om allt mellan himmel och höst.

del tre. 

Untitled | Flickr - Photo Sharing!
vilket är ditt absoluta favorit höst bestyr? 
åh, vilken klurig men underbar fråga! det måste nog vara att ta en brunch på ett mysigt café med en saknad favorit. scones, smoothies och dubbla koppar te. en massa peppande prat, fniss och alvarliga diskussioner om sånt som är viktigt. alldeles extra mysigt blir det om man tar en promenad innan. den krispiga luften är bland det bästa jag vet med den här årstiden!

 

vad lyssnar du på för musik när du är ute och går om hösten? just nu lyssnar jag mest på min senaste spellista, om äppelträden. annars har jag fått en nyupptäckt kärlek för benjamin francis leftwich och melissa horn. tipsar varmt om de båda!!

 

vilka städer vill du besöka den närmaste tiden? paris och london, new york och när det gäller sverige vill jag gärna hälsa på vännerna som spritt ut sig lite överallt. stockholm gärna också, var så länge sedan jag var där!

varför funkade det inte mellan dig och ditt ex? för att vi ville så olika saker, för att vi ville så olika utav varandra. han förändrades efter ett halvår, kanske gjorde jag det med. men plötsligt kände jag mig aldrig rikrigt bra nog, var inte bekväm i förhållandet och ja. det fungerade helt enkelt inte! det är synd men också väldans vanligt tror jag. läs mer om det här.

några filmer som du ska se i höst? varken mamma eller syster har sett torka aldrig tårar utan handskar ännu så den måste jag se om!! sedan finns det en himla massa älskvärt på bio-duken som jag suktar för, som frances ha, woody allens senaste blue jasmine och the butler, som jag och michaela blev fästa vid när vi såg trailern innan monica z i söndags. annars så lär det bli harry potter-marathon minst en gång, passar fint såhär års. tycker ni inte?

 

jag undrar vad ditt bästa tips är för att få bort den där känslan av hopplöshet och ensamhet och hur man kan peppa sig själv i svåra tider? när man inte har en bästa kompis att ringa till, vad ska man göra då? åh, fina du. den där känslan känner jag så väl igen. allt handlar egentligen om att släppa alla krav på sig själv, och andas lite. tänk på dig själv som din egna bästa vän, berätta för dig själv vad som är jobbigt och ta hand om dig själv så som du skulle göra om en kompis ringde dig med tårfyllda tankar! något som brukar hjälpa mig är att ta en promenad, sätta på en lycklig låt eller dricka en kopp te långsamt i takt med att jag peppar mig själv med bra citat. en sak i sänder, njut av det som händer. livet är fint, du är fin. man måste dö några gånger innan man kan leva. så finns jag på mail också, glöm inte det! [email protected].

 

I can see beauty where others see ugliness. | via Tumblr

 

blev tipsad om din blogg för bara någon vecka sedan. kanske det bästa tips jag fått. klickade hur som helst runt lite bland kategorierna och fann novellerna du skrev. kommer det flera? vad underbart fint att höra, vad himla rörd och glad jag blir!! jag kan försäkra dig om att det kommer komma fler, många fler. jag älskar ju att skriva noveller och speciellt nu i höst har jag en hel del extra tid mellan jobbdagarna att drömma mig till en annan värld och skriva om vad som händer där. puss!!

 

kan du inte förresten göra någon mer peppande videoblogg? absolut!! en ny del i serien om sånt som är viktigt kommer alldeles snart.

 

vad gör du med din hy? åh, det är faktiskt ingenting särskilt mer än att jag tvättar med tvål och vatten varje kväll, är noga med att få bort precis allt smink och så ser jag till att ha någon bra återfuktande kräm på om dagarna. puss!!

 

dina bästaste pepp-tips nu när all kyla och mörker kommer? här kommer tre tips jag tycker alla borde ta till sig inför hösten!! ett är att skapa en spellista med mysig, magisk och inte allt för sorgsen musik som kan bli ett fint soundtrack till dina dagar. nummer två är att skriva en lista på små viljor, absolut inga stora måsten. exempelvis sånt som att läsa en bra bok, fotografera i skogsmiljö, ha en filmkväll med en saknad vän, gå ut och dansa, unna dig en ny ryggsäck eller laga en ny spännande maträtt! nummer tre är att klä dig fint varje dag. och då menar jag inte att du ska klä dig fint för andra, som om det vore en bal på slottet eller så utan mer för dig själv. håll inte tillbaka med röda läppar och nya frisyrer, låt den blommiga secondhandklänningen få vara med tillsammans med den stickande höstkoftan och om någon säger dig att september är för tidigt för tunga kängor, men du tycker det är världsfint i hop din glittriga kjol så strunta i dem!! glöm inte att livet är fint, och du är fin - så ta var på det!

