom hem till mig på morgonen och 
åt frukost. spontant åkte vi sedan till malmö, rea-fyndade och lunchade på finaste caféet. på kvällen träffade jag efterlängtade 
josefin. vi besökte biosalongen och såg filmen L.O.L , som var hur bra och sevärd som helst för att sedan äta indiskt på lilla
torg till klingade vinglas och halv-tio-lyckliga skratt. så fint. så gott. så bra. kan inte ni berätta om en fin sommardag för mig?
det vore ju så fint att få läsa. ha det fint! puss
fotografi: jag

om morgonen jag aldrig glömmer.

klockan 03:32 i söndags vaknade jag och kunde inte somna om.
 
klarvaken och alldeles rörig i huvudet. tankarna. de snurrade alldeles för fort.
jag gick till köket och diskade lite, plockade undan blåvita koppar och ställde in blommiga loppis-skålar i skafferiet. tittade ut och såg hur morgonen sakta började ljusna. lite mer för varje sekund.
jag gick tillbaka till min del i våningssängen, blundade försökte lite mer. jag blev sorgsen, för det gick verkligen inte att somna i denna fantastiska sommarstugan. min bästa plats. 

jag tog täcket med mig, gick ut på altanen och kröp upp i soffan. andades in den kalla morgonluften och kände hur svalt mitt täcke blev. det var så fint. men. jag kunde ändå inte somna om. 
 
vi hade planer på att gå ut och springa morgonen efter, vår vanliga runda längs med havet. men nu så visste jag att om jag någon gång skulle lyckas somna så skulle jag inte orka gå upp, och springa, alldeles innan frukost. så jag drog av mig pyjamasshortsen, drog på mig mina träningsshorts och en tjocktröja höver huvudet. håret var redan uppsatt i en slarvig hästsvans.

raskt gick jag ner mot stigen, den som låg precis innan sanddynorna mot stranden. jag började springa. och jag sprang. bort mot ringenäs där vi alltid fiskade krabbor när vi var små och tillbaka längs strandkanten. jag såg sju kaniner och två rådjur på vägen, en gammal träbåt och ett kuvert från ett brev instucket i sanden. 
 
när jag var tillbaka så ställde jag mig, utmattad och såg ut över havet. det blåste lite men havet var stilla. snabbt av med shortsen, linnet och tröjan. släpp ut håret och så gick jag ner. havet var kallt men jag vande mig snabt. ingen annnan männsika syntets till och det ända jag kunde höra var vinden i nyponbuskarna, havsbruset och några fåglar som vaknat till liv. när jag var på väg hem och gick upp över första sanddynan kunde jag se solen gå upp bakom husen, långt där borta. och jag tänkte att det här, det kommer jag nog aldrig glömma bort.
 
jag sov inte mer den natten. varför vet jag ännu inte. men det var den mest frigörande känsla jag har varit med om, att så spontant hamna där, med saltvattenshår och löparskor i vänster hand, och se solenuppgången. först av alla. 
fotografi: jag

om sommarljus och lyckorus.

åh. jag har haft en sådan vidunderligt bra dag, ni anar inte. det var en sådan spontan-detta-vore-kul-nu-gör-vi-det-dag, en sådan
som aldrig skulle ta slut. fylld av en massa besyr som jag aldrig kommer glömma. långa dagar och sena nätter men personer som
gör mig så ända-in-i-hjärtat-glad. det är väl ändå det sommarlycka handlar om? godnatt.
fotografi: jag/på bild: syster

om mig, morfar, vulkanutbrott och nötkross.

mormor har ett trädgårdsland. till höger, nere vid skön ligger det. där växer det gräslök, persillia, dill, jodgubbar och de rödaste utav smultron, som jag och min syster alltid brukade gå och plocka i smyg. vi var alltid barfota och fötterma blev alldeles lortiga av den mjuka planteringsjorden.

 

när det var dags att gå in fick vi bada fötterna i sjön. i bland gick vi ut på grannens något vingliga brygga, slog oss ner längst ut och dinglade med fötterna i det eftermiddagsvarma vattnet, och i bland ballanserade vi ut på de stora stenbumlingarna som låg där bredvid, och stod på ett ben i taget för att kunna doppa fötterna. just vid de där stenbumlingarna fanns det ofta små grodyngel som simmade omkring. vi brukade springa bort till morfar i garaget och låna en hink som vi sedan fyllde med vatten, en liten sten och en dekorativ vildvuxen blomma där alla yngel sedan fick bo. vi hittade på namn för dem, varenda en och delade upp dem mellan oss. han är min och hon är din, hon är min och han är din. vad för namn vi döpte grodorna till minns jag inte, men jag minns att leka med dem och få ett alldeles eget litet grodyngel var bland det bästa jag visste.

