om en sommarlista.

Tumblr_mblkamrljh1r5y0q0o1_500_large
 
i sommar ska jag: jobba i kassan på maxi, dagdrömma mellan trevliga kunder och tjuvkika på vad de handlar och undra vad de kan tänkas bli till middag hemma hos dem? så ska jag träffa massvis av saknade vänner, bada, sola, läsa tusentalet böcker, åka på loppisutflykter, konserter och äta middag i kära kvällssolen. plus så ska jag dessutom ta körkort alldeles snar också, förhoppningsvis!

bästa med sommaren är: ledigheten. och att det är väder för barbent och blåvitt, sjömansklänningar och vita spetsdrömmar. åh.

sämsta med sommaren är: mygg, grodor och att humörsvängningar även existerar på den tiden utav året, men sånt är mänskligt. 

bästa sommarsysslan: jag har två bestyr jag inte vill vara utan. det första är de där loppisäventyren jag inte kan sluta prata om. då när man far ut på landsbyggden och finner fina smultronställen i form av oupptäckta fik och älskvärda secondhand-butiker. nummer två är de där grillmiddagarna om kvällarna, med favoritpersoner samlade runt ett bord, pratandes om allt mellan himmel och jord och i bakgrunden spelas sommarens bästa meoldier. 

ultimata sommarklädseln: hallonröda läppar, lätta loafers, en tunn femtiotalsklänning och en fin accessoar i håret, som ett blomsterdiadem eller en hatt. 
 
drömsommarresan: paris på sommaren verkar magiskt. annars stannar jag hellre och äventyrar runt i sverige om sommaren faktiskt. 

finaste sommarminne: åh, det här var nog den svåraste frågan på länge. i slutet av förra sommaren skrev jag en lista på sånt som jag verkligen aldrig kommer glömma med sommaren. och precis de stunderna tänker jag på nu. läs här.

bästa platsen på sommaren: min sommarstuga i tylösand. där omkring finner jag både långa sandstränder och kantiga klippor, söta hus och pampiga gårdar, älskvärda restauranger och tusentals seconhand-butiker att spändera timmar på. och själva stugansåklart, vill mest ligga i hängmattan i trädgården hela tiden. 

godaste glassorten: jag tycker inte om glass. men något annat spännande som är så nära glass man kan komma är det här. har inte provat ännu men det är defenitivt ett måste!

morgondagens sommarsysslor: i morgon kommer jag vakna upp i sommarstugan efter en studentfest kvällen innan. tänkte ta ett morgondopp, äta frukost på altanen och sedan inhandla lite ballonger och fint till studenten på vägen hem. mysigt. 

på midsommar: jag har inga exakta planer ännu men tänker mig att jag vaknar upp med benjamin, äter pankaksfrukost och njuter av morgonsol. tar på mig en väl utvald sommarklänning och plaserar en riktig blomkrans i håret. äter lunch med familjen hos vänner i byn, hittar på något fint eftermiddagsbestyr med kärleken och besöker en utav våra vänners festligheter om kvällen. där j,g tänker smutta sangria och prata, prata, prata kvällen ut. helst utomhus, med en filt i mitt knä och sånt som håkan hellström i högtalarna. 
 
om jag var en blomma skulle jag vara: jag älskar prästkragar, så kanske det? vildvuxen, men särskilld på mitt eget lilla vis. 

bästa sommardoften: het asfalt efter sommarregn, saltvattenshår och nyinköpta jordgubbar. 

bästa sommarbäret: smultron. är ute och tittar till mitt smultronland varje dag för att se om det kanske är någon som är mogen. de är så unika dessutom, för de finns inte att hitta i butikerna och är eminent perfekta att sätta på strå. 

bästa klassiska sommarlåten: ted gärdestads oh, vilken härlig da' ger mig lyckorus varenda morgon nuförtiden. den här låten är också en klassiker för mig, men mest för att den är så nostalgisk då den snurrat på den gamla bergsprängaren sedan jag var liten. 

bästa sommaren hittills: sommaren tvåtusentolv utan tvekan. jag var äntligen lycklig, äntligen mig själv och brydde mig inte ett dugg om vad jag kanske borde göra som snart-arton-åring. spenderade massvis av tid med familjen och åkte på så många loppisar att jag inte kan räkna. underbart!!

den här sommaren kommer bli: ny, spännande och utan tvekan magisk. 
ph: weheartit.com

Kommentarer
Postat av: Ida

vilken underbar lista!

2013-06-05 @ 17:06:31
URL: http://tradeskins.blogg.se
Postat av: Moa

Åh, sommar!♥

2013-06-05 @ 17:13:57
URL: http://tusenskonating.devote.se
Postat av: Bonnie

Så himla fint som vanligt!
Jo jag undrade om du inte skulle kunna sätta ihop ett inlägg med dina bästa second-hand affärer, loppisar och vanliga butiker. Jag ska nämligen till skåne i sommar (som vanligt) och tänkte du kanske hade några tips?
Puss

2013-06-05 @ 17:14:09
Postat av: Julia

så himla härligt!

2013-06-06 @ 11:34:55
URL: http://helavagentillbaka.blogg.se
Postat av: Gabriella

Oj, hur kan man inte gilla glass?! Haha.

2013-06-06 @ 12:11:50
URL: http://morningmoments.webblogg.se/
Postat av: rebeccajohnnysdotter

men åh, vilka fina bestyr! ha det fint!

2013-06-06 @ 14:40:04
URL: http://rebeccajohnnysdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0