om mens, en ny gröt och stjärnor utan svindel.

tisdag. och i dag regnar det. smattrar på fönsterrutan. jag dricker apelsinté och lyssnar på hanapees senaste podd. en utav mina favoriter. jag tycker så mycket om hur ärliga hanna och martin är, skämtar om sånt som aldrig lämnat min munn. i bland tänker jag på hur pryd jag blivit genom åren. och att det är väl det den där livslånga jakten på perfektionen har gett mig. 
 

att jag inte bara se bra ut, men att låta bra också. men nu känner jag mest för att släppa allt det där. bums. jag är så himla trött
på regler och krav. både från mig själv och samhällets ideal. att höra folk på tåget prata dieter som om det är något alla borde syssla med. och höra hur andra chockas när någon nämner ordet menskopp. som om det vore något äckligt. 
 

...när det är varje kvinnas vardag. fast inte min, för jag har varit utan den väldigt länge. det har bland annat med stress att göra. och vänta, varför har jag inte pratat om det förut? juste. det är ju äckligt. hoppsan hejsan. konstigt, är det inte?


nåväl. nu till något alldeles annat. en frukostutmaning!! det var på tok för länge sedan jag provade något nytt, så i morse, när
min vanliga gröt på kardemumma, kanel, linfrön, fiberhavregryn och russin var klar provade att toppa med keso!!
 
i stället för mjölk! tillsammans med frysta hallon, ett halvt hackat äpple, valnötter och kokosflingor blev det supergott!!

så, i framtiden kommer jag nog byta ut mjölken mot keso lite då och då, som variation. precis som att jag kommer byta ut min prydhet mot välbehövlig ärlighet, som variation. tips, tips gånger två. boken som skyms ovan är stjärnor utan svindel av louise boije af gennäs. läst hälften och älskar den redan. och jag tror att kanske kommer det bli bland det bästa jag läst någonsin. vore
inte alldels otroligt. den är nämnligen precis vad jag vill och behöver läsa just nu. ha det fint! puss
fotografi: jag

Kommentarer
Postat av: Jennie

Mun stavas med ett n.

2014-06-03 @ 16:39:09
URL: http://ineedyoutoneedmeback.devote.se
Postat av: Sofia

så fint, och det är bra att du börjat släppa alla krav! det tror jag alla måste börja göra någon gång, om minst för att må bra.

2014-06-03 @ 16:46:36
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: en tjej som mensen rymmt ifrån

Min mens försvann iform av stress och näringsbrist .. kände mej ensam om de o trodde ja va onormal , tack för du är öppen om det !! Har du fått några tips om hur man får tillbaka den ? Kram

2014-06-03 @ 17:52:34
Postat av: Anonym

gud vad jag gillar detta nya ärliga och mer avslappnade sätt du skriver på!!

2014-06-03 @ 18:39:24
Postat av: Emelie

helt rätt, Hannah! Tror du inspirerats inte bara av HanaPee, utan även Madde & Cassandra, som du tipsade om lite förut? (som jag började lyssna på därefter och nu är helt hooked, TACK!).

Sedan är min favoritpodd Adam och Kompani. Inte alls i samma stuk, men fortfarande skämtsam och glad. Glada poddar behöver vi mer av. :)

2014-06-03 @ 18:43:30
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: anna

min mens har varit borta i över tre år. rädd för att inte kunna få barn. stress, men framförallt viktnedgång som orsakat. har så jävla svårt att gå upp de där sista kilona som krävs för att kroppen ska må bra...

2014-06-03 @ 18:44:32
Postat av: Frida

Åh, tycker att det inlägget var så härligt! Mer ärlighet åt folket. kram

2014-06-03 @ 20:11:34
URL: http://barafridas.blogg.se
Postat av: M

Har inte heller mens. Inte så ofta i alla fall. Kanske har jag haft det en-två gånger om året de senaste åren. Aldrig när det är skola och jag pratar knappt aldrig med någon om det och jag tror också att det beror på stress. Eller när jag pratar med kompisar om det så säger de bara "gud vad skönt". Skönt att kroppen inte mår som den ska? Och som någon skrev här ovanför så är jag också rädd för att det ska påverka om jag kan få barn eller inte, nästan som att jag vill att jag och min pojkvän ska skaffa barn nu på direkten för att slippa undra, trots att vi inte är redo på långa vägar för något sånt. Men jag tror det löser sig. I övrigt mår jag ju ganska bra. Älskar din blogg hannah, och hoppas det känns bra att du kan vara såhär ärlig, det känns väldigt bra för dina läsare (mig) i alla fall! <3

2014-06-03 @ 21:13:07
Postat av: fgodling.blogg.se

Åh jag äääälskar Hanna och Martins podd! Och ja, vi borde sluta rama in oss själva så himla mycket, varför ska en inte kunna vara allt allt allt liksom? Kram!

