om femton ovanliga ting.

fredag. och det vankas myskväll med världens bästa mamma. vi ska laga soppa, äta mitt godaste bröd från stenugnsbageriet i stan och så ska vi kika på skavlan där håkan hellström kommer på besök, åh. en typisk favoritkväll!! annat som är typsikt mig och som kanske är lite speciellt är punkterna nedan. här kommer femton annorlunda saker ni kanske inte vet om mig. ha det fint! puss

Tumblr_miwvw4zakb1rhonyyo1_1280_large

jag har en sommarstuga i tylösand som är mitt absolut bästa ställe på jorden!! det är där omkring hela min släkt bort och jag är fullkomligt förälskad i hela halland med deras kalasbra second hand butiker, mysiga hus, fina fik på landet och dröm- hus vid kusten. den dagen jag bildar familj ska jag bo där. det har jag bestämt.

jag är vegetarian. fast äter fisk!

jag tycker jättemycket om att sjunga, mer än vad jag låter mig själv göra. gitarren står i hörnet och åh vad jag önskar att jag hade tid och ork att lära mig spela ordentligt. jag sökte till och med in till ett musik-gymnasium först! men insåg sedan att det var media jag skulle gå.

jag älskar att träffa nya människor och jag älskar att prata. jag tycker att ställa finurliga frågor är världens bästa lära-känna-grej och vid familemiddagarna här hemma diskuterar jag gärna högt och intensivt om saker som politik, mat, resor och framtid.

jag är galen i tv-serier! jag har nog sett det mesta och utav mycket har jag nog sett allt. glee, new girl, modern family, two and a half men, downtown abbey, girls, gossip girl, gilmore girls, suits, how i met your mother, pretty little liars, vänner, the mentalist, the big bang theory, that's seventies show, oc och många, många fler!

jag är superdålig på att svara på mail och sms i tid. jag sparar de alltid till senare. och åh, det är verkligen inget illa menat. det är helt enkelt så att jag vill lägga mycket omtanke och inte vill stressa fram mina ord.

jag älskar min morfar så mycket att det gör ont.
 
jag dricker inte kaffe längre. jag har helt slutat med det eftersom jag mår så dåligt utav koffeinet och får alltid extremt ont i magen. detsamma med choklad – vilket är så galet synd eftersom jag älskar choklad men tills det att problemet är löst så får jag avstå. jag går på medicin och förhoppningsvis mår min mage bra snart igen.

jag tar alltid två steg åt gången när jag går i trappor. vet inte hur det kommer sig, men jag tycker det går mycket snabbare så.  

jag dricker väldigt lite alkohol och blir aldrig full. delvis för att jag vet hur himla ohälsosamt det är och delvis för att jag inte gillar tanken på att inte ha kontroll över mig själv. jag tar gärna ett glas vin på en solig uteservering eller en drink på festen som någon vän är lycklig över att ha skapat eller smuttar på champange men inte mer. punkt.

jag tycker väldans mycket om gamla människor. för de flesta är så genomsnälla och fina. de kan så mycket, har varit med om så mycket och det ger mig lyckorus ända in i själen när jag ser dem le. här om veckan åt jag lunch på bibleotekets kaffeteria och hamnade mitt emellan två skrockande farbröder och det var så himla fint!

jag gillar inte glass. många tycker det är jättekonstigt men nej, jag gillar det inte alls. kallt.

fram till och med år våren tvåtusenelva tränade och tävlade jag i kanot, alltså kajak på elitnåvå. fram till och med det året har mina sommrar alltid bestått utav träning två gånger om dagen och tävling om helgenrna. det är ett speciellt och roligt minne men absolut inget jag saknar.   

innan ätstörningarna var jag – i mina ögon – en helt annan person. jag har förändrats så otroligt mycket och det till det bättre. jag kämpade, jag vågade, jag tog hand om mig själv som aldrig förr och lärde mig att jag är värd så mycket mer fint än vad jag innan tillåtit mig själv. jag är så glad att jag lärde mig det. just därför vill jag lära er nu hur fina ni är, så ni slipper gå omvägen genom problemen.

min bakgrundsbild på datorn är nästan alltid en bild på mig själv. för självkänslans skull. det liksom peppar, så jag kan säga, åh, vad fin jag är. bra grej. tips, tips!
ph: wheartit.com

Kommentarer
Postat av: Jennie

Jag tycker att du är en underbart talangfull skribent. Du lyckas sätta orden mitt i prick varje gång. Missförstå mig inte, men varför använder du aldrig stor bokstav vid ny mening? Personligen anser jag att det underlättar läsningen, eftersom det urskiljer meningarna från varandra på ett tydligare sätt. Jag hoppas att du inte tar illa upp av min kommentar, jag menar verkligen inget illa!

