om klädval, inredningstidningar och festligheter.

del 1.

Ljus1_large
kan du ge tips på några bra bloggar? absolut! elsa billgrens blogg (elle.se/elsa) och sandras blogg (rodeo.net/niotillfem) är som nämnt mina absoluta favoriter! jag älskar även sofiabystom.blogg.se för hennes kalasfina bilder på inredning, ätbart och vardag och en ny favorit som jag inte kan låta bli att tipsa om är hjartesmil.com vars blogg är obeskrivligt underbar. ta en titt!


vad har du för kamera? en canon eos 60d. superbra! 

hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans?

om en vecka firar vi fem månader. åh, pirrigt pirrigt!

vilken gymnasielinje går du på och vad funderar du på att göra efter gymnasiet? något du vill arbeta med, någonstans du vill resa eller liknande? jag går medialinjen med profilinriktning grafisk design på ljud och bildskolan. jag tar studenten till våren och i höst hoppas jag på ett nytt äventyr, på en ny skola, i en ny stad. min dröm är att få jobba som formgivare och illustratör. men åh, att resa till favoritstäderna är såklart också en dröm!


var brukar du handla kläder? hm, topshop och monki är mina bästa butiker där de flesta utav favoritplaggen kommer i från.

du behöver inte svara på det här om du inte vill men, hur mycket vägde du innan du fick dina ätstörningar och vad vägde du som minst? 
jag vill inte berätta exakta mått, men jag gick ner tio kilo den hösten.

vart tar du den mesta av din stilinspiration ifrån? när det kommer till klädval inspireras jag mycket utav mitt liv och min omgivning. det låter tokigt men hur mitt rum ser ut, hur mitt humör är och vilken typ av årstid spelar en alltid en stor roll i vilka kläder jag köper. men såklart inspireras jag även av bloggar samt bilder på pinterest och wehartit också såklart.

skulle du kunna tänka dig att klippa av ditt hår? jag har fakiskt funderat många gånger på om jag ska klippa axelkort. tror faktiskt att det skulle passa mig väldans bra! men, samtidigt älskar jag mitt långa hår och därför vågar jag inte riktigt. vem vet, kanske klipper jag av det till hösten?

Tumblr_m1dyny2d2a1r3vlduo1_500_large


vilka är dina favorit inredningstidningar? hus & hem samt deras undertidning retro är mina favoriter! många drömska lägenheter och mängdvis av vintage-fynd. annars brukar mamma köpa lantliv också, vilket även det är en himlans mysig tidning.

vilka tre personer kan du prata om precis allt med? mamma, elsa och caroline. fast åhjag har en sådan otrolig tur egentligen, för alla mina närmaste lyssnar så bra och kramas så varmt, är så galet tacksam för det!

festar du mycket eller blir full ofta? eller dricker du ens mycket? jag har inget emot fester eller att gå ut. tvärtom - jag har börjat trivas väldans bra på dansgolvet! men nej, jag dricker gärna inte mycket. har aldrig riktigt förstått varför vissa personer strävar efter att bli fulla. jag tar gärna ett glas vin på en uteservering en solig eftermiddag eller dricker en drink på kalaset men inte mer. jag vill aldrig bli full.

vad anser du om fester och att ungdomar under 18 dricker? jag skulle önska att de kunde fråga sig varför innan de gör det. för jag tror att det är få som inser konsekvenserna och fler som ångrar nattens bravader. jag tycker synd om de vars föräldrar får komma och hämta då de har blivit för fulla för att gå. jag tror de glömde fråga sig varför innan de tog de där drinkarna. 

vad tror du är bäst, att börja plugga i lund, uppsala eller göteborg? 
jag tror att allihop är alldeles utmärkta studentstäder! och om jag får säga det så tycker jag du ska lägga ditt fokus på själva programmet och skolan i stället för staden. det kommer bli ett fint äventyr vad du en väljer!

skulle du inte kunna ge förslag på goda helgfrukostar i ett inlägg? jo men visst kan jag det, vilket bra tips! tusen tack!

kan du tipsa om en spellista på spotify? absolut! det här är den musiken som spelas i rummet mitt just nu. marslistan. fylld med melodier som passar alldeles extra bra till den här månaden!

varifrån kommer den underbara röda klänningen du hade på dig på "studentfesten"? om det är den här klänningen du menar så kommer den från hm. rea dessutom så skynda fynda!


