< coffeeworld. -

▲ hogwarts, mitt andra hem.

om mina favoritmorgnar som börjar med yogi-te och gröten som nedan består utav fiberhavregryn, men som oftast och bäst består utav hirsflingor eller bovete. plus frukt, med nötter, kokos, bär, osötad mandelmjölk och kanel i massor.  

här om dagen läste jag ut den, min allra första hp-bok. tidigare hade jag bara fått den högläst av mamma, vilket mest är ett väldans diffust minne. trots detta så har jag varit ett harry potter-fan så länge jag kan minnas. och nu, när jag ändå pluggar
på engelska så varför inte läsa boken på sitt orginalspråk dessutom?
 
det var så oändligt mysigt och fint att få läsa om harrys första år på högwarts, precis enligt j.k rowlings ord. som du kanske
vet är boken inte alls detsamma som filmen, och att nu få tillgång till en himla massa "deleted scenes" kändes himla häftigt.
ihop men min frukost, tända ljus och en stigande höstmorgon utanför fönstret har vi sannerligen haft de bästa utav morgnar, harry och jag. och nu är jag på min andra berättelse i serien. ä-l-s-k-a-r. ha det fint! puss
fotografi: jag

om mindfulness-projektet.

mindfulness. att finna närvaro i alla sina särskilda, och icke särskilda stunder. jag har länge varit intresserad utav det. länge utövat det. men också har jag länge underskattat det. ☁ ☁ ☁ ☁ 

jag har sannerligen varit med om en riktig berg-och-dalbana i år. ett hejdundrande äventyr. ett innerligt äventyr. som började i destruktiv relation, en underbar rawsome vår, att ta körkort och slita ut sig för sista gången, och i och med detta låta alla monster hemsöka innan jag faller tungt ner i sängen för en tre veckor lång influensa. feber och förkylning, det är minsann ett tecken på att en inte levt hälsosamt om kroppen säger i från på det viset.

så flyttade jag hit. till skövde. där hösten är krispigare än aldrig förr. det är som magi var gång jag går igenom parken mellan staden och skolan. gula löv på träd som alldeles snart kommer bli sådär vackert november-kala. regndroppar mot kinden. friskhet i luften och jag som går och nynnar på favoritmelodier som lika gärna kan vara ben howard-lugna som energifyllda while she sleeps.

här finns de kanske mest fantastiska människorna jag någonsin träffat. som har, liksom jag varit med om hejdundrande äventyr. vare sig de har tagit sig igenom otroligt tuffa personliga, innerliga resor eller har färdats över asien med knappa ryggsäcken så inspirerar varenda historia mig mer än vad något annat någonsin har gjort. här finns människor som tänker samma tankar som jag, eller som bara accepterar mina tankar. som ser medvetenhet som en självklarhet och som sitter tysta bredvid varandra i meditationsrummet, som går i armkrok påväg till yogan eller som bara vill hänga, skratta, kramas, stötta och finnas där - här och nu för varandra på ett helt galet magiskt vis.

 

jag studerar lycka, medvetenhet, vad som händer i hjärnan när olika psykiska ting sker och hur en tar sig från negativa cirkulationer till positiva stigar. och det, i hop med dessa magiska människor, i hop med att jag själv fick de där tre veckorna med feber innan flytten, då jag kunde reflektera och analysera mitt tidigare krav-fyllda liv så har jag blivit lyckligare än någonsin. och även om det som hänt hemsöker mig i bland i form av minnen, rädslor och negativa tankar så inspireras jag och lär mig varje dag nya sätt att ta till vara på min nyfunna lycka och fortsätta gå på den där positiva stigen.

