▼ precis som du är.

mitt bland instagram, bloggar och facebook, mitt bland att vara liten, stor och mittemellan, mitt i livet. där finns det viljor, där finns det ideal, där finns det ramar och mallar och fördomar och regler. allt är saker som drar en åt olika håll. och om du inte tror att du är bra precis som du är så utan ständigt strävar efter mer eller något annat så orkar tillslut inte kroppen, eller själen med längre. du kan aldrig bli bäst i världen på allt, med fel glasögon ser du alltid vackrare människor, större äventyr, bättre framgångssagor, borden, måsten, krav på andra sidan häcken. och det tär på dig.

 
men om du vaknar varje morgon med förståelsen och insikten om att DU är fantastiskt bra PRECIS SOM DU ÄR och att det du är - det är BRA NOG! you are good enough. om du vaknar med detta i dina tankar, går igenom dagen med detta i dina tankar, passerar reklam, kommentarer, människors konversationer, reportage på tv, fotografier på instagram, delningar på facebook och bestyr på bloggar med detta i dina tankar så kommer du kunna ta in allt som inspiration, eller bara som något vackert att se. du kommer lättare kunna vända på huvudet åt sådant som du känner berör dig fel, ger dig fel intryck och sprider fel ideal, du kommer kunna rycka på axlarna åt kommentarer och du kommer kunna se dig själv i spegeln och tänka "vad härligt att jag är jag" och inte önska att du var någon annan, ens för en sekund.

detta är ett recept på lycka, ett recept på att finna tillräcklighet, balans och energi, på att släppa åtminstone hälften utav vardagsstressen och finna ett sätt att lättare kunna luta sig tillbaka i stolen vid frukostbordet och slappna av ett slag, innan du stressar vidare till skola eller jobb.
 
detta är ett recept jag tror på. det är ett recept som känns logiskt. men jag vet att det även är ett recept som kommer att kräva energi, en stor envishet och att jag måste ta fram den där självdisciplinen som har varit så destruktiv mig mig så många gånger, slåss och kämpa och vända den till något bra.

jag har inte provat det här. jag har inte sagt till mig själv: "du är bra nog" varje dag. jag har inte burit med det i mina tankar när jag tagit in all information media och människor sänder mig. men jag har varit hemma sjuk i tre veckor nu. för kroppen orkade inte bära mig längre. jag tog det inte lugnt. jag lät mig själv inte luta mig tillbaka, andas och ärligt säga att jag är bra nog. jag är bra nog. så det kanske är dags nu. på tiden. på tiden att tro. på tiden att vara snäll.
 
så jag tänkte prova. och det tycker jag också att du ska göra. tillsammans. tillsammans säger vi till oss själva och varandra att vi är bra nog. YOU ARE GOOD ENOUGH. och så tror jag minsann att vi kommer lära oss att både rycka på axlarna och inspireras utan att tappa tron på att det vi är, hur vi är, hur vi ser ut och det vi gör är tillräckligt.

är du med mig? vi provar! vi har inget att förlora, det finns inget negativt med att vara snäll mot sin kropp och själ. för det är sannerligen dags nu. jag ser det överallt. hur vi inte bara bryter ner oss själva, utan även varandra med våra borden och måsten och stirriga blickar som ständigt kikar över häcken för att se om det inte finns något bättre där ändå. 

 

det är dags nu. det är dags att bli good enough. puss

ph: pinterest.com


Kommentarer
Postat av: jemima

du har så rätt! sanningen är att vi är bra nog, vi måste bara börja leva efter det. och att alla är bra nog! behandla sig själv och varandra så !

2014-08-28 @ 15:44:21
URL: http://miaj.blogg.se
Postat av: Mimmi

Åh vad fint skrivet! Det är så svårt att vara snäll mot en själv. Jag har jättesvårt att tycka att jag är bra nog, och jag vet att jag behöver bli bättre på det. Du har definitivt inspirerat mig till att fortsätta försöka, och försöka mer! Du är så bra, Hannah!

2014-08-28 @ 15:49:02
URL: http://mutedmornings.blogspot.se
Postat av: Sigrid

Så. Bra! Det fina i livet är inte att bestiga berg, sova under bar himmel, resa jorden runt, ha de bästa betygen i klassen, att alltid ha grönare gräsmatta än grannen. Det finaste i livet är det där leendet från den lilla tanten på bussen, barnskratten från lekparken, en sommarbris i håret, havsbrus på stranden, de fina färgerna på hösten eller att komma hem till värmen med rosiga kalla kinder och känna sig så trygg och lugn. Att kunna se det vackra i det enkla. Livet handlar inte om att tävla med någon annan - eller med sig själv.- då kan man inte njuta av stunden när man väl bokat flygbiljett till Afrika eller har fått ett A i det svåraste ämnet. Då vill man alltid ha mer eller så spanar man efter alla de andras blickar. Vad alla andra ska tycka och tänka och om de ser att man faktiskt har det bra nu och har lyckats. Då ryker det magiska i stunden förbi en och istället blir man liten och svag trots all framgång. Precis som du skrev Hannah, du är tillräcklig! Precis som du är! Är inte det fint? Kram på dig fina kloka du!

2014-08-28 @ 17:36:10
Postat av: elise

<3

2014-08-28 @ 17:39:25
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Sofia

Så himla bra skrivet! Jag är med dig!

2014-08-28 @ 19:38:58
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Amanda

Jag är med.
Du ska inte glömma tanken att alla är EXAKT lika bra. Tänker du så, så inser du att 1 av alla miljarder människor i världen är Du, som är en i mängden utav alla dessa många, fantastiska, fina varelser, och att de alla är lika bra hela bunten. Det vore omänskligt att bli bättre än så

2014-08-28 @ 20:45:12
Postat av: nathalie.

wow! åh. <3

2014-08-29 @ 10:00:46
URL: http://instagram.com/natlje/
Postat av: @ddecemberbarn

hej! undrar om du har blockat mig på instagram? :)

2014-08-29 @ 14:12:05
Postat av: Andrea

satan i gatan vad klok du är!

2014-08-29 @ 15:29:07
URL: http://www.asall.blogg.se
Postat av: Jennie

Så bra inlägg!!!

2014-08-29 @ 17:42:56
URL: http://ineedyoutoneedmeback.devote.se
Postat av: Isabella

Åh så jäkla bra skrivet!

2014-08-30 @ 09:12:23
URL: http://nattstad.se/isabellacarrera
Postat av: Isabella - Szalai Fotografi

Du skriver så fint och så klokt och det här inlägget dök upp precis i tid för mig, det är så svårt att alltid stå där och försöka må bra hela tiden, försöka vara stark och varje gång jag inte orkar så är den där lilla rösten framme igen och skäller på mig. Men det här du skrev, det gjorde mig gladare därför att jag vet att det är sant, att jag är bra precis som jag är.

2014-09-01 @ 01:07:02
URL: http://szalai.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0