om smultronställen, livsillusioner och klänningsdrömmar.

del tre. 

Quiet. | via Tumblr

 

vad gör man när man känner att man hela tiden väntar på att ens liv ska börja, på att det ska ta fart och saker ska hända? precis sådär har jag också känt. i ettan på gymnasiet var det. men i takt med att jag började skriva dagbok och liksom summerade varenda kväll insåg jag att mitt liv visst var särskilt och specielt. jag såg det bara inte. men om det är ett äventyr du drömmer om så var öppen med det, för dina vänner, för din familj. vem vet? när som helst kanske kompisen drar med dig till paris. och om inte annat får du vara den där vännen som drar med på äventyr, middagar eller stadsbestyr. 

 

hur gammal var du när benjamin och du blev ihop? var det din första pojkvän? 
jag och benjamin blev i hop i höstas, den tredje november. då var jag nyss fyllda arton och även om jag träffat pojkar förut, pussats och tyckt om så har jag aldrig varti på-riktigt-kär eller i hop. 

 

vilken är din favorit outfit? jag antar att du menar utav mina egna klädkombinationer? i så fall är det klädvalet överst här min bästa i sommar. päronglassfärgad tröja från monki, blomsterprydd klänning, secondhand-väska och mammas gamla hatt. 

 

när du lägger armarna i kors, vilken lägger du då överst? 
när du tar på dig byxor, vilket ben sätter du i först? vilka roliga frågor! jag tror att det där med armarna beror på hur jag sitter och vad jag gör, men annars är nog vänster överst. när byxor åker på är det alltid höger först, har jag märkt!

 

har du några favorit citat? det går inte en endaste dag utan att jag uttalar mitt eget påhitt: livet är fint, du är fin - ta vara på det! tycker det är som ett plåster på de sår jag ständigt river upp. 

 

vad tycker din pojkvän om att du bloggar och att han är en ganska stor del av den numera? han tycker nog att det är fint det jag säger och skriver om honom. han blir glad. men samtidigt tror jag att han inte tycker det är något särskilt. det är lätt att bara se det som en sida, att inte tänka på hur många som faktiskt vet om hans existens. men så är det ju i kärlek, man vill skryta om den för hela världen. 

 

och vad tycker din familj och andra närstående om att du var (är) så öppen med dina ätstörningar? de kanske var tveksamma i början men nu ser de hur mycket det har hjälpt mig och är tacksamma för det. min egen form av terapi ungefär. och jag kan fullt och ärligt säga att utan min cafévärld, min coffeeworld och ni som läser så hade jag inte varit så lyckofylld om jag är i dag. så, åh, tusen tusen tack för det älskade ni!

 

Colenimo | Kläder.

 

jag undrar vad du använder för bh/top, och jag behöver tips på sköna material/modellet/märken. jag klär mig ungefär som du, gärna i slappa fina tröjor, klänningar och löst sittande t-shirts och älskar det enkla i det. jag tycker ofta att en bh förstör det sköna, eller så hittar jag en mjuk bh men så syns banden och gör att jag inte tycker att det ser fint ut. jag är småbystad o går gärna hemma helt utan, men somsagt vill jag ha tips på vad tex du bär under alla klänningar o tröjor? åh, jag är precis som du! småbystad och bh:n min kliar mest hela tiden. men jag satsar gärna på tunna bh:ar, utan push upp och mycket vadd i. sköna band är också a och o. tänk mest att det ska vara skönt så tror jag du finner en fin! kanske något sånt här?

 

du skriver att du inte dricker mycket, hur ser du på alkohol? vad önskar du att du kunde säga när ngn frågar dig varför du inte dricker?  jag dricker ytterst lite, men njuter av varenda glas. tar ett glas vin på någon uteservering i bland och ett glas champange på festligheten. inget mer. det har tagit år för mig att upptäcka men jag är ingen person som kombinerar dans med dricka. jag vill inte ge mig kropp någonting som är farligt och som jag ändå inte tycker om. jag vill njuta av allt jag förtär. och till personer som inte vill förstå önskar jag att säga sanningen, och lägga till samma fyra ord som skrållan ständigt uttalar i saltkråkan. kan du förstå det?

 

finaste klänningen? min absoluta favorit är och förblir den här. blommig, sommrig, perfekt passform och rea-fyndad dessutom!

 

vilket är ditt bästa smultronställe en sommardag som idag? just i dag tycker jag att en lunch på tomatens hus i glumslöv vore fantastiskt fint. har skrivit om det här. fin inredning, supergod mat och en mysig gårdsbutik med de godaste tomater du kan tänka dig. min särskilda favorit heter sommargodis, och ja, jag äter de mer än gärna som godis så fantastiska som de är! men mitt allra bästa är nog särdals kvarn i halland ändå. puss!

