om äppellunden, krispiga morgnar och solskenshelgen.

tisdag. och plötsligt så har allt som känts ovisst och l-ä-s-k-i-g-t blivit till bland det bästa jag vet. min nya stora klass, mitt nya rum, mina vardagar, skolan och skövde och känslan av att det är i här jag ska befinna mig i tre år nu. plötsligt känns det inte så väldans konstigt längre. det känns bara bra. världsfint, till och med.


lite mer än en vecka har gått sedan jag kom hit. vykort ett är i från precis den dagen. det är mamma på bilden, en timma senare var alla flyttlådor på mitt nya sovrumsgolv och mamma och pappa kramade mig tårögda hejdå. med en ny spännande känsla i kroppen for jag sedan för första gången igenom min nya stad, på mormors gamla cykel, rosa och mötte åtta nya klasskamrater för pubb-häng. en sådan tokigt fin start! vykort två visar min första frukost i mitt nya hem. det var måndag. min första skoldag. kanske den längsta dagen jag varit med om, någonsin!!
 

vykort från en fika med en ny vän. vi slog oss ned på café rådhuset, mitt under den varma höstsolen, fikade på hembakat och andades ut efter ett gäng hektiska dagar. det är tokigt hur många bra och härliga personer en kan lära känna så snabbt!!  i min klass är vi femtio som alla är så snälla, öppna, unika och härliga, och min inneboende-kompis klara är världens bästa att dela lägenhet med och alla andra fina filurer jag fått lära känna har lärt mig att redan älska mitt nya skövde-liv till tusen.


en soligare dag såg jag ut såhär. i klädd slitna jeans, vans, elle-tröja från second hand och mina bästa elefant-örhängen.
 

ännu en frukost. den här gången med mitt bästa höst-te från garant, som är ett grönt chait-te. såklart. samt solglimtar i ett utav
de älskvärda äppelträden som blommar på min lilla innergård. i söndags kväll bjöd vår granne mig och min lägenhets-kompis klara på äppelpaj gjord på just dessa. åh. så galet, galet gott!!
 

ännu en vy från min innergård och ännu ett jag. hela veckan var fylld utav olika aktiviteter. jag hängde på international speed-friending, utomhusbio, förfester och en himla massa andra festligheter. och även fast det gjorde en alldeles slut-i-rutan-trött så var det så himla värt och roligt på samma gång. 
 

fredag, och när jag väl kom hem från skolan och olika aktiviteter var energin som bortblåst. och vad passar sig inte bättre, och viktigare då om inte ett mellanmål! frukt, te och müsli med mandelmjölk. himla enkelt men himmelskt gott. sedan, om kvällen var det dags för kräftskiva, följt av förfest och kår-klubb. så himla studentigt! så himla mycket vin! så himla roligt!
 
på lördagen for jag hem till lund för att få hälsa på familjen och packa i hop lite fler ting att pynta mitt nya rum i skövde med! mitt på stortorget föll jag minsann några lyckotårar när jag sprang på min saknade michaela som spelade med sin orkester, för mänskliga rättigheter och kärlek i samhället, ungefär. så fint!


så lunchade jag och mamma på mitt nya favorithak, inkognito. är du i lund, gå dit bums!! hittills har jag provat mitt-i-naturen-foccacian samt den vegetariska pajen. mumma kardemumma, gånger tusen!! 
 
och efter några timmar pussade jag mamma hejdå för studen och mötte sedan upp ebba för fika!! äppelpaj på ariman och eko-jouice med smak av grapefrukt plus peppande prat på en uteservering var precis vad jag behövde för att hämta andan, efter en världslång intro-vecka! om söndagen for jag hem igen. och nu är redan plugget, hösten och a-l-l-t-i-n-g, egentligen i full gång och det är väldans slitsamt men kalasroligt på samma gång. åh. ha det fint! puss

Kommentarer
Postat av: Sofia

Så fina och mysiga bilder!

2014-09-09 @ 21:27:51
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Emma Pettersson

åh vad härligt!!

2014-09-09 @ 21:45:30
URL: http://sevenseashells.blogg.se
Postat av: Emma Pettersson

åh vad härligt!!

2014-09-09 @ 21:45:31
URL: http://sevenseashells.blogg.se
Postat av: Diman Dilir

så fina bilder!

2014-09-09 @ 22:19:59
URL: http://nattstad.se/dimand
Postat av: e

så kul att du trivs i skövde! :)
Jag flyttade hemifrån samma dag som du, så jag vet precis vilka märkliga känslor man kan ha. Ena dagen är man jättepepp och undrar varför man inte drog tidigare. Men när det blir för mycket stress på en gång vill man bara hem till flickrummet och höra när mamma stökar i köket... :P

2014-09-09 @ 22:45:44
Postat av: Beatrice

Ditt nya liv känns så mysigt! Rätt kul också att just Michaela är en del av en grupp vi precis startat från Sandra Beijers brevvänsinlägg, och att jag insåg att det är du som tagit ett par av hennes profilbilder på Facebook! Heh, världen är så liten, så liten.

2014-09-09 @ 23:25:18
URL: http://herbariumet.blogg.se
Postat av: Karin Ademar

Åh du är så fin Hannah, och du skriver så fint och gör att vardagen kan kännas så fantastisk med alla dina fina bilder och allt fint du skriver! Jag vet att du nog har skrivit det förut, och att du får många frågor om det - men vart kommer dina underbara elefanter från? :)
Kram

2014-09-10 @ 07:13:19
Postat av: lillaviol

vad kul att det verkar ha gått så bra med flytten! kom ihåg att din familj bara ett samtal bort om din hemlängtan bli alltför påtaglig, så brukar jag tänka när jag är borta längre stunder.

2014-09-10 @ 10:41:42
URL: http://sprallice.blogg.se
Postat av: Hanna- Ackribi

så himla fint du verkar ha det! själv är jag ny på gymnasiet och ny i lund. det känns läskigt och spännande på samma gång såklart. kram!

2014-09-10 @ 18:33:48
URL: http://ackribi.blogspot.se
Postat av: Ninna Kaasinen

Heeij! Älskar din blogg massor! Du har sjukt fina bilder! Vad redigerar du dina bilder med? 😊

2014-09-10 @ 21:34:32
URL: http://ninnakaasinen.for.me
Postat av: Anonym

Delar du på ett rum med en person eller delar ni på en lägenhet? Kram

2014-09-10 @ 23:01:23
Postat av: elise

såå fina foton! älskade höstmys <3

2014-09-11 @ 10:50:03
URL: http://instagram.com/edawareness
Postat av: spetsflickan

Så kul att höra att det går bra med dig där!! Jättekul!!

2014-09-11 @ 15:55:05
URL: http://spetsflickans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0