all i want is you - barry louis polisar.

lördag.  och efter en spännande och slitsamt vecka andas jag äntligen ut. och sover ut!! det var sannerligen välbehövligt efter många sena nätter med många fina vänner. åh. jag tror minsann att jag har de bästa klassisar på jordklotet här!! hur som haver, den här veckan har vi påbörjat en ny kurs!!  consciousness - the science of subjectivity.


den handlar om medvetandet, och hur det kan hänga i hop med hjärnans funktioner. vi studerar mestadels terorier. teorier om vilken roll männiksan har, vad är det egentligen vi ser när vi ser och vad är verklighet och inte? har alla ett medvetande? djur, växter, organismer, molekyler, människor? himla flummig men åh-så-galet-spännade!


och ,det är delvis på grund av diskussionerna om medvetandet hos djur som har gjort att jag numera äter vegansk kost så ofta som jämt. och efter att sedan ha läst vetenskapliga artiklar om hur djuren, framför allt kor verkligen behandlas när animaliska produkter framställs så kan jag inte tänka mig något annat än att kalla mig just vegan.


go vegan alltså!! här kommer ett frukost-tips, etthundraprocent vegan. och etthundraprocent kalasgott!!


bovetegröt!! koka helt bovete med en nypa salt och vaniljpulver och toppa därefter med ekologiska godheter, så som banan, hallon, blåbär, valnötter, frön, kokosflakes, russin, torkade fikon, kanel och havremjölk.


min bästa havremjölk är nog garants ekologiska. himla god och till ett studentvänligt pris!! så, hädanefter blir det alltså vegan, till etthundraprocent när det gäller ätbart i min cafévärld. fantastiskt, är det inte? om det är någon fin varelse som har några bra tips på produkter, artiklar, recept eller annat så dela gärna! ta hand om er, och ha det fint! puss
fotografi: jag

Kommentarer
Postat av: rememberthiis.blogg.se

Mums :)

2014-10-11 @ 14:20:42
URL: http://rememberthiis.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Blir det inte väldigt dyrt med ekologiska valnötter? Det är ju dyrt från början liksom.

2014-10-11 @ 14:22:42
Postat av: Ingrid

Kursen låter väldigt spännande förresten :)

2014-10-11 @ 14:23:33
Postat av: Sofia

Men åh, mumma kardemumma! Låter himla bra det där med att äta veganskt, bra initiativ!

2014-10-11 @ 16:18:55
URL: http://skimmer.blo.gg
Postat av: millie ❀

åh vad underbart!

2014-10-11 @ 16:58:44
URL: http://millie.for.me
Postat av: Nina

Åh, vad gott! Och vad härligt med veganskt - om du vill ha lite recept finns det en hel del i den kategorin på blogg! :) Kram!

2014-10-11 @ 18:56:44
URL: http://ninakaufmann.se
Postat av: Diman Dilir

gott!

2014-10-11 @ 19:04:10
URL: http://nattstad.se/dimand
Postat av: Louise

ååå vad gott det ser ut! Kan tipsa om anammas produkter de är helt veganska och super goda sen måste du prova oatlys chokladhavredryck så god! kram

2014-10-11 @ 21:17:37
Postat av: Louise

ååå vad gott det ser ut! Kan tipsa om anammas produkter de är helt veganska och super goda sen måste du prova oatlys chokladhavredryck så god! kram

2014-10-11 @ 21:17:37
Postat av: Louise

ååå vad gott det ser ut! Kan tipsa om anammas produkter de är helt veganska och super goda sen måste du prova oatlys chokladhavredryck så god! kram

2014-10-11 @ 21:17:40
Postat av: Amanda

Jag har också valt att go vegan, under senaste året har jag blivit mer o mer övertygad! Heja dig :)

2014-10-12 @ 10:48:48
Postat av: Tove

Hej Hannah! Jag läser din blogg och tycker den är såå bra. I fredags var jag på en inspark för ettorna i Lund (jag går två:an) och där träffade jag din syster. Jenny, heter hon! Väldigt trevlig, lite full och glad tjej. Är så glad att vi träffades och hon lovade att berätta om mig för dig. Du får gärna svara om hon sagt något om mig :)

ha det fint!
kram

2014-10-12 @ 12:35:38
URL: http://karintove.blogg.se
Postat av: lisa

åh så smarrigt det ser ut! måste äta gröt oftare. ätter nästan aldrig gröt. nästa helg får jag ta och koka mig en gröt :)

2014-10-12 @ 13:35:05
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Saga

Åh vad härligt att läsa detta. Veganism är kärlek (och frustration över hur dåligt andra djur lever) <3 Jag har strävat efter att inte konsumera några animalier hela året och nu så är jag där! Dock har jag hittills haft lite svårt att erkänna det för andra pga någon himla dum känsla oro för vad andra kan tycka :( Du får gärna skriva någon gång om hur det går och så. Dela lite vegantips (maträtter, produkter, uteställen, lite om hur du tycker att en bäst bemöter andra o så). Kram på dig!

2014-10-12 @ 22:54:18
Postat av: Amanda

Jag känner som Saga ovan. Har också tidigare upplevt det svårt att nämna att man e vegan. Trots att man är helt övertygad och säker i sin sak. Knäppt. Tänk om det hade varit tvärtom, att de som valt att konsumera animaliska livsmedel fått be snällt om den typen av kost vid bjudningar, fått smyga in på små konceptbutiker för att komplettera veckohandeln och fått stå till svars i personalrummet om varför man käkar köttfärs och inte linser. Men jag upplever det också som att veganismen blir alltmer accepterad i och med att veganska livsmedelsprodukter får större utrymme i mataffärer (även om jag inte gillar idén att försöka efterlikna animalier med veganska halvfabrikat men det är ju helt fantastiskt att sortimentet av exempelvis havremjölk och baljväxter ökar). För mig handlar veganismen om mer än att vara snäll mot sig själv, miljön och djuren- det handlar enligt mig även om att man är en klok, medveten och uppmärksam människa som ifrågasätter vårt sätt att leva och konsumera. Att den enorma mängd kossor som lever i dag (men som dör i morgon) är en följd av att vi ÄTER dem. Att man som människa inte ser detta utan följer normen genom att handla efter våra matvarubutikers utbud och låter dem bestämma vad vi ska äta och vad som är normalt tycker jag är helt absurt. Jag vägrar. Jag, liksom många andra veganer, känner säkert igen sig i att man inte vill propagera framför sin "normala" familj eller sina "normala" vänner. Ibland vill man skrika åt dem men man gör det inte. Man håller det inom sig. Dock har jag på senare tid insett att det är vi som ligger i framkant och att det knappast går bakåt, snarare ganska fort framåt vad gäller forskning och acceptans kring veganismen. Det är nog bara en tidsfråga till vi istället kommer att ifrågasätta dagens sätt att konsumera animalier. Den dagen kan det vara ganska skönt att man valt den gröna vägen sedan länge, så brukar jag tänka<3

2014-10-12 @ 23:48:28
Postat av: moa

vill bara säga att jag f.u.l.l.k.o.m.l.i.g.t älskar din blogg. så himla fin är du också, med så fina och bra tankar. HEJA DIG

2014-10-13 @ 23:05:48
Postat av: Vera

Åh så spännande att bli vegan! Tänk bara på att ändå få i dig tillräckligt av de näringsämnen som man innan mycket får i sig från mjölkprodukter. Vet flera personer som fått sluta med att äta veganskt pga bristsjukdomar, vilket ju är jättetråkigt. Lycka till!!

2014-10-14 @ 07:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0