 

så, mindfulness. jag har som nämnt länge utövat det. stått mitt i det spegelblanka tylösands-havet om sommaren och andats, doftat, känt, lyssnat och tittat. varit alldeles här och nu. gått på yoga om tisdagskvällarna och tagit tysta minuter, med många långa djupa andetag både innan och efter. tagit milslånga tanke-promenader där bara fågelkvitter, havsbrus och vinden varit mitt soundtrack. men aldrig har jag erkänt hur viktigt och välgörande det faktiskt är med mindfulness. jag är en sann dagdrömmare, och fastän det inte alls är tystnaden som just mindfulness handlar om så har tanken på att inte låta tankarna snurra, grubbla, florera avskräckt mig. jag vill drömma. allra helst jämt. men jag märker också att det där med att aldrig vara närvarande har sina små kluriga brister.

 

tidigare i år, när jag slagit mig ner på bussen för att fara hem till byn från en lång fikastund i staden med en fin vän så har jag kommit på mig själv med att jag inte varit där, på cafeet. min kropp var där, men inte min tanke. den var hela tiden någon annan stans.

 

kanske var den hemma vid datorn och förbered ett blogginlägg. eller så var den på kassa-jobbet i matbutiken, redan nästa dag. eller så vilade den på ett annat par i en annan del utav caféet.

vad äter dom för något? vad äter jag? det där såg godare ut, det måste jag beställa nästa gång. eller så kan jag laga det i kväll! och så ska jag skriva brev, och så borde jag sortera garderoben. kanske ska jag läsa lite också?

 

och precis sådär snurrar tankarna på. jag sitter alltså mitt emot en utav mina allra käraste favoritpersoner, och fikar. men mina tankar är på en helt annan plats. en annan planet.

 

mitt tålamod har också länge varit lite klurigt. i och med att jag så gärna låter mina tankar sväva i väg så har jag allt för ofta hamnat i en ny idé, en ny tanke, om ett annat bestyr, om vad jag ska göra härnäst, vilket gör att det jag gör just där och då - vare sig det är att läsa en bok, som att se en film, som att sy ett plagg eller ta en lugn promenad har känts trist, för jag har redan gjort klart det där i tankarna, och är redan inne i nästa ting.

 

begreppet "att vara här och nu" kan säkerligen låta fjompigt för många. men här, i min stad, i mig, i den krets jag spenderar min tid vid är det uppskattat och givande, och inte minst v-i-k-t-i-g-t. det är många som utövar det, inte bara i min klass, här tycks det ha samlats väldans många medvetna människor som alla insett vikten i just nuet.

 

dokumentären mindfulness - i närvarons kraft på tv4play, som jag, efter en väns rekommendation nyligen kikat på var nog den sista insikt jag behövde för att verkligen förstå att jag länge underskattat vikten i att utöva mindfulness. att låta tankesnurret ta en paus. att våga träna upp tålamod. att vara här och nu.

så nu tänkte jag påbörja ett litet projekt. ett mindfullness-projekt.

 

i dokumentären nämns fyra olika verktyg, eller grundövningar (maria ryd heter kvinnan, hon är vetenskapsjournalist och doktor i medicinsk vetenskap) som en kan tillämpa för att utöva mindfulness; kroppsskanning, yoga (medvetna rörelser), andningsankaret (medveten andning) och slutligen tyst meditation, där du övar på att bevittna, inte utesluta tankeflödet i hjärnan, att iaktta de tankar som kommer och går utan att döma innehållet i dem.

 

"jag märker ofta att jag är otålig att komma till nästa viktiga sak, därmed går jag miste om nuet på grund av min otålighet". så säger jan kabat-zinn som är professor i medicin och var den man som införde begreppet mindfulness på sjuttiotalet. låter inte det precis som de klurigheter jag nämnde ovan? jo, minsann. och även fast jag, genom mina stilla stunder i tylösands-havet, kvällsyogan och tysta minuter blivit väldans mycket bättre så vet jag att det finns en bit kvar att gå. jag vill kunna vara mer här och nu, och njuta utav de fina stunderna jag upplever, i stället för att drömma mig vidare till nästa jämt, och uppleva ett härligt "flow" i det jag pysslar med för stunden och inte tappa tålamodet alldeles för snabbt.

 

så nu tänkte jag utöva mindfulness varje dag genom att utföra någon utav de fyra grundövningarna, i minst tio minuter om dagen, precis som maria ryd, i dokumentären rekommenderade.