 

vad gör du allra helst på en ledig dag? jag börjar dagen med att äta en långfrukost framför astrid lindgrens madicken, därefter tar jag en lång dush, drar på mig en sval sommarklänning och låter håret torka i takt med att jag läser en bra bok ute i hängmattan. efter någon timma slår jag mig ned vid datorn, redigerar fotografier, skriver och klickar runt bland pinterest och favoritbloggar ett tag. sedan tar jag familjen under armen, åker på en utflykt som både inkluderar lunch, loppis, en mysig gårdsbutik och en fikastund i solskenet. på kvällen myser jag på en middag med några fina vänner för att slutligen somna i benjamins armar. åh, vilken dag!

 

my heart ♫ | via Tumblr

 

jag har så himla svårt att leva i nu:et, jag bara dagdrömmer och längtar efter allt som inte är här och nu. det känns som om jag inte uppskattar sommarlovet alls. har du något tips som kan hjälpa mig? 
för någon vecka sedan skrev jag tre tips som jag tror kommer hjälpa dig till tusen om du provar dem. de kommer kanske ta några dagar men tacksamheter, drömmar och pauser kommer få dig att uppskatta det fina liv som du faktiskt har och få dig att inse de dagar du längtat efter är nu! och sedan får du inte sätta för mycket press på dig själv, för mycket förväntningar och krav. ha de tankarna i huvudet och prova mina tips så ska du få se. livet är fint, du är fin - ta vara på det!

 

till sist så vill jag fråga, jag börjar gymnasiet till hösten och är så himla pirrig och tankarna snurrar. har du något tips att ge mig? något som du önskar att du kanske kunde gett dig själv när du började? 
 åh, jag borde sannerligen göra ett alldeles eget inlägg om det här en dag men jag kan säga såhär. andas, ta det lugnt. du är inte ensam om nervositet och snurrande tankar. det tog mig ett par månader för att trivas i min klass, låt tiden gå och andas. peppa dig själv mycket och våga vara du så vet jag det kommer gå superbra!!

 

hur ska man hitta en kille som tycker om den man är och inte nån som vill att man ska vara en annan? jag lovar dig, här och nu att ute i världen finns en pojke som kommer älska dig just för att du är du. han kommer älska allt som är du, utsida och insida, svagheter som styrkor. du behöver inte leta, du behöver inte oroa dig. bara var dig själv och stråla som du gör så kommer snart en kille hitta dig. och bli lyckligast i världen. jag lovar!

 

jag skulle verkligen behöva bok- och filmtips av alla möjliga storlekar och genrer! vad fint, här kommer några tips! läs något utav jonas gardell, alla hans böcker är makalöst bra. vill du prova en spännande deckare så läs sommardöden av mons kallentoft, och vill du ha skratt så läs dessa tre böckerna utav katarina mazetti. se finding neverland, midnatt i paris, lotta på bråkmakargatan, downton abbey, snuten i hollywood, the perks of beeing a wallflower, kärlekens historia eller julie and julia. puss!

ph: weheartit.com


Kommentarer
Postat av: rebeccajohnnysdotter

alltid lika kloka och fina svar. du hannah är himla bra!

2013-07-20 @ 11:07:44
URL: http://rebeccajohnnysdotter.blogg.se
Postat av: Anna

Vilka bloggar läser du? :)

2013-07-20 @ 11:32:17
Postat av: Julia & Elin

En blogg om tillfrisknaden från sjukdomen anorexia nervosa. Att skapa förståelse kring det inre krig som det faktiskt är. Att anorektiker visst äter. Att det är ett helvete att bli frisk. Att det inte handlar om att bara få uppmärksamhet för det man avskyr mest av allt; sin kropp. Att sjukdomen sitter i huvudet och inte i vikten. Om att vilja så jävla mycket att man nästan går sönder, men inte riktigt veta hur man ska ta sig framåt. För hur ensam en än känner sig, så finns det alltid fler. Vi är två. Du är en. Vi har valt. Väljer du också livet tillsammans med oss?

2013-07-20 @ 19:11:58
URL: http://withfreedom.blogg.se
Postat av: lollo♥

dina frågelådor är alltid de bästa att läsa, så många fina och smarta svar! ska ta till mig av dina tips för de verkar himla bra. tack för en underbar blogg som helt klart är min favorit. kramar ♥

2013-07-21 @ 09:00:47
Postat av: Anonym

Hej Hannah! Jag ska flytta nästa år och ser mycket fram emot att få inreda mitt egna rum! men just nu är jag fast i mitt gamla rum som jag inte alls trivs i och eftersom att jag skall flytta ser jag ingen mening med att dekorera det, va skall jag göra för att lyckas leva med mitt rum nu de sista månaderna?

2013-07-21 @ 14:14:30
Postat av: Sandra

Var hittar du alla dessa fina bilder som du brukar ha i "frågor och svar"? :)
Förresten, tack för en sådan himla fin och inspirerande blogg!

2013-07-26 @ 11:17:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0