 

 

om kvällarna såg vi på film eller tv. vi tyckte allra bäst om cartoon network för där visade de tom och jerry. det bästa med att titta på det var att morfar alltid ville vara med. han skrattade och log brett och jag blev alltid lila varm på lycka. när vi blev lite äldre kunde vi även titta på stefan och krister-komedier och det tyckte morfar var ännu roligare. än i dag är morfars, min syster och mina skratt stunder till dessa buskisfilmer bland det mest glädjegivande jag vet.

 

i bland bjöd morfar på popcorn med jättemycket salt. det var nästan alltid för mycket men om han någon gång lät någon annan salta tyckte jag inte det smakade lika bra. det där extra saltet hörde liksom till. i bland kan jag tänka att det är detta som gör att mitt sjutton-snart-arton-åriga jag alltid uppskattar lite extra salt, fast inte uppskattar popcorn så värst.

 

när de varma skålarna, vi fick nämligen en var,  komm fram så brukade vi alltid se på film. barnen i bullerbyn, beppes godnattsaga, pinoccio, dumbo och linnea i målarens trädgård är de filmer jag minns vi tittade extra många gånger på och åh. jag somnade aldrig så gott som till en film.

 

jag älskade att vara hos min mormor och morfar. vi badade i sjön om dagarna, rodde roddbåt ut till de små öarna som fanns i sjön och lekte att det var en hemlig plats. en plats för bara oss. i bland åkte vi till ullared och handlade mat på gekås. när vi hade handlat klart så bjöd morfar oss alltid på skummbananer, för det är bland det bästa han vet eller så köpte vi mjukglass med extra mycket strössel på. även när vi var i stan köpte vi mjukglass. när jag är i halmstad ser jag att än i dag står glassvagnen kvar på stortorget och gör trötta barn lyckliga med extra mycket strössel. det godaste var att få halva glassen doppad i tuttifrutti och andra halvan doppad i nötkross. jag åt glass så de räckte för hela mitt liv de där dagarna. inte undra på att jag inte alls blir glass sugen nu förtiden. men att ta med mig mina små-kusiner dit, de ska jag göra, och åh, vad de ska få äta. en stor mjukglass i strut, med extra mycket strössel. tuttifrutti på ena halvan och nötkross på den andra.

 

efter några sommrar blev jag för gammal för att vara hos mormor och morfar på loven. jag skulle, eller så trodde jag bara att jag villa klara mig själv. tonnårsförrvirringen började och tog liksom inte slut. det byggdes ett berg av oförklarliga ting och tillslut blev berget en vulkan och för ett halvår sedan blev det ett utbrott som inte helt har slutat. men, i takt med att tampot saktats ner har jag även blivit en mer lugn person som förstår - som verkligen vill se - det fina i livet.

 

när jag bad mamma beskriva mig med ett ord sa hon sofistikerad. jag förstod inte riktigt vad hon menade men sedan så sökte jag i en trasig gammal uppslagsbok och läste: världsvan och elegant, bra på att/vill gärna se det fina i livet. 


jag älskar allt som är fint. och mina sommardagar som liten hos mormor och morfar är bland det finaste jag vet. det ser jag nu. (och det hade jag inte gjort utan vulkanen.)

 fotografi: jag

om lyckorus klockan nio.

en sommarfrukost: soyayoghurt och müsli med mandlar, smultron, vinbär och krusbär, ett rostat
surdegsbröd med ägg, kaviar, dill och persillia samt min rosa muminkopp med vatten.

"jag tittar på mobilklockan. det är en perfekt tid att gå upp, inte för tidigt, inte för sent. nio. jag tar på mig en kofta för jag har liksom inte riktigt förstått värmen ännu och så går jag ut i trädgården. barfota i morgonfuktigt gräs. i landet har vi sått både kryddor och bär. jag plockar på mig ett par kvistar persillia och dill, en näve vinbär, krusbär och - bästa av allt - smultron. till radions sommarmelodier gör jag sedan i ordning alltet och nynnar. sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav. jag går ut igen. morgonsolen, den strålar högt högt på himlen. borta vid bordet allra längst bort i trädgården sitter dom - hela familjen och de hälsar glatt. och jag tänker att livet ändå, fastän, och faktiskt inte kan vara mycket finare än såhär"
fotografi: jag

solgult, prästkragar och vindvisor.

söndagsförrvirrad.
fotografi: jag

RSS 2.0