när lönnlöven faller och står jag stadigt och ser på.
onsdag. och i dag är en dag jag längtar efter! melissa horn släpper nytt album och jag är så pirrande pepp på att höra vilka texter
jag kommer förknippa den här hösten med!! för det är nämligen så att vid den här tiden varje år så kommer hennes melodier upp
i mina spellistor och skapar ett soundtrack till min vardag. lyssna på albumet samt alla mina oktobermelodier här.


få låtar som hennes passar så eminent bra när man springer runt bland höstlöven under krispiga oktoberdagar. något annat som också passar fint i kylan är mina oktober-scones. tycker de kan kallas så, för precis som med låtarna är mat något jag förknippar med årstiderna! till dessa godheter behöver du tre deciliter fint fullkornsmjöl, en deciliter grahamsmjöl...

... två teskedar bakpulver, två deciliter lättmjölk, femtio gram smör, två kryddmått salt, linfrön och solrosfrön.

sätt ugnen på tvåhundrafemtio grader. blanda först alla de torra ingredienserna samt en deciliter solrosfrön, värm sedan smöret i micron under trettio sekunder och arbeta sedan in det i mjölblandningen. häll i mjölken och blanda allt noga till en kladdig smet. sedan gör du två kakor, skär lätt ett kryss med en kniv på båda och toppa med linfrön. in i mitten av ugnen i tolv minuter och så vipps är det klart och luktar vidunderligt gott i köket. smaka, lyssna, njut, och ha det fint! puss
Kommentarer
Postat av: Sofia
Åh, hennes nya album är så fint!
Postat av: Jojo
Mysigt :)
Postat av: Annika
Gott!
Postat av: Lillaviol
Underbara bilder, åh!
Postat av: frida
melissa = höst. och scones med!!! superfina bilder
Postat av: Becka [fotoblogg]
Lovely!
Postat av: Sofia
Åh så gott!
Postat av: lisa
åh scones är så gott och melissa horn är toppen!
Postat av: Emelie
Mm, så smarrigt
Postat av: victoria
Heejsan!! för och främst så vill jag bara säga att jag avgudar din blogg, du får mig verkligen att inspireras och blir så himla glad varje gångjag klickar mig in på din blogg! sedan har jag en fråga om hur du har gjort din heder? kramis :)
Postat av: Anonym
Varför lättmjölk?
Trackback