om piratkärlek och mörker.

söndag. och åh, jag är tillbaka igen!! för det första är jag tillbaka från något som kännts som en evighet utan min dator. det är
ett under att mina naglar inte är alldeles nerbitna utav nervositet då jag faktiskt har fått riskera alla mina fotografier och texter ska försvinna förgott. men icke. nu lever min dator och jag är lyckorusigt nykär!!


det där med att vara utan dator har fått mig att inse hur, både viktig samt oviktig den är för mig. saker jag har saknat: att snabbt skriva av mig om lyckorus och magont, att lyssna på melissa horn i takt med att jag målar naglarna i mavalas vinröda acapulco sextiotre och att lätt finna goda grill-recept för kvällen när regn blivit till solsken.


saker jag inte saknat: skeva reklambanners, alla måsten som dyker upp så fort jag öppnar skärmen, all tid den tar från annat jag tycker om, som att rita, göra inspirationskollage och läsa. sammanfattningsvis har jag insett att nej, mitt datorbehov är inget att oroa för men ja, jag kanske borde stänga skärmen och öppna boken lite oftare.


och på tal om böcker! nu vill jag berätta om min senast utlästa bok. allt det där jag sa till dig var sant av amanda svensson. en bok om mörker och priatkärlek. en bok med ett sagolikt fint omslag.


det här var min andra bok av amanda svensson och jag måste säga att jag börjar mer och mer älska viset hon beskriver på. för visst är det en fantasivärld allt, som i bland kan kännas något orealistisk men få är så bra med ord som hon.


på nätterna heter hon lilja brik. på dagarna mary read. hon bor på ett internat utanför skåne, en skirivarskola hon egentligen åkt till för att lära sig hur den där omtalade kärleken smakar. och hon tror sig ha träffat den, i en poet som envisas med att ge henne historiska smeknamn och bara besöker henne på nätterna. men vad är kärlek egentligen? och om kärleken river en med rakblad
i sömnen, hur sjutton flyr man från den?
 

anne bonny och mary read. två piratvänner som drömmer om dagen då de äntligen ska få lämna skolan och segla ut bland öde öar. deras vänskap är ytlig, men ändå djup, på låtsas men ändå på riktig. och trots att jag mer kände igen mig i den destruktiva realtionen så var det stunderna med anne bonny, tjuvfitta och vildhjärta som gjorde att jag föll för boken.


en himlans läsvärd bok, trots mycket mörker. tips, tips!! det andra jag är tillbaka från är en långhelg i sommarstugan. mitt lilla paradis på jorden. det har varit så otroligt välbehövligt och fint att vara där. bara pappa och jag. men mer om det en annan dag! för nu ska jag slå mig ner med te, godheter och valvaka. hejja ett mer jämställt och miljövänligt europa!! puss

Kommentarer
Postat av: frida

det är faktiskt himla skönt att ha en datorpaus ibland och det tror jag alla behöver!! puss

2014-05-25 @ 21:48:56
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: Emma

Åh, får ta och läsa den boken!!

2014-05-25 @ 22:00:18
URL: http://tragiskt.blo.gg
Postat av: Amanda

Äntligen är du tillbaka :)r

2014-05-25 @ 22:16:43
Postat av: Hanna

Åh jag älskar sättet Amanda Svensson skriver på. Liksom så poetiskt och drömmande men samtidigt så träffsäkert. Är nog en av mina favoritförfattare och förebilder.

2014-05-25 @ 22:49:08
URL: http://stjarnklarts.blogg.se
Postat av: Emelie

Välkommen tillbaka! Hoppas du fått massa tid att läsa och ta det lugnt, vila och ta hand om kroppen och själen :)

2014-05-26 @ 08:14:09
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Sofia

åh så fint, du är bara bäst!!

2014-05-26 @ 08:53:39
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Ella

ÅÅÅ hur redigerade du de här bilderna??

2014-05-26 @ 14:51:07
URL: http://vardagsvisioner.blogg.se
Postat av: Jennie

Tack för boktipset, den ska jag definitivt läsa!

2014-06-05 @ 20:10:36
URL: http://ineedyoutoneedmeback.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0