 

jag vet att det här kommer förändra mig. och jag tänker att det vore intressant för dig, som läser att få veta om hur det förändrar mig, vad som händer och vad jag upplever. som ett levande experiment. som ett tydligt bevis för att det här verkligen fungerar, för att vetenskapen visar rätt. så jag gör en liten kategori i menyn. mindfulness-projektet.

 

och det pirrar i hela kroppen när jag tänker på att jag, en dag kommer kunna vara precis där, i lugnet, uppleva flow och känna av ett bättre tålamod.

 

vara här

och vara nu.

fotografi: jag


om en annan höst.

måndag. och jag tänkte passa på att vrida tillbaka tiden. ett år tillbaka, oktober tvåtusentretton. tänk så mycket en kan förändras på ett år!! det är galet. det där året efter gymnasiet har kännts som tio. och jag tror minsann att alla erfarenheter, alla dalar, alla toppar, alla ävnetryr, lyckorus och svårigheter har varit något otroligt positivt för mig.


för den jag är nu, den jag har blivit, det jag känner, mina drömmar, mina vardagsbestyr, mina prioriteringar och vilka personer jag har omkring - allt detta gör mig lyckligare än någonsin förut. och det tackar jag sannerligen det senaste året för. 

vilket innerligt äventyr, alltså. och lite såhär såg det ut, i oktober. månaden började med att besöka morfar och mormor för att
bli firad. nitton år på jorden med kanelbulle och grön favorit-kjol från urban outfitters.
 
en utav höstens favoritdagar var när jag och elin hade picknick vid sjön i järavallen, skogen där jag bor. scones, fruktsallad och te i muminmuggar. himla fint det, minsann!! (ps. elin, jag saknar dig. vi hörs snart, snart.)


på den tiden var jag kortklippt. himla fint, och himla skönt!! nu är håret inte långt i från min navel och även om det sannerligen är något jag trivs oändligt med så kan jag i bland sakna enkelheten. på vykort två syns bästa, bästa göteborg!!
 
som jag besökte för att hälsa på min fina, fina vän anna. vi hade det så galet jävla himla tokigt mysigt med veg-lunch på en-deli, promenader i haga och att smyg-peppa julen i form av kanel-gröt, clementiner, "farbror frost"-te och the holiday på tv-skärmen. 

något jag saknar oändligt mycket är att fotografera. kameraladdaren är kvar i skåne, och här sitter jag och ser hur himla magisk hösten är utanför min fönsterkarm. men till helgen, då far jag hem! och då ska jag minsann fotografera som bara den!!
 

något annat jag saknar är mitt bästa café, på kajgatan 34 där jag och pappa brukade sitta om dagarna, pappa med jobbet och jag med körkortsteori och tankar i ett slitet muminblock. om du befinner dig i lomma så vet du nu precis vart du ska fika!

en annan v-ä-r-l-d-s-b-r-a oktoberdag var när jag och fina olga for till köpenamn för att äta kalasgod vegetarisk buffé på rizraz, pilla på ungefär allt på & other stories (där jag införskaffade ovanstående favoriter) samt på diverse secondhand-butiker och så prata, prata, prata. så fint. köpenhamn fantastiskt. 
 
och på den tiden kunde en frukost se ut såhär!! té, päron, raw aprikos-och-valnötsboll, hembakat bröd med saltgurka och soya-yoghurt med äpple, kanel och kokos!! i fönsterkarmen, med tända ljus och i favoritporslin som vanligt.
 
och sist men inte minst, min fina michaela på skogspromenad. en anna saknad vän!! och det var det. ungefär!! fastän jag har det alldeles SAGLOIKT här i skövde så ska det minsann bli himla fint att besöka skåne igen. vännerna, bästa café kajgatan, att göra rawbollar, promenera i skogarna och picknicka vid sjön. så härligt!! ta hand om dig, och ha det fint! puss

from eden - hozier. ▼

tänkte att det kanske skulle passa finfint med lite inspiration såhär om lördagsförmiddagen. i form av klädval. urban outfitters
är sannerligen min bästa butik när det gäller klädval. hit tänker jag minsann ta mig nästa gång det är dags att införskaffa något nytt i garderoben!! det börjar bli himla mycket kyligare nu, tunna kostymbyxor och blusar fungerar liksom inte längre. åh, jag längtar redan efter att få spendera några dregglande minuter på uo i köpenhamn. ha det fint! puss

nu när dagarna är fulla utav andra äventyr.