Postat av: Ida

Det här var verkligen superfint

2013-04-12 @ 18:58:13
URL: http://tradeskins.blogg.se
Postat av: emilia

åh vad fint inlägg. känner igen mig på många punkter också. och du skriver så fint, även om det bara är listor, så lyckas du liksom får det så himla bra och fint. fredagskram till dig!

2013-04-12 @ 19:02:41
URL: http://emiliaminnies.blogspot.com
Postat av: Alva

tipstipstips!! på fyran ikväll kl 21.30 visar de nya avsnitt av newgirl!

2013-04-12 @ 19:31:29
Postat av: Gabriella

Hur länge har du varit vegetarian?

Superfint inlägg. Man liksom fastnar alltid i dina texter.

2013-04-12 @ 19:32:15
URL: http://morningmoments.webblogg.se/
Postat av: Theresia

Ville bara säga att du verkar vara en himla härlig och klok tjej!

2013-04-12 @ 21:53:27
URL: http://www.theresiiiaa.webblogg.se
Postat av: Anonym

då verkar det som att du missat tv-serien greys anatomy!

2013-04-12 @ 22:00:51
Postat av: R

ursäkta mig, inte för att vara negativ och elak. Men varför väljer du att äta fisk och inte gris ko kanin lamm och så vidare? du vet väl att fisken lider lika mycket som alla andra djur gör, att kvävas plågsamt i vår luft är inte något som jag kallar 'okej'. Dom lever i vatten och ska inte heller behövas finnas på en tallrik för att tillfredsställa människor. Jag skulle nog inte kalla dig vegetarian eftersom du fortfarande äter ett djur med ögon och känslor precis som ett annat djur har. Djur är djur och bara för att ett djur lever i havet och andra på land betyder inte det att känslorna och värdet förändras. Det spelar nog inte heller om man köper ekologisk fisk för den kan ha blivit plågad på precis samma sätt, och visste du att det bara finns idag endast en ekologisk fiskodling i Sverige.
tänk på det Hannah, du är en klok tjej.

Svar: hej! åh, det är igen fara. jag är väldans tacksam för din kommentar. kanske har jag inte tänkt tillräckligt långt men jag visste faktiskt inte att fiskar och skaldjur var lika illa behandlade som andra djur, alltså det vi kallar "kött". men nu vet jag och jag ska absolut tänka på huruvida jag ska äta fisk och skaldjur i fortsättningen eller inte. så tack! verkligen, det är himla bra att uttrycka sin åsikt! för övrigt har jag även valt att inte äta kött för miljöns skull. tänker att alla kan göra något, vissa åker kollektivt, vissa källsorterar, andra gör som jag och slutar äta kött. vet du något om hur fisk-och skaldjurskonsumtionen är i miljösammanhang? berätta gärna! kramar
Hannah.

2013-04-12 @ 22:48:13
Postat av: Olivia

ÄLSKAR också serier och jag skulle vilja tipsa dig om en serie som heter "Kyle xy". Kyle som han heter ser livet på ett sätt så man får en rusning av hopp i kroppen. Livet känns så vackert och underbart!

2013-04-12 @ 23:29:02
Postat av: Beata

så himla fint, åh.

2013-04-13 @ 00:41:56
URL: http://ringbeata.blogspot.com
Postat av: nellie

men så fint! kram på dig.

2013-04-13 @ 03:19:57
URL: http://domfyraarstiderna.blogg.se/
Postat av: Beate

Så himla fint! Du är en riktig specialist på att skriva fina och peppande texter. Jag vill bara läsa mer! Såå bra.

2013-04-13 @ 07:32:53
URL: http://etsy.com/shop/lyckeb
Postat av: Anonym

Åh jag har fått uppfattningen att du är fjär och blyg! Men fel av mig :)

2013-04-13 @ 07:52:01
URL: http://isolation.blo.gg
Postat av: Hanna

så fint med en sådan här lista. roligt att få lära känna dig lite bättre, liksom! ta hand om dig fina du, kram.

2013-04-13 @ 11:44:33
URL: http://finarefinast.blogg.se
Postat av: REBECCAJOHHNYSDOTTER

men åh, vilket fint inlägg!

2013-04-13 @ 12:08:42
URL: http://rebeccajohnnysdotter.blogg.se
Postat av: Anonym

det heter pesceterian när man är fiskätare!

Svar: åh, tack! som jag har letat efter ett ord för det!! tack och puss.
Hannah.

2013-04-13 @ 16:11:39
Postat av: - - M a j a s B i l d e r - -

Åh så fint, och nr 10 beskriver mig själv så bra att jag lika gärna skulle kunnat skrivit det själv! Jag blir så glad när jag ser att det finns fler personer som tänker som jag ang. alkohol.
Kram.

2013-04-14 @ 23:44:25
URL: http://majasbilder.blogg.se
Postat av: Becka [fotoblogg]

Gud så vackert.

2013-04-15 @ 19:38:07
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0