om en annan jul.

torsdag. och i dag är det precis tolv dagar kvar till julafton. halva tiden har gått och det känns alldeles särskilt lagom eftersom nästan alla klapparna är införskaffade, och i skrivande stund finns det massvis utav tända juleljus runt omkring och en nybakt lussekatt på frukostbrickan. julen är absolut här och stressen är, i alla fall för nu borta.


och just dagen till ära tänkte jag fara tillbaka i tiden och visa några vykort från julafton tvåtusen tolv!! dagen då vi vaknade upp
hos mormor och morfar och det såg ut såhär utanför fönstret. åh, lyckan är att ha en vit jul.
 

förutom granen som hänger upp och ner i vardagsrummet har mormor pyntat den här fina granen i uterummet, där julbordet står. klädd i guld, silver och rött. klasiskt och superfint!!


dagen börjar med frukost, att öppna julstrumpan och mysa framför någon utav filmerna som visas på kanalerna. 

sedan gick jag och världens bästa syster ut på en promenad med våra kameror för att föreviga det finaste vädret vi sett på länge!
jag klädde mig i min bästa duffel från topshop och halsduk från monki.

knäppte vykort och pratade av oss om förväntningar och vilka filmer vi helst ville kika på om kvällen. harry potter, ett päron till farsa firar jul, ensam hemma, svensson svensson, elf, grichen, karl bertil jonssons julafton, fler tips finnes här!!


sedan bytte vi om till julaftonskläder. jag bar en smaragdgrön spetsdröm från hm och ett halsband från accessorize.
 

smakade på morfars underbara marsipangodisar som är fullkomligt oemotstånliga!! 
 

vid det här laget brukar jag alltid plocka upp varenda liten present och lägga i en stor hög på vardagsrumsgolvet, så vi kan se hur himla många klappar det finns och så att småkusinerna kan bli alldeles spirriga av längtan.
 

därefter äter vi en liten lunch. mest en julig smörgås på vörtbröd med julskinka eller juledamer-ost på. 


såhär ser julbordet ut i dagsljus! innan solen går ner och tomten kommer gående över isen. vi alla tar med oss något att bjuda på,
men största delen står bästa morfar och mormor för. superfint och supergott, år efter år. 
 

klockan slår tre och vi kikar på kalle ankas jul, alla män i familjen försvinner mystiskt men kommer tillbaka i lagom tid till att en lykta börjar lysa ute i trädgården. de små verkar tro att alla de försvunna papporna är tillbaka och hurrar för tomten som knackar
på. paketöppningen brukar ta ett par timmar, men tomten stannar bara i några minuter. vilket är klokt eftersom att han annars inte skulle hinna till någon annan familj på hela jorden!! och det vore himla synd.


därefter äter vi julbord! klassiska ting som köttbullar och julskinka finns det massvis av men även en hel del vegetariska nyheter som potatisgratäng, rödkålssallad och potatisplättarna med lingon som sysn på bilden ovan!


till efterätt äter vi risgrynsgröt och tar bitar av det hembakta julgodiset. på tvn surrar olika filmer i gång och i takt med att vi tittar pysslar vi även med våra nya klappar. bläddrar i böcker, provar kläder och ritar i ritblock.
 
och efter många timmar somnar vi sedan, supermätta men belåtna, supertrötta men lyckliga. åh, nu far jag till jobbet, men om tio timmar ska jag skynda hem igen för då ska vi klä granen! här kommer min spellista decembertider, som förhoppningsvis kan ge fortsatt pepp i tolv dagar till. berätta gära om era julaftonstraditioner! och ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: anna

men jösses så himla mysigt!

2013-12-12 @ 11:25:49
URL: http://anagr.blogg.se
Postat av: Sofia

åh så fin jul!

2013-12-12 @ 11:44:13
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Jennie

Åh så mysig julafton!

2013-12-12 @ 12:23:47
URL: http://ineedyoutoneedmeback.devote.se
Postat av: Sara

Hej! Jag funderar på att beställa en likadan jacka som du har på dig på några av bilderna ovan! Sååå fin! Men jag är lite osäker på vilken storlek.. Jag undrar vad du har för storlek? Är den liten eller stor i storlekarna?

Ha det fint!

2013-12-12 @ 12:43:42
Postat av: Isabella Berger - Fotografi

Låter helt underbart mysigt! Julen är min absoluta favorithögtid på hela året, allt pyssel med julgodis och slå in paket och åh, blir alldeles lycklig av att tänka på det :)

2013-12-12 @ 13:32:19
URL: http://szalai.blogg.se
Postat av: lisa

vackra du!

längtar till julafton och i helgen ska jag på julmarknad och försöka införskaffa fler julklappar. längtar till jag är klar med det. måste försöka orka baka lite till jul också! =)

2013-12-12 @ 20:39:51
Postat av: Anne

Din blogg är verkligen superfin och alla dina foton, vilken kamera är det du har? :3

2013-12-12 @ 22:30:40
Postat av: Erika

Hej!
Jag har läst din blogg ett tag, men aldrig kommit för att kommentera. Men nu bestämde jag mig för att göra det. Det du skriver och gör är så fantastiskt. Din blogg är min klippa i stormen. Jag har nu ett mellanår och befinner mig i min hemstad, medan nästan alla mina kompisar har börjat studera på andra orter. Vilket suger. Så jag känner mig ganska ofta ensam. Då är din blogg det som värmer mig och gör att jag klarar dagarna. Jag vill säga TACK för att du gör detta!

2013-12-13 @ 12:24:26
Postat av: spetsflickan

Fint ljus i bilderna! Älskar din blogg

2013-12-14 @ 12:06:43
URL: http://spetsflickans.blogg.se
Postat av: frukallgren.blogg.se

Otroligt mysiga bilder! :) Låter som en riktig bra julafton!

2013-12-20 @ 14:34:39
URL: http://frukallgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0