nuförtiden. händer det jämt så mycket pirrigheter. jag har totalt bytt ut mina intressen mot sådant som jag
alltid ä-l-s-k-a-t eller, mått bra utav men inte fått så mycket utrymme för!! som meditation, yoga, filosofier
och tankesnurr, långa promenader i höst-krispiga parker, göteborgs-visiter, skratt men nya och magiskt bra
vänner, kvällshäng på café, och så plugg, plugg, plugg. 


det där med att spendera fritid bland bloggar, instagram och andra sociala medier finns liksom inte med i
min värld längre. inte alls på samma vis hur som haver. jag har minimerat, prioriterat. och åh, vet du vad?
jag mår så h-i-m-l-a bra. bättre!! precis varför jag tror att det är så tänkte jag dela med mig utav en annan
dag, men nu tänkte jag bara berätta om var en ännu kan finna mig!! puss

▼ hannahellenjosefin.tumblr.com
 
▼ på  facebook samt instagram, om än inte så ofta. @_hannahellen
 
▼ på spotify!! har skapat mig massvis utav nya spellistor. kika in!!
 
▼ på pinterest, där även fotografiet ovan kommer i från!!


▼ trick of the light - lonely the brave.

söndag.  och det är dags för en veckosummering! och ja, nu är jag minsann en dag tidig men traditioner kan inte alltid se lika ut!! så tänker jag nu, kring julen. som en vet är det min allra bästa högtid. som jag börjar dagdrömma om redan i oktober. och
i år vill jag ha fler gröna godheter på bordet, och mer spel i ställer för tv. nya traditioner tycker jag minsann är på tiden!


hur som haver, det här är min vecka genom instagram, där du kan finna mig som @_hannahellen. här är ett stycke vykort på
mig samt en vy från en morgonpromenad i staden. hösten är alldeles magisk. 
 

müsli-frukost med banan, kanel, dadlar och soyamjölk samt en vy från rummet mitt. 
 
att möta en vän för en kopp te-to-go innan skolan är nog bland det bästa av det bästa utav veckans bestyr. 
 
så började jag men ännu en ny tradition! bovetegröt! så galet, galet gott. recept finnes i kategorin: frukostutmaningen i menyn.
 
en annan dag när jag kom hem från skolan och var alldeles, alldeles slut-i-rutan kokade jag te och läste hp innanför regnet. jag och sambo-klara lånade oss varsin fantasy på bibleoteket här om veckan och åh, vad jag är glad för det!! att slå sig ner med the filosofers stone är så väldans mycket mer välgörande än mina gamla surfa-på-nätet-bestyr. tips, tips!!
 
bovetegröt nummer två!! den här gången med banan, valnötter, trokade fikon, frysta bär och andra favorit-ting att toppa med. någon undrade här om dagen om det inte är dyrt med ekologiska valnötter och jo, det kanske det är. men, alltås, vad är några kronor i jämförelse med vilket välgörande det är för miljön? vår miljö! din och min. 

och så, ännu mera höstkrisp under gårdagens traditionsenliga lördagspromenad!! himla härligt. så finns det sådant som aldrig hamnar på mina vykort. som kvällsté på pims, curry-middag, pizza-och-spelkväll, filmkväll med sambo-klara, yoga-pass och morgonlöpturer. himmelskt bra bestyr, allihop. ta hand om dig, och ha det fint! puss

all i want is you - barry louis polisar.

lördag.  och efter en spännande och slitsamt vecka andas jag äntligen ut. och sover ut!! det var sannerligen välbehövligt efter många sena nätter med många fina vänner. åh. jag tror minsann att jag har de bästa klassisar på jordklotet här!! hur som haver, den här veckan har vi påbörjat en ny kurs!!  consciousness - the science of subjectivity.


