söndagsord.

söndag, slut på veckan och innan klockan slår om till ny dag vill jag nämna några saker. 

 
det första är en varning. boka inte in femtioelva saker i din frankie daily jurnal för att sedan gråta okontrollerat sekunden du stiger ur porten från jobbet på valborgsmässoafton. ingen kan säga till dig att du borde plugga så mycket som möjligt, borde jobba så mycket som möjligt. utbilda dig och tjäna pengar. det är inte det livet handlar om. du ska må bra också!! le och känna hur vårsolen lyfter dig än att det snarare bländar dig på cykelturen hem. för inte är det värt en ända krona att må så dåligt som jag gör när stressmolnen skymmer solskenet och strålarna känns som blixtrar rakt in i ett värkande huvud.
 
det andra är att jag älskar er. kan man säga att man älskar någon man inte känner? jag vet inte. men så vill jag nästintill skrika när jag slår mig ner med en suck efter en alldeles för lång dag och läser om pepp och lyckorus i kommentarsfältet. mailen gör mig alldeles pirriga och det känns så himla dumt att jag jämt svarar flera veckor senare och jag vill att de som ej fått sina ord besvarade ska veta att ni kommer att få det. tids nog. jag vill svara bra. inte bara beta av. hjärta, hjärta er. 
 
det tredje är det där med prestation. jämt ska en bli bättre. jämt ska en kämpa. finns det grönare gräs så ska man ordna det. planetra om och fixa. men när är det bra då? när lutar du dig tillbaka och njuter utav det du har? det är en tankeställare som jag har fått i veckan. det är bra att vilja bli bättre. men inte på allt. inte i alla ens olika intressen och vardagligheter. andas, du är fin och bra och magisk. vad vill du att denna dagen ska handla om? att andas, njuta och leva? gör det! för om tio år kommer du sakna denna tiden, kalla den en enklare tid. precis som du gör när du tänker på när du var ett barfotabarn med bara blomster-bekymmer och skrubbsår på dina kinder.
 
♥ ♥ ♥ 

Kommentarer
Postat av: elise

du är fantastisk! älskar att följa dig och dina kloka ord via din blogg. wise beyond your years, är vad du är. kram

2014-05-04 @ 23:10:05
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: frida

fan vad du är bra. det här behövde jag. så jävla mycket kärlek till dig!!!! pussss

2014-05-04 @ 23:28:42
URL: http://stummaord.blogg.se
Postat av: catarina

så tänkvärda ord. så kloka. SÅ sanna!

2014-05-05 @ 07:00:24
URL: http://creatingtoinspire.blogg.se
Postat av: Kajsa

Det här var precis vad jag behövde mitt i all skolhets och pluggstress. Tack för de fina och visa orden!

2014-05-05 @ 08:01:21
Postat av: Emelie

det där du säger det sista - det träffade mig direkt. för att ha varit ett högpresterande, ständigt verksamt och pliktskyldigt barn/flicka med plugget så var det faktiskt den insikten som fick mig att ta besluten. Beslutet att ta en paus i mitt pluggande och flytta till Paris.
Tänka sig, utan det hade jag fortfarande suttit i skolbänken. Men istället sitter jag här, en månad innan jag flyttar till min drömstad, och bara är. Och njuter. Och kan andas.

Så kloka ord.

2014-05-05 @ 08:24:49
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Emelie

det där du säger det sista - det träffade mig direkt. för att ha varit ett högpresterande, ständigt verksamt och pliktskyldigt barn/flicka med plugget så var det faktiskt den insikten som fick mig att ta besluten. Beslutet att ta en paus i mitt pluggande och flytta till Paris.
Tänka sig, utan det hade jag fortfarande suttit i skolbänken. Men istället sitter jag här, en månad innan jag flyttar till min drömstad, och bara är. Och njuter. Och kan andas.

Så kloka ord.

2014-05-05 @ 08:25:36
URL: http://sockerskrin.blogspot.se
Postat av: Victoria

Du är så klok hannah. Hjärta dig alltså!

2014-05-05 @ 09:28:36
Postat av: Louise

Åh du skriver verkligen om sådant som man behöver höra! Allt är så sant och jag känner igen mig i A L L T.
Massor av peppkramar till dig fina du! :)

2014-05-05 @ 11:17:12
URL: http://fotografensdotter.blogg.se
Postat av: ellen.

t a c k fina hannah för dina ord!
så rätt. så sant. och så viktigt!
tre punkter som vi alla oftare borde tänka på och påminna varandra om att man får faktiskt stanna upp och njuta av det man har. för livet är så fint och det ska vi ta vara på! kram

2014-05-05 @ 11:36:05
URL: http://elleningridlisa.blogg.se
Postat av: Sofia

så klokt skrivet!

2014-05-05 @ 11:40:54
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: Vida

Jättebra inlägg! Precis sådant som jag funderar på idag. Hinner liksom aldrig känna "åh vad jag är bra"-känslan innan tankarna som kretsar kring att jag borde vara mer och bättre finns där. Gör mig så ledsen, men samtidigt glad eftersom att det betyder att jag vet att jag är så mycket bättre än vad jag tillåter mig tro. Den här våren övar jag på att stanna mitt i den lilla, korta stunden när allt faktiskt känns finfint.
Ta hand om dig! Kram

2014-05-05 @ 14:42:29
Postat av: natalie

åh men fina fina du, det är som att du trollar med orden.

ha det bra! <3

2014-05-05 @ 17:40:28
URL: http://alektopaten.webblogg.se
Postat av: Andrea

Du verkar vara en så otroligt fin och underbar människa. Dina vänner kan skatta sig lyckliga som har en sådan person som du i sin närhet. En aning avis faktiskt! Ta hand om dig!

2014-05-06 @ 09:30:30
URL: http://www.asall.blogg.se
Postat av: Alexandra.

Haha, Hannah! Det är faktiskt då att jag funderar över hur det skulle vara att få träffa dig. Du inspirerar mig något enormt. Jag har också (haft?) problem med maten och allt vad det innebär.

Alexandra xx

2014-05-06 @ 10:05:48
URL: http://www.alexandrafernlund.weebly.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0