 

hur är det att bo i en liten by? galet mysigt. här ser man sannerligen hur årstiderna skiftar, det är så vackert när dammen fryser till is och traktorerna far i väg i soluppgången, när löven täcker den långa landsvägen och när barnen skrattar i solskenet på lekplatsen. jag bor dessutom alldeles vid havet vilket är lite extra magiskt. minus för att bo i en liten by är att bussarna går hit alldeles för sällan och att det finns en möjlighet att bli insnöad om det blir storm. men sådant har ju sin charm. bäst av allt är när jag kommer hem från storstradsbruset och andas in luften som är extra frisk häromkring, ser hur solen går ner bakom ängarna och tänker att här är jag hemma, här är jag trygg.

fight those demons | via Tumblr

 

när jag är ute på stan exempelvis och ser en bekant som jag hälsar på vet jag aldrig vad jag ska säga. det blir alltid bara hur mår du... haha vad kan man säga? jag får som inte ut något mer och det bli pinsamt. tips? 
åh, vem tycker inte det här är klurigt egentligen? jag brukar alltid tänka att det är bättre att vara sprudlande och fråga på tok för mycket än ingenting alls! brukar undra hur det är, vad hen gör nu för tiden, kanske slänga till med en liten komplimang och avsluta med att berätta hur det var väldans fint att ses. men om man stöter på någon man känner att man inte harmycket att säga till brukar jag tycka att det räcker med ett glatt hej och ett leende. 

när du korsar armarna, vilken arm lägger du överst? alltså, det där är himla svårt att ta reda på när man tänker på det samtidigt som man gör det! men jag tror att det brukar vara vänster faktiskt!

kan du inte lite kort berätta om dina närmaste framtidsplaner. ska du plugga vidare, flytta, resa? jag är så nyfiken. min student väntar i vår, och jag är så vilsen, jag vet inte vad jag ska göra. plugga vidare, resa, jobba, flytta hemifrån... mina tankar byts ut varje dag. att få ta del av dina tankar kanske kan ge mig lite inspiration! just nu är det jobb som gäller, att skaffa lite framtidspengar i takt med att jag funderar på vad jag skulle vilja utbilda mig till. jag har så himla många viljor på min lista och jag tror att det är precis sådant den här tiden är till för, att lista ut vilka viljor som ska bli sanna och vilka jag borde stryka från min lista. det jag vet är att jag till våren vill göra något annat än det här. antingen börjar jag plugga, troligtvis grafisk design eller någon kurs, i franska kanske? eller så far jag till ett annat land, en annan stad och lever där för ett tag. mitt tips till dig är att om du fortfarande inte vet vad du vill hitta på så börja med något litet, en kurs eller ett extrajobb. det är inte brottom, du har flera år på dig att fundera och resten utav livet att förverkliga varendaste liten älskvärd dröm.

kan du inte tipsa på lite vegitariska rätter hannah? aboslut fina du! här kommer tre kalasgoda recept inför hösten. bireostfylld bifftomatsallad med granatäpple, chevre och päron och sprödstekt falafel med citronyoghurt. men så tycker jag även att du ska prova min egen variant på tomatsoppa, den här.

vilket är ditt bästa minne från din gymnasietid, om du bortser från studenten? jag kommer aldrig glömma besöken hos skolsyster. särskilt det första. med mammas hand i min och tårar längs kinderna erkännde jag ätstörningen och gick sedan därifrån med en lättnad i själen, som en sten som fallit från mina axlar. hon fick mig verkligen att våga förändra, vilja bli frisk och se saker på den ljusa sidan igen. hon är en fantastisk person och jag är sannerligen evigt tacksam för allt hon gjort. 

ph: weheartit.com


Kommentarer
Postat av: Anonym

du verkar vara en så himla peppig och härlig person Hannah!

2013-09-17 @ 20:34:06
Postat av: Lillaviol

Det var jag som skrev kommentaren ovan, hihi.

2013-09-17 @ 20:34:21
URL: http://sprallice.blogg.se
Postat av: Vera

Hittade precis hit, vilken fin blogg du har!

2013-09-17 @ 20:34:59
URL: http://veramargareta.devote.se
Postat av: fgodling.blogg.se

Älskar älskar älskar att läsa dina frågestunder.

2013-09-17 @ 20:35:07
URL: http://fgodling.blogg.se/
Postat av: emilia

alltså åh, vad jag blir glad av din blogg!

2013-09-17 @ 21:46:45
URL: http://emiliaminnies.blogspot.com
Postat av: HEDVIG

åh hittade precis till din blogg för första gången!! älskar den! och åh vad jag också längtar till London och new york!

2013-09-18 @ 00:02:12
URL: http://hedvighedvig.devote.se
Postat av: Becka [fotoblogg]

dina inlägg är så värmande & vackra.

2013-09-18 @ 09:47:01
URL: http://photos-by-becka.fotoblogg.nu
Postat av: Kajsa

Du verkar verkligen vara en helt underbar person! Dina inlägg är så peppande och glada. Fyllda med bra tips och allt! :)

2013-09-18 @ 17:20:33
URL: http://frokenkajsas.blogg.se
Postat av: vilma

Obs! Blue Jasmine var inte alls så bra som jag trott! Jag rekommenderar den tyvärr inte! Men Monica Z är en av de bästa filmer jag har sett! Se den! :D

2013-09-19 @ 19:18:41
URL: http://universumimitthuvud.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0