den handlar om medvetandet, och hur det kan hänga i hop med hjärnans funktioner. vi studerar mestadels terorier. teorier om vilken roll männiksan har, vad är det egentligen vi ser när vi ser och vad är verklighet och inte? har alla ett medvetande? djur, växter, organismer, molekyler, människor? himla flummig men åh-så-galet-spännade!


och ,det är delvis på grund av diskussionerna om medvetandet hos djur som har gjort att jag numera äter vegansk kost så ofta som jämt. och efter att sedan ha läst vetenskapliga artiklar om hur djuren, framför allt kor verkligen behandlas när animaliska produkter framställs så kan jag inte tänka mig något annat än att kalla mig just vegan.


go vegan alltså!! här kommer ett frukost-tips, etthundraprocent vegan. och etthundraprocent kalasgott!!


bovetegröt!! koka helt bovete med en nypa salt och vaniljpulver och toppa därefter med ekologiska godheter, så som banan, hallon, blåbär, valnötter, frön, kokosflakes, russin, torkade fikon, kanel och havremjölk.


min bästa havremjölk är nog garants ekologiska. himla god och till ett studentvänligt pris!! så, hädanefter blir det alltså vegan, till etthundraprocent när det gäller ätbart i min cafévärld. fantastiskt, är det inte? om det är någon fin varelse som har några bra tips på produkter, artiklar, recept eller annat så dela gärna! ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografi: jag

fleet foxes - blue ridge mountains.

frågelåda del ett.

long hair

har för mig att du förut get ut koden till din bloggdesign? gör du det fortfarande? jag har nog minsann aldrig gett ut någon kod, vad jag kan minnas! men jag tipsar varmt om att besöka designadinblogg.se för att få bra tips om bloggdesign. där har jag lärt mig allt, och så fort jag ska pyssla fram något nytt är det alltid där jag finner hur. tips, tips, alltså!!
 
och svarar du på din mejl fortfarande? åh, jo minsann. men när en pluggar från morgon i kväll och äventyrar ut i natten och svävar runt mella nya vänner och viktiga egentimmar så är det svårt att få tid! men om du vill ha ett snabbt svar så ställ en fråga på min facebook-sida!! länk i menyn. jag ber sannerligen om ursäkt för att jag inte svarat på alla mail ännu, hoppas det är förståeligt!

hur gör en om en är femton år och bara vill att livet ska börja? hur ska en orka stå ut med att vänta och hur kan en göra för att komma ur det och "börja livet på riktigt?" vet du vad, jag tycker att du ska fundera lite på vad det där med livet innebär för dig. vad vill du vara med om? vad är det mer exakt som ska börja? och sedan funder lite på den tiden du är i nu, vad skulle du vilja uppleva? ett sätt som jag, personligen tycker är väldans hjälpande när det kommer till att lära sig uppskatta den åldern en är i just nu är att skriva listor på sånt som jag nämner ovan. viljor! och så tycker jag att det där med tacksamhet är himla viktigt. här, under punkt nummer ett har jag skrivit om hur jag gör för att känna mig mer tacksam till det jag har. och åh, det har sannerligen hjälpt mig massvis till att hitta den inre ron som jag har i dag. tips, tips gånger tusen!!
 
vad exakt är det du pluggar? jag pluggar positiv psykologi och kognitiv neurovetenskap på högskolan i skövde! det är en treårig utbildning som ger en kandidatexamen i cognitiv neuvrovetenskap. för att förklara kortfattat och enkelt så handlar positiv psykologi om att hjälpa "friska" människor till ett bättre välbefinnande, i jämförelse med att hjälpa "sjuka" människor, med en diagnos att bli friska. alltså, om en låtsas att en har en termometer framför sig, i stället för att hjälpa någon från minus åtta till minus två hjälper jag någon från plus två till plus åtta, ungefär!! och kognitiv nevrovetenskap är kortfattat vetenskapen om hur det psykiska, tankar och beteende, fungerar i hjärnan. utbildningen är förövrigt til nitto procent på engelska, vilket jag tycker är fantastiskt roligt! om jag får generalisera lite så vill hälften av oss, i klassen min bli föreläsande coacher och hälften forska inom området. vilket gör något som redan är så galet intressant ännu mer peppigt!!