2014-06-03 @ 21:22:53
URL: http://fgodling.blogg.se/
Postat av: alicia

min mens har varit borta sedan i julas. jag har gått ned en del i vikt och har fortfarande problem med rädsla för viktuppgång. det gick dock aldrig så långt att jag blev underviktig och jag lutar också mot att mensen uteblivit främst pga stress och ångest... men åh, vad skönt att inte vara ensam. jag är dock, precis som ovan nämnt, också rädd för att inte kunna få barn i framtiden. varför gör man såhär mot sin stackars kropp? vi är värda så mycket bättre än allt det där.

2014-06-03 @ 21:52:32
Postat av: Saga

Jag är en till utan mens. Den slutade komma för ett och ett halvt år sedan i samband med att jag åt för lite och tappade i vikt. Numera är orsaken förmodligen att jag är stressad alldeles för ofta. En läkare tipsade mig i alla fall om att jag kan kolla upp det hos ungdomsmottagningen. Så det är ett tips till andra som börjat oroa sig hur det egentligen står till med kroppen!

Jag känner även igen det där du skriver om att vara pryd. Åh så mycket tilltalande du skriver i ett och samma inlägg <3. Men, hursomhelst, nu på promenaden med mamma sa jag att jag vill köpa en menskopp (när jag får behov av en), för att de verkar så bra. Inget stort för andra (som de inspirerande podcastarna) men för mig är det tyvärr nästan lika tabu som det var när jag bad henne om mensskydd för första gången. Det ska det bli ändring på! Kram!

2014-06-03 @ 22:30:14
Postat av: E

Har haft samma mensproblem som du. Antagligen också stressrelaterad och med liten anknytning till en för stor viktnedgång... Men i takt med att jag började må bra mycket bättre och återfå vikten som just min kropp tycka må bäst av kom även mensen, vilken lättnad. Tror det är fler tjejer än en tror som upplevt detta och även om jag inte gärna pratar mens känns det viktigt att dela - för det är precis som du säger något det borde pratas om oftare! För om något är det ju naturligt och inget en borde äcklas över.

2014-06-03 @ 23:14:43
Postat av: Rebbi

Åh, jag lyssnar också på Hannas och Martins podd, älskar den just för att den är så öppen. Angående mens så borde vi prata om det ja. Jag tycker att det är bra att du tar upp även när mensen inte kommer av olika anledningar, för jag kan tänka mig att det finns m´ånga andra i samma sits, men i och med att mens är så tabubelagt försvinner det, liksom mycket annat mensprat. Jätteeloge till dig, vi måste prata om mensen även när den inte beter sig som alla andras brukar göra.

2014-06-03 @ 23:41:49
URL: http://rebbilina.blogspot.se/
Postat av: Sofia

Härligt inlägg!

2014-06-04 @ 00:13:50
URL: http://ettfaktum.blogg.se
Postat av: E

En till sak apropå mens! Du borde absolut lyssna på Liv Strömqvists sommarprat från sommaren 2013 då hon tar upp det ämnet på ett megabra sätt!

2014-06-04 @ 00:26:19
Postat av: Anonym

Läs livet efter dig! Bästa jag läst på länge åh! Bra med boktips!

2014-06-04 @ 09:18:45
Postat av: Victoria

Du är fantastisk Hannah! Kram

2014-06-04 @ 09:19:35
Postat av: Johanna

Du är så himla bra alltså <3

2014-06-04 @ 10:26:56
URL: http://overklighet.blogspot.com
Postat av: Sanna

Åh så gott det ser ut !! Snälla kan du inte göra ett inlägg med tips att fota matbilder, tycker själv det är såå svårt att få det att se så gott ut som ditt gör, Älskar din blogg !! Kram

2014-06-06 @ 09:39:20
URL: http://Sanna.blogg.se
Postat av: elise

hejahejaheja hannah! visst vore det så jävla befriande att släppa all duktighet, alla krav, all perfektion och "fina flickan"-förväntningar? <3

2014-06-20 @ 12:54:27
URL: http://singmyspring.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0