mina tolv tankeställare den här månaden:

att inte hålla tillbaka, vare sig när det gäller att våga säga och skriva saker jag egentligen vill men inte riktigt vågar, som att göra saker jag egentligen vill men känner oro över vad människor ska tycka. det är mitt liv, min värld. tänk, jag kan ju göra precis vad jag vill! fantastiskt. 

 

att minnas mitt nya och bästa, hemmasnickrade ordspråk: man kan inte få allt, men man kan få det man vill. för i bland måste man bara prioritera. 

 

att analysera ångesten: har jag för höga krav på mig själv? släpp dem omedelbart!!

 

att fortsätta tacka ja till att promenera med grannens hund, får så himla mycket lugn utav det i själen min! älskar att vara ut i naturen, det är som en ny del i min personlighet som har dykt upp! lugn får jag även massvis utav yogan som jag och jenny har börjat på. underbart att göra det tillsammans dessutom!!

 

 
att försöka jobba bort behovet för att sätta tämplar på mig själv. i stället för att definieramig som smal eller tjock borde jag definiera mig som vacker, och låta det få räcka. detsamma gäller när jag definierar mig som vegetarian, pescetarian, sportig, sprallig eller lugn. jag är jag, en alldeles egen personlighet som inte behöver placeras i mallar och fack!

 

att vara noga med att jag inte får spendera alldeles för mycket tid med näsan i kalendern.

 

att det inte handlar om hur jag har det utan hur jag tar det, ännu ett ordspråk som passar toppenbra så här års då jag lever i en tid där ingenting, förutom mitt jobb är obligatoriskt. det kan kännas klurigt i bland att ha så mycket tid som jag kan göra vad jag vill med, men egentligen har jag både behövt och längtat efter det här i flera väldigt tuffa år.

 

att unna mig och inte vara så väldans snål med pengarna. äntligen har jag råd med upplevelser, luncher och små älskvärda presenter till mig själv!

 

 

att ta med mig systemkameran till mina dagsutflykter. fikastunder och luncher som promenader och bravader. jag ångrar ju mig alltid när jag inte har några vykort att minnas genom. och dessutom, fotograferandet gör mig alltid så ofantligt glad!

 

att inte begränsa mitt liv och mina val med regler. jag är inte redo för det ännu. jag kallar mig inte längre vegetarian, och med min historia är det ganska förståeligt. jag inte riktigt klarar av att tänka så mycket på mat som det innebär när man ständigt står inför att behöva försvara, förklara och göra val som får tankarna att snurra på tok för fort. som sagt, jag är inte redo för det ännu.

 

att skriva ner tacksamheter och dyka ner i drömvärlden varje kväll. plus att börja med mina leva-i-nuet-pauser igen. allt det här egentligen.

 

att inte glömma att jag är i en mycket känslig period just nu, och reargerar ovanligt starkt. därför måste jag tänka två gånger och ta två djupa andetag innan jag tar åt mig utav hårda ord och blir ledsen eller får en ilsken känsla i maggropen.   

att älska mer, säga till dem jag älskar att jag äskar dem mer, att le för att jag älskar mer. när saker i min värld är lite kluriga, när saker i min värld känns svåra, då ska jag bota allt genom att älska. och är inte det världens finaste pepp-grej ändå? 

 

fotografi: jag


Kommentarer
Postat av: e

måste också sluta vara så snål mot mig själv. förstår inte vad eller vem det är jag "snålar" för. suck. heja dig för att du kämpar på, sådana här listor är superbra att göra, tror jag!

2013-11-14 @ 17:48:27
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Ebba Molin

Yoga är helt underbart! Det har förändrat hela mig och jag är mycket gladare, lugnare i sinnet och har verkligen börjat tycka mycket om mig och min kropp! stor kram

2013-11-14 @ 18:01:02
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Sandra Leone

Hannah, du är megainspirerande. Tycte speciellt mycket om delen där du skriver om att sluta placera sig i fack

2013-11-14 @ 18:04:14
URL: http://lingers.blogg.se/
Postat av: Christina

Vilka bra tankeställare du har! Jag skulle behöva ta till mig några.

2013-11-14 @ 18:18:05
URL: http://hereisgone.blogg.se
Postat av: lisa

så bra tankeställare och din blogg är så bra som vanligt!

2013-11-14 @ 18:21:51
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Sofia

Så himlans bra tankeställare!

2013-11-14 @ 18:32:10
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Klara

"jag är jag" och "inte hur man har det utan hur man tar det" är absoluta favoriterna, de påminner jag mig ofta om. tack för fortsatt fina, härliga och inspirerande inlägg hannah!

2013-11-14 @ 20:34:25
URL: http://ididnthearnobell.blogspot.se/
Postat av: Amanda

Tror att du har väldigt rätt om mallarna. Tänker såhär: Ett par jeans som passar när man är fjorton är självklart för små fyra år senare. Ändå blir man lite ledsen när de inte passar! Samma sak med personligheten. Den växer och ändras hela tiden så för att slippa få ångest när man inte längre får plats i en mall som stämde förut är det lika bra att inte lägga sig där från början.

2013-11-14 @ 20:34:27
Postat av: frida

ångest är sämst. har alltid haft höga krav på mig och det är så svårt att släppa! men det måste ju gå. det är faktiskt ok att vara sämst ibland!! fast

2013-11-14 @ 20:49:22
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: Jenny Hermansson

du är så fantastiskt peppande och klok. kramar fina du!

2013-11-14 @ 21:47:22
URL: http://jennyhermansson.se
Postat av: Agnes

Åh. Hannah, ditt hemsnickrade ordspråk var det bästa jag hört i november.

2013-11-14 @ 22:54:09
Postat av: Anonym

Sluta ha komplex för dina smalben kanske också ska skrivas med? Kram

Svar: tack, jag är tacksam för alla tips! men tyvärr förstår jag inte riktigt vart du fått informationen om att jag skulle ha komplex för mina smalben? ha det fint!
Hannah.

2013-11-15 @ 13:50:45
Postat av: Jennie

Underbart inlägg!

2013-11-15 @ 15:35:47
URL: http://ineedyoutoneedmeback.devote.se
Postat av: Lydia

Åh Hannah, detta var ett superbra inlägg! Jättefina tankeställare.

2013-11-15 @ 20:43:38
URL: http://elementarpartiklar.blogg.se
Postat av: Bonnie

Älskar att du börjat med de här inläggen! Fortsätt med det. Du är fin. kram

2013-11-16 @ 00:50:46
URL: http://bonnieelinandrea.blogg.se
Postat av: millis

var har du köpt kalendern???

den är för ljuvlig..:-)

2013-11-28 @ 11:10:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0