Papillon | via Tumblr

hur bor du? jag bor inneboende!! i en stor gammaldags lägenhet tillsammans med min hyresvärd, som är en supertrevlig lärare som pockar trattkantareller som en får smaka och så sambo-klara som har blivit en utav mina allra närmaste och bästa här!! vi bor precis bakom en galleria, på stans bästa innergård, med äppelträd och blommor och bänkar att slå sig ner på om en vill plugga under solskenet. 
 
och skulle du kunna ge tips på hur man blir av med stress? vad som brukar fungera för mig är att skriva. antingen så skriver jag dagbok så att mina känslor kan få lämna kroppen, eller så skriver jag en lista på tacksamheter, eller sådant som jag tycker om för att stärka min lycka eller så skriver jag ner precis det som stressar, punkt för punkt för att sedan kunna planera hur och när jag ska ta tag i momentet, om det ens behövs. det är viktigt att inte ha för mycket krav och för många punkter på sina att-göra-listor. men, som sagt är det här sådant som fungerarar för mig, men kanske inte för alla! vad som däremot är vetenskapligt bevisat är att motion, så som en promenad eller meditation på lång sikt hjälper mot stress!

har du sett en kärlekshistoria av roy andersson? ja det har jag minsann!! himla fin.

kan du inte berätta lite om dina favoritpersoner? typ ett helt inlägg med någon bild, hur ni träffades och sådär? åh, vilken underbar idé!! ett sådant inlägg ska jag absolut slå mig ner och göra någon dag!! 

hur många läsare har din blogg undrar jag? vet du vad? jag har faktiskt ingen aning! jag kikar varken på statistiken här eller på bloglovin längre. jag gör inte det här för att samla läsare. jag gör det här för att få utlopp för kreativiteten, för att dela med mig utav sånt som är viktigt, för att dokumentera och berättar för mitt framtida jag och för de vänner och nära som jag inte har lika intensiv kontakt med längre. i kommentarsfältet ser jag samma namn väldans ofta, det är som att vi är vänner som byter ord och det är det, namnen, kommentarerna jag samlar på snarare än läsare. vi är som ett litet gäng här på coffeeworld, vilket jag tycker är världsfint!!

hittat ngt favoritfik? lunchat på glädje? det har jag, minsann! på helensgården ligger café förr som är v-ä-r-l-d-s-m-y-s-i-g-t, särskilt om en fikar med familjen sin, så finns det café rådhuset som är stort och utmärkt om det är ett stort gäng som ska hänga, dricka billigt kaffe och smaka på nybakta kolakakor, och så har vi pims, som är både en restaurang, café och bar men himla härlig stämning. kanske bäst bar-häng i skövde, till och med! tisp, tips!! och glädje har jag inte lunchat på ännu, men tydligen ska det vara kalasgott!!

R-earrange | via Tumblr
 
 
hur fick du lägenheten i skövde? jag fann den på högskolans hemsida! under länken lediga bostäder. jag mailade några olika som jag tyckte passade mig bra och efter att ha fått en bild på en himmelsk kakelugn som svar sa jag pax, pax! och så hamnade jag i det som jag ännu tycker är det absolut finaste boendet i hela skövde. och åh, jag är så otroligt tacksam för det.
 