Dsc_2612_192838337_large


hur ofta tränar du? friskis och svettis medelgympapass tre gånger i veckan. och om termometern visar plusgrader och solen är framme tar jag mig ut på en extra löptur också om jag känner för det.

hur länge har du sparat ditt hår? hur långt var det för ett år sedan? senast jag klippte mig var i höstas (här) och nu är det ner till navlen igen. mitt hår växer alltså otroligt snabbt. om en vecka ska jag klippa mig igen, men den här gången ska bara slitna toppar bort och självfallet fram. 


vad är dina bästa tips för vardagslycka en grå eftermiddag när man kommer hem från skolan och är jättetrött? 
åh, det där låter ju som en riktig dröm-tid! för när våren aldrig ville komma och timmarna i skolan kändes alldeles för långa var det verkligen vardagslycka att få komma hem, skapa mig ett riktigt kalas-mellanmål och slå på ett avsnitt utav någon av mina bästa serier. så himla himla skönt och avkopplande. om solen skinerså kan man slå sig ner i en stol på bakgården, luta sig tillbaka med en bok i handen, en filt i knät och en kopp te bredvid sig. hur mysigt som helst! 

vet att du har skrivit om att du inte är en party-tjej som gillar att hänga på fester och jag är precis likadan! när jag är på fest tänker jag bara på hur mysigt jag kunde haft det hemma. men det är svårt att stå emot grupptrycket när alla säger att du måååste bara komma på den och den festen. vad brukar du säga eller hur gör du då? det där med min relationer till fest och sådär är en hel historia i sig. kortfattat så hade jag en sommar av päroncider och dans, men sedan fick jag ätstörningar och därefter vågade jag heltenkelt inte. jag jobbade på min självkänsla mycket och i dag är modet tillbaka. jag tycker ju om att dansa! men jag tycker varken om cider eller öl och dricker egentligen sällan någonting alls på festligheter. att stå emot grupptryck kan vara svårt, men har du bestämt dig för vad du vill och vad du tycker så stå fast vi det! att våga vara du, det är det viktigaste.


ph: weheartit.com


Kommentarer
Postat av: Clara

Så fina och bra svar!

2013-03-26 @ 19:39:30
URL: http://clarahedmans.devote.se
Postat av: Anonym

en snabb fråga, om man vill gå illustratör linje, har du några tips på bra utbildningar?

2013-03-26 @ 20:06:00
Postat av: Beatrice

Jag gillar hur du svarar, det är personligt och klokt, men liksom inte sådär som man ofta ser att den som svarar inte anstränger sig och skriver en massa "haha" och liknande. En av de sakerna jag älskar mest med din blogg!

2013-03-26 @ 21:14:45
URL: http://herbariumet.blogg.se
Postat av: alicia

Blir så glad att jag äntligen hittat en blogg som inte förespråkar alkohol, fest och pinsam tonårsfylla! Jag känner, precis som andra osäkra tonåringar, den enorma pressen man har då man förväntas dricka sig full, hångla upp första bästa kille och göra saker som man kommer ångra dagen efter. Jag själv sitter helst hemma med en kompis eller två, läser ur fina böcker under med en varm tekopp i handen samtidigt som vi pratar om fina pojkar och andra viktigheter!

Det här med ätstörningar är ett annat ämne jag funderat mycket på. Höll på att falla ganska hårt för ett år sedan och kämpar fortfarande med tankarna. När jag besöker din blogg så är det som en skön oas, jag kan koppla av, slipper oroa mig för " i want to be fit" inlägg och trännings-mani! Tack!

2013-03-26 @ 22:17:49
URL: http://flugsvampar.blogg.se
Postat av: Gabriella Holmstedt Matar

Det högg verkligen till i min mage och jag rös till när jag läste " jag gick ner tio kilo den hösten." Så himla bra att du tagit dig ur det där! Många kramar till dig och ett supertack för din bragia blogg. Älskar den.

2013-03-26 @ 22:19:21
URL: http://gabriellamatar.se/
Postat av: anna

det gick inte att komma till adressen sofiabystom.blogg.se
kan du har skrivit fel eller är bloggen nedlagd?

Svar: åh, förlåt. det var jag som stava fel. http://sofiabystrom.blogg.se ska det vara! tusen kramar!
Hannah.

2013-03-27 @ 19:21:32
Postat av: Becka [fotoblogg]

Så intressant!

2013-03-28 @ 13:58:45
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Elsa Swärd Brattström

Tänker mycket på dig här på andra sidan jorden hjärtat! Våren har kommit till Peking och de japanska körsbärsträden blommar och jag tänker att någon gång ska vi resa till ett sådant här land tillsammans! Så glad jag blev när jag såg att du nämnt mig här ovan. Saknar dig, puss och hälsa Benny! <3

2013-04-01 @ 08:46:48
URL: http://fredagsfilosofi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0