är din ätstörning vilande nu eller helt borta? jag har beslutat att tro på tanken om att en aldrig blir frisk från sin ätstörning, men med sin ätstörning. jag kommer alltid få vara lite extra vaksam, vara noga med att inte skippa måltider eller att träna för mycket, eller att ställa för höga krav på mig själv och inte tillåta mig bara vara hannah utan att ständigt sträva efter den där ouppnåeliga perfektionen. men jag har inga problem med något utav det där just nu, de där tre veckorna utav feber som jag tog mig igenom innan jag flyttade hit, plus att allt, allt, allt blivit så s-a-g-o-l-i-k-t bra här har jag sannerligen att tacka för det. 
 
vilken person är du i sociala sammanhang, både i grupp och med enskilda personer? är du den tysta, försiktiga eller är du den som tar för dig och tar mycket plats? hur beter du dig liksom? åh, vilken härlig fråga! om jag får citera sambo-klara så har jag blivit beskriven som "hannah von talk-a-lot" och så, när min vän michaela fick nys om den här frågan berättade hon hur hon kunde inte låta bli att tänka på en hannah som läser erotisk novell och skrattar knäppt mycket på festen. så en kan väl säga som så att jag pratar mycket, jag älskar att prata! och så är jag väl lite knäpp, jag beslutade mig nämligen för några år sedan att jag hellre pratar för mycket än ingenting alls. och jag trivs med att hålla lite låda och få människor att skratta, åt mina ord som åt mig! men jag trivs lika mycket åt att lyssna på andra, ta hand om och fastna i tårfyllda konversationer på balkongen. jag är absolut inte den tysta, jag tar absolut för mig och tar plats, men jag behöver inte få mest uppmärksamhet och stå i centrum. jag vill heltenkelt bara ha himmelskt roligt med mina favoritpersoner som jag tycker så oändligt mycket om!!
 
har du planerat för kommande videos? tycker alltid de är så bra och dina ord är så peppande! åh, det gör mig så himla glad att de uppskattas! särskilt eftersom det faktiskt är ett par år sedan, nästintill som jag spelade in en video senast! och jag funderar på det i bland, men jag tycker att det är lite utelämnande, om jag ska vara ärlig. vill en prata med mig så säg gärna hej på stan! och ps, det finns alltid tid för fika!
 ph: weheartit.com

nick mulvey - fever to the form.

lördag. och jag a-n-d-a-s ut efter att äntligen ha avklart min allra första tenta!! det var faktiskt himla roligt att slå sig ner i salen i går och besvara kluriga frågor om den spännande kursen jag alldeles nyss läst. det kändes både svårt och lätt på samma gång och jag har ingen som helst aning om vad resultatet säger, men nu är det minsann gjort. och åh, världsskönt!!


så i går firade vi, klassen och jag och alla andra fina filurer som avklarat sin första tenta!! tacokväll och festlighet. väldans fint fredagsbestyr! hur som haver tänkte jag nu visa ett gäng vykort från förra veckan! födelsedagsveckan!!
 

som mest bestod utav plugg, krispiga promenader, grötfrukostar och så de där små spontana grattis-i-förskott-presenterna som får mitt hjärta att slå dubbelslag utav lycka!! morotskaka, silverklädda paket, kramar, och så kanske det bästa utav allt:
 

göteborg! jag och sambo-klara tog en dagstripp till favoritstaden för att luncha vegetarisk sushi, kika på varenda millimeter av science fiction bokhandeln, införskaffa höstkappa på monki och fika på starbucks!! och, under fikan tog denna magiska person fram ett litet paket med en världsfin present som jag knappt kan vänta med att visa här!!
 

till helgen kom en annan favorit på besök! michaela! vi kanelbulle-fikade, promenerade runt i staden, for på lördagsfestlighet i mitt favoritkollektiv och pratade av oss om allt som hänt sedan sist. himla underbart!!  (ps. rubriken är låten vi lyssnade på när
vi lutade våra huvud i hop på tåget och såg ut över städerna).
 
och om söndagen besökte jag gbg igen! regn och spårvagnar och att dreggla över världsfina kläder på beyonretro. åh, second hand är fantastiskt!! på vykort två syns en mycket glad och nöjd tjugoåring. det känns fint att vara tjugo. plötsligt inser jag att
det här är mitt liv nu. plötsligt finnns det rutiner och vanor. känns magiskt bra. ha det fint! puss
 